Po svaku cijenu se žele distancirati od Bošnjaka koje oni smatraju vjerovatno većim neprijateljima od Srba i Hrvata zajedno.Liga Rojalista wrote:Oj ovih ostalih sad im i bosanski smeta majko mila
"Bosnjak prije svega"
- escobar__
#426 Re: "Bosnjak prije svega"
-
nickelson
#427 Re: "Bosnjak prije svega"
proguglo ili ne ti si se izjasnio. kojeg god vjernika bosnjaka sam pitao , niko tvoj odgovor nije izabrao. SVi su rekli da nema tu biranja. a ti si potrcao da se izjasnis. prilivodo.theTruePath wrote:nece to on skontatimozda da progoogla
-
nickelson
#428 Re: "Bosnjak prije svega"
escobar__ wrote:Po svaku cijenu se žele distancirati od Bošnjaka koje oni smatraju vjerovatno većim neprijateljima od Srba i Hrvata zajedno.Liga Rojalista wrote:Oj ovih ostalih sad im i bosanski smeta majko mila
ovo u onom rijecniku nije bosanski niti kad moze biti. mozda Bosnjacki i onako vi volite turcizme. A za svog zivota nisam cuo 90 posto od onih rijeci na onoj stranici.
-
theTruePath
#429 Re: "Bosnjak prije svega"
kako ti zoves bubreg,jastuk i jorgan?nickelson wrote:escobar__ wrote:Po svaku cijenu se žele distancirati od Bošnjaka koje oni smatraju vjerovatno većim neprijateljima od Srba i Hrvata zajedno.Liga Rojalista wrote:Oj ovih ostalih sad im i bosanski smeta majko mila
ovo u onom rijecniku nije bosanski niti kad moze biti. mozda Bosnjacki i onako vi volite turcizme. A za svog zivota nisam cuo 90 posto od onih rijeci na onoj stranici.
- Liga Rojalista
#430 Re: "Bosnjak prije svega"
Ti jelde bosanac i hercegovac kad vidis ovonickelson wrote:escobar__ wrote:Po svaku cijenu se žele distancirati od Bošnjaka koje oni smatraju vjerovatno većim neprijateljima od Srba i Hrvata zajedno.Liga Rojalista wrote:Oj ovih ostalih sad im i bosanski smeta majko mila

tebi se mora odma strava saljevat jelde i ovo nije alifakovac sarajevo bosna??
- madner
#431 Re: "Bosnjak prije svega"
Znas da je to bio izuzetak u Bosni? 
-
theTruePath
#432 Re: "Bosnjak prije svega"
Imaju cak i video snimci iz Sarajeva prije 70 godina i vidi se da je vecina zena pod feredzom
-
nickelson
#433 Re: "Bosnjak prije svega"
pa? sta je pisac htjeo reci?
-
theTruePath
#434 Re: "Bosnjak prije svega"
Nisam htjeo nista,mozda htionickelson wrote:pa? sta je pisac htjeo reci?
-
clarKKent
#435 Re: "Bosnjak prije svega"
prestani se brukati već jednom...theTruePath wrote:Imaju cak i video snimci iz Sarajeva prije 70 godina i vidi se da je vecina zena pod feredzom
-
nickelson
#436 Re: "Bosnjak prije svega"
je li i to novi bosanski? ili?theTruePath wrote:Nisam htjeo nista,mozda htionickelson wrote:pa? sta je pisac htjeo reci?
http://burek.blogger.ba/arhiva/2008/07/28/1692702
Last edited by nickelson on 07/05/2013 23:54, edited 1 time in total.
-
theTruePath
#437 Re: "Bosnjak prije svega"
Prestani ti lupati i idi progooglaj slike i video snimkeclarKKent wrote:prestani se brukati već jednom...theTruePath wrote:Imaju cak i video snimci iz Sarajeva prije 70 godina i vidi se da je vecina zena pod feredzom
-
theTruePath
#438 Re: "Bosnjak prije svega"
Ja burek blog je neki izvor,nisam ni otvorio linknickelson wrote:theTruePath wrote:Nisam htjeo nista,mozda htionickelson wrote:pa? sta je pisac htjeo reci?
nauci jezik. ili ti govoris nekim bosnjackim
http://burek.blogger.ba/arhiva/2008/07/28/1692702
-
clarKKent
#439 Re: "Bosnjak prije svega"
oprosti mi o veliki Bošnjaku što ne znadoh, oprosti mi...theTruePath wrote:Prestani ti lupati i idi progooglaj slike i video snimkeclarKKent wrote:prestani se brukati već jednom...theTruePath wrote:Imaju cak i video snimci iz Sarajeva prije 70 godina i vidi se da je vecina zena pod feredzom
- Liga Rojalista
#440 Re: "Bosnjak prije svega"
Ne ovako su sve žene izgeldale u svim naseljima u bosanskom ejaletu nadji ti izuzetak kada nisu i sta kazes gadi ti se ovo jelde ti si nadnacionalan bosanac i hercegovac nisi u toru ovo je za tebe bosnjakistan jelda averzija odma temperatura vrucica znas sta gadite mi se vise od cetnika i ustasamadner wrote:Znas da je to bio izuzetak u Bosni?
- madner
#441 Re: "Bosnjak prije svega"
Vise od zareza i gramatike? 
-
furlan
#442 Re: "Bosnjak prije svega"
Vama se sve gadi sto u vasoj suri nije.Liga Rojalista wrote:Ne ovako su sve žene izgeldale u svim naseljima u bosanskom ejaletu nadji ti izuzetak kada nisu i sta kazes gadi ti se ovo jelde ti si nadnacionalan bosanac i hercegovac nisi u toru ovo je za tebe bosnjakistan jelda averzija odma temperatura vrucica znas sta gadite mi se vise od cetnika i ustasamadner wrote:Znas da je to bio izuzetak u Bosni?
- Liga Rojalista
#443 Re: "Bosnjak prije svega"
Ne gadi nego se izgleda vama gadi sve sto je u Surifurlan wrote:Vama se sve gadi sto u vasoj suri nije.Liga Rojalista wrote:Ne ovako su sve žene izgeldale u svim naseljima u bosanskom ejaletu nadji ti izuzetak kada nisu i sta kazes gadi ti se ovo jelde ti si nadnacionalan bosanac i hercegovac nisi u toru ovo je za tebe bosnjakistan jelda averzija odma temperatura vrucica znas sta gadite mi se vise od cetnika i ustasamadner wrote:Znas da je to bio izuzetak u Bosni?
-
ime_kojeg_nema
#444 Re: "Bosnjak prije svega"
Zasto mislis da su Srbi i Hrvati neprijatelji? Upravo je u tom mentalitetu naš problem. Ja kada bih Srbe, Hrvate i Bošnjake doživljavao kao neprijatelje potpuno bih prestao vjerovati u ideju Bosne i Hercegovine, u njenu srž. Neprijateljstva koja su označila dio naše istorije, kao i naše sadašnjosti, nipošto ne smiju biti glavne odrednice naših odnosa. Ne treba ih ignorisati, ali ih treba prevazići.escobar__ wrote:Po svaku cijenu se žele distancirati od Bošnjaka koje oni smatraju vjerovatno većim neprijateljima od Srba i Hrvata zajedno.
-
ime_kojeg_nema
#445 Re: "Bosnjak prije svega"
Ovo je taj mrzilacki faktor koji unistava Bosnu i Hercegovinu. Bez obzira od koga dolazi. Ovo je taj bijes, ta nakupljena frustracija, mrznja koja nas drzi prikovane za civilizacijsko dno.Liga Rojalista wrote: znas sta gadite mi se vise od cetnika i ustasa
- Cherry-Cherry
#446 Re: "Bosnjak prije svega"
+1ime_kojeg_nema wrote:Ovo je taj mrzilacki faktor koji unistava Bosnu i Hercegovinu. Bez obzira od koga dolazi. Ovo je taj bijes, ta nakupljena frustracija, mrznja koja nas drzi prikovane za civilizacijsko dno.Liga Rojalista wrote: znas sta gadite mi se vise od cetnika i ustasa
ovo je na žalost standardno razmišljanje većine b/s/h
- hevi metalac
#447 Re: "Bosnjak prije svega"
Nacionalizam zatupljuje i od ljudi pravi mrzitelje, teska istina.Cherry-Cherry wrote: +1
ovo je na žalost standardno razmišljanje većine b/s/h
- Cherry-Cherry
#448 Re: "Bosnjak prije svega"
ja padnem u depresiju kad pogledam oko sebe. šta sam to Bogu zgriješila da se ovdje rodim ? kazna za grijehe iz prošlih života ?
- akcid
#449 Re: "Bosnjak prije svega"
Ne, nego kazna za flegmatizam, za okretanje glave i spuštanje pogleda pred galopom klerikalizma i veličanjem etnicizma, pred pomamom fašizma koju ovi nose za sobomCherry-Cherry wrote:ja padnem u depresiju kad pogledam oko sebe. šta sam to Bogu zgriješila da se ovdje rodim ? kazna za grijehe iz prošlih života ?
Kleronacionalizam u BiH treba razbiti i vratiti ga u poziciju u kojoj je bio umjeren i bez interesa dominacije...
-
miki.ba
#450 Re: "Bosnjak prije svega"
Baš sam neki dan na TVSA gledao stare slike Sarajeva, nažalost nisam pronašao onu na kojoj sarajevke dame voze biciklo pored tržnice, al evo ova je slicna.