gustas jelderadostan dan wrote:ja šta je četalja u pazaru, sunce ti pojubim...
Aca Lukas u Novom Pazaru 09.02.2011 (Hej otkad sam se rodio)
http://www.youtube.com/watch?v=yw3YMVelcrE
samo piche naspi, meze imas
Moderator: _BataZiv_0809
gustas jelderadostan dan wrote:ja šta je četalja u pazaru, sunce ti pojubim...
Aca Lukas u Novom Pazaru 09.02.2011 (Hej otkad sam se rodio)
http://www.youtube.com/watch?v=yw3YMVelcrE
Ono sto ti ne kontas je da je muzika DIO PROBLEMA. Procitaj post od nihoniho, sve je objasnio..covjek1 wrote:Ma mozes ih komotno uporedit. Evo primjera http://www.youtube.com/watch?v=_iQRXuAo6EgArthurSpooner wrote:
Sta god ti mislio o zapadnjackoj muzici, moras priznati da ne mozes poredjivati ovo
http://www.youtube.com/watch?v=lWA2pjMjpBs
sa ovim
http://www.youtube.com/watch?v=YCHF1wRDKYE
Vecina pjesama i od ovih i onih nema pretjeranog smisla, nego su ovi zapadnjaci samo malo bolje upakovani.
Ali ja sam tim primjerom samo htio da kazem da ne utice muzika na ponasanje ljudi, nas narod muce puno veci problemi od muzike.
haj priznaj da si se dobro zakopao tražeći link
Jebiga, Rihanni i Gagi se zna omaći i dobra pop pjesma. A protiv dobrih pop pjesamabreuer wrote:pa gdje ces njemu objasnjavat kad covjek hladno slusa Rihanucovjek1 wrote:Ma mozes ih komotno uporedit. Evo primjera http://www.youtube.com/watch?v=_iQRXuAo6EgArthurSpooner wrote:
Sta god ti mislio o zapadnjackoj muzici, moras priznati da ne mozes poredjivati ovo
http://www.youtube.com/watch?v=lWA2pjMjpBs
sa ovim
http://www.youtube.com/watch?v=YCHF1wRDKYE
Vecina pjesama i od ovih i onih nema pretjeranog smisla, nego su ovi zapadnjaci samo malo bolje upakovani.
Ali ja sam tim primjerom samo htio da kazem da ne utice muzika na ponasanje ljudi, nas narod muce puno veci problemi od muzike.
Sta je, ne znas engleski?breuer wrote:haj priznaj da si se dobro zakopao tražeći linknije to tvoje polje priznaj
pogledaj CD našeg pijaniste Sashe Topericha u produkciji Jerusalem Music Center-a
pored ostalih kompozitora čije ime (prezime) se spominje
p.s. ako ne nadjes skenirat cu, i postavit ako usput skontam kako se slike postavljaju
pa jebiga ako ćemo mak na konac, zna se i Aci omać dobradale cooper wrote:[Jebiga, Rihanni i Gagi se zna omaći i dobra pop pjesma. A protiv dobrih pop pjesama
nemam ništa.
To je licemjerstvo !nihoniho wrote: Turbo folk je tragicno showbiz ogledalo perioda kroz koji ovaj region prolazi posljednjih 20 godina. Sunovrat moral, estetike, etike, kriterija..sve u sluzbi prilagodjavanja covjekovog mentaliteta drustveno politickim ciljevima elita, a ti ciljevi su ratovi, pljacke, crtanje novih granica, jednom rijecju, zlocini !
Turbo folk je otupio , ionako, tupe civilizacijske osjecaje ovdasnjeg covjeka. Sada se sve moze, sve smije, bitno je da se pjeva i plese.
Taj Lukas je tipican primjer , sto je vise kokaina, pistolja, nacionalizma, kurvaluka, to nam je Aca drazi.
To porediti sa Rock 'n' Roll muzikom je isto porediti one U Sarajevu i onew OKO Sarajeva "92-96
pa prevedi ti veseli forumašu, pa ćeš vidjeti da iste godine kad u nas zapjevao Aca koji se nikad javno nije deklarisao kao nacionalista u njihA zasviraše Wagner-a koji je poznat po svojim antisemitskim stavovima ! ! !Sezam wrote:Sta je, ne znas engleski?
Jerusalem
Thursday 31 May 2012
A seven-decade old cultural taboo will be broken next month when an Israeli symphony orchestra will play works by Richard Wagner inside the country for the first time since the state's foundation in 1948.
Ako ne razumijes, prevescu.
Kao prvo, to se desilo 70 godina nakon holokousta i to uz mnogo kontroverze, sto samo dokazuje koliko Jevreji drze do sebe.breuer wrote:pa prevedi ti veseli forumašu, pa ćeš vidjeti da iste godine kad u nas zapjevao Aca u njihA zasviraše Wagner-aSezam wrote:Sta je, ne znas engleski?
Jerusalem
Thursday 31 May 2012
A seven-decade old cultural taboo will be broken next month when an Israeli symphony orchestra will play works by Richard Wagner inside the country for the first time since the state's foundation in 1948.
što bi stariji ljudi rekli: gdje smo mi, a gdje su oni
Ma Aci malo teže čini mi se.breuer wrote:pa jebiga ako ćemo mak na konac, zna se i Aci omać dobradale cooper wrote:[Jebiga, Rihanni i Gagi se zna omaći i dobra pop pjesma. A protiv dobrih pop pjesama
nemam ništa.ev Cyprus ih postavlja vidim
![]()
a svejdeno je ofirno u raji reći da slušaš i Rijanu ( mada ima masnu nonu) i Acu
Ne kontam, pa Wagner je umro u 19.vijeku, njegovi politicki stavovi su u sveri kontraverzi, prije nego direktno rasisticki, a ono sto ga je stavilo na crnu listu je zloupotreba njegovih dijela od strane Nacista. I pored toga, jevreji su ga ignorisali preko 60 godina !Sezam wrote:
Sta je, ne znas engleski?
Jerusalem
Thursday 31 May 2012

ništa nisi pogriješio fkt, samo kad je to Aca vitlao barjakom? on sam sebe drži kad ga gledaš nadrogiranog, kamoli da se barjaka ufatinihoniho wrote:Ne kontam, pa Wagner je umro u 19.vijeku, njegovi politicki stavovi su u sveri kontraverzi, prije nego direktno rasisticki, a ono sto ga je stavilo na crnu listu je zloupotreba njegovih dijela od strane Nacista. I pored toga, jevreji su ga ignorisali preko 60 godina !Sezam wrote:
Sta je, ne znas engleski?
Jerusalem
Thursday 31 May 2012
Njega , koji je umro 40 godina prije pojave Hitlera na politickoj sceni, poredis sa suvremenicima, onima koji su vitlali barjacima i pruzali moralnu podrsku rusiteljima !? Nerealno
Da ne poredimo djelo, jer je suludo !
Odnos Jevreja prema Wagneru je odnos koji pojedini Bosnjaci prizeljkuju prema Andricu.
O tome se ne moze raspravljati ! Ako te dvije stvari nisi u stanju razdvojiti , to je veliki problem.covjek1 wrote:To je licemjerstvo !nihoniho wrote: Turbo folk je tragicno showbiz ogledalo perioda kroz koji ovaj region prolazi posljednjih 20 godina. Sunovrat moral, estetike, etike, kriterija..sve u sluzbi prilagodjavanja covjekovog mentaliteta drustveno politickim ciljevima elita, a ti ciljevi su ratovi, pljacke, crtanje novih granica, jednom rijecju, zlocini !
Turbo folk je otupio , ionako, tupe civilizacijske osjecaje ovdasnjeg covjeka. Sada se sve moze, sve smije, bitno je da se pjeva i plese.
Taj Lukas je tipican primjer , sto je vise kokaina, pistolja, nacionalizma, kurvaluka, to nam je Aca drazi.
To porediti sa Rock 'n' Roll muzikom je isto porediti one U Sarajevu i onew OKO Sarajeva "92-96
Evo hajde da pogledamo tu rock n roll muziku, evo iz tog zlatnog doba, i grupa za koje se odma hvatate kad pricate o kvalitetu muzike... Sta je sa njima bilo ? Turneje, divljanje, alkohol, droga, kurvaluk ?! Sta je s tim ?
Pogledajte sta se radi na vecim rnr koncertima i dogadjajima, jel to moral ?
Zakljucak bi bio da muzika nema veze sa ponasanjem ljudi, ljudi prave gluposti i na folk koncertima i na rnr koncertima.
pa tako reci.ne smeta tebi sta on pjeva tebi smeta sto je srbinArthurSpooner wrote:Toooooo bahlije, samo nek je veselo:
ma cijela prica oko izjednacavanja (sto je kod nas svakako nepopularnodale cooper wrote:Ma Aci malo teže čini mi se.Zašto bi bilo ofirno ako smatraš da su na istom nivou?
Ja recimo ne vidim neke posebne zajedničke crte turbo folka i današnjeg zapadnog
mainstream pop-a. Može se samo primjetiti da turbo folkeri pokušavaju to upakovati
u sličnu blještavu ambalažu, ali tu po meni prestaju neke daljne usporedbe.
Ne, nego mu smeta, kao i svakom ko u sebi nosi barem mrvu dostojanstva, sto su se uz ta tri prsta Bosnjaci i Bosnjakinje klali, silovali, protjerivali, nema tome ni dvadeset godina.Nota wrote:pa tako reci.ne smeta tebi sta on pjeva tebi smeta sto je srbinArthurSpooner wrote:Toooooo bahlije, samo nek je veselo:
ima veseli forumašuSezam wrote:@Breuer je uletio sa Wagnerom i laznom informacijom kako se Wagnerova djela najnormalije izvode u Izraelu vec odavno. Postavio sam link koji demantuje tu njegovu glupost.
Ima li jos stagod da ti nije jasno?
napisao sam ja to i ranije to je ta visokoobrezana elita gradaradostan dan wrote:što ga ne zaokružiše ispod pasa, i po tome se razlikuje...