Ne mere! Hare je shvatio kad treba otići. Doduše, tek iz trećeg puta je shvatio, ali ne treba biti sitničav.madner wrote:Pa ne kontam onda tvoj problem, glasas za Harisa i gotovo._Reds_ wrote:Ja sam mislio kao drzavnik, kao covjek koji poznaje strane jezike, koji je priznat u svijetu, i na neki nacin postovan. Sto se tice unutrasnje politike, to je drugi par obuce.madner wrote:Znaci Haris je tri puta bolji, doduse i jeste osvojio vise glasova.
Naravno kod nas 80 posto ljudi, ne zna ko koje su nadleznosti koje intitucije.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Corto Maltese
#426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- _Reds_
#427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nista novo, ni kod vas izgleda, umjesto da odgovorite na konkretna pitanja, odgovore dajte, ako ti se ne svidja, idi glasaj za nekog drugog.madner wrote:Pa ne kontam onda tvoj problem, glasas za Harisa i gotovo._Reds_ wrote:Ja sam mislio kao drzavnik, kao covjek koji poznaje strane jezike, koji je priznat u svijetu, i na neki nacin postovan. Sto se tice unutrasnje politike, to je drugi par obuce.madner wrote:Znaci Haris je tri puta bolji, doduse i jeste osvojio vise glasova.
Jedan covjek ne cini stranku.
Ovo ti je kao ono, trebas pare i odes kod lihvara, ovaj uzima 50 posto, a onaj drugi 55 posto. Pitas ovoga sto uzima 50 posto, moze li sta manje, i on ti kaze, ako ti se ne svidja, idi kod onog drugog.
Last edited by _Reds_ on 27/03/2013 11:29, edited 2 times in total.
- madner
#428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cuj ne mere, treba samo napraviti neku malu kampanju.
No to nije tema ove emisije.
- Banksy
#429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Još da i ti hoćeš shvatiti da si opet napravio pogrešnu procjenu i opet upao u loše društvo ...Corto Maltese wrote: Ne mere! Hare je shvatio kad treba otići. Doduše, tek iz trećeg puta je shvatio, ali ne treba biti sitničav.
- Banksy
#430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prije svega, treba se riješiti prikolica i kofera, pa tek onda napraviti veliku kampanju.madner wrote: Cuj ne mere, treba samo napraviti neku malu kampanju.
- madner
#431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije jos kod nas, jos se samo zezam._Reds_ wrote:Nista novo, ni kod vas izgleda, umjesto da odgovorite na konkretna pitanja, odgovore dajte, ako ti se ne svidja, idi glasaj za nekog drugog.madner wrote:Pa ne kontam onda tvoj problem, glasas za Harisa i gotovo._Reds_ wrote:
Ja sam mislio kao drzavnik, kao covjek koji poznaje strane jezike, koji je priznat u svijetu, i na neki nacin postovan. Sto se tice unutrasnje politike, to je drugi par obuce.
Jedan covjek ne cini stranku.
Necemo se valjda raspravljati o tome da li je Haris bolji predsjednik ili nije, ako sam kazes da to nema veze sa strankom.
- shiljak
#432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako jedan čovjek ne čini stranku. Evo ja znam samo predsjednika svake stranke i glasam samo po tom
Tako sigurno i većina ljudi..
- madner
#433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je istina, jedan covjek ne cini stranku.
No to da li ima ljude ili ne se vidi tek poslje izbora.
Do izbora je sasvim dovoljno.
-
VjecitiStudent
#434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naprotiv, već 7.4. ćemo sve znati.madner wrote:To je istina, jedan covjek ne cini stranku.
- madner
#435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Necemo, evo zasto:
Po tebi je Hanka negativac. No zbog Hanke imamo dobrog ministra u jednom resoru. Dakle procjena bi bila pogresna.
Naravno ostaje ponuda da mi das spisak postenih ljudi.
Po tebi je Hanka negativac. No zbog Hanke imamo dobrog ministra u jednom resoru. Dakle procjena bi bila pogresna.
-
VjecitiStudent
#436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od svih onih koji kad dobiju mrvu vlasti istu koriste prije svega za lični i porodični dobitak nikada nikakvog dobra vidjeli nismo. Naprotiv.madner wrote:Necemo, evo zasto:
U svakom slučaju, iz tvojih reakcija, sasvim je izvjesno da će Hanka V. biti visoko pozicionirana u DF.
- Corto Maltese
#437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imaš li ti neku ljepu riječ u korist Komšića izuzev da ga mjeriš nekim mojim, navodnim, lošim procjenama? Ipak je čovjek član predsjedništva, valjda bi on trebao biti mjera drugima?Banksy wrote:Još da i ti hoćeš shvatiti da si opet napravio pogrešnu procjenu i opet upao u loše društvo ...Corto Maltese wrote: Ne mere! Hare je shvatio kad treba otići. Doduše, tek iz trećeg puta je shvatio, ali ne treba biti sitničav.
- novi.dan.nova.nafaka
#438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je valjda nešto što se podrazumijeva samo po sebi.Corto Maltese wrote:Imaš li ti neku ljepu riječ u korist Komšića izuzev da ga mjeriš nekim mojim, navodnim, lošim procjenama? Ipak je čovjek član predsjedništva, valjda bi on trebao biti mjera drugima?Banksy wrote:Još da i ti hoćeš shvatiti da si opet napravio pogrešnu procjenu i opet upao u loše društvo ...Corto Maltese wrote:Ne mere! Hare je shvatio kad treba otići. Doduše, tek iz trećeg puta je shvatio, ali ne treba biti sitničav.
No, isto tako, vjerovatno ćeš biti proglašen strujom SDA, SDP-a ili čijom već, jer po defaultu ne vjeruješ u Željkovo ukazanje...
-
Doktor29
#439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
On se nije mijesao u svoj posaoCorto Maltese wrote:Imaš li ti neku ljepu riječ u korist Komšića izuzev da ga mjeriš nekim mojim, navodnim, lošim procjenama? Ipak je čovjek član predsjedništva, valjda bi on trebao biti mjera drugima?Banksy wrote:Još da i ti hoćeš shvatiti da si opet napravio pogrešnu procjenu i opet upao u loše društvo ...Corto Maltese wrote: Ne mere! Hare je shvatio kad treba otići. Doduše, tek iz trećeg puta je shvatio, ali ne treba biti sitničav.
- Banksy
#440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zlatni ljiljan među bandom koja je rat provela u trezorima, Njemačkoj, Zagrebu i avionima s diplomatskim pasošem u džepu,Corto Maltese wrote:Imaš li ti neku ljepu riječ u korist Komšića izuzev da ga mjeriš nekim mojim, navodnim, lošim procjenama? Ipak je čovjek član predsjedništva, valjda bi on trebao biti mjera drugima?Banksy wrote:Još da i ti hoćeš shvatiti da si opet napravio pogrešnu procjenu i opet upao u loše društvo ...Corto Maltese wrote: Ne mere! Hare je shvatio kad treba otići. Doduše, tek iz trećeg puta je shvatio, ali ne treba biti sitničav.
rijetki, možda jedini u bh političkom svijetu bez ijedne krim afere,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu koji istinski voli ovu zemlju,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu iz čijih usta nikad nismo čuli primitivnu, pogrdnu ili uvredljivu riječ za one druge, ma ko oni bili,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu koji posjeduje izuzetnu individualnu hrabrost,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu koji je imao petlje suprotstaviti se partijskom lideru, inače vrlo poznatom po podmuklim intrigama i nemilosrdnom satiranju političkih neprijatelja,
i, na koncu, jedan od njih par u bh političkom svijetu koji ima izuzetnu energiju i karizmu lidera,
itd ...
Samo prvo dvoje bi bilo dovoljno, ali ako treba još, pitaj nekog od onih 350 000, mora biti da znaš makar jednog od njih ...
A sad, da čujem tvoje contra, bar 5 stavki.
- seln
#441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vjerovatno bi bosanski politicari imali sta da kazu na ovu suplju, koja im otima hljeb, jer vaditi iz guzice je zapravo njihov posao.Corto Maltese wrote:Vjerovatno bi udruženje slijepih imalo šta da kaže na ovu elitističku opasku. Koja je jako neočekivana, jer se osnivač DF predstavlja kao čovjek iz naroda koji će nahraniti gladne, obući gole i bose, donijeti svijetlo onima koji ne vide...Pertini wrote:_Reds_ wrote:Moze li mi neko odgovoriti na slijedeća pitanja?
Zbog čega bi trebao da glasam za stranku Zeljka Komsica?'
Sta je to Komsic uradio za ove dva mandata na poziciji, na kojoj je?
Koliko je investitora doveo?
Koliko je prijatelja stekao u inostranstvu??
Koliko je postavan izvan BiH?
Prije nego mi odgovorite na ova pitanja, prvo da ne supljirate o nekim lijevim stvarima, jer dobro ja znam sta su nadleznosti Predsjednistva, i sta oni mogu a sta ne. Takodje ovdje ja postavljam pitanja o liku i djelu Zeljka Komsica kao politicara, a ne kao čovjeka.Molim vas vi nemoj glasati za Demokratsku Frontu i Željka Komšića! Demokratska Fronta i nije zamišljena da za nju glasaju ljudi koji gledaju a ne vide.
- seln
#442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo moze napisati samo neko ko hvali NS ublehase.didžej wrote:vec vidim zeljka komsica kako nesto objasnjava u njegovom prepoznatljivom maniru, vrteci dvije recenice po sto puta a da nista ne kaze:
"da odmah na pocetku budem krajnje direktan i da, tako da kazem, odmah uprostim stvari, da pojednostavim... narodskim rjecnikom receno, znate, to vam je tako, moze se to nekome svidjati ili ne svidjati ali to je tako, uzmi ili ostavi, ne mozemo mijesati kruske i jabuke, da budem iskren nema tu neke velike filozofije, to vam je naprosto tako ma koliko vam se to dopadalo ili ne dopadalo, ma koliko vi to zeljeli ili ne zeljeli, voljeli ili ne voljeli, znate..."![]()
i sve u tom stilu, a raja egzaltirana, svrsava u transu, stigo novi mesija...
- stochar
#443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
super, da li bi ti sad zbog svega navedenog dopustio da ti on, jer je toliko dobar, operise krajnike ili izvadi zub? OK, mozemo se sa svim pohvalama sloziti, ali sta je za tolike godine koliko je u politici URADIO? slazem se da je kao covjek bolji od svih koji su trenutno na sceni, ako okupi dobar tim ljudi mozda nesto i uradi, ali ovako na prvu uopste ne vjerujem da moze mnogo uraditi. pogotovo ako ga nastave hvalitii braniti oni sto su na ovom portalu slijepo branili Zlaju i sve njegove pogreske, pa smo vidjeli dokle su te metode dovele...Banksy wrote:
Zlatni ljiljan među bandom koja je rat provela u trezorima, Njemačkoj, Zagrebu i avionima s diplomatskim pasošem u džepu,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu iz čijih usta nikad nismo čuli primitivnu, pogrdnu ili uvredljivu riječ za one druge, ma ko oni bili,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu koji posjeduje izuzetnu individualnu hrabrost,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu koji je imao petlje suprotstaviti se partijskom lideru, inače vrlo poznatom po podmuklim intrigama i nemilosrdnom satiranju političkih neprijatelja,
i, na koncu, jedan od njih par u bh političkom svijetu koji ima izuzetnu energiju i karizmu lidera,
itd ...
Samo prvo dvoje bi bilo dovoljno, ali ako treba još, pitaj nekog od onih 350 000, mora biti da znaš makar jednog od njih ...
on ako misli uspjeti treba se operisati od SDP-ovskog jednoumlja, prihvatiti zdravu kritiku a ne svakog ko se s njim ne slaze nazivati 'izdajnikom', 'NS ublehasem' i slicno, i insistirati na dobrom timu jer on osim karizme nazalost malo sta drugo ima za ponuditi.
jos jedan edit: zar ovi koji su mi ovda pjenili na svaku kritiku kontra Lagumdzije, hvalili SDA svojevremeno, ubjedjivali me kako je 'Za dom spremni' jedan fini narodni pozdrav samo jer je SDP koalirao sa HSP-om, fakat nista nisu naucili? sad kad su uz Komsica odmah druge nazivaju ovakvim ili onakvim, a sta cete ako Komsic npr koalira sa NS ublehasima? opet ovdje se svadjati i govoriti kako nisu ublehashi? laganeze, zajebano je to stalno mijenjanje stava...
- seln
#444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko nije shvatio, nece ni shvatiti, ali da pokusam:_Reds_ wrote:Ja sam mislio kao drzavnik, kao covjek koji poznaje strane jezike, koji je priznat u svijetu, i na neki nacin postovan. Sto se tice unutrasnje politike, to je drugi par obuce.madner wrote:Znaci Haris je tri puta bolji, doduse i jeste osvojio vise glasova.
Naravno kod nas 80 posto ljudi, ne zna ko koje su nadleznosti koje institucije.
Zeljko je prije svega simbol....primjer covjeka koji je bio hrabar u ratu i posten u miru.
Ako neko ocekuje Mesiju koji ce rijesiti sve probleme, dugo ce cekati.
Zeljko treba da animira hiljade anonimusa koji imaju i obrazovanja i postenja i volje da drzavu pokrenu naprijed.
A to koliko je priznat u svijetu, koliko prijatelja ima...stranci su nam sigurno veci prijatelji od nas samih.
- didžej
#445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
u ns su ljudi koji su nekad nesto u zivotu radili, i to dobro radili a i u politici imaju zdrave stavove i nikad nisu bili vlast. kao takvi su mi odmah simpaticni. ovaj tvoj se mimo politike nije pomako. na vlasti skoro 20 godina, nikakvog rezultata nema a krivicu uvijek svaljuje na druge.seln wrote:Ovo moze napisati samo neko ko hvali NS ublehase.didžej wrote:vec vidim zeljka komsica kako nesto objasnjava u njegovom prepoznatljivom maniru, vrteci dvije recenice po sto puta a da nista ne kaze:
"da odmah na pocetku budem krajnje direktan i da, tako da kazem, odmah uprostim stvari, da pojednostavim... narodskim rjecnikom receno, znate, to vam je tako, moze se to nekome svidjati ili ne svidjati ali to je tako, uzmi ili ostavi, ne mozemo mijesati kruske i jabuke, da budem iskren nema tu neke velike filozofije, to vam je naprosto tako ma koliko vam se to dopadalo ili ne dopadalo, ma koliko vi to zeljeli ili ne zeljeli, voljeli ili ne voljeli, znate..."![]()
izvini, ali mislim da od tvog ljubimca veceg ublehasa nema.
- ultima_palabra
#446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo. Ako nas je uopšte još ostalo toliko.seln wrote:Zeljko treba da animira hiljade anonimusa koji imaju i obrazovanja i postenja i volje da drzavu pokrenu naprijed.
- seln
#447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imas li mu ti neku zamjerku, osim to sto ti je "oteo" zlatni ljiljan?Corto Maltese wrote:Imaš li ti neku ljepu riječ u korist Komšića izuzev da ga mjeriš nekim mojim, navodnim, lošim procjenama? Ipak je čovjek član predsjedništva, valjda bi on trebao biti mjera drugima?Banksy wrote:Još da i ti hoćeš shvatiti da si opet napravio pogrešnu procjenu i opet upao u loše društvo ...Corto Maltese wrote: Ne mere! Hare je shvatio kad treba otići. Doduše, tek iz trećeg puta je shvatio, ali ne treba biti sitničav.
- seln
#448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Suti, ima i gore...neki su urnek sposobnosti imali u Aliji Izetbegovicu...cist pokusaj da se iz mokre krpe iscijedi more.novi.dan.nova.nafaka wrote:To je valjda nešto što se podrazumijeva samo po sebi.Corto Maltese wrote:maš li ti neku ljepu riječ u korist Komšića izuzev da ga mjeriš nekim mojim, navodnim, lošim procjenama? Ipak je čovjek član predsjedništva, valjda bi on trebao biti mjera drugima?
No, isto tako, vjerovatno ćeš biti proglašen strujom SDA, SDP-a ili čijom već, jer po defaultu ne vjeruješ u Željkovo ukazanje...
- stochar
#449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da skratim: i jedni i drugi su ublehaši, ali fakat. ja NS i dalje definišem kao skup relativno dobrih ljudi koji bi nešto da urade a nemaju pojma kako, a s ovim dijelom da Komsic nije bas puno pokazao u prilikama koje je dobio se isto moram sloziti, nazalost... ipak, kada bih sad imao priliku da upotrijebim carobni stapic, odmah bih ovaj SDP zamijenio Komsicem ko god s njim bio, ali nemojte se ljudi zanositi, shupljiranjem i optuzivanjem i uvredama neistomisljenika necete daleko dogurati, prob'o je Zlaja pa mu se raspade stranka... glavni im argument bio: a koga bi ti majke ti? i sad vidim Komsicevi isti argument preuzeli, ne ide...didžej wrote:u ns su ljudi koji su nekad nesto u zivotu radili, i to dobro radili a i u politici imaju zdrave stavove i nikad nisu bili vlast. kao takvi su mi odmah simpaticni. ovaj tvoj se mimo politike nije pomako. na vlasti skoro 20 godina, nikakvog rezultata nema a krivicu uvijek svaljuje na druge.seln wrote:Ovo moze napisati samo neko ko hvali NS ublehase.didžej wrote:vec vidim zeljka komsica kako nesto objasnjava u njegovom prepoznatljivom maniru, vrteci dvije recenice po sto puta a da nista ne kaze:
izvini, ali mislim da od tvog ljubimca veceg ublehasa nema.
mislim da je ovoj zemlji dosta toga da od dva losa bira manje lose, ali cemo nazalost jos cekati na ozbiljnu opciju koja ce biti dobra...
- Banksy
#450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ha?stochar wrote:super, da li bi ti sad zbog svega navedenog dopustio da ti on, jer je toliko dobar, operise krajnike ili izvadi zub.Banksy wrote:
Zlatni ljiljan među bandom koja je rat provela u trezorima, Njemačkoj, Zagrebu i avionima s diplomatskim pasošem u džepu,
itd ...