DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post Reply
sarajlija_ba

#426 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by sarajlija_ba »

RATM56 wrote: Gle, niko te nije terao da pravdaš tursku okupaciju i odmazde. Nema sad mesta zgražavanju, na ovo četnikovanje u Bratuncu se ne odgovara na takav način
Ko se zgražava ?
Srbe sam dovoljno upoznao da me ništa od njih više apsolutno ne može zgroziti.
Ono što me zgrožava jeste srpska želja da Bošnjake poistvojeti s turcima.
Znaš li ti da su se na Kosovu protiv turaka borili svi Bošnjaci iz Bosne?
Naravno, srpska istorija to ne bi spomenula ni za milijardu eura :D
RATM56

#427 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by RATM56 »

salihh wrote:
RATM56 wrote:...

Partizani su okupljali veliki broj Srba i upravo su partizani podigli ustanak u Srbiji 1941. Znaš ono, 7. juli i Žikica Jovanović Španac, nadam se da si čuo. Takođe, i četnici su nosili prefiks jugoslovenski
spanac je, vjerovatno, bio kozmopolita i komunista, taj se isao biti protiv njemackog okupatora... nedic i mihajlovic su bili srpska politika, nisu im svabe toliko smetale (mozda i jesu, ali jebiga imali su uniforme, puske i topove), ali zato turci oko drine nisu imali nicim da se brane... prava prilika za srpske junake... (valjda je jedini nacin za srpskog junaka da se bije s turcima da ima nekakve imaginarne turke za protivnike, jer s pravim turcima uglavnom ratovase kao vazali)
Da da, i bošnjačka politika je bila politika poglavnika Ante Pavelića kojoj je nemali broj Bošnjaka služio bla bla bla. Stare priče, i nemaju veze sa temom stvarno
baxul

#428 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by baxul »

RATM56 wrote:
baxul wrote: ma daaaaa sve je to isto
Ma ne, osmanlijska okupacija, danak u krvi i Ćele kula su vrhunska civilzacijska dostignuća koja je svako dužan poštovati.
i to ima veze sa nama koji zivimo u 2013 kako?
Ideologija

#429 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Ideologija »

Da se sad RS otcijepi, proglasi nezavisnost, siguran sam da Bošnjaci ne bi krenuli u rat. Ne bi ih imao ni ko okupiti, niti bi oni znali šta će u tom ratu.
Jasno mi je da mnogi misle obrnuto, ali po meni osim priče i golog preživljavanja Bošnjaci nemaju ama baš nikakav plan za nekakvu akciju. Srbi da se nisu prevarili i napravili Srebrenicu danas bi već imali državu. Ovako će morati čekati...
Korisničkoime

#430 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Korisničkoime »

vivaldi wrote:
Korisničkoime wrote:Svašta se ovdje vala može pročitati ali hajd malo da okrenemo priču. Oni koji misle da ovdje rata neće biti ako se RS pokuša odcijepiti neka navedu zašto ga neće biti i zašto ga ne bi trebalo biti.
rata nece biti jer ga ne moze biti zbog 1001 razloga
Hajde navedi neke i nemoj molim te pitanje odgovarati protu pitanjem.
Bodkin

#431 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

salihh wrote:
12wer wrote:A ovaj herbarijum je civilizacijski :-)
u to doba, pretpostavljam, da nije izazivao zgrazavanje koje izaziva danas, iako se ovdje radilo o vec mrtvim VOJNICIMA, ... nista neobicno za 17 vijek... procitajte malo historijske fakte o bitkama i surovostima nad porazenim pa ce vam, mozda, biti jasnije sta sam htio reci...

ali, zamislite, da cak ni u 17 vijeku osmanlije nisu vrsili genocid nad civilima, e to je vec civilizacijski uspjeh i doprinos, nazalost, neki nisu usvajali takve civilizacijske norme.
ajd skokni do armenije i ispricaj im ovo :-)
RATM56

#432 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by RATM56 »

sarajlija_ba wrote:
RATM56 wrote: Gle, niko te nije terao da pravdaš tursku okupaciju i odmazde. Nema sad mesta zgražavanju, na ovo četnikovanje u Bratuncu se ne odgovara na takav način
Ko se zgražava ?
Srbe sam dovoljno upoznao da me ništa od njih više apsolutno ne može zgroziti.
Ono što me zgrožava jeste srpska želja da Bošnjake poistvojeti s turcima.
Znaš li ti da su se na Kosovu protiv turaka borili svi Bošnjaci iz Bosne?
Naravno, srpska istorija to ne bi spomenula ni za milijardu eura :D
Znam ja to bolje nego ti ali čudi me tvoj poriv da pravdaš postupke Osmanlija ili da danas tajiš činjenicu da su tu istu Bosnu Turci takođe OKUPIRALI. Tebi na čast što to činiš samo ti kažem da to nije pravi protivodgovor na ovo bratunačko orgijanje
salihh

#433 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by salihh »

RATM56 wrote:
Ma ne, osmanlijska okupacija, danak u krvi i Ćele kula su vrhunska civilzacijska dostignuća koja je svako dužan poštovati.
mitovi i legende,... kakva ba osmanska okupacija? sta danak u krvi, koja cele kula?
sta ti iz srbije imas s bosnom? vama okupacija, nama nije... i u cemu je problem? naseg kralja ubili, a sta je bilo s vasim? nas princ postao pasa (general) osmanskog carstva, st aje bilo s vasim princem (ako ste ga i imali)... i sta sada? kakve ti i ja imamo veze s tim... kakve dugove bune protiv dahija naplacuje sratko srebrenicanima... o cemu ti pricas, neznalico
salihh

#434 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by salihh »

Bodkin wrote:
salihh wrote:
12wer wrote:A ovaj herbarijum je civilizacijski :-)
u to doba, pretpostavljam, da nije izazivao zgrazavanje koje izaziva danas, iako se ovdje radilo o vec mrtvim VOJNICIMA, ... nista neobicno za 17 vijek... procitajte malo historijske fakte o bitkama i surovostima nad porazenim pa ce vam, mozda, biti jasnije sta sam htio reci...

ali, zamislite, da cak ni u 17 vijeku osmanlije nisu vrsili genocid nad civilima, e to je vec civilizacijski uspjeh i doprinos, nazalost, neki nisu usvajali takve civilizacijske norme.
ajd skokni do armenije i ispricaj im ovo :-)
17 vijek, strucnjak... 17. vijek
RATM56

#435 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by RATM56 »

baxul wrote:
RATM56 wrote:
i to ima veze sa nama koji zivimo u 2013 kako?

To nije pitanje za mene već one koji su potegli priču o Osmanlijama, u momentu kad je u žiži bio događaj iz Bratunca
Hajvan

#436 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hajvan »

Srbi su prije 20 godina izvršili genocid, prije 2 dana su ga javno veličali - sve pod pokroviteljstvom i u organnizaciji SPC.

Opovrgnite činjenicu!

I kakve veze otomanska imerija ima sa temom?!?

Očigledno ima, mnogima.
RATM56

#437 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by RATM56 »

salihh wrote:
RATM56 wrote:
mitovi i legende,... kakva ba osmanska okupacija? sta danak u krvi, koja cele kula?
sta ti iz srbije imas s bosnom? vama okupacija, nama nije... i u cemu je problem? naseg kralja ubili, a sta je bilo s vasim? nas princ postao pasa (general) osmanskog carstva, st aje bilo s vasim princem (ako ste ga i imali)... i sta sada? kakve ti i ja imamo veze s tim... kakve dugove bune protiv dahija naplacuje sratko srebrenicanima... o cemu ti pricas, neznalico
Dakle, 1463. ste ušli dobrovoljno u uniju sa Osmanlijama.

OK :lol:

Nemoj se samo čuditi posle ako te neko nazove Turčinom ne dao Bog
Last edited by RATM56 on 21/08/2013 00:40, edited 1 time in total.
desni

#438 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by desni »

Mirno spavajte rata neće biti :zzzz:
Bodkin

#439 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

salihh wrote:
ah pardon, cak ni u 17 nisu. to je doslo kasnije
Korisničkoime

#440 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Korisničkoime »

Ideologija wrote:Da se sad RS otcijepi, proglasi nezavisnost, siguran sam da Bošnjaci ne bi krenuli u rat. Ne bi ih imao ni ko okupiti, niti bi oni znali šta će u tom ratu.
Jasno mi je da mnogi misle obrnuto, ali po meni osim priče i golog preživljavanja Bošnjaci nemaju ama baš nikakav plan za nekakvu akciju. Srbi da se nisu prevarili i napravili Srebrenicu danas bi već imali državu. Ovako će morati čekati...
Naravno 1992 smo imali plan skovan u samom generalštabu naše ARBiH uz podršku dugo i marljivo skupljanih podataka naše superiorne obavještajno sigurnosne službe.
Oprosti na ovome ali ponovio sam više puta mi svi kado da smo izgubili sposobnost da pamtimo. A.I. jeste bio naš prvi predsjednik i ja sam mu vječno zahvalan jer se opredijelio za referendum ali čovjek nije bio predsjednik za rata nikakvog plana i nikakve akcije po pitanju rata naš predsjednik, ili SDA ili neko u vrhu stranke nije imao. Vjeruj mi ja sam to iskusio. Prije svega nama bošnjacima ako želimo opstati na ovim prostorima kod odcjepljenja RS-a ne preostaje ništa drugo
vivaldi

#441 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by vivaldi »

Korisničkoime wrote:Hajde navedi neke i nemoj molim te pitanje odgovarati protu pitanjem.
1. zato sto ne znam sta bi bio cilj, ko bi poceo rat, sta i koga bi napadao i zasto?
2. rata ne bi bilo ni 92 da se u tom trenutku nije desavao raspad globalnog visedecenijskog svjetskog poretka i da se u tom periodu u sssr mogao preko oglasa kupiti kanister bojnog otrova za 100 DM - svijet se bavio dramaticnim pitanjima i nije imao vremena za cehoslovacku, jugu itd.
3. danas granicimo sa eu. svaki rat u bih bi preko noci unistio ekonomije susjednih zemalja - da li bi oni to mirno gledali?
4. 92 smo unistavali domace zivote i domace fabrike. zivoti su i dalje nasi, ali fabrike nisu - nije isto zapalit privrednu banku sarajevo ili rajfajzne, rafineriju bosansku ili rafineriju rusku, zapalit bivsu kasarnu ili neciju ambasadu...to se ne bi tolerisalo
5. politicka elita 92 je bila gola bijeda, danas su multimilioneri - svaki sukob bi im samo mogao skoditi
itd.

sa druge strane ne vidim nijedan smislen, logican razlog za rat
RATM56

#442 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by RATM56 »

Hajvan wrote:Srbi su prije 20 godina izvršili genocid, prije 2 dana su ga javno veličali - sve pod pokroviteljstvom i u organnizaciji SPC.

Opovrgnite činjenicu!

I kakve veze otomanska imerija ima sa temom?!?

Očigledno ima, mnogima.

Diskutant sarajlija_ba je kriv. Relativizovao je događaj u Bratuncu pominjanjem Osmanlija u pozitivnom kontekstu. I eto dokle dođe sve
desni

#443 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by desni »

Dakle, 1463. ste ušli dobrovoljno u uniju sa Osmanlijama.

OK :lol:
A vi iz Srbije iz te unije sa Turcima još niste izašli :lol: Kroz vene vam tihu teku ko najdublja rana peku :lol: :lol: :lol: :lol:
sarajlija_ba

#444 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by sarajlija_ba »

RATM56 wrote: Znam ja to bolje nego ti ali čudi me tvoj poriv da pravdaš postupke Osmanlija ili da danas tajiš činjenicu da su tu istu Bosnu Turci takođe OKUPIRALI. Tebi na čast što to činiš samo ti kažem da to nije pravi protivodgovor na ovo bratunačko orgijanje
Ne znam zašto misliš da ih opravdavam. Ja sam ti samo naveo citat sa wikipedie da je Ćele kula nastala kao plod odrubljivanja glava VEČ POGINULIM srpskim vojnicima. Dakle, u najgorem slučaju to možemo nazvati skrnavljenjem leševa ali ne i klanjem.
Nadalje, turci su okupirali Bosnu a kasnije je i prodali Austrougarskoj.
Dakle, mi u Bosni ne doživljavamo Tursku kao oslobodioce.
Problem je što ni Srbi a ni Turci ne shvataju da smo mi zaseban narod i da ne pripadamo ni jednima ni drugima.
Nismo ni hrvatsko cvijeće.

S druge strane, nakon Srebrenice i onakve sramote, ja ne vidim da se ijedan glas u Srbiji podigao da osudi ovakve pjesme u Bratuncu.
Čast vam spašavaju žene u crnom i Nataša Kandić.
Činjenica je da 90% Srba podržava etničko čišćenje Bošnjaka muslimana i smatra BiH svojom teritorijom.

Što se mene tiče fašizam u Srbiji još nije istrebljen i to nam se pokazuje i dokazuje svaki dan.
Bez uvrede, ali je to tako a primjera je zaista puno.
Od Ravne gore preko slavljenja Šešelja, Mladića, Karadžića pa do Bratunačkih pjesama i Draže Mihajlovića.
Ideologija

#445 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Ideologija »

Korisničkoime wrote:
Ideologija wrote:Da se sad RS otcijepi, proglasi nezavisnost, siguran sam da Bošnjaci ne bi krenuli u rat. Ne bi ih imao ni ko okupiti, niti bi oni znali šta će u tom ratu.
Naravno 1992 smo imali plan skovan u samom generalštabu naše ARBiH uz podršku dugo i marljivo skupljanih podataka naše superiorne obavještajno sigurnosne službe.
Oprosti na ovome ali ponovio sam više puta mi svi kado da smo izgubili sposobnost da pamtimo. A.I. jeste bio naš prvi predsjednik i ja sam mu vječno zahvalan jer se opredijelio za referendum ali čovjek nije bio predsjednik za rata nikakvog plana i nikakve akcije po pitanju rata naš predsjednik, ili SDA ili neko u vrhu stranke nije imao. Vjeruj mi ja sam to iskusio. Prije svega nama bošnjacima ako želimo opstati na ovim prostorima kod odcjepljenja RS-a ne preostaje ništa drugo
Glupost je to što si rekao. U rat se ulazi tako što se rat pripremi, a ne hajmo ratovat bez pištolja. Samo budala može to uraditi, a samo još veće budale mogu to podržati. Alija je radio kako su Amerikanci svirali, a oni nisu svirali da Bošnjaci se dokopaju kakve smislene države, već da se riješi pitanje Hrvatske, a vjerovatno već tada je postojao i plan za Kosovo.
Bošnjaci su samo iskorišteni da u krvavom ratu sa Srbima plate cijenu za sviju, a kad se to završilo odbačeni su kao iskorištena krpa. Glupo je bilo i misliti da Bošnjaci mogu živjeti normalno u Bosni, a da budu u lošim odnosima sa Srbima. Jednostavno i vrlo jasno, nemoguće. Dokaz je zadnjih 20 godina, a idućih 20 će još više potvrditi tu tezu.
salihh

#446 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by salihh »

RATM56 wrote:...

Nemoj se samo čuditi posle ako te neko nazove Turčinom ne dao Bog
ma ne cudi mene da me ti nazoves turcinom, nego me cudi da me hoces onda i zaklati
baxul

#447 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by baxul »

RATM56 wrote:
To nije pitanje za mene već one koji su potegli priču o Osmanlijama, u momentu kad je u žiži bio događaj iz Bratunca
i ti se jadan nisi mogao odupret porivu da se uhvatis za oftopik u raspravi i da zanemaris sustinu rasprave. jadan.
salihh

#448 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by salihh »

Bodkin wrote:
salihh wrote:
o armeniji zaista ne znam mnogo... ali znam ovo sto bi za moga zivota, cemu sam i sam svjedocio i nazocio... kao sto si i sam...
stvar je da ti znas sve drugo osim onoga sto si sam vidio...
12wer

#449 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by 12wer »

baxul wrote:
RATM56 wrote:
i ti se jadan nisi mogao odupret porivu da se uhvatis za oftopik u raspravi i da zanemaris sustinu rasprave. jadan.
:lol:
Bodkin

#450 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

salihh wrote:
Bodkin wrote:
salihh wrote:
o armeniji zaista ne znam mnogo... ali znam ovo sto bi za moga zivota, cemu sam i sam svjedocio i nazocio... kao sto si i sam...
stvar je da ti znas sve drugo osim onoga sto si sam vidio...
samo sam se nadovezao necega sto si napisao. znam ja da si ti to napisao da malo bocnes onog anamo ne brini :-D
Post Reply