RATM56 wrote:
Znam ja to bolje nego ti ali čudi me tvoj poriv da pravdaš postupke Osmanlija ili da danas tajiš činjenicu da su tu istu Bosnu Turci takođe OKUPIRALI. Tebi na čast što to činiš samo ti kažem da to nije pravi protivodgovor na ovo bratunačko orgijanje
Ne znam zašto misliš da ih opravdavam. Ja sam ti samo naveo citat sa wikipedie da je Ćele kula nastala kao plod odrubljivanja glava VEČ POGINULIM srpskim vojnicima. Dakle, u najgorem slučaju to možemo nazvati skrnavljenjem leševa ali ne i klanjem.
Nadalje, turci su okupirali Bosnu a kasnije je i prodali Austrougarskoj.
Dakle, mi u Bosni ne doživljavamo Tursku kao oslobodioce.
Problem je što ni Srbi a ni Turci ne shvataju da smo mi zaseban narod i da ne pripadamo ni jednima ni drugima.
Nismo ni hrvatsko cvijeće.
S druge strane, nakon Srebrenice i onakve sramote, ja ne vidim da se ijedan glas u Srbiji podigao da osudi ovakve pjesme u Bratuncu.
Čast vam spašavaju žene u crnom i Nataša Kandić.
Činjenica je da 90% Srba podržava etničko čišćenje Bošnjaka muslimana i smatra BiH svojom teritorijom.
Što se mene tiče fašizam u Srbiji još nije istrebljen i to nam se pokazuje i dokazuje svaki dan.
Bez uvrede, ali je to tako a primjera je zaista puno.
Od Ravne gore preko slavljenja Šešelja, Mladića, Karadžića pa do Bratunačkih pjesama i Draže Mihajlovića.