pa jesam ja rekao da je necij cuko ili nisam,angelo wrote:ima turska jednu veliku prednost a to je da je članica NATO-a a to nije mala stvar.luka0 wrote:...turska ima 70 miliona a rusija 140 miliona,rusija je 30 pita veca od turske,rusija ima 10 hiljada niklearnih glava a turska okrluglo 0..rusija je stalna vlanica UN sa pravom veta,,turska nije,,,a li niti si ti turcin niti ja rus,,srba u regionu 8 miliona bosnjaka 2 miliona..
ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
-
luka0
#426 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
-
luka0
#427 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
auuu sa kim ja raspravljam pa ti sanjas o nekom ratovanju,i to sa albancima i sa turcima da napdnete srbe,ahhahahahahah...a bacuska kaze njet njet.jijamezin wrote:Ja to vise gledam koliko ima nasih u regionu. Nasi su Albanci i Turci. Ili mislis da cete ratovati sa Bosnjacima pa sa Albancima pa sa Turcima pojedinacno? Sve je to jedan komad. Nas i Albanaca ima u egionu 10 miliona.![]()
Sada se stvari malo mijenjaju pa moramo i Turke ubrojati.
I zasto mislis da je brojcanost toliko bitna. Nije ovo srednji vijek. Jedan turski satalit vojni vrijedi vise nego 3 miliona starih srba koji su pred smrt na cekanju. Nije ovo srednji vijek da se ratuje macevima.
-
jijamezin
#428 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Pa srbine ti si rekao: nas srba. 8 miliona a vas 2 miliona
To je samo bitno ako cemo ratovati
Ja bih rekao nas ustasa 15 miliona a vas cetnika 7 miliona.
- cyprus
#429 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Ne bih da prejudiciram, ali nešto me strah da ćemo uskoro još širit ovu listujijamezin wrote:Pa srbine ti si rekao: nas srba. 8 miliona a vas 2 miliona
Dedina_Rora
Pororor
peljeski_ne
herturty
kojetou
kornjacha1231
ULTRAK
kutak9830
jijamezin
A nije te odavno bilo
-
Bodkin
#430 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
stani ba, pa to je onaj genijalac iz holandije sto je htio kupiti 100 tenkova i poslati na lukavicucyprus wrote:Ne bih da prejudiciram, ali nešto me strah da ćemo uskoro još širit ovu listujijamezin wrote:Pa srbine ti si rekao: nas srba. 8 miliona a vas 2 miliona
Ja bih rekao nas ustasa 15 miliona a vas cetnika 7 miliona.![]()
Dedina_Rora
Pororor
peljeski_ne
herturty
kojetou
kornjacha1231
ULTRAK
kutak9830
jijamezin
A nije te odavno bilo
-
Cybernetic
#431 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 22:12, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#432 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Cybernetic wrote:Sve kontam nemoguce, ali ono stvarno ispade da je jijamezin veci Turcin od thetruepath-a.
-
telum
#433 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
A jesu ovi salonci na forumu alergicni na Tursku...
Stojte mirno kmetovi
Stojte mirno kmetovi
-
luka0
#434 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
a ko su tebi ustase,,hrvata u regionu ima 5 miliona,bosnjaka oko 2 miliona,srba oko 8 miliona..jijamezin wrote:Pa srbine ti si rekao: nas srba. 8 miliona a vas 2 miliona
-
jijamezin
#435 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
@cyprus,
Izgleda da ti svakoga ko kaze da smo ustase dodas u tu listu. Nebudi tako optimistican.
Izgleda da ti svakoga ko kaze da smo ustase dodas u tu listu. Nebudi tako optimistican.
-
Sequoia
#436 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Meni je Dodik ustasaluka0 wrote:a ko su tebi ustase,,hrvata u regionu ima 5 miliona,bosnjaka oko 2 miliona,srba oko 8 miliona..jijamezin wrote:Pa srbine ti si rekao: nas srba. 8 miliona a vas 2 miliona
-
jijamezin
#437 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Za Srbe su i Albanci ustaske. Samo Italijanskog izdanja...
-
luka0
#438 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
pa i za vas su hrvati iz hercegovine zesce ustasejijamezin wrote:Za Srbe su i Albanci ustaske. Samo Italijanskog izdanja...
-
jijamezin
#439 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Jesu za ove komuniste i mjesane brakove. Prave ustase su HOS ovci. Bosnjacima je Blaz Kraljevic heroj.
Covic i HDZ nisu ustase vec neka komunisticka mutacija.
Covic i HDZ nisu ustase vec neka komunisticka mutacija.
-
jijamezin
-
Sequoia
#441 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Ja narvno nisam otvorio ovaj klip jer mi se povraca od fasizma , nego da te pitam efendija ,, smijes li ti otici u mostar istok , gornji Vakuf , Zenicu , Ahmice i zapjevati svoje ustaske pjesmicejijamezin wrote:
-
jijamezin
#442 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Smijem.Ustase su sljedbenici Blaza Kraljevica.
-
Sequoia
#443 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
A Ante Pavelic je holivudski , diznijev likjijamezin wrote:Smijem.Ustase su sljedbenici Blaza Kraljevica.
-
jijamezin
#444 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Sequoia wrote:A Ante Pavelic je holivudski , diznijev likjijamezin wrote:Smijem.Ustase su sljedbenici Blaza Kraljevica.![]()
![]()
Blaz kraljevic je patriota i ustasa. Ustasa je sljedbenik HSP ideologije. Zna se ko su ustase. Momci u crnim odijelima sa HSP HOS emblemom na jednom ramenu a grbom rbih na drugom.
Ante Pavelic je za podforum historija.
- Nadzornik
#445 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Srbija do Tokija,Hrvatska do Zemuna,Turska do Pala... 
- Gojeni H
#446 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Al' fakat sve mladji ljudi ... lafo obrazovaniji, elokventniji.Bodkin wrote:buhahahjijamezin wrote:Ja to vise gledam koliko ima nasih u regionu. Nasi su Albanci i Turci. Ili mislis da cete ratovati sa Bosnjacima pa sa Albancima pa sa Turcima pojedinacno? Sve je to jedan komad. Nas i Albanaca ima u egionu 10 miliona.![]()
Sada se stvari malo mijenjaju pa moramo i Turke ubrojati.![]()
![]()
ali nestvarno je ovo kolektivno onanisanje na tursku
Ovo je mazohizam ... jedino tako mogu protumaciti ponasanje pripadnika mog naroda koji ocekuje da ga bilo ko zastiti nakon zadnjeg rata.
A definitivno ima neznanja ili slabog upoznavanja neprijatelja.
Da su u skorije vrijeme bili u Srbiji vidjeli bi koliko su Turkuse ulozile u istu. Mozda bi pojam "geopolitika" bio trun jasniji.
-
telum
#447 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
A jesi ti Hrvat ili Bosnjak?jijamezin wrote:Smijem.Ustase su sljedbenici Blaza Kraljevica.
-
Cybernetic
#448 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 22:16, edited 1 time in total.
-
jijamezin
#449 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Turska ulaze u srbiju zato sto je politicka situacija stabilna. Tu nema nikakve mudrosti. Turska vanjska politika je definisana od strane AKP partije i nosi ime Strategijska Dubina o kojoj je Dovoutoglou, ministar vanjskih poslova napisao knjigu.
Po toj politici Turska preko BiH i Velike Albanije te Makedonije zeli sebe ucvrstiti na balkanu. To oni otvoreno govore u knjizi ideologa vanjske politike i nije nikakva tajna.
Preuzimanje baze vojne na Kosovu treba gledati u tom kontextu. Turske firme kupuju kapital u Crnoj Gori, Makefoniji, Srbiji, Hrvatskoj. Imaju jednu od luka crnogorskih recimo ali i sve Makedonske aerodrome. Zasto to nerade u Grckoj? Ili u Armeniji? Nego bas u regiji koja je isplepetena Turkofilskim narodim? Zasto Grci negledaju Fatiha Velicanstvenog na njihovoj drzavnoj televiziji?
Skepticima bih rekao da sacekaju sledece koraka. Sekretar Americki i NATO vijecu je rekao kako ce Turska preuzeti vojnu odgovornost nad Kosovom. Turvi su to isto ponudili EU sa BiH jos 2009.
Ovo izjave Erdoganove o Kosovu i o BiH nisu nikakva prazna prica. Jasno je da se nesto valja iza brda. Zivi bili pa vidijeli.
Po toj politici Turska preko BiH i Velike Albanije te Makedonije zeli sebe ucvrstiti na balkanu. To oni otvoreno govore u knjizi ideologa vanjske politike i nije nikakva tajna.
Preuzimanje baze vojne na Kosovu treba gledati u tom kontextu. Turske firme kupuju kapital u Crnoj Gori, Makefoniji, Srbiji, Hrvatskoj. Imaju jednu od luka crnogorskih recimo ali i sve Makedonske aerodrome. Zasto to nerade u Grckoj? Ili u Armeniji? Nego bas u regiji koja je isplepetena Turkofilskim narodim? Zasto Grci negledaju Fatiha Velicanstvenog na njihovoj drzavnoj televiziji?
Skepticima bih rekao da sacekaju sledece koraka. Sekretar Americki i NATO vijecu je rekao kako ce Turska preuzeti vojnu odgovornost nad Kosovom. Turvi su to isto ponudili EU sa BiH jos 2009.
Ovo izjave Erdoganove o Kosovu i o BiH nisu nikakva prazna prica. Jasno je da se nesto valja iza brda. Zivi bili pa vidijeli.
Last edited by jijamezin on 27/10/2013 14:08, edited 1 time in total.
-
jijamezin
#450 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Pa Bosnjak.telum wrote:A jesi ti Hrvat ili Bosnjak?jijamezin wrote:Smijem.Ustase su sljedbenici Blaza Kraljevica.