Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#426 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Mah joj :D meni bilo na umu pa na drumu :mrgreen: pa ko hoće nek pročita...ako hoće...
Potočna pastrmka

#427 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Potočna pastrmka »

lavorpunvode wrote:lajavi, ti fkr mislis da ce ovo neko procitati? :D
Evo ja sam pročitao 1. dio, sad ću drugi.
Sve je ovo tačno i istina što priča lajavikrelac, samo je fazon u tome da li ćemo to priznati ili ne. Jer mnogi znaju svašta ali šute.
I moram reći vrlo dobar post, koristan za pročitati. :wink:
rasuta_riza

#428 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by rasuta_riza »

Evo ja sam pročitao od "lajavog krelca" i čovjek je napisao suštu istinu, zašto ga se ne čitalo? Malo duži post? Pa čovjek zna da piše, zna da animira, nije uštogljen da pazi kao đuvegija na 1. bračnu noć, psovke i slikovne animacije, djeluju stimulirajuće na pisanje, općepoznato je da i doktori nauka u kolokvijalnom razgovoru pičkaraju i psuju kao kočijaši, ne vidim zašto se to ne bi na forumu koristilo, tim više što je kolega doslovno oslikao sliku ne-društva, i dokazao da one pizdarije ali CV ili mail, ma to niko ne čita, jebe se direktora ili gazde šta si ti naškrabao, ako si stručnjak, ili te neko pogura-eto te, ili kakva maca koja izgleda kao A-bomba, pa to svi vole, ako išta da oči napasu :D
nuki_cika

#429 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by nuki_cika »

I ja sam pročitao post i istinu je rekao od A DO Ž nažalost :-)
Great Cornholio

#430 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Great Cornholio »

Ako nađeš štelu za posao "naćeš" i posao. CV-ovi , razni certifikati i papiri dobijeni na raznoraznim seminarima ne igraju u "traženju" posla veliku ulogu, možda u nekim drugim državama, u BiH ne.
topcam
Vozim: uzbrdo

#431 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by topcam »

Procitao sam i ja pa se ne hvalim :oops:

I nije prvi koji je studirao pravo, sve dok nije shvatio da je u krivom..
Domaci izdajnik

#432 Re: Jadi nas nezaposlenih

Eh nek sam nekom pomogao i nek je pročitao je narastoh odmah :stidljiv:
Eto malo se proluftao, fino veče, još finije curice po gradu, pa evo dođe mi iz aparata za sjedenje u glavu :mrgreen:
Slučaj prvi:
Jedna jača firma u BIH (da ne blatim i reklamiram nije lijepo a i nema džabe reklama jel :oops: ) a većina ih vjerovatno zna al nebitno, tražila je više radnika od key account managera (titule i govana :-) čitaj: komercijalista vulgaris) do skladištara a među njima i profesionalnog šofera teretnih vozila. Moj prijatelj pozvan na razgovor i testranje u amfiteatru faksa rano ujutro i zvao mene sa njim ( a nas dvojica do zore rakijali, muve zuje oko nas :-) ) i mi poslije dvije kafe unutra....Tamo sjede neka dvojica sve ozbiljni ufitiljeni ko da im je Granoff sponzor :mrgreen: i počeše standardnu žvaku mi ovo, mi ono, mi tražimo testiramo bla, bla, gnjav :zzzz: I fazon dijele testove i trbate imati olovku i digitron :shock: :? Čuj to?
A pitanja tipa: koliko žvaka ima u paketu x kada naručimo još y komada za x dana u radnji....u jednom balonu ima x vina dosuli y količinu a odsulo se x...Ustadošmo mi i onom manekenu: de kolega mani se kvizova sa kim se ovdje može pričati i predati portfolio i preporuke :zoka: Ne kaže mi to testiramo pa prvi krug, drugi krug i to :roll: Ma daaaaj... :run:
Epilog: nije prošao krug naravno a čovjek ima položene SVE kategorije uključujući ADR sertifikat i državni ispit za vozače i veliko iskustvo u međunarodnoj vožnji a mlad je :roll: Znači maher...al eto nije izračunao pakete žvaka u testu :-) koji mu trebaju ko rudaru poznavanje svijeta ljekovitog bilja :oops:
Slučaj drugi:
Tražio ja posao prije par godina i na netu nađem oglas u kom jedna firma za distribuciju pića (cenzurisano :mrgreen: ) traži menadžera prodaje i ugovarača termina za promocije po lokalima. Dogovorim razgovor u lokalu dođe momak iz Sarajeva (dobar momak ispričali se ko da smo raja od malena :thumbup: ) i ja njemu sve svoje preporuke i CV predočim jer imam iskustvo u tom poslu i radio nešto slično plus imam drugara koji su pravili žurke i proslave pa su od nih uzimali robu i to mi je bio veliki ofen momak vidio da znam raditi i ne mora me puno "obrađivati" u vezi branše i brendova što zastupa :) I rekao mi da se čujemo za dan-dva da nema šta, em znam znanje em znam ljudi (kafanski pacov :mrgreen: )
Prošlo par dana zove on mene da se nađemo...po glasu mi zvuči šuplje, kontam nije dobro :zoka: Kad smo se našli momak mi bukvalno crveneći se od stida i onako tmurno reče: Nije te uzeo ovaj šef iako si čovjek za posao, uzeo je ovu jednu malu ima 19 godina, nema dana iskustva ali sa njim se muva....izlaze zajedno (zigovanje included) Žao mi je..a baš bi odlično nas dvojica sarađivali ova ne zna ništa sem izbaciti sise :( Momak nije kriv jbg ali stvaaaarnoooo :shock:
Pa kaže slabo ide prodaja, nema para....aha baš :twisted:

Za večeras dosta od mene :wink:
Domaci izdajnik

#433 Re: Jadi nas nezaposlenih

Evo mene JopeN :mrgreen:

Slučaj treći:
Prije cca dvije godine jedna firma koja se bavi fiskalizacijom i umrežavanjem, instaliranjem fiskalnih kasa (censored again :mrgreen: ) ma zvala na intervju za posao, jer sam jednom prilikom po nekom savjetu pošaljem CV mailom...ponekad neko i pročita jel, al poslije sam skontao i što je tako :| Firma se nalazi na oko 12-14 km od grada (ne centra nego baš OD grada) na putu prema petlji i auto-putu prema Gradiškoj, pa sam sjeo u auto i otišao da obavim i taj razgovor, ponio svoju fasciklu i lagano :autic: Došao tamo u upravne prostorije, dobar dan ja došao tu i tu po pozivu, izvolite sjedite i sačekajte :novine:
Sa mnom čekaju tri cure za isti razgovor, dvije imaju ekonomski faks a treća je imala mislim neki sa filozofskog, a zajedničko za sve njih = 0 sati radnog iskustva :blento: u bilo čemu....ja jedini SSS od sve djece :o
Dođoh ja na red, sjede dvojica "ispitivača" i predstavišmo se jedni drugima, oni govore ekavicu :-? a ja kad čujem srbijanski dijalekt dobijem proljev i mrak mi padne na oči :nasolji1: :facepalm: Oni če onda standadnu žvaku: ko si, šta si, iskustvo, znanje itd....treba im čovjek sa iskustvom za ažuriranje baze podataka, podršku korisnicima i još neke sitnice uz to, ja to radim slično i sad i - odlično :mrgreen: zadovoljavam njihove uslove :babinsin:
Eee, sad dolazimo do glavne teme današnje emisije - plata i uslovi rada :) Kad će oni rad u smjenama, radi se i subotom, kad je potreba i nedeljom (kod našiJEh poslovođa to znači skoro uvijek :roll: ) ti bi obučavao ovih par djevojaka da rade sa tim i tim..plata 480 KM :shock:
NeTJe da može gospodo, prvo nalazite se daleko od grada, prevoz je problem jer busevi idu na svako sat vremena (prigradski saobraćaj :-? ) zadnji je oko pola 11 naveče a nekad (skoro redovno) se ostaje duže kod svakog privatnika jer vazda neki pajdo, jebem li mu sve, okasni ili naleti pa treba da se izađe u susret ili sistem zakaže(iz iskustva znam) i sl. a meni prevoz utekne :roll:, autom se ne isplati ni pod razno, taxi bi me odrao, jedino da jašem na metli ili nabavim leteći ćilim :mrgreen: :-) Dok i platim mjesečnu i dok jedem bar jedanput na poslu šta meni ostaje na kraju :? za šolju čaja i đevrek :skoljka: I još da trošim živce i da pazim na početnike da nešto ne zijane i zajebu i da me zovu kući svako malo šta je ovo šta je ono :-) jašta.... :oops: Ispod 800+ KM za početak nema priče :-? jbg u zemlji slijepaca ćoravi je car :okac:
Onaj gedžo će meni: pa prijatelju velika je nezaposlenost takva je cijena rada a vidiš koliko ljudi sa fakultetom je ovdje pa se ne buni, lafo pokazuje koliko je molbi na stolu :roll: ....Ja njemu: ništa prijatelju ti lijepo pokupi ove ovdje sa fakultetom pa nek ti rade, ja džabe mogu i kući sjediti, isto mi dođe samo se ne nerviram, što ste me uopšte zvali kad imate tolike akademske građane :-x i lagano na vrata :run:
To bilo u petak mislim, i u ponedeljak prije podne zvoni mi mobilni i javlja mi se ženski glas: Dobar dan jeli to Lajavikrelac zovem vas iz XY u kojoj ste bili na razgovoru, hoćete li doći sutra ujutro tu i tu na dogovor za početak rada :shock: :? Koji mudraci oni likovi :evil: pitam ja nju: Jeli rečeno išta o uslovima koje sam spominjao gospodi? - Ne ništa nisu spominjali mimo ponuđenog svima koji su pozvani... Ja njoj: Ne zanima me i nemojte me više zvati, hvala i prijatno! :ljut:
Zaključak: Naši privatnici i bizMismeni bi da posluju po onom vicu, da ukrste slona i plavušu da dobiju tonu pi**e za šaku kikirikija :mrgreen: :-) e neće da može....i ja hoću da mi auto ide 100 kilometara sa cenerom benzina al on neće nikako...moram da ga guram do pumpe na kraju i opet uspem više nego što mislim :mrgreen:
_mufljuz_

#434 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

Nisrin wrote:
blesava wrote:Radim u jednoj firmi gdje cesto svracaju ovi sto kucaju od vrata do vrata. I znate sta ima novo? Niko od takvih nije dobio posao, cak im ni molba nije bila razmotrena. Kod nas se zaposaljvaju jedino preko i iskljucivo preko preporuke. U tom slucaju moguce je i napraviti radno mjesto koje ne postoji, samo da bi se neko, neciji zaposlio.
A u pitanju je privatna firma.

A na racun ovih sto nam kuckaju po vratima, cesto interno zbijamo sale. Eto toliko.

znaci samo i iskljucivo preporuka. I da sam i ja poslodavac, da imam vlastitu firmu, sigurno ne bih primila da mi radi neko ko mi je tako sa "ulice" dosao , o kome nemam pojma. Radije bih birala ljude od povjerenja, ljude sa preporukom nekog koga poznajem.

Bez obzira koliko neko bio uporan, prodoran i dzaba mu sve ako nema stelu. I zato ne serite vise da ljudi koji nemaju posau su nesposbni, nisu nesposobni vec jednostavno im niko nije dao priliku (čitaj nemaju stelu)

Bas ste "PROFESIONALNA" firma, nemam rijeci...kolektiv za pozeljeti, svako ko NE DOBIJE posao kod vas, ima veliku srecu! Bolje biti i prosjak, nego raditi/druziti se sa takvim jadovima...toliko!

A da treba stela, to jesi upravu- 95% je stela, a 5% je sreca...

Bojim se lutko moja draga da ne poznajes tokove svjetskih firmi - masa korporacija se vodi politikom "recommend friend" pri zaposljavanju i masa ih se tako uzima.....

Ova iznad ti je savrseno iskreno opisala stanje i ponasanje....
Nemoj ti to lutko da negativno gledas....
Ja radim sad u firmi iz koje bih rado da odem kad sam skont'o ko su mi radne kolege - sve go supak i dziber.... sa kojima ne bih na 2 metra stao a kamoli zajedno saradjivao - ali to je tako u korporaciji - moras ugasit emocije.... ako si govno to i uspijes.... zato ces i vidjeti da govno od covjeka i bude CEO, menadzer, poslovodja, timlider i slicno.... i takvi zaradjuju koliko hoce....

Mene kad su postavili u prosloj firmi za poslovodju ja majmun pokriv'o ljude mjesto da sam ih prijavljiv'o za kasnjenje, spavanje na poslu (u nocnoj), i pakovo i dodavo svaku sitnicu koja im je kaljala obraz, cak sam jednog zatvorio u MeetingRoom i rekao mu da se kupa cesce jer smrdi ko kurac - ali ipak samo njemu u oci a ne pred ostalim da se ne sjebe.....I naravno zbog svojih "propusta" ja sam fasov'o :mrgreen:
Last edited by _mufljuz_ on 02/09/2013 19:47, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik

#435 Re: Jadi nas nezaposlenih

_mufljuz_ wrote:Bojim se lutko moja draga da ne poznajes tokove svjetskih firmi - masa korporacija se vodi politikom "recommend friend" pri zaposljavanju i masa ih se tako uzima.....
To si u pravu, samo tamo dobijaš preporuku na osnovu svojih specifikacija i radnih predispozicija a ne po sistemu babo, dido, daidža, amidža poslao...misliš da će te na zapadu uzeti u razmatranje da si goveđa glava a nečiji rod? Jašta će, zato su tako nazadni i nerazvijeni :roll:
_mufljuz_

#436 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

Lajavikrelac wrote:
_mufljuz_ wrote:Bojim se lutko moja draga da ne poznajes tokove svjetskih firmi - masa korporacija se vodi politikom "recommend friend" pri zaposljavanju i masa ih se tako uzima.....
To si u pravu, samo tamo dobijaš preporuku na osnovu svojih specifikacija i radnih predispozicija a ne po sistemu babo, dido, daidža, amidža poslao...misliš da će te na zapadu uzeti u razmatranje da si goveđa glava a nečiji rod? Jašta će, zato su tako nazadni i nerazvijeni :roll:
ma jarane prime se i hadalji - otvoreno ti kazem :wink: ;-)

licno poznajem par slucajeva tako da strucnost i pizde materine nemaju veze sa tim :wink: ;-)

uvjerio sam se da velike firme u sferi menadzmenta ne kaznjavaju lose menadzere vec im daju jos bolju priliku i tu logiku necu nikad shvatit - pogotovo krizu 2008 i ispaljivanje velikih CEO sefova iz svjetskih banaka uz milionske bonuse (bonuse za propast banaka koje je narod digao na noge poslije sa Obaminih 800 mlrd $).......

logika i nije bas dio kapitalizma :mrgreen: dakle jaruga moj - štela štela i štela :mrgreen:

mladjim ljudima koji imaju prilike da nesto naprave u zivotu mogu da savjetujem da uce networking, programming, jezike (sto vise), farmakologiju, energy inzinjering - za dosta toga ti ne treba fakultet - dovoljan je net PC download torrent i ozezi....

nema sta na nasim fakultetima trazit.... osim ako ides ciljano da se u necemu obrazujes sto volis... ala medicina
imam jednog jarana koji je u rekordnom roku zavrsio Fiziku - jer lik to voli - zadeverao se poslije sa magistratom doktoratom u Njemackoj doktoriro - sad ko Kristijan Ronaldo bira dje ce da igra.... ha ja

imao sam jednog komsiju koji je strasno volio ptice i svakakve je imao u dvoristu pravi mali ZOO - drzao je koke nosilje i jaja su mu bila velika ko kamenje a ukusna samo tako i za neku normalnu cijenu rado smo to kupovali od njega zivio je lijepo imao kucu na vise spratova....

mislim da je sustina rada i poslovanja da volis neki posao.......drugacije ne ide....
Last edited by _mufljuz_ on 02/09/2013 19:58, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik

#437 Re: Jadi nas nezaposlenih

To su veliki igrači u velikim timovima i van su naše lige....govorim za stoku sitna zuba u BIH, u firmi od 10 zaposlenih bar 4-5 su zabušanti po qrčevoj liniji. To ne mogu da ustabile ni najjači menadžeri i maheri na vrhu ako mu je firma leglo zabušanata ispod.
To za obrazovanje se slažem :thumbup:
_mufljuz_

#438 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

Lajavikrelac wrote:To su veliki igrači u velikim timovima i van su naše lige....govorim za stoku sitna zuba u BIH, u firmi od 10 zaposlenih bar 4-5 su zabušanti po qrčevoj liniji. To ne mogu da ustabile ni najjači menadžeri i maheri na vrhu ako mu je firma leglo zabušanata ispod.
To za obrazovanje se slažem :thumbup:

joj jarane moj procitao sam ti postove - i da imam firmu primio bih te na nevidjeno :lol: :mrgreen: :thumbup:

paša padišahu kralju naš :thumbup:
Domaci izdajnik

#439 Re: Jadi nas nezaposlenih

Zadnji mi je direktor rekao da ili ću puknuti ili ću uspjeti samo tako jer samo guram po svom a tvrdoglav ko magarac :lol:
vjesticanametli

#440 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by vjesticanametli »

sve si ti krelac u pravu ali molim te uozbilji se kada pricas o letenju na metli :D
sve sto si napisao nazalost je tako

daj da je plavusa od 23 god. sa 16 god iskustva i da prica esperanto ko maternji i jos 3 svjetska jezika, po mogucnosti da se naguzi kad zatraze ..........ovo ovdje u bosni je katastrofa i mogla bih do ujutru da pisem sta sam se naslusala i nagledala dok i ja jednom ne odoh na razgovor da ja njima kazem koju :D i bilo mi je lakse :)
_mufljuz_

#441 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

vjesticanametli wrote:sve si ti krelac u pravu ali molim te uozbilji se kada pricas o letenju na metli :D
sve sto si napisao nazalost je tako

daj da je plavusa od 23 god. sa 16 god iskustva i da prica esperanto ko maternji i jos 3 svjetska jezika, po mogucnosti da se naguzi kad zatraze ..........ovo ovdje u bosni je katastrofa i mogla bih do ujutru da pisem sta sam se naslusala i nagledala dok i ja jednom ne odoh na razgovor da ja njima kazem koju :D i bilo mi je lakse :)
pa nemoj bit šupak - podijeli - da nam bude lakše :mrgreen:
manekenka u penziji

#442 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by manekenka u penziji »

_mufljuz_ wrote:
Nisrin wrote:
blesava wrote:Radim u jednoj firmi gdje cesto svracaju ovi sto kucaju od vrata do vrata. I znate sta ima novo? Niko od takvih nije dobio posao, cak im ni molba nije bila razmotrena. Kod nas se zaposaljvaju jedino preko i iskljucivo preko preporuke. U tom slucaju moguce je i napraviti radno mjesto koje ne postoji, samo da bi se neko, neciji zaposlio.
A u pitanju je privatna firma.

A na racun ovih sto nam kuckaju po vratima, cesto interno zbijamo sale. Eto toliko.

znaci samo i iskljucivo preporuka. I da sam i ja poslodavac, da imam vlastitu firmu, sigurno ne bih primila da mi radi neko ko mi je tako sa "ulice" dosao , o kome nemam pojma. Radije bih birala ljude od povjerenja, ljude sa preporukom nekog koga poznajem.

Bez obzira koliko neko bio uporan, prodoran i dzaba mu sve ako nema stelu. I zato ne serite vise da ljudi koji nemaju posau su nesposbni, nisu nesposobni vec jednostavno im niko nije dao priliku (čitaj nemaju stelu)

Bas ste "PROFESIONALNA" firma, nemam rijeci...kolektiv za pozeljeti, svako ko NE DOBIJE posao kod vas, ima veliku srecu! Bolje biti i prosjak, nego raditi/druziti se sa takvim jadovima...toliko!

A da treba stela, to jesi upravu- 95% je stela, a 5% je sreca...

Bojim se lutko moja draga da ne poznajes tokove svjetskih firmi - masa korporacija se vodi politikom "recommend friend" pri zaposljavanju i masa ih se tako uzima.....

Ova iznad ti je savrseno iskreno opisala stanje i ponasanje....
Nemoj ti to lutko da negativno gledas....
Ja radim sad u firmi iz koje bih rado da odem kad sam skont'o ko su mi radne kolege - sve go supak i dziber.... sa kojima ne bih na 2 metra stao a kamoli zajedno saradjivao - ali to je tako u korporaciji - moras ugasit emocije.... ako si govno to i uspijes.... zato ces i vidjeti da govno od covjeka i bude CEO, menadzer, poslovodja, timlider i slicno.... i takvi zaradjuju koliko hoce....

Mene kad su postavili u prosloj firmi za poslovodju ja majmun pokriv'o ljude mjesto da sam ih prijavljiv'o za kasnjenje, spavanje na poslu (u nocnoj), i pakovo i dodavo svaku sitnicu koja im je kaljala obraz, cak sam jednog zatvorio u MeetingRoom i rekao mu da se kupa cesce jer smrdi ko kurac - ali ipak samo njemu u oci a ne pred ostalim da se ne sjebe.....I naravno zbog svojih "propusta" ja sam fasov'o :mrgreen:
Ima li i u jednoj firmi da ne rade supci i dziberi? Hajde, te iste mogu nekako podnijeti, ali posto su mahom svi neradnici, zapitam se zašto i zbog čega ih bilo ko drži na radnom mjestu. U posljednje vrijeme imam nesanice zbog ovih neradnika. Koji su to supci,da izvinete. A koliko samo mogu napuhavati posao i sve sto su "oni uradili" to pas s maslom ne može pojest.
vjesticanametli

#443 Re: Jadi nas nezaposlenih

ma pisala sam vec ima po forumu a oni samo gledali i kad sam se nagovorila kazem im e sada vi pricajte ako ne smatrate da je razgovor zavrsen ..........rekla im da necu da mjenjam trudnjace da necu da radim za sicu da necu nikom nikada ici po pite i cevape, da nemam pojma hocu li biti ziva za 2 godine i da me pitaju sta mislim gdje cu biti i sta mogu uciniti za firmu, da necu da formiram maloprodajne cijene i racunam postotke i kojesta i ako hoce da znaju znam li to neka zovu ove sto sam za njih radila jer traze da navedem kontakte :-) da ko biva oni provjere.....ma svasta sam im nagovorila uz to ...........oni sutili i sutra me primili na posao hahahhaha
lavorpunvode

#444 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lavorpunvode »

vjesticanametli wrote:ma pisala sam vec ima po forumu a oni samo gledali i kad sam se nagovorila kazem im e sada vi pricajte ako ne smatrate da je razgovor zavrsen ..........rekla im da necu da mjenjam trudnjace da necu da radim za sicu da necu nikom nikada ici po pite i cevape, da nemam pojma hocu li biti ziva za 2 godine i da me pitaju sta mislim gdje cu biti i sta mogu uciniti za firmu, da necu da formiram maloprodajne cijene i racunam postotke i kojesta i ako hoce da znaju znam li to neka zovu ove sto sam za njih radila jer traze da navedem kontakte :-) da ko biva oni provjere.....ma svasta sam im nagovorila uz to ...........oni sutili i sutra me primili na posao hahahhaha
ti si jedna od rijetkih koja je na takvu drskost dobila zaposlenje.. glavni savjet koji ja cujem je: Ne spominji platu, ne pitaj za platu, ako bude plate dobro je, ako je i ne bude opet je dobro, nek se samo staz racuna, pa ako nema ni staza, hajde, stices iskustvo, nek se radi.. :run:
Domaci izdajnik

#445 Re: Jadi nas nezaposlenih

I onda lijepo skineš gaće i naguziš se :oops:
lavorpunvode

#446 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lavorpunvode »

mislim, stvarno je zalosno sto se takvo nesto kvalificira kao drskost, ali kod nas je to stvarno tako.
Alfons Kauders

#447 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Alfons Kauders »

lavorpunvode wrote:mislim, stvarno je zalosno sto se takvo nesto kvalificira kao drskost, ali kod nas je to stvarno tako.
fakat jebote... :D drskost traziti da radis za platu :D bruka & sramota za novina

ta "drskost" je jedino sto cesto stoji izmedju godina jebavanja u mozak i nekog normalnog odnosa... once upon a time se ja tako zakrvim s gazdom, bili kratki s parama i isplacuje se manje... ljudi se zale meni, ja njemu... elem popili i krene ta standardna prica kako ima raje koja ce raditi za manje jer je metar nezaposlenih i jer je prosjecna plata krsh i sl... meni u neko doba punke film i kazem da od sljedece sedmice vise ne radim (s tim sto bi vjerovatno jos jedan ili dva lika otisli sa mnom, sto nisam rekao - valja imati aduta)

svasta se on meni nagovori, ja vise necu ni da slusam nit koji kurac, reko zavrseno, pijemo, drustvo slusa, mani se posla...

ne cujemo se sutradan... preksutra dolazi poruka da se vidimo... reko nemamo se sto vidjat... u roku od par sati eto ga kod mene kuci, da popijemo pice... s vrata se izvinjava - nekako izgladimo i jos par godina ostanem tu, u ok odnosima

drskost :D
_mufljuz_

#448 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

nista - od sad na intervju nosim vazelin sa jakim natpisom - pa ako intervju krene bezobrazno samo stavim kutijicu na sto i priupitam je li hoce nekog da jebu ili nekog da rade
vjesticanametli

#449 Re: Jadi nas nezaposlenih

Lajavikrelac wrote:I onda lijepo skineš gaće i naguziš se :oops:
samo ti izvoli :D :lol:
Domaci izdajnik

#450 Re: Jadi nas nezaposlenih

A-a :hmpf: ja sam ti po defaultu transmiter a ne resiver :mrgreen:
Post Reply