Nesporazum u Briselu!

Post Reply
nemoguce vruce

#426 Re: Izdaja u Briselu!

Post by nemoguce vruce »

Pa sto tvoja bajna JNA nije prvo u Beogradu i Smrdiji pocistila nacionalsoviniste?
Banksy

#427 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Banksy »

Mister Yes wrote:
Sierra club wrote: Sa tvoj stav je potreban veliki broj stranih vojnika. Neizabrani "novo postavljeni" delegati nebi Ni fizički mogli uć u Dom naroda. Bila bi fizička blokada. Ustavna kriza. Taman do novih izbora.
A šta će biti na izborima? Haris je proglašen smetnjom kompromisima pa je potpuno potonula njegova stranka. Ako SDA bude nova smetnja kompromisima i oni će izgubiti naredne izbore. To se tako lako naštima da ne bi vjerovao. Odjednom će isplivati dokazi o razmoraznim prevarama i malverzacijama. Sljede optužnice baš uoči izbora. Naći će se i neki video snimak da ti se povraća. Samo gledaj.
Tačno.

I zašto kukate ...? Dobili ste što ste tražili.
jugoslovennakvadrat

#428 Re: Izdaja u Briselu!

Post by jugoslovennakvadrat »

nemoguce vruce wrote:Pa sto tvoja bajna JNA nije prvo u Beograd pocistila nacionalsoviniste?

Code: Select all

Savezni sekretar za narodnu odbranu i general Armije su trebali biti mnogo odlučniji još 1989.godine i rasturiti podivljalu nacionalšovinističku bandu!
Mislio sam i na srpski nacionalšovinizam koji je divljao tokom 1989.godine!

Iako sam Srbin po uvjerenju, ne zaboravljam ni srpsko sudjelovanje u rušenju Jugoslavije!
Opetja033

#429 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Opetja033 »

jugoslovennakvadrat wrote:
nemoguce vruce wrote:Pa sto tvoja bajna JNA nije prvo u Beograd pocistila nacionalsoviniste?

Savezni sekretar za narodnu odbranu i general Armije su trebali biti mnogo odlučniji još 1989.godine i rasturiti podivljalu nacionalšovinističku bandu!

Iako sam Srbin po uvjerenju, ne zaboravljam ni srpsko sudjelovanje u rušenju Jugoslavije!
Tema nije nikakva Srboslavija, ni prva, ni druga, ni treca. Srboslavija je zavrsila na smetljistu historije, nepovratno, jednom za sva vremena, nikada se nece vratiti. Tvoje je demokratsko pravo da je oplakujes ali prestani vec jednom sa jebenim off topicom na svakoj mogucoj temi. Ovdje ta tvorevina nije tema.
veljaca

#430 Re: Izdaja u Briselu!

Post by veljaca »

A da se ipak mi vratimo "Izdaji u Briselu " ....

A ti ako zelis otvori temu " Izdaja ex-Yu " ....
jugoslovennakvadrat

#431 Re: Izdaja u Briselu!

Ne razumijem ko je koga izdao u Dejtonu, pardon Briselu?
Mister Yes

#432 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

jugoslovennakvadrat wrote:Ne razumijem ko je koga izdao u Dejtonu, pardon Briselu?
U Daytonu je Franjo izdao hercegbosance a u Briselu Zlatko bosance.
Norm

#433 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Norm »

veljaca wrote:
Norm wrote:J.e.b.e.m.l.i.g.a zar na ovom podrucju ljudi imaju pamcenje zlatne ribice...
Izdaja se desila u Daytonu 95-te. Tada je RBiH postala BiH, a dobili smo ....Od tada pa na ovamo sve sto se desava samo je posljedica toga...
A ko je ono potpisao?
Nesto se ne mogu sjetiti...
Sjetices se .... ima vremena ..... :D

Samo ako moze odogovor: Gdje ste/si bio/bila od 92 - 95 ?
Ne znam zasto je bitno, ali odgovoricu: Bio u RBiH, poslije 95 u BiH, a jedan period izmedju kraja 94 i kraja 95 u sumama na Ivan Sedlu... :wink:
Sierra club

#434 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Sierra club »

jugoslovennakvadrat wrote:Ne razumijem ko je koga izdao u Dejtonu, pardon Briselu?
Dejton je bio bolji od rata, i dao nam je mogućnost da ostvarimo svoje ciljeve mirnim putem. Vojna pobjeda nije bila moguća. Jedva smo preživjeli genocid.

Kada smo pristali na taj ugovor. Američka aviacija je uništila centralnu komnadu VRS, i time omogućila HV, HVO, i ARBiH da stave pritiske na VRS i da ubijedi njihove vodje da prihvate realnost. Što se i desilo.

Generacijski rat protiv Srba je tad (i sad) bio nepovijeljiv. Dobili smo što smo najviše tada mogli.

Ovdje sad u briselu se desila izdaja od Lagumdžije i radončića. Oni su izdali bošnjake koji se glasali za njih.

Sada su maske pale. Ljudi vide njihov anti-bosnaski plan. Sebe su izbacili iz politike najmanje 10 godina.
Blizanac

#435 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Blizanac »

Ko je izdao Jugoslaviju?
1. mitar miric
2. baja mali knindza
basicm

#436 Re: Izdaja u Briselu!

Post by basicm »

Opet dokazano da izdajice unutar naroda u liku Lugumdzije i Fahra rade sve za licne interese. SDA opet pokazala da jedina vodi racuna o drzavi i Bosnjacima, ali dzaba je kad nije u trendu pozitivno govoriti o njima.
jugoslovennakvadrat

#437 Re: Izdaja u Briselu!

basicm wrote:Opet dokazano da izdajice unutar naroda u liku Lugumdzije i Fahra rade sve za licne interese. SDA opet pokazala da jedina vodi racuna o drzavi i Bosnjacima, ali dzaba je kad nije u trendu pozitivno govoriti o njima.
Treba priznati da bih i ja kao Srbin glasao za SDA!Ipak SDA nam je Republiku Srpsku dala svojom politikom a ako nastavimo političariti sa SDA dat će nam SDA i više od Radončića i Lagumdžije!

Zato Srbi glasajmo za SDA!

SDA je dosta politički nepismenija , gluplja politički od Radončićeve i Lagumdžijine stranke i mnogo je lakše srpski levatiti SDA od ovih drugih.Srpska politika SDA može da razvlači ko panto pitu.SDA srpskoj politici može samo đonove da liže.
Last edited by jugoslovennakvadrat on 25/03/2013 13:10, edited 1 time in total.
Mister Yes

#438 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

basicm wrote:Opet dokazano da izdajice unutar naroda u liku Lugumdzije i Fahra rade sve za licne interese. SDA opet pokazala da jedina vodi racuna o drzavi i Bosnjacima, ali dzaba je kad nije u trendu pozitivno govoriti o njima.
Jesi li ozbiljan? SDA bi ovo isto potpisali da su u poziciji Zlatka. Sad će se kao ljutiti i biti patriote ali neće ovo zaustaviti. Neće blokirati dom naroda (bit će kvorum) ali će kao podići vit.nac.interes koji će ustavni sud odbiti i ovo će proći. A onda će SDA kao galamiti da su oni pokušali spriječiti (a nisu jer da jesu blokirali bi i ne bi bilo kvoruma). Sve su to ista govna. Marionete zapada. Ali će malo glumatati da ispadnu veće patriote.
Norm

#439 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Norm »

Ja sam licno, kao i moja porodica, osjetili na svojim ledjima, borbu SDA za drzavu i Bosnjake...I to jako dobro...
Tako da mi niko ne prica o dobroti i brizi SDA i za drzavu i narod...zajebi ti tu demagogiju, a tebi ako je dobro i ako jedes zlatnim kasikama, fala Bogu, samo nemoj, zivota ti, ubjedjivati i ostale kako nam je blagostanje...
A po meni je bolji mir i podjela nego rat, genocid i podjela...u Daytonu...
jugoslovennakvadrat

#440 Re: Izdaja u Briselu!

Norm wrote:Ja sam licno, kao i moja porodica, osjetili na svojim ledjima, borbu SDA za drzavu i Bosnjake...I to jako dobro...
Tako da mi niko ne prica o dobroti i brizi SDA i za drzavu i narod...zajebi ti tu demagogiju, a tebi ako je dobro i ako jedes zlatnim kasikama, fala Bogu, samo nemoj, zivota ti, ubjedjivati i ostale kako nam je blagostanje...
A po meni je bolji mir i podjela nego rat, ...u Daytonu...
Politika SDA je stvorila Republiku Srpsku!

Baš se pobrinula za dobrobit muslimanskog naroda, nego šta!

Muslimani su prezadovoljni brigom SDA i Alije Izetbegovića za njihov interes kada su svojom mudrom politikom stvorili Republiku Srpsku!
Last edited by jugoslovennakvadrat on 25/03/2013 13:19, edited 4 times in total.
Norm

#441 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Norm »

...
Norm

#442 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Norm »

Norm wrote:Ja sam licno, kao i moja porodica, osjetili na svojim ledjima, borbu SDA za drzavu i Bosnjake...I to jako dobro...

Muslimani su prezadovoljni brigom SDA i Alije Izetbegovića za njihov interes kada su stvorili Republiku Srpsku!
Dobro te je...Ne "prigoni"...
Blizanac

#443 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Blizanac »

Muslimani su prezadovoljni brigom SDA i Alije Izetbegovića za njihov interes kada su stvorili Republiku Srpsku!
zar to nije uradla 'erojska i "junacka" vojska djenerala mladica, hehe?

ps. sta je s referendumom, hoce li ubrzo?
Norm

#444 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Norm »

A po meni je bolji mir i podjela nego rat, genocid i podjela...u Daytonu...
I kad me citiras ne cenzurisi moj post....
Sierra club

#445 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Sierra club »

Mister Yes wrote:
Sierra club wrote: Sa tvoj stav je potreban veliki broj stranih vojnika. Neizabrani "novo postavljeni" delegati nebi Ni fizički mogli uć u Dom naroda. Bila bi fizička blokada. Ustavna kriza. Taman do novih izbora.
A šta će biti na izborima? Haris je proglašen smetnjom kompromisima pa je potpuno potonula njegova stranka. Ako SDA bude nova smetnja kompromisima i oni će izgubiti naredne izbore. To se tako lako naštima da ne bi vjerovao. Odjednom će isplivati dokazi o razmoraznim prevarama i malverzacijama. Sljede optužnice baš uoči izbora. Naći će se i neki video snimak da ti se povraća. Samo gledaj.

Ali ja prognoziram da će SDA stati na loptu i da neće biti smetnja da se ovo isfura.
Ako ovo vjeruješ, onda vjeruješ u bajke. Izbori su relativno pošteni. SDA će u 2014 dobiti 4 delegata u domu naroda.

Ako vjeruješ da neki svjetski moćnici su odlučili da nas unište, onda jebiga, bolje da spakujemo kofere, napustimo stanove i radna mjesta i državu damo neprijatelju. I pravac izbjeglištvo u njemačku. Ali da je tako ni dan danas nebi postojali.

Čudno je ali jugoslavia je raspala, srbija i crna gora postale 2 države. Čak se i srbija podjelila na kosovo i srbiju. Možda se i britanija podijeli na škotsku i englesku slijedeće godine. Ali bosna se nije i neće podijelit. Čudno ali istinito.

Srbi nas mogu mrcvarit kolko hoće ali ta strategija nevodi nigdje jer imat granični punkt izmedju tuzle i doboja bi značilo smrt za cijelu naciju. Zato nijedna kriza ni siromaštvo nemože vodit ka raspadu jer raspad bi uvijek bio gori.

N kraju ja se više bojim SDP izdaje nego nekih bijelosvjetskih moćnika.
jugoslovennakvadrat

#446 Re: Izdaja u Briselu!

Blizanac wrote:

zar to nije uradla 'erojska i "junacka" vojska djenerala mladica, hehe?

Bez Alije Izetbegovića i SDA nikako ne bi moglo, oni su bili glavni faktori na čijoj politici su Srbi dobili Republiku Srpsku!

Slava Aliji i SDA na tom činu!

Uostalom čitajte tekstove i knjige dr. Muhameda Borogovca!On to bolje zna a nije ni Srbin po uvjerenju pa da mislite da laže!
Last edited by jugoslovennakvadrat on 25/03/2013 13:27, edited 2 times in total.
Blizanac

#447 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Blizanac »

Blizanac wrote: zar to nije uradla 'erojska i "junacka" vojska djenerala mladica, hehe?

Bez Alije Izetbegovića i SDA nikako ne bi moglo, oni su bili glavni faktori na čijoj politici su Srbi dobili Republiku Srpsku!

Slava Aliji i SDA na tom činu!
zato mu trebate sinu dupe ljubiti. ti bi svojim primjerom mogao prvi poljubiti bakirovo dupe, u znak zahvalnosti.
a zasto tako nisko drzis karadzica i njegove zasluge?

ps. nisi odgovorio kad ce referendum?
jugoslovennakvadrat

#448 Re: Izdaja u Briselu!

Uostalom čitajte tekstove i knjige dr. Muhameda Borogovca!On to bolje zna a nije ni Srbin po uvjerenju pa da mislite da laže!
Sierra club

#449 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Sierra club »

Muslimani su prezadovoljni brigom SDA i Alije Izetbegovića za njihov interes kada su svojom mudrom politikom stvorili Republiku Srpsku!
Vojna moć i želja milion naoružanih srba i 30,000 žrtava je stvorila RS.

SDA je natjerala 55% gradjana da ostane u ovoj državi protiv njihove volje. I tu će i ostat iako ih je sad samo 45%.

Još 20 godina SDA vlasti bi bilo jako loše za tebe, vidjećeš.
Blizanac

#450 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Blizanac »

jugoslovennakvadrat wrote:Uostalom čitajte tekstove i knjige dr. Muhameda Borogovca!On to bolje zna a nije ni Srbin po uvjerenju pa da mislite da laže!
nisi ti nikad dzevada g. ni citao ni slusao.
kako tek taj covjek poznaje stvari, a nije srbin. risto djogo mu ni cipele ne moze obrisati.
Post Reply