Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
colt

#426 Re: Unicredit banka, all about

Post by colt »

eldinnidle wrote:Da li mogu provjeriti stanje na svojoj kartici preko interneta ?
Možeš, ali ti treba token za to.
Ivan_grozni

#427 Re: Unicredit banka, all about

Post by Ivan_grozni »

Pitanje jedno, vezano za uplate na račun iz inostranstva.

Primam placu preko jedne Švedske banke, tj. onu uplaćuju na moj račun u Unicredit banci. Da li znate otprilike koliko je maksimalno vrijeme da uplata bude vidljiva na računu. Prije je to bilo 2-3 dana, sada vec čekam 7 dana, a uplaceno je 100% jer mi pošalju izvod kao dokaz da su upaltili na moj račun, a love nema vec 7 dana.
Forsaken

#428 Re: Unicredit banka, all about

Post by Forsaken »

Ivan_grozni wrote:Pitanje jedno, vezano za uplate na račun iz inostranstva.

Primam placu preko jedne Švedske banke, tj. onu uplaćuju na moj račun u Unicredit banci. Da li znate otprilike koliko je maksimalno vrijeme da uplata bude vidljiva na računu. Prije je to bilo 2-3 dana, sada vec čekam 7 dana, a uplaceno je 100% jer mi pošalju izvod kao dokaz da su upaltili na moj račun, a love nema vec 7 dana.
Ako govorimo o deviznom racunu, meni na devizni legne u roku 24h ....
Ivan_grozni

#429 Re: Unicredit banka, all about

Post by Ivan_grozni »

Forsaken wrote:

Govorim o IBAN i SWIFT, to je valjda devizni racun (Otvoren za uplate u "Euro" valuti)
Forsaken

#430 Re: Unicredit banka, all about

Post by Forsaken »

Ivan_grozni wrote:
Forsaken wrote:

Govorim o IBAN i SWIFT, to je valjda devizni racun (Otvoren za uplate u "Euro" valuti)
Yep. To je to. Brzo to bude, ne ceka se toliko, otidji do banke provjeri sta se desava
Ivan_grozni

#431 Re: Unicredit banka, all about

Post by Ivan_grozni »

Izgleda da ce i biti jedan posjet teti na šalteru. :D
joe_black

#432 Re: Unicredit banka, all about

Post by joe_black »

Ivan_grozni wrote:Izgleda da ce i biti jedan posjet teti na šalteru. :D

Nista strasno novac je vec na zbirnom racunu, ceka da bude rasknjizen...Tako da pedercine rade s tvojim novcem 7 dana i vjerovatno da bi radili i duze u koliko ne odes do najblize poslovnice...I neka ta teta sa saltera nazove <Mostar i da im kaze da to zavrse momentalno :lol: :lol: :lol:
Ivan_grozni

#433 Re: Unicredit banka, all about

Post by Ivan_grozni »

Ne znam sta rade, samo znam čiji je novac :D
joe_black

#434 Re: Unicredit banka, all about

Post by joe_black »

Ivan_grozni wrote:Ne znam sta rade, samo znam čiji je novac :D
Nije to poenta.
Poenta je da gospođe koje rade u IPP-u ne rade svoj posao kako treba i da na taj nacin banka ima jednog vise nezadovoljnog klijenta...
Ivan_grozni

#435 Re: Unicredit banka, all about

Post by Ivan_grozni »

joe_black wrote:
Ivan_grozni wrote:Ne znam sta rade, samo znam čiji je novac :D
Nije to poenta.
Poenta je da gospođe koje rade u IPP-u ne rade svoj posao kako treba i da na taj nacin banka ima jednog vise nezadovoljnog klijenta...
Znam znam... Ali eto do ovaj put je sve bilo sasvim OK, jer sam se prvo obratio poslodavcima da bi mi i drugi put poslali kopiju izvoda da je sve uplaceno i regularno. Onda je do teta dole, našarao sam mail a sutra cu svakako skociti do šaltera.
soxx

#436 Re: Unicredit banka, all about

Post by soxx »

Imam debitnu karticu u BBI banci ali mi je ona fin broj kilometara daleko pa me interesuje kad bi dizao novac na unicredit automatu koliko otprilike mi uzima kad hocu da dignem novac?

Firma radi preko BBI banke da ne bi bilo komentara sto si pravio ako ti je daleko.
drndalo

#437 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Uzeli bi ti neku proviziju u skladu s kolicinom dignutih para... 1-2%, ili min. npr. 2-5 KM... Trebalo bi da imaju na web strani troskove takvih transakcija, ili da pitas u banci direktno...

P.S. Bilo je prije nekoliko mjeseci, mozda i malo vise vijest da su se "male" banke u BiH (BBI, Privredna, Union, BOR, Komercijalna Zenica, ...) dogovorile da medjosobno na bankomatima ne naplacuju provizije jedni drugima, da povecaju svoju konkurentnost u odnosu na velike mreze bankomata vecih banaka... Provjeri.
Nisrin

#438 Re: Unicredit banka, all about

Post by Nisrin »

Je li imao neki slican problem: UPLATA IZVRSENA NA RACUN U PETAK OKO 12h, a sad je nedjelja i novac jos uvijek nije legao na racun, iako je trebao jucer u subotu, najdalje, inace legne u roku 2h!!!
_Reds_

#439 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

Nisrin wrote:Je li imao neki slican problem: UPLATA IZVRSENA NA RACUN U PETAK OKO 12h, a sad je nedjelja i novac jos uvijek nije legao na racun, iako je trebao jucer u subotu, najdalje, inace legne u roku 2h!!!
Petak je bio prvi u mjesecu, i tad vjerovatno ima puno vise posla nego drugim danima, pa je moguce da su uplate kasnile.
JohnnyS

#440 Re: Unicredit banka, all about

Post by JohnnyS »

Nisrin wrote:Je li imao neki slican problem: UPLATA IZVRSENA NA RACUN U PETAK OKO 12h, a sad je nedjelja i novac jos uvijek nije legao na racun, iako je trebao jucer u subotu, najdalje, inace legne u roku 2h!!!

Meni još nisu skinuli s računa što sam jučer ujutro podigao na bankomatu... :D
Kralj Tvrtko I.

#441 Re: Unicredit banka, all about

Post by Kralj Tvrtko I. »

OD/ODF/S10/31JUL14

Sta im znaci ova stavka u izvjestaju?
fantabox

#442 Re: Unicredit banka, all about

Post by fantabox »

Kralj Tvrtko I. wrote:OD/ODF/S10/31JUL14

Trebalo bi da je mjesecna naknada za koristenje nekog (JES) paketa, npr. 1,5 KM za Student, 3 za Senior, 6 za Optimum, 10 KM za Ekspert...
Kralj Tvrtko I.

#443 Re: Unicredit banka, all about

imam ja jes paket (6 KM) ali iznos za ovu naknadu je preko 36 KM...
fantabox

#444 Re: Unicredit banka, all about

Post by fantabox »

Milloni wrote:Da nije obnova neke kartice?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Bice da je ovo, meni je prosli mjesec skinuto 40 KM radi MasterCard (tj. "naknade za miles and more uslugu" preko nje).
_Reds_

#445 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

Kralj Tvrtko I. wrote:OD/ODF/S10/31JUL14

31.07.2014 OD/ODF/S10/31JUL14 6,00

Ko mene je to 6 KM, koliko iznosi moj paket.
fantabox

#446 Re: Unicredit banka, all about

Post by fantabox »

Evo cjenika; http://www.unicreditbank.ba/home/wps/wc ... fe_naknada , mislim da je ovo tvoje na 13 str. (clanarina za korisnika osnovne kartice s odgodom placanja: 30 KM, godisnje, fiksno).
_Reds_

#447 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

Da li je iko ikad koristio neke od ovih nebankarskih usluga iz paketa Yes??

Image
kakavdanakneiskustvu

#448 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

ja nisam a baš sam neki dan čitao neki njihov katalog o yes paketu
_Reds_

#449 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

Ne znam jel samo racunim im predocis ili kako ovo ide.
Kralj Tvrtko I.

#450 Re: Unicredit banka, all about

S pažnjom smo pročitali Vaš e-mail i zahvaljujemo Vam se na vremenu koje ste izdvojili da ga napišete. Zahvaljujemo Vam se na povjerenju kao i na tome što ste nas odabrali za Banku partnera.

Uvidom u našu bazu podataka možemo Vam potvrditi kako se dogodila pogreška tehničke prirode te Vam se ovim putem izvinjavamo za eventualne neugodnosti.

Pogrešno naplaćena sredstva će biti refundirana na Vaš tekući račun u što kraćem roku te Vas ljubazno molimo da ukoliko na vašem tekućem računu ne primijetite promjene o tome nas i obavijestite.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju te se iskreno nadamo da ćemo i u daljnjem poslovanju opravdati Vaše povjerenje.

Lijepi pozdrav/Kind regards,
Ovo sam dobio kao odgovor. Ako neko jos ima slicnu situaciju neka se javi njima.
Post Reply