polozaji vrs...lovorrr wrote:Mene zanima jel ima turist šta tamo zanimljivo vidjeti?
Istočno Sarajevo
-
Sa_u_srcu
#426 Re: Istočno Sarajevo
- Creasy
#427 Re: Istočno Sarajevo
lovorrr wrote:Mene zanima jel ima turist šta tamo zanimljivo vidjeti?
Ma kako nema, ima zenski, ima sve...
- Đinajlu
#428 Re: Istočno Sarajevo
Nema, imaš samo Istočno i Bliskoistično Sarajevo.gomago wrote:Kula uvijek bila Kula i Lukavica uvijek bila Lukavica kakvo Istočno sarajevo, pa gdje je onda zapadno, sjeverno i južno. ?
-
radostan dan
#429 Re: Istočno Sarajevo
naravnolovorrr wrote:Mene zanima jel ima turist šta tamo zanimljivo vidjeti?
-
lovorrr
#430 Re: Istočno Sarajevo
vrs-u sam uspjela izguglat značenje, a ovaj čovo mi ama baš ništa ne značiradostan dan wrote:naravnolovorrr wrote:Mene zanima jel ima turist šta tamo zanimljivo vidjeti?
Ugl. na str.turist.zajednice se spominju samo planine i pećine, pa pretpostavljam da onda zaista nema nešto vrijedno za vidjeti. Zanimljivo.
- CSKA
#431 Re: Istočno Sarajevo
Znam jednog lika koji tvrdi da je tu Troja.Jos se naljuti pravo kada sam se nasmijao.Pa ako nadju Troju,eto bice i neke istorije.Onda tu je i cuvena prica o zlatnim polugama kralja Petra II Karadjordjevica,ima i u brdima i malo turskih grobova...kazu da na nekoj cuki pored Pala cak ima i nekih iskopina,ali nikad nisam otisao da provjerim to.
-
El_comadante
#432 Re: Istočno Sarajevo
eventualno Jahorina i skijanje a ostalo slabo ili bolje reći ništa.lovorrr wrote:Mene zanima jel ima turist šta tamo zanimljivo vidjeti?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#433 Re: Istočno Sarajevo
ima za turiste sabor srpskog pjevanja u početkom devetog mjeseca 
- MedenoSrce
#434 Re: Istočno Sarajevo
El_comadante wrote:eventualno Jahorina i skijanje a ostalo slabo ili bolje reći ništa.lovorrr wrote:Mene zanima jel ima turist šta tamo zanimljivo vidjeti?
Ima na Palama jedan kvart sa kaficima - bude finih khm djevojaka, znam jednog koji je na foru da je iz Nsada pokupio par djevojaka
-
The 51st State
#435 Re: Istočno Sarajevo
znamo da najvise podsjeca na zoo vrt, hvala na slikovitom opisu.varijabilni wrote:ne znam ali meni jeste ljepše u lukavici. zrak je nekako oštriji i čišći. uvijek je hladnije za nekoliko stepeni nego u gradu, valjda što nema visokih zgrada pa je omogućeno strujanje vazduha. nema sivila kao u sarajevu ali zato ima pravih šumskih oaza, nema betonskih rugoba, kuća nabacanih jedna na drugu bez ikakvog plana nego manje zgrade sa zasadjenim drvećem okolo, parkinizima, klupe niko ne razvaljuje, čistije je nego u gradu...
- Truba
#436 Re: Istočno Sarajevo
u gradu sparina ne moš opastat tamo se lakše diše
zato kad je vamo minus tamo je još veći minus
valjda zbog blizine planina i početak sarajevskog polja
a vala i non stop puše vjetar

zato kad je vamo minus tamo je još veći minus
valjda zbog blizine planina i početak sarajevskog polja
a vala i non stop puše vjetar
- Banksy
#437 Re: Istočno Sarajevo
O tome i govorim, spavaonice na livadama.radostan dan wrote:ali će sarajevo nastaviti da usisava manje gradiće, u stvari ono već i zenicu siše kao vampir, a nova radna snaga mora spavati i živjeti negdje. ko te pita za ulice i kulturne sadržaje... ko da ih je dobrinja inače prepuna.Banksy wrote:Nisam sigurna.radostan dan wrote:ekstra skupa.
ali to ti govori u kom smjeru će se širiti grad.
zato kažem, milja - milja i sto po m2 je super investicija...
Teško da to u perspektivi može postati više od onoga što je i danas - hrpa kvalitetnih zgrada na seoskim livadama.
Nikad dole neće nići grad.
taman po eUropskim standardima, mirna suburbija, doduše od načičkanih zgrada, ali niskospratnih.![]()
samo pratite lovatore kad počnu kupovati kuće po trnovu.![]()
''Lovatori'' će novac investirati tamo gdje je sigurno da će vrijednost nekretnine porasti ili bar ostati ista, a to su stanovi u strogom centru grada, zemljišta na Poljinama, Faletićima, Mrkovićima i sl. prigradskim naseljima s već postojećom infrastrukturom, 5 min od centra.
Ni Trnovo ni Ist. Sa. nemaju nikakav potencijal u tom smislu.
- Truba
#438 Re: Istočno Sarajevo
nije tebi ni tajkunima zanimljivo
što ne znači da nije zanimljivo srbima iz istočnog RSa
i mladim bračnim parovima koji nemaju para za stanove u kantonu

i mladim bračnim parovima koji nemaju para za stanove u kantonu
-
The 51st State
#439 Re: Istočno Sarajevo
tanko je to, kalinovik, rogatica, foca, rogatica, a i ko ima doboljno para, prije ce srecu okusati u beogradu ili novom sadu. vise ti je perspektivan taj upitnik sto si postavio.Black swan wrote:nije tebi ni tajkunima zanimljivo
i mladim bračnim parovima koji nemaju para za stanove u kantonu![]()
![]()
- ganjeta
#440 Re: Istočno Sarajevo
Zanimljivo da drot iz Vojkovića zna za nagib u Ragiba Džinde, nego kakav si Nikice PavićaCreasy wrote:Ne vozi. Ko prica o autobusu? Od Spasovdanske do trole je 500m plafon, pa ako je to daleko...![]()
I sve je ravno, nema pod 60% ko u Ragiba Dzinde...
Što se tiče Istočnog Sarajeva, radim dole već 3. godine i to baš u Spasovdanskoj koju drot fali na sva usta
Inače, rupa, bez imalo pretjerivanja, Fojnica ima veći sadržaj nego IS.
Evo krenućemo redom Spasovdanskom od opštine i škole prema dole desnom stranom. Znači Onogošt, buregdžinica, dječiji butik
To je famozna Spovdanska
Ljudi k'o ljudi, od sasvim normalnih do četelja na kojim bi i Draža pozavidio. Uglavnom nema srednje klase, ili su dobro stojeći kriminalci ili su bjeda. Pa tako da se ne dešavaju pljačke, kad nemaš šta opljačkati, nećeš pljačkati frizerski salon ili birtiju promet 12. km. Lakše otići na Dobrinju veći je izbor
Što sam više čitao ovu temu, sve me više podsjećaš na onog jednog lokalnog drota što dolazi u Premier. Papak iz kataloga! Nacionalizam ide uredno, sve dok ne diraš u novčanik, kad dođe do toga dobar je i onaj musliman Ismet što održava plinske bojlere Valiant jeftinije za stoju od Milana
Ako hoćeš mogu i malo o drugim djelovima, oronuloj bolnici i privatiziranoj hemodiljalizi Dodika. Ako te zanima, bujrum
- Banksy
#441 Re: Istočno Sarajevo
Meni nije sigurno, a ni tajkunima koje je pomenuo radosni,Black swan wrote: nije tebi ni tajkunima zanimljivo
![]()
![]()
Srbima iz RS-a moguće da jeste,
''mladim bračnim parovima'' iz Sarajeva, teško, jer život nije samo spavaonica. Kad kupuješ stan osim kreveta očekuješ i neke druge sadržaje u svom okruženju, one sitne i krupne stvari koje čine grad. Toga u Ist. Sa. nema.
- kanocale
#442 Re: Istočno Sarajevo
od trnova do dobrinje 30 minuta voznje. da je malo zdrave pameti pa kupiti kucu i zivjeti u zdravijem okruzenju. mi smo zaboravili kako izgleda slatko dijete sa rumenim obrazima.Banksy wrote:
dama.
''Lovatori'' će novac investirati tamo gdje je sigurno da će vrijednost nekretnine porasti ili bar ostati ista, a to su stanovi u strogom centru grada, zemljišta na Poljinama, Faletićima, Mrkovićima i sl. prigradskim naseljima s već postojećom infrastrukturom, 5 min od centra.
- Banksy
#443 Re: Istočno Sarajevo
Od centra do Faletića 7 min. Šta ću u Trnovu?kanocale wrote:od trnova do dobrinje 30 minuta voznje. da je malo zdrave pameti pa kupiti kucu i zivjeti u zdravijem okruzenju. mi smo zaboravili kako izgleda slatko dijete sa rumenim obrazima.Banksy wrote:
dama.
- kanocale
#444 Re: Istočno Sarajevo
ima gdje ima.hoces da kazes da je bolje stanovati vogosci,kobiljoj glavi ili na padinskim dijelovima grada?sve je to tu negdje.te sitne i krupne stvari koje cine grad mozes naci nebitno na kojoj strani. priznali ili ne istocno sarajevo se dosta izgradilo za ovih 15-tak godina.Banksy wrote:Meni nije sigurno, a ni tajkunima koje je pomenuo radosni,Black swan wrote: nije tebi ni tajkunima zanimljivo
![]()
![]()
''mladim bračnim parovima'' iz Sarajeva, teško, jer život nije samo spavaonica. Kad kupuješ stan osim kreveta očekuješ i neke druge sadržaje u svom okruženju, one sitne i krupne stvari koje čine grad. Toga u Ist. Sa. nema.
- Truba
#445 Re: Istočno Sarajevo
ja ih znam barem 5Banksy wrote:Meni nije sigurno, a ni tajkunima koje je pomenuo radosni,Black swan wrote: nije tebi ni tajkunima zanimljivo
![]()
![]()
danas život i jeste spavaona
posao kuća posao...a vikendom se zduši negdje ako se ima para
a djeca mogu prošetati 500 metara do osnovne u federaciji
što se srednje škole/faxa tiče većina je vozarila tako da je svejedno
Last edited by Truba on 18/02/2013 11:43, edited 1 time in total.
- kanocale
#446 Re: Istočno Sarajevo
uzivati u prirodi na cistom vazduhu,brati domace jabuke,hraniti domace koke.Banksy wrote:Od centra do Faletića 7 min. Šta ću u Trnovu?kanocale wrote:od trnova do dobrinje 30 minuta voznje. da je malo zdrave pameti pa kupiti kucu i zivjeti u zdravijem okruzenju. mi smo zaboravili kako izgleda slatko dijete sa rumenim obrazima.Banksy wrote:
dama.
- Truba
#447 Re: Istočno Sarajevo
jašta može u beogradu kupiti kvadrat uz tramvajThe 51st State wrote:tanko je to, kalinovik, rogatica, foca, rogatica, a i ko ima doboljno para, prije ce srecu okusati u beogradu ili novom sadu. vise ti je perspektivan taj upitnik sto si postavio.Black swan wrote:nije tebi ni tajkunima zanimljivo
![]()
taman da ga pokopaju i to uspravno
- Truba
#448 Re: Istočno Sarajevo
jbg i ja bih volio u onom stanu pored katedrale što je zgrada napravljena živjeti
ali ne može se i nema se za to...
svak ide prema svojim mogućnostima
neko bira komšije prema naciji, neko prema novčanim mogućnostima, nekome smeta buka
neko bi manje ljudi neko bi bliuzu obdanište i školu
neko bi da mu je blizu kulturni sadržaj neko bolnica
neko bi da je blizu roditelja a neko blizu rijeke
ne možemo imati sve u životu nešto se mora žrtvovati
stan se uvijek može prodati nadodati i kupiti bolji i bliže centru
neko bira komšije prema naciji, neko prema novčanim mogućnostima, nekome smeta buka
- kanocale
#449 Re: Istočno Sarajevo
imas pravo.ja bih sve dala da imam kucu i bastu na periferiji.Black swan wrote:jbg i ja bih volio u onom stanu pored katedrale što je zgrada napravljena živjeti
da je malo meraje
-
El_comadante
#450 Re: Istočno Sarajevo
za onoga sa manje para bolje je kupiti stan u i Sarajevu koji u pristojnom stanu nego recimo na alipašinom ili dobrinji. ovde su barem novije zgrade. a prije češ preko vraca doći u Sa(centar) nego iz dobrinje pa i alipašinog.