Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
titinho

#426 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by titinho »

Lik je vidio koroziju na 20 godina starom Mercedesu i sada je on strucnjak automobilske industrije zaduzene za limariju.
Steta sto pored ociju ne vidi.

Zanimljivo je da "samo" Mercedese hvata korozija. Bas cudno i to svako auto bez izuzetka. Zakljucak, kupujte sve ostalo jer njih ne hvata korozija, vjerovatno plastika ima duzi rok trajanja.
steta sto udobnost,sigurnost,snaga,izdrzljivost,inovacije i pouzdanost su simboli toliko "omrzenog" mercedesa
golfiista

#427 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by golfiista »

Haj ba sta se lozite, ima drugih stvari u zivotu, jbt auto, sjedi , otidji, dojdi i zdravo...
Btw. Ifeta razvaljuje veceras :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#428 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mk ultra »

_mufljuz_ wrote:sta ti je nas cojek - dojebo se njemacke autoindustrije jedan kroz jedan iskompleksiran dojucerasnjoj sirotinjskoj bagri koja 15-20 nije imala nista, koja je na kili dvije heroina, ukradenom sleperu u ratu, prodanim teritorijama, prosvercanoj robi kroz tunel kupila X5, Mercedes S-Klass i slavi Golfa 2 sa eksplicitno robusnim motorom 1.6 D koji je iznio rat i trecerazrednim ofucanim sponzorskim kurvešinama koje se loze na krkanska auta - stvarise dojam da je njemacka autoindustrija nesto naj :mrgreen:

ne d'o bog kupit i razmisljat o Hondi kojoj klinci na jutubu ususe vodu u motor pa je unistise jedva, ili Tojoti koju Jeremija Klaric potopi u more, spali u vatri, srusi na nju neboder - dje ce to - nije to auto - pickice ce mu se smijat a nece ni dobit picke a i djeca... :mrgreen:

valja lijecit trecerazredne balkanoidne komplekse i bit jebaĆ kojeg ce svi da hvale jer vozi svabu.... koji takve majmune lozi prodajuci im Golfa 3 kao Golf 4 :mrgreen:
pa probaj kupiti onakvu tojotu, pa ces da vidis cijena
cisto za primjera:
http://www.pik.ba/artikal/5417658/toyota-land-cruiser/

honda/mitsubishi ne postoji u BiH, niti je ikad postojao...
Qler

#429 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Qler »

danas pored mene octavia, prednje obrve na blatobranu ne da je napala hrdja, nego je prakticno nema (octavia mk1, tour varijanta, one zadnje serije)... i sad ja trebam pricati kako sve octavie qurtzu ne valjaju sa limarijom..
titinho

#430 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by titinho »

Qler wrote:danas pored mene octavia, prednje obrve na blatobranu ne da je napala hrdja, nego je prakticno nema (octavia mk1, tour varijanta, one zadnje serije)... i sad ja trebam pricati kako sve octavie qurtzu ne valjaju sa limarijom..
Covjek objasnio.
Shavobass

#431 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Shavobass »

nema auta koje ne korozira,šta vam je ljudi nije to tenk jbt zivot.
sve zavisi kako je auto održavano,jel bilo u garaži ili je bilo na parkingu ispred neke zgrade pa je kislo i sunce ga pržilo.
romeomoraprezivjeti

#432 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!

Post by romeomoraprezivjeti »

titinho wrote:
Qler wrote:danas pored mene octavia, prednje obrve na blatobranu ne da je napala hrdja, nego je prakticno nema (octavia mk1, tour varijanta, one zadnje serije)... i sad ja trebam pricati kako sve octavie qurtzu ne valjaju sa limarijom..
Covjek objasnio.
Objasnio cojek ,kad ima isti problem na fordu,ovi koroziju na autu smatraju dodatnom opremom,a ne manom.;-) :-D

poslano s moga Sonija Ze:-D
citroen xm

#433 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by citroen xm »

Alo momci o čemu vi pričate?

Naravno da trune svako auto koje je napravljeno od metala, ali fazon je u brzini truljenja. Možeš li to titinho shvatiti? :-) Ne možeš jer si se uvrijedio kao malo dijete kada mu ne daju igračku. :roll:

Tačno je da ima i ostalih koji brzo trunu, recimo Ford. Ali jesam li ja izmislio taj nesretni premijum ili se vas par ovde hvata za njega? Da li Mercedes košta daleko više od običnih auta zato što je premijum? KOŠTA. I onda ti taj nesretni premijum istrune za 10 godina kao Ford koji košta duplo manje. Možeš se ti i slični njemu klanjati do sutra, ali to je tako.

I o kakvoj bezbjednosti i čvrstoći ti Titinho pričaš? Pa eno ti kinesko auto najbezbjednije prošlu godinu naevropskom kreš testu. Volvo, Reno, Saab, Citroen, Fiat, VW...... već godinama imaju auta u samom vrhu po bezbjednosti.
Ali ne, ti se držiš one stare zatucane da je Lada Riva strašno jako auto jer ima debel lim, a to što u njoj ginu ljudi ko glineni golubovi to nema veze. Lada je najjača.

E moj Titinho, imaš oči a nećeš da gledaš dalje od nosa.
Industrialyzer

#434 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Industrialyzer »

citroen xm wrote:Alo momci o čemu vi pričate?

Naravno da trune svako auto koje je napravljeno od metala, ali fazon je u brzini truljenja. Možeš li to titinho shvatiti? :-) Ne možeš jer si se uvrijedio kao malo dijete kada mu ne daju igračku. :roll:

Tačno je da ima i ostalih koji brzo trunu, recimo Ford. Ali jesam li ja izmislio taj nesretni premijum ili se vas par ovde hvata za njega? Da li Mercedes košta daleko više od običnih auta zato što je premijum? KOŠTA. I onda ti taj nesretni premijum istrune za 10 godina kao Ford koji košta duplo manje. Možeš se ti i slični njemu klanjati do sutra, ali to je tako.

I o kakvoj bezbjednosti i čvrstoći ti Titinho pričaš? Pa eno ti kinesko auto najbezbjednije prošlu godinu naevropskom kreš testu. Volvo, Reno, Saab, Citroen, Fiat, VW...... već godinama imaju auta u samom vrhu po bezbjednosti.
Ali ne, ti se držiš one stare zatucane da je Lada Riva strašno jako auto jer ima debel lim, a to što u njoj ginu ljudi ko glineni golubovi to nema veze. Lada je najjača.

Zao mi je sto ne smijem neke stvari o Mercedesu javno napisati, ali cijena Mercedesa je opravdana velikim dijelom jer se u razvoj novog modela ulaze mnogo vise nego sto to radi konkurencija. Koliko mogucnosti imate kod izbora novog Mercedesa to je za nepovjerovati.
jefferson

#435 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

Industrialyzer wrote:

Zao mi je sto ne smijem neke stvari o Mercedesu javno napisati, ali cijena Mercedesa je opravdana velikim dijelom jer se u razvoj novog modela ulaze mnogo vise nego sto to radi konkurencija. Koliko mogucnosti imate kod izbora novog Mercedesa to je za nepovjerovati.
Koja konkurencija?
BMW ili Audi? Mercedes nikad u svojoj istoriji nije imao prosjek godina kupca ispod 60! Sad ne znam da li u Mercedesu dolazi odmah i clanska iskaznica za klub penzionera, ali de nam reci sta to mercedes nudi a BMW ili Audi ili Lexus ne nude?
titinho

#436 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by titinho »

jefferson wrote:
Industrialyzer wrote:

Koja konkurencija?
BMW ili Audi? Mercedes nikad u svojoj istoriji nije imao prosjek godina kupca ispod 60! Sad ne znam da li u Mercedesu dolazi odmah i clanska iskaznica za klub penzionera, ali de nam reci sta to mercedes nudi a BMW ili Audi ili Lexus ne nude?
Pa jel to dobro ili lose ?
Mnostvo narodnih poslovica kaze slusaj starije, pametniji su. ;)

a sta nudi mercedes, pa pogledaj malo s klasu. od gluposti kao sto su mirsni osvjezivac u kabini do presafe brake assista
ado-šampion

#437 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!

Post by ado-šampion »

romeomoraprezivjeti wrote:
citroen xm wrote:Pasat ima premijumski kvalitet unutrašnjosti?
Pa kad se uporedi sa c klasom i bmw tricom,mogu slobodno reci da je na istom ako ne i vecem nivou. Citroen ds 5 ima bolju unutrasnjost od gore nabrojanih1,a o volvu da ne pricam.

poslano s moga Sonija Ze:-D
Ovo definitivno nije tacno.

Passat je definitivno premium ako uzmemo u obzir kvalitet zavrsne obrade - sta god dohvatis rukom, od mjenjaca pa nadalje, imas osjecaj da ce nadziviti vlasnika, da ne govorim o zvuku pri zatvaranju vrata.
Medjutim, BMW trica E90 ako se poredi s Passatom 6 ima kudikamo bolje materijale u unutrasnjosti. Izuzev onog sredisnjeg matiranog dijela, koji ima i Passat i masa drugih auta (a na koje se neki ovdje vidim hvataju kad prigovaraju unutrasnjosti :-) ), trica E90 ima mekane materijale skoro gdje god da uhvatis, gornja i donja strana table, vrata, prekidaci, cak i ona plastika na centralnom tunelu. Passat ima dosta jaako grube plastike s donje strane table. Rekao bih da Passat 6 po materijalima u unutrasnjosti nije ni na nivou stare trice, E46. Ocito je da iz iste kuce dolazi i A4, pa se morala napraviti razlika. Ne znam kakav je novi Passat, nisam imao priliku vidjeti, ali sestica po materijalima nije na razini premium srednje klase (BMW 3, Audi A4). Diskutabilno je je li i na razini Audija A3.

Ako govorimo o Francuzima, oni padaju na zavrsnoj obradi i dan-danas, tako da se ne moze bas pricati o nekom premiumu. C5 ima mjenjac koji kad god dohvatis kontas ostace ti u ruci, bolji je kod mog buraza na P 308. Klimavi rukohvati na vratima, limeni zvuk zatvaranja vrata, daleko je to od premiuma...
Magarece_godine

#438 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Magarece_godine »

:-) :-) :-) Passat premium ? Francuzi premium ? Po zvuku lupanja vrata ?

Sub brandovi napravljeni da konkurišu premium automobilima nisu premium (Infinity, Equs...) Samo su Mečka, Audi i BMW premium ... Sve ostalo je ispod, kakvo crno lupanje vrata!
jefferson

#439 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

Magarece_godine wrote::-) :-) :-) Passat premium ? Francuzi premium ? Po zvuku lupanja vrata ?

Sub brandovi napravljeni da konkurišu premium automobilima nisu premium (Infinity, Equs...) Samo su Mečka, Audi i BMW premium ... Sve ostalo je ispod, kakvo crno lupanje vrata!
Ja kada cujem da vrata klepecu prei zatvaranju (onaj plasticni zvuk) odmah se okrenem od auta.
Magarece_godine

#440 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Magarece_godine »

Drugar, to je tvoj subjektivni stav. Nekome kada kazes da je servis za auto skuplji dva puta od prosjecnog on se okrene i nece da ga gleda ... Fazon je da za Passata ne mozes reci da je premium nikako, s koje god strane da pogledas. Cak to ne mozes reci ni za Pheatona .
jefferson

#441 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

Pa jel to dobro ili lose ?
Mnostvo narodnih poslovica kaze slusaj starije, pametniji su. ;)

a sta nudi mercedes, pa pogledaj malo s klasu. od gluposti kao sto su mirsni osvjezivac u kabini do presafe brake assista
Pa zna se kakva auta kupuju stariji kupci, da te preveze od mjesta A do mjesta B bez previse drame, zato valjda svaki Mercedesov motor naspram BMW-ovog ide kao samohodka :D
Sto se tice slusaj starijeg, bar mi u BiH bi trebali znati drugacije.
Sto se tice ovih kako kazes dodataka, ne znam sta bi ti rekao, ali mislim da proizvodjaci obozavaju kupce kao ti!
Mirisni osvjezivac ja evo prije par sati kupio u prodavnici.
Presafe brake assist, ima i Mazda 3 (drugacije se zove) a da nema S klasa. Tito dragi jbt, jesil ti ikad provozoa ista u zivotu?
jefferson

#442 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

Magarece_godine wrote:Drugar, to je tvoj subjektivni stav. Nekome kada kazes da je servis za auto skuplji dva puta od prosjecnog on se okrene i nece da ga gleda ... Fazon je da za Passata ne mozes reci da je premium nikako, s koje god strane da pogledas. Cak to ne mozes reci ni za Pheatona .
Ja nikad nisam rekao za Passata da je premium. Samo kazem da je meni vrlo bitno to kakav zvuk vrata proizvode jer znam koliko je proizvodjac paznje posvetio takvim detaljima.
Ja sam rekao da je u CC i passatu B7 unutrasnjost bolja nego u Mercedesu C klasi iz 2011, i stojim iza toga i dalje.
Sto se tice Phaetona, ne znam, ali njega bi ipak svrstao u Premium klasu s obzirom kako je uradjen. Da je Audijeva znacka ne bi to niko osporavao, ali posto je VW, jbg, ljudi zaziru od toga u toj klasi.
To je isto sa Hondom Legend ili RL na americkom trzistu. Ljudi nikad na to auto paznju ne obracaju, a auto je boli glava.
citro

#443 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by citro »

Ne bih da vrijedjam vlasnike Audija i njegove kokuznije brace Passata i CC-a, ali na ovom videu unutrasnjost Audija u odnosu na BMW-a a pogotovo Merca izgleda starinski i jeftino. Pa tako i vanjstina. Ko se lozi na ovaj design svaka mu cast, ali ga je vrijeme definitivno nacelo. I tako stalno, iz modela u model, nista specijalno novo.
Bez pokusaja blacenja Audija i ne osporavajuci njegovu kvalitetu, ipak sam misljenja da mu tu nije mjesto. Jedino i samo u konkurenciji iskljucivo Njemackih automobila.
Bez obzira na velicinu obrtnog momenta :)
_mufljuz_

#444 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

jefferson wrote:
Magarece_godine wrote::-) :-) :-) Passat premium ? Francuzi premium ? Po zvuku lupanja vrata ?

Ja kada cujem da vrata klepecu prei zatvaranju (onaj plasticni zvuk) odmah se okrenem od auta.
:thumbup: :mrgreen:

to mi je jedna od najdrazih stvari na mom autu - samo cujes plop :mrgreen:
_mufljuz_

#445 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

Magarece_godine wrote:Drugar, to je tvoj subjektivni stav. Nekome kada kazes da je servis za auto skuplji dva puta od prosjecnog on se okrene i nece da ga gleda ... Fazon je da za Passata ne mozes reci da je premium nikako, s koje god strane da pogledas. Cak to ne mozes reci ni za Pheatona .
ovdje se prelijeva glupost matere mi.... hajd sto nesto posebno ne mirisem VAG - al reci da Fajton nije visoka klasa je fakat glupost da ne kazem grehota :lol: zao mi je samo vrlo skupog odrzavanja inace da imam para razmisljao bih o jednom...

Image
_mufljuz_

#446 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

djesi premiJume evo malo pari okice :lol:

Image

Image

:mrgreen:

Image

ne d'o bog da svijet slusa bosnjaka i njegova preseravanja - nije u stanju drzave da ima kako treba jbote - ne d'o bog :mrgreen:

sto se tice same teme da se vratim na nju - novi S klass bih makar jedan djir volio da provozam i obavezno da budem provozan :mrgreen: eh... :mrgreen:
Last edited by _mufljuz_ on 23/03/2014 09:33, edited 1 time in total.
Shavobass

#447 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Shavobass »

citro wrote:

Ne bih da vrijedjam vlasnike Audija i njegove kokuznije brace Passata i CC-a, ali na ovom videu unutrasnjost Audija u odnosu na BMW-a a pogotovo Merca izgleda starinski i jeftino. Pa tako i vanjstina. Ko se lozi na ovaj design svaka mu cast, ali ga je vrijeme definitivno nacelo. I tako stalno, iz modela u model, nista specijalno novo.
Bez pokusaja blacenja Audija i ne osporavajuci njegovu kvalitetu, ipak sam misljenja da mu tu nije mjesto. Jedino i samo u konkurenciji iskljucivo Njemackih automobila.
Tu se moram složit,audi je dizajnerski kita (.I.)
goran16v

#448 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by goran16v »

mk ultra wrote:
_mufljuz_ wrote:sta ti je nas cojek - dojebo se njemacke autoindustrije jedan kroz jedan iskompleksiran dojucerasnjoj sirotinjskoj bagri koja 15-20 nije imala nista, koja je na kili dvije heroina, ukradenom sleperu u ratu, prodanim teritorijama, prosvercanoj robi kroz tunel kupila X5, Mercedes S-Klass i slavi Golfa 2 sa eksplicitno robusnim motorom 1.6 D koji je iznio rat i trecerazrednim ofucanim sponzorskim kurvešinama koje se loze na krkanska auta - stvarise dojam da je njemacka autoindustrija nesto naj :mrgreen:

ne d'o bog kupit i razmisljat o Hondi kojoj klinci na jutubu ususe vodu u motor pa je unistise jedva, ili Tojoti koju Jeremija Klaric potopi u more, spali u vatri, srusi na nju neboder - dje ce to - nije to auto - pickice ce mu se smijat a nece ni dobit picke a i djeca... :mrgreen:

valja lijecit trecerazredne balkanoidne komplekse i bit jebaĆ kojeg ce svi da hvale jer vozi svabu.... koji takve majmune lozi prodajuci im Golfa 3 kao Golf 4 :mrgreen:
pa probaj kupiti onakvu tojotu, pa ces da vidis cijena
cisto za primjera:
http://www.pik.ba/artikal/5417658/toyota-land-cruiser/

honda/mitsubishi ne postoji u BiH, niti je ikad postojao...

Ja sam sa ovakvim Toyotama HZJ75 presao ne manje od 400 000 km i ti auti trunu samo tako...
Last edited by goran16v on 23/03/2014 10:11, edited 1 time in total.
goran16v

#449 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by goran16v »

Tacno! Zasto toga nema na 14 god staroj mojoj bivsoj Octaviji (upravo ta zadnja serija sa bistrim farovima) koju sam kupio novu i koja nikad nije udarana?
Da li je moguce da ce svaki auto korodirati ako je bio udaren i ako se ne popravi kako treba (varijacije na temu: stajao dugo bez zastite, slaba priprema, jeftini zamjenski dijelovi, jeftin materijal)?
Ne treba odmah generalizovati stvari na osovnu jednog primjera... Kod mog prijatelja na E46 FL 2003 god, baloncici na prednjim blatobranima k'o da je Opel Kadett. Razlog? Popravlj'o ga lola jefinim dijelovima. Jel to znaci da svaki E46 trune? Ne znaci. Povuci paralele...
Naravno postoje primjeri evidentnih i evidentirakih, da ne kazem "priznatih" problema sa korozijom, generalni npr. na Opelima bez izuzetka do 96. godine ili individualni na Mecredesu W203, Skodi Feliciji itd...
golfiista

#450 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!

Post by golfiista »

citro wrote:

Zaboravljas da je c klasa potpuno novi model, dok je audi model iz 2008.g. sa blagim redizajnom.
Post Reply