Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lunetina wrote:
Do sada sam dva puta dobila paketić, a treći je na putu. Prvi put mi je vrijednost narudžbe iznosila 48,5 KM (ova protuvrijednost mi je stajala na izvodu banke, pa znam tačno ) i taj paketić mi nisu ni dotakli, odnosno nisam ništa morala platiti. Drugi su mi otvarali i naplatili 3,5 KM, ali je vrijednost bila skoro 60 KM, tako da vjerujem da ću i za treći morati platiti carinski pregled, jer mi je vrijednost ovog "putujućeg" trećeg takođe oko 60 KM.
Ako je suditi po ovome, zaista otvaraju pakete (barem u mom slučaju) čija vrijednost prelazi 50 KM.
P.S. Što se mojih narudžbi tiče, bilježi se tendencija rasta vrijednosti...
Pripazi da ti osim otvaranja paketa ne pocnu i carinu naplacivati
Ima se moze se
Ima, ima...
Vala mjesečno mogu izdvojiti tih nekih 50-60 KM, pogotovo što su mahom ovi preparati kod nas ili nedostupni ili puno skuplji.
Valjda mi neće carinu naplaćivati za par kutijica vitamina, ali i ako počnu, neću biti iznenađena, kod nas je sve moguće...
Na iherbu kupujem ultrapovoljne suplemente kao što su glukozamin, kreatin, whey, c-vitamin... I ima sve preporuke!!! Fantastična stranica! Preporodio sam se financijski kad sam počeo tamo kupovati.
Kod za popust kod prve kupovine na iherb-u (5$- za narudbe do 40$ ili 10$ off- za narudbe preko 40$):
Lunetina wrote:
Do sada sam dva puta dobila paketić, a treći je na putu. Prvi put mi je vrijednost narudžbe iznosila 48,5 KM (ova protuvrijednost mi je stajala na izvodu banke, pa znam tačno ) i taj paketić mi nisu ni dotakli, odnosno nisam ništa morala platiti. Drugi su mi otvarali i naplatili 3,5 KM, ali je vrijednost bila skoro 60 KM, tako da vjerujem da ću i za treći morati platiti carinski pregled, jer mi je vrijednost ovog "putujućeg" trećeg takođe oko 60 KM.
Ako je suditi po ovome, zaista otvaraju pakete (barem u mom slučaju) čija vrijednost prelazi 50 KM.
P.S. Što se mojih narudžbi tiče, bilježi se tendencija rasta vrijednosti...
Pripazi da ti osim otvaranja paketa ne pocnu i carinu naplacivati
Meni su zadnja tri puta otvorili paket i naplatili 3,5KM. Niti jedna narudzba nije bila preko 50KM. Izgleda da nema nekog pravila po pitanju otvaranja. Pretpostavljam da na neki nacin vrse selekciju. Dobro je pa tolerisu vrijednosti i preko 50KM.
Ja bih da kažem da su elf-ovi proizvodi baš super, naručila sam njihove četkice neke i blush i olovku za obrve (lift&fill), i ekstra je kvaliteta , u iduću košaricu također ide nekoliko njihovih proizvoda (iako su cijenom tu negdje sa Essence, mnooogo su bolji proizvodi, a skoro džaba ) .
Slažem se s emom za Elf proizvode, i meni su ovih par stvari koje imam stvarno super, a posebno bi istaknula powder brush iz studio linije, koji mi je super za sve praškaste proizvode (pudere u prahu i kamenu, rumenila i bronzere) ali i za nanošenje tekućih podloga za lice.
To je ovaj kist: http://www.iherb.com/e-l-f-cosmetics-st ... ode=jpp688
nera18 wrote:jel neko narucivao onaj jeftini bokalic za caj?
Ako misliš na ovaj http://www.iherb.com/just-a-leaf-organi ... ode=nzd003 imam ga ja i moja sestra i naprosto sam oduševljena s njim. Samo je staklo tanko i krhko, na što se žali dosta forumaša, ali meni se još uvijek nije razbio, a imam ga 3 mjeseca, a i svaki dan par puta pijem čaj iz njega. Moje tople preporuke.
Za one ne upućene, svake srijede su po 3 brenda na akciji -20%, a i dodaju po nekoliko novih gratisa, mada ja više volim kupovati vikendom jer imaju i vikend freebie.
Mene bilo strah naruciti tu solju, kontam ovi nasi kad otvore polomice. A ovi freebi toliko navuku da ti odjednom treba to sve. Super sa Elf proizvode, bas me zanimalo kakvi su jer nema reviews
HITNO potreban odgovor, sa njihove stranice Bog zna kad će biti...
Ja sam otkazala svoju narudžbu da bih dodala još nešto od proizvoda, i na kraju mi je otkazan freebie i Stevia iz trialsa jer je kao već naručeno bilo jednom . Kad će kod njih u sistemu to biti uvedeno i hoće li?
ema_ wrote:HITNO potreban odgovor, sa njihove stranice Bog zna kad će biti...
Ja sam otkazala svoju narudžbu da bih dodala još nešto od proizvoda, i na kraju mi je otkazan freebie i Stevia iz trialsa jer je kao već naručeno bilo jednom . Kad će kod njih u sistemu to biti uvedeno i hoće li?
otidji na chat sa operaterom... ali recice ti da jednom otkazano ne moze opet, mislim
ema_ wrote:HITNO potreban odgovor, sa njihove stranice Bog zna kad će biti...
i meni je tako bilo, kad sam narudžbu otkazala nisam mogla ponovo staviti isti freebeis, piše im to tamo negdje u pravilima.
Moraš nešto drugo uzeti umjesto toga
Ne znam kako ide s carinom, ali ako možda nisi upratio, ako ti je kilaža iznad 1.8 kg, ne plaćaš poštarinu samo 4 dolara, već iznad 20 ako sam dobro zapamtila...
poticaj wrote:Napravljena prva kupovina, hvala svima na odličnim savjetima. Koristila sam kod od Rene-a .
Za koliko se dobije otprilike odgovor od i-herba na e-mail i da li rade (odgovaraju) vikendom?
Ne ocekuj da ti bude shipano prije pon, utorka. Posalju mail kad bude shipano.
Sačekaj da budu online na livechat, to je najbolja opcija, a hoće i da odgovore i na fb na poruke, samo dok se probude, mislim da je veća razlika vremenska između nas i njih, meni su jučer na livechat bili dostupni tek oko 5 , a na fb su još kasnije odgovorili...