pici wrote:sinuhe wrote:vojska je za hoštaplere, kriminalce, ubice, manijake itd itd...poštHen i dobar insan neJma tu šHa da traži...
Vjerovatno ce BiH i biti prva drzava bez vojske. U Bosni sve posten i dobar insan

nemere svi da bidnu babini sinovi i da su jal pozadina jal trezorski čuvari...vojska je krvava rabota nije tu za pekmeze mjesto...da bi od klošHara napraviJo vojnika morašH mu dadnut motiv il pare...lako je nauČit rasklopit kalašH i podmazat, repetirat i povuĆ okidaČ.Obuka je ovČiji qurac, samo maltretiranje i iživljavanje..vojnik mora bitnut na dobrovoljnoj osnovi a ne nekog Ćerat pogotovo ove siromašne momke da robuju državniČkim poHlepama...vojsku ukinut i samo proffi vojnik, za pare, za državu, za vjeru itd itd pa bujrum.
Obicno izivljavanje nad mladicima od 18-19 godina koje te u principu nicemu ne nauci osim da gdje prestaje logika to pocinje sluzenje vojnog roka.
Profesionalna vojska, specijalne jedinice sa konstantnim treningom i dobrom opremom. Ostatak, par sedmica obuke u mjestima boravka, ionako ce ti isti sjediti u transejima

.
Ovi sto bi ulupavali silnu lovu da im omladina od 18-19 godina svira kurcu po kasarnama (eto vojska nekog napravila covjekom) neka se zapitaju cemu uzeti najljepse godine zivota od tih momcica.
Ja da mogu vratiti film, ne bih je sluzio jer me nije nicemu naucila a uzela mi je godinu zivota. Odnosno lupanje strojevog koraka mjesec dana mi nije ni malo pomoglo koju godinu i po kasnije kada si za dan naucio je su opalili gluharu ili 120tku.
Cio vojni rok, jedno bojevo gadjanje u metu

e bas su me pravo istrenirali

, sve sto sam naucio u vojsci sto su nas handrili godinu dana, sve vjestine sam naucio djecu koja nisu sluzila vojni rok za 3 dana.