Slažem se, ali ovdje pričamo prije svega o stambenim kreditima, a kupovina stambenih objekata spada pod nekretnine.pinkman wrote: Po meni je najbolje pronaci statisticke podatke i vidjeti stope povrata na investiciju po industrijama, pa vidjeti gdje se real estate industrija nalazi.
To moze biti pametno ko ima novac, a ne zna u sta drugo da ulozi i boji se veceg rizika. Ja licno mislim da ima industrija gdje se moze veci povrat ostvariti.
Ko zeli citav zivot provesti u gradu rodjenja - u redu. Samo kazem da ljudi sirom svijeta bez problema sele po 500 kilometara, a kod nas je zivotni cilj zaposliti se u drzavnu instituciju, po mogucnosti da se sto manje radi, i naravno kupiti stan na desetom spratu nebodera u gradu rodjenja.![]()
Ja to postujem, ali mislim da je daleko bolje okusiti i zivot van mjesta rodjenja.
Što se tiče toga da li biti vezan za rodni grad ili neko mjesto gdje je čovjek našao sebi neki smisao, odnosno što kažeš, da bude svjetski putnik i na taj način nađe sebe, to je od čovjeka do čovjeka.
A i puno je teže ako želiš porodicu da budeš ovo drugo.
Edit: eto Havana napisa lično iskustvo