Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Muhamed Đakmić wrote:Pa meni je logično da zna makar nešto osoba od 20-25 godina skuhati
Ali valjda nije dovoljno kul, šta li
sve to treba snjurom od usisivaca mastrafit
salu na stranu, ne znam kako makar ne pokusaju, pa da vide kako je to superrrr.. mene kuhanje taaaaaaaaako opusta.. i eksperimentisanje sa zacinima i sl.
Muhamed Đakmić wrote:Pričajte vi ovo ili ono, ali velika većina cura koje ja poznajem neće uopšte da pokušaju kuhati
I ja ih znam nekoliko, ali i te će valjda vremenom promijeniti to, mislim meni to nema smisla, ali možda jer živim sama pa sam morala naučiti.
Ali eto ako one mogu da se hrane cijeli život a da ne kuhaju (bilo da im kuha neko drugi, da kupuju gotovu hranu ili da jedu po restoranima) pa nek' im bude onda
shmizlica wrote:pa kuhanje baš i nije nuklearna fizika....kad ti zatreba i te kako naučiš....ako ni zbog čeg, a ono sebe radi
pakica_ wrote:
ne, nego zbog toga sto nas odbijaju ovi koji pisu "dijece" pa nemamo sta privest' kuci
Ako cu birati između pismenosti i kinderčeta, uvijek ću odabrati ovo drugo pa makar bio i nepismeni seljak, a žena koja ne zna kuhat treba da se stidi a ne da se ponosi time.
p.s. Dodajem novo odbijanje uz cigare
Odbijaju me žene/djevojke koje kad nemaju šta pametno reći traže gramatičke greške.
A sad odoh gOnjat pinkuše, nijh većina bar zna kuhati.
mora znat kuhat, pa kakvo je to zensko ako ne zna kuhat jbt. Kad se vratim s biroVa mora pita da me ceka na stolu, vrela....il odma kod maticara da cijepam vjencani list. to kad se ozenim
Nokti mi ne smetaju sve dok njoj ne smetaju kad radi nesto, a pito bi je kako bi stavila lance na minus deset kad zatrebaju. Smetaju mi one koje uzgajaju nokte pa onda cmizdre kako im smetaju, ali ni slucajno da ih skrate.
Država wrote:
Idi ba u buregdžinicu pa jedi pitu. Žena treba da ima lijepe i uredne nokte. Ništa mi mrže nema nego kad žensko ima muške šake. Ocam, da je k'o Tito, ne bih je ni pogledao...
Zbog takvih stavova u modernom svijetu je sve vise cuka, a sve manje dijece
Muhamed Đakmić wrote:Pa meni je logično da zna makar nešto osoba od 20-25 godina skuhati
Ali valjda nije dovoljno kul, šta li
sve to treba snjurom od usisivaca mastrafit
salu na stranu, ne znam kako makar ne pokusaju, pa da vide kako je to superrrr.. mene kuhanje taaaaaaaaako opusta.. i eksperimentisanje sa zacinima i sl.
I meni duša spremati klopu. Jbg, samohrani otac, šta da se radi. Ocam, ja kad napravim burek, takav se ne može pojesti ni na Baščaršiji. Stvarno, ne zezam se.
pink floydd wrote:mora znat kuhat, pa kakvo je to zensko ako ne zna kuhat jbt. Kad se vratim s biroVa mora pita da me ceka na stolu, vrela....il odma kod maticara da cijepam vjencani list. to kad se ozenim
Nokti mi ne smetaju sve dok njoj ne smetaju kad radi nesto, a pito bi je kako bi stavila lance na minus deset kad zatrebaju. Smetaju mi one koje uzgajaju nokte pa onda cmizdre kako im smetaju, ali ni slucajno da ih skrate.
de kao da mora biti pita, moze i uljevak
koliko ste zapomagali za nokte ....a nijedan nije spomenuo da ih voli kad mu se zariju u ledja
Pa rekoh da mi ne smetaju, sve dok njoj ne smetaju. Da ne moze nesto da uradi i vadi se na nokte, onda mi smetaju. Pita je eufemizam za toplo jelo, bilo kakvo
Čini mi se da je KLIX prepun tradicionalista. Zašto žena uopšte MORA znati kuhati? Ne kontam. To je kao da meni neko kaže da moram znati popraviti kvar na automobilu.
Država wrote:Čini mi se da je KLIX prepun tradicionalista. Zašto žena uopšte MORA znati kuhati? Ne kontam. To je kao da meni neko kaže da moram znati popraviti kvar na automobilu.
Dajte ba ljudi, danas su žene nešto drugo...
ako ti prihvatis da ona ne zna kuhat, budi siguran da ona nece prihvatit to da ti ne znas popravit česmu. Dje ces vecih tradicionalista od zena.
Država wrote:Čini mi se da je KLIX prepun tradicionalista. Zašto žena uopšte MORA znati kuhati? Ne kontam. To je kao da meni neko kaže da moram znati popraviti kvar na automobilu.
Pa ne mora, ali joj je plus da zna... kao i muškarcu uostalom.
Mislim da su se neki žalili na ove što se hvale da ne znaju kuhati... kao tako su zajebanije
sigurna sam da ni sam ne vjerujes u ovo
De ba... pa zašto bih to pisao. Možda da se dopadnem ženama na forumu...
Iskreno, nerviraju me mamini sinovi koji očekuju da mu žena zamijeni majku. Bori se jarane. Ako ti se jedu klepe, podigni guzicu, nauči praviti i vozdra. Ha ja...
sigurna sam da ni sam ne vjerujes u ovo
De ba... pa zašto bih to pisao. Možda da se dopadnem ženama na forumu...
Iskreno, nerviraju me mamini sinovi koji očekuju da mu žena zamijeni majku. Bori se jarane. Ako ti se jedu klepe, podigni guzicu, nauči praviti i vozdra. Ha ja...
zena sam, i ko i svaka druga voljela bh imati tretman princeze ali brate dragi, ne mozes tako
haj eto i da ne kuha muzu, ali dijete kad dodje jednog dana, nema te koja nece morati preuzeti ulogu majke i ako do tada nije znala, nauciti kuhati i "prati tudje gace", ako su se do tad zaklinjale da to nece raditi. zao mi je zbog svih nas, zena, ali bez toga nema normalnog zivota.
zena sam, i ko i svaka druga voljela bh imati tretman princeze ali brate dragi, ne mozes tako
haj eto i da ne kuha muzu, ali dijete kad dodje jednog dana, nema te koja nece morati preuzeti ulogu majke i ako do tada nije znala, nauciti kuhati i "prati tudje gace", ako su se do tad zaklinjale da to nece raditi. zao mi je zbog svih nas, zena, ali bez toga nema normalnog zivota.
Pa normalno je da ima ulogu majke prema svom djetetu. Ja govorim o muževima kojima treba mama. Meni se to gadi. Možda zbog toga što imam dvije kćerke pa već unaprijed mrzim zetove...
Pa normalno je da ima ulogu majke prema svom djetetu. Ja govorim o muževima kojima treba mama. Meni se to gadi. Možda zbog toga što imam dvije kćerke pa već unaprijed mrzim zetove...
pa eto.. priznajes da ipak mora znati kuhati. a kad vec kuha za djecu, podrazumijeva se da nece tebe ostaviti praznog stomaka..
Obje strane imaju svoje obaveze u braku, prirodnije je da zena preuzme tu brigu oko kuhanja. Muskarac preuzima neke druge brige, to je normalno. Al' cuj ne mora nista Pa sta ce mi onda? Sto bi se uzimali?
Ma nije ba, ne odnosi se ovo samo na kuhanje. Generalno, pranje suđa, veša, kuhanje, apsolutno svi kućanski poslovi. Znam dosta djevojaka kojima je to raditi iz poniženja. Eh te princezice mi se gade.
Nije sramota ne znati kuhati, sramota je misliti da si zajebana što to ne znaš.
lavorpunvode wrote:
pa eto.. priznajes da ipak mora znati kuhati. a kad vec kuha za djecu, podrazumijeva se da nece tebe ostaviti praznog stomaka..
Nema ona mene šta ostavljati praznog stomaka. Sutra da se ponovo oženim, pravio bih klopu jednako koliko i ona. Pa jbt, nije 18. vijek...
(Sad opet reci da ja vjerovatno ni ovo ne mislim)
haj dobro nek ti bude
ja ti ne vjerujem i dalje, iz razloga sto smatram da takav luksuz ni za jednu zenu nije moguc niti je kad bio moguc. ne znati kuhati nikako, i tvoje sudjelovanje u smislu podjele obaveza (danas kuhas ti, sutra ona) nije ista stvar.
lavorpunvode wrote: haj dobro nek ti bude
ja ti ne vjerujem i dalje, iz razloga sto smatram da takav luksuz ni za jednu zenu nije moguc niti je kad bio moguc. ne znati kuhati nikako, i tvoje sudjelovanje u smislu podjele obaveza (danas kuhas ti, sutra ona) nije ista stvar.
... ah da, odbija me kad žensko stalno nešto dovodi u pitanje i sumnja. To je jako opterećujuće za obje strane...