Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vec neko vrijeme radim na jednoj stranici, doveo sam je u neku fazu kojom sam zadovoljan.
Trudim se da pratim vijesti iz BiH i svijeta, update radim kada god uhvatim vremena.
Ako vas interesuju informacije iz svijeta saha, posjetite stranicu i ostavite like na FB-u.
Svaka posjeta, like i feedback puno znaci!
prometheus wrote:Trazeci kakvu solidnu chess stranicu naletih na lichess.org, deset puta bolja od bilo kakve druge a igrao sam na raznim.
Cudi me da je niko ne spominje ovdje, jako dobra i kompletna sahovska stranica, skroz besplatna, registracija je samo nick i password, milion stavki, filtera, opcija... Bodovanje po FIDE Elo sistemu na bazi cjelokupnog iskustva i partija. A slag na torti je kompjuterska analiza (Stockfish) svih partija i poteza. Sistem za detektovanje "lazljivaca" koji koriste masinu u igri...
Ne znam da li isto nude ostale stranice, kada sam ih posjecivao nisam ni znao sta je sve to, ali na ovoj sam se opasno zakacio. Igra sa prijateljima je u dva klika. Ima li ko sa klixa horan da izgubi? (ne bolji od 1800, ja sam 1500-1600). I obavezno partija od najmanje 5 min. Blic je za manijake
Prvo, hvala ti za preporuku. Sinoć sam registrovao i odmah odigrao 3 partije. Inače igram najčešće na 5 min. Prvo sam igrao na Yahoo, pa Na Chesscube godinama, ali nešto sad zezaju oko onih cubitsa i ima dosta varalica, pa ne igram više tamo. Btw ova stranica je predobra, sve je jednostavno. Ja sam na chesscube nagurao do 1850 rating, ali ne igram više tako opasno, sad sam oko 1600. Možemo nekad poigrati.
Ufatio si me sa 1200 bodova pa ti je bilo lakse, kad doguram do 1600 vidjeces!
Na treninzima se vrtim izmedju 1400 i 1600, ali razlika od partije je sto nema pritiska ni zurbe. Plus kad naviknes da igras stalno sa istim ljudima fali repertoara i novih ideja.
Ufatio si me sa 1200 bodova pa ti je bilo lakse, kad doguram do 1600 vidjeces!
Na treninzima se vrtim izmedju 1400 i 1600, ali razlika od partije je sto nema pritiska ni zurbe. Plus kad naviknes da igras stalno sa istim ljudima fali repertoara i novih ideja.
Da ne ispadne da se vadim posteno si me dobio.
ma vidio si da sam i ja beze, isto kao da tek počinjem igrati. Želim se vratiti u onu staru formu, pa cu se sad posvetiti ozbiljnije, a igraćemo mi još svakako
Last edited by Dr Kova on 28/01/2015 22:54, edited 1 time in total.
Imam ja još dosta da učim, ali ova stranica mi se sviđa, jer imaju treninzi otvaranja, i treninzi "najbolji potez za bijelog ili crnog", tako to igram pa se štelim pomalo....
Daleko sam ja još od toga da mogu reći da sam dobar igrač
Black swan wrote:ja ne igram mjesecima... nema napretka i previse se nerviram i osobno doživljavam
znam kako ti je. Isto je i meni bilo.. Dosegao maximum i ne mičem... Probaj na ovoj stranici, s treninzima, možda pomognu... Šteta da prestaneš, fakat šah je predobra igra, ja se čak ni ne nerviram
Preporucio bi vam sahovske knjige, pogotovo otvaranja i zavrsnice.
Nije bas da su napravile majstorskog kandidata od mene ali bude manje idiotski poteza...