Sirija

Locked
udrch

#426 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by udrch »

Da nije bilo iranske pomoći Bosni i Hercegovini, vjerovatno na geopolitičkoj karti ovog prostora više ne bi bilo zemlje koja se zove BiH i u kojoj značajan, većinski procent stanovništva čine muslimani.”
ima li gdje izvor da je ovo rekao Alija..google kaže da je ovo rekao ovaj iranac..
ne umanjujem pomoć Irana, bila je bitna i značajna, ali zna se ko je zaslužan što na geopolitičkoj karti postoji zemlja BiH..
mmaar

#427 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by mmaar »

Challenger__ wrote:- Ja ne znam u kojoj dimeniziji žive ovi - hajmo ih nazvati - prosaudijski komentatori
Trebao si pratiti malo njihove stavove na temi "Izrael je opet pocinio zlocin" dok su spaljivali Gazu i sve zivo u njoj, kao i poslije, pa da vidis da su im prikazana agresija Izraela na Siriju, kao i sve aktivnosti cionistickog rezima i njegovih trabanata usmjerenih protiv Sirije, najbolja preporuka koju stranu odabrati. Sta mislis, da ce @jeza u ledja odgovoriti na pitanje ili mozda neko od forumsih "tekbirasa". Malo sutra.
mmaar

#428 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by mmaar »

Challenger__ wrote:
mmaar wrote: Kakva interpretacija :-) ali neka mu bude, cekamo jasan odgovor na pitanje sta predstavlja izrael u medjunarodnom pravu, kao i oni koji ga bezuslovno podrzavaju i omogucajaju mu da djeluje.
Puno očekujete od njega... Nekada imam impresiju da je kolega Jež u stalnom strahu da će ga poklopiti dron, ako bude iole politički nekorektan.
Dovoljno sam ga pratio da ne ocekujem nista, sto sam mu i rekao.
Dr_dre

#429 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Dr_dre »

Kad rafidijski ajatolasi odobre pare za rusko naoruzanje koje ide sirijsko-alavitskim a-sadistima dobijemo porusene sunitske gradove,naselja unistena do temelja,milion-dva raseljenih,100.000 poginulih,milion obogaljenih sunita.
Zestoki proxy-do bola.
Avetinho

#430 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Avetinho »

udrch wrote:
Da nije bilo iranske pomoći Bosni i Hercegovini, vjerovatno na geopolitičkoj karti ovog prostora više ne bi bilo zemlje koja se zove BiH i u kojoj značajan, većinski procent stanovništva čine muslimani.”
ima li gdje izvor da je ovo rekao Alija..google kaže da je ovo rekao ovaj iranac..
ne umanjujem pomoć Irana, bila je bitna i značajna, ali zna se ko je zaslužan što na geopolitičkoj karti postoji zemlja BiH..
Likovi su ruski kurircici (omaska :wink: ) koji bi navijali i za vehabije samo kad bi od njih Rusi naftu za rublje dobivali.

Kako ono rece Opetja, "smedji ljevicari". :D
Challenger__

#431 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Challenger__ »

mmaar wrote:Trebao si pratiti malo njihove stavove na temi "Izrael je opet pocinio zlocin" dok su spaljivali Gazu i sve zivo u njoj, kao i poslije, pa da vidis da su im prikazana agresija Izraela na Siriju, kao i sve aktivnosti cionistickog rezima i njegovih trabanata usmjerenih protiv Sirije, najbolja preporuka koju stranu odabrati. Sta mislis, da ce @jeza u ledja odgovoriti na pitanje ili mozda neko od forumsih "tekbirasa". Malo sutra.
Stari... Na onom klipu, koji je prije nekoliko stranica postavio kolega Herr Flick, jedan od komandanata "pobunjenika" ( :-D ) jasno kaže:

1. "mi smo uz Saudijskog kralja";
2. "bićemo uz Izrael kada napadne Hezbollah";
3. "bićemo uz SAD kada napadnu Iran".

Ja uopšte nemam iluziju da ovi ovdje isto misle. Samo bih volio i Bogu se molim da osvijetli Sa'voxovo srce, imam osjećaj da je dobra duša...
jeza u ledja

#432 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:Šta misli, pokazao je činjenicom da je sam pojam međunarodnog prava stavio pod znak navodnika.
De nam malo i ti pricaj o medjunarodnom pravu? Sta ti znas o medjunarodnom pravu? Hajde malo, sta si naucio iz tih tvojih silnih internet stranica?

Za pocetak, evo otvori UNovu povelju u ljudskim pravima i malo prelistaj, pa nam javi koliko clanova iz te povelje je prekrsio Assadov rezim. Cuj medjunarodno pravo. Politicki potpuno neobrazovan covjek pocne mahati frazama o kojima apsolutno nema pojma. Ej, njemu je "medjunarodno pravo" pravo jednog rezima da tamani svoj narod kako hoce i uz ciju god pomoc hoce. Ne postoji medjunarodno pravo da bi stitilo prava vladara, vec gradjana. To je prvo i osnovno.
seksan

#433 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by seksan »

tesanj wrote: Allo, Bosnjak sam, dzematlija, sunit, praktikujem vjeru kako su me roditelji naucili, a ti mene svrsta u sije. Nikad u zivotu ni vidio ni pricao sa sitima.
Hvala Allahu pa sam postedjena te propasti. :D s obzirom d aopravdavate sto su iznijeli laz na Aisu a d ane govorim sto su rekli da je Allah pogrijesio, i ono sta je najbolje to nisam ja rekla to je decenijama preneseno!
animals

#434 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by animals »

Jos uvijek tupite dan i noc o Siriji :-) na sta vam se svodi zivot :-) da mi je vas vidjeti samo uzivo, na sto licite :D
Challenger__

#435 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Challenger__ »

.
Last edited by Challenger__ on 08/08/2013 23:52, edited 1 time in total.
Challenger__

#436 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Challenger__ »

Ježu... Kao prvo, lupetaš, jer ne znaš s kim pričaš. Ta tvoja tvrdnja da nešto ne znam i da nešto kupim sa net-stranica a ne iz, recimo, serijala dugotrajnog obrazovnog ciklusa je primitivizam koji te diskvalifikuje za bilo kakvu smislenu priču.

Da, BTW, nemaš blage veze šta je međunarodno pravo.
mmaar

#437 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by mmaar »

jeza u ledja wrote:
Challenger__ wrote:Šta misli, pokazao je činjenicom da je sam pojam međunarodnog prava stavio pod znak navodnika.
De nam malo i ti pricaj o medjunarodnom pravu? Sta ti znas o medjunarodnom pravu? Hajde malo, sta si naucio iz tih tvojih silnih internet stranica?

Za pocetak, evo otvori UNovu povelju u ljudskim pravima i malo prelistaj, pa nam javi koliko clanova iz te povelje je prekrsio Assadov rezim. Cuj medjunarodno pravo. Politicki potpuno neobrazovan covjek pocne mahati frazama o kojima apsolutno nema pojma. Ej, njemu je "medjunarodno pravo" pravo jednog rezima da tamani svoj narod kako hoce i uz ciju god pomoc hoce. Ne postoji medjunarodno pravo da bi stitilo prava vladara, vec gradjana. To je prvo i osnovno.
Dobro, prihvatamo sve sto kazes :-), ali hoces li nam vec odgovoriti na ona pitanja, a kad vec spominjes UN povelju o ljudskim pravima, onda se osvrni na i na to kako se ona primjenjuje u Izraelu i SAD-u. Vjerujem da ti to mozes. :)
Kaćunak

#438 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Kaćunak »

Challenger je ko geek iz filmova....
animals

#439 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by animals »

Kaćunak wrote:Challenger je ko geek iz filmova....
Ma ni ostali nisu nis bolji..
mmaar

#440 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by mmaar »

seksan wrote:
tesanj wrote: Allo, Bosnjak sam, dzematlija, sunit, praktikujem vjeru kako su me roditelji naucili, a ti mene svrsta u sije. Nikad u zivotu ni vidio ni pricao sa sitima.
Hvala Allahu pa sam postedjena te propasti. :D s obzirom d aopravdavate sto su iznijeli laz na Aisu a d ane govorim sto su rekli da je Allah pogrijesio, i ono sta je najbolje to nisam ja rekla to je decenijama preneseno!
Postedjena si ti jos mnogo cega.
Challenger__

#441 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Challenger__ »

mmaar wrote:
jeza u ledja wrote:

Dobro, prihvatamo sve sto kazes :-), ali hoces li nam vec odgovoriti na ona pitanja, a kad vec spominjes UN povelju o ljudskim pravima, onda se osvrni na i na to kako se ona primjenjuje u Izraelu i SAD-u. Vjerujem da ti to mozes. :)
Šta da prihvatim? Pa lik NEMA POJMA! Kod njega u glavi caruje konfuzija i jedina mu je želja da bez ikakvog osnova diskvalifikuje sagovornika.

Osnvni, temeljni subjekti te grane prava (međunarodnog prava) su države a ne pojedinci.
tesanj

#442 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by tesanj »

seksan wrote:
Jel treba da ponovim, nikad u zivotu ni pricao, ni vidio tkz sita. Trpas mi u usta lazi, to ne dolikuje pravom muslimanu vijerniku.
Kaćunak

#443 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Kaćunak »

animals wrote:
Kaćunak wrote:Challenger je ko geek iz filmova....
Ma ni ostali nisu nis bolji..
Pravi zagorakis.On ipak prednjači .
jeza u ledja

#444 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote: Kao prvo, lupetaš, jer ne znaš s kim pričaš. Ta tvoja tvrdnja da nešto ne znam i da nešto kupim sa net-stranica a ne iz, recimo, serijala dugotrajnog obrazovnog ciklusa
MUAHAHAHAHA. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PA TI SI KRALJ OVOG FORUMA!!!!

Cuj serijal dugotrajnog obrazovnog ciklusa. Pa cikluse, kralju, da te nema trebalo bi te izmislit!!! Ovo ne moze covjek izmislit majke mi, treba dozivit!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

ahahaha....pa ne mogu da vjerujem. Kralju obrazovnog ciklusa. Ti si nenadmasan! :lol:

:sax:
Last edited by jeza u ledja on 09/08/2013 00:01, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#445 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Korisničkoime »

Braniti Assadov režim je je po meni ako ne zločin onda u najmanju ruku grijeh, braniti Saudijsku kraljevsku porodicu također, Izrael također kao i SAD i njihovu ulogu u svemu.
Mislim, barem koliko sam mogao da pročitam do sada, da postoji neka zabluda kako se u cijeloj priči može naći dobra i loša strana.
Na žalost dešava se najgore nije potreban ni Izrael ni cionisti ni SAD kako bi muslimani ubijali jedni druge, ne znam odakle zamisao kako bi muslimani živjeli u vječnom miru da nije navedenih.
EDIT:
Zaboravih dodati međunarodno pravo je i za pravnike često komplikovano i teško za rastumačiti a osnovna poteškoća istog je da u njemu ne postoji klasična kodifikacija pravila u zakone kao u nacionalnim pravima. Sistem usvajanja, promjena, primjenjivanja, poštovanja normi međunarodnog prava se dosta razlikuje od recimo klasičnih zakonodavstava koje imamo po državama. Zbog navedenog ako baš niste prilično dobro upućeni u materiju međunarodno pravo kao tema diskusije je prilična glavobolja.
Last edited by Korisničkoime on 09/08/2013 00:06, edited 1 time in total.
Kaćunak

#446 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Kaćunak »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#447 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Challenger__ »

"Tema je Sirija a ne forumaši"

Čmoljo

:wink:
Challenger__

#448 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Challenger__ »

Pa šta se kreveljiš, Ježu? Ljudi ti postavljaju pitanja (Izrael) iz ugla međunarodnog prava (subjekti - države) a ti tupiš o građanskim pravima... A sada se kreveljiš...

Koji si ti čovječuljić :-D
Dr_dre

#449 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Dr_dre »

"Tema je Sirija a ne forumaši"

Čmoljo
Post ti je prijavljen,ko da si sa cmoljom cuvo ovce pa mu naredjujes da reaguje.
Ako ti se nesto ne svidja prijavis post i zdravo.
udrch

#450 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by udrch »

da se malo vratimo na temu..
Nakon više mjeseci opsade pobunjenici zauzeli zračnu vojnu bazu Minakh kod Aleppa
advance.hr
Locked