Aca Lukas

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#426 Re: Aca Lukas

Post by plain vanilla »

radostan dan wrote:ja šta je četalja u pazaru, sunce ti pojubim...

Aca Lukas u Novom Pazaru 09.02.2011 (Hej otkad sam se rodio)

http://www.youtube.com/watch?v=yw3YMVelcrE
gustas jelde
samo piche naspi, meze imas :D
luckylaka

#427 Re: Aca Lukas

Post by luckylaka »

Jebote o cemu ,,folkeri,,raspravljaju 17-18 stranica :-) :-)
ArthurSpooner

#428 Re: Aca Lukas

Post by ArthurSpooner »

covjek1 wrote:
ArthurSpooner wrote:
Sta god ti mislio o zapadnjackoj muzici, moras priznati da ne mozes poredjivati ovo
http://www.youtube.com/watch?v=lWA2pjMjpBs
sa ovim
http://www.youtube.com/watch?v=YCHF1wRDKYE
Ma mozes ih komotno uporedit. Evo primjera http://www.youtube.com/watch?v=_iQRXuAo6Eg
Vecina pjesama i od ovih i onih nema pretjeranog smisla, nego su ovi zapadnjaci samo malo bolje upakovani.
Ali ja sam tim primjerom samo htio da kazem da ne utice muzika na ponasanje ljudi, nas narod muce puno veci problemi od muzike.
Ono sto ti ne kontas je da je muzika DIO PROBLEMA. Procitaj post od nihoniho, sve je objasnio..
breuer

#429 Re: Aca Lukas

Post by breuer »

haj priznaj da si se dobro zakopao tražeći link :D nije to tvoje polje priznaj ;)

pogledaj CD našeg pijaniste Sashe Topericha u produkciji Jerusalem Music Center-a

pored ostalih kompozitora čije ime (prezime :D) se spominje

p.s. ako ne nadjes skenirat cu, i postavit ako usput skontam kako se slike postavljaju :D
dale cooper

#430 Re: Aca Lukas

Post by dale cooper »

breuer wrote:
covjek1 wrote:
ArthurSpooner wrote:
Sta god ti mislio o zapadnjackoj muzici, moras priznati da ne mozes poredjivati ovo
http://www.youtube.com/watch?v=lWA2pjMjpBs
sa ovim
http://www.youtube.com/watch?v=YCHF1wRDKYE
Ma mozes ih komotno uporedit. Evo primjera http://www.youtube.com/watch?v=_iQRXuAo6Eg
Vecina pjesama i od ovih i onih nema pretjeranog smisla, nego su ovi zapadnjaci samo malo bolje upakovani.
Ali ja sam tim primjerom samo htio da kazem da ne utice muzika na ponasanje ljudi, nas narod muce puno veci problemi od muzike.
pa gdje ces njemu objasnjavat kad covjek hladno slusa Rihanu :lol:
Jebiga, Rihanni i Gagi se zna omaći i dobra pop pjesma. A protiv dobrih pop pjesama
nemam ništa. :D
Sezam

#431 Re: Aca Lukas

Post by Sezam »

breuer wrote:
haj priznaj da si se dobro zakopao tražeći link :D nije to tvoje polje priznaj ;)

pogledaj CD našeg pijaniste Sashe Topericha u produkciji Jerusalem Music Center-a

pored ostalih kompozitora čije ime (prezime :D) se spominje

p.s. ako ne nadjes skenirat cu, i postavit ako usput skontam kako se slike postavljaju :D
Sta je, ne znas engleski?

Jerusalem

Thursday 31 May 2012

A seven-decade old cultural taboo will be broken next month when an Israeli symphony orchestra will play works by Richard Wagner inside the country for the first time since the state's foundation in 1948.

Ako ne razumijes, prevescu.
*mima*

#432 Re: Aca Lukas

Post by *mima* »

Ide li ko na koncert Djeja ?
breuer

#433 Re: Aca Lukas

Post by breuer »

dale cooper wrote:[Jebiga, Rihanni i Gagi se zna omaći i dobra pop pjesma. A protiv dobrih pop pjesama
pa jebiga ako ćemo mak na konac, zna se i Aci omać dobra :D ev Cyprus ih postavlja vidim :lol:

a svejdeno je ofirno u raji reći da slušaš i Rijanu ( mada ima masnu nonu :x ) i Acu :D
covjek1

#434 Re: Aca Lukas

Post by covjek1 »

nihoniho wrote: Turbo folk je tragicno showbiz ogledalo perioda kroz koji ovaj region prolazi posljednjih 20 godina. Sunovrat moral, estetike, etike, kriterija..sve u sluzbi prilagodjavanja covjekovog mentaliteta drustveno politickim ciljevima elita, a ti ciljevi su ratovi, pljacke, crtanje novih granica, jednom rijecju, zlocini !
Turbo folk je otupio , ionako, tupe civilizacijske osjecaje ovdasnjeg covjeka. Sada se sve moze, sve smije, bitno je da se pjeva i plese.
Taj Lukas je tipican primjer , sto je vise kokaina, pistolja, nacionalizma, kurvaluka, to nam je Aca drazi.
To porediti sa Rock 'n' Roll muzikom je isto porediti one U Sarajevu i onew OKO Sarajeva "92-96
To je licemjerstvo !
Evo hajde da pogledamo tu rock n roll muziku, evo iz tog zlatnog doba, i grupa za koje se odma hvatate kad pricate o kvalitetu muzike... Sta je sa njima bilo ? Turneje, divljanje, alkohol, droga, kurvaluk ?! Sta je s tim ?
Pogledajte sta se radi na vecim rnr koncertima i dogadjajima, jel to moral ?
Zakljucak bi bio da muzika nema veze sa ponasanjem ljudi, ljudi prave gluposti i na folk koncertima i na rnr koncertima.
l33t

#435 Re: Aca Lukas

Post by l33t »

kako bih ja hladno zakljucao ovu temu :)
Joker88

#436 Re: Aca Lukas

Post by Joker88 »

ovo jos traje....

Dzej je 22. , znat cemo ko ide ako prezivimo :P
breuer

#437 Re: Aca Lukas

Post by breuer »

Sezam wrote:Sta je, ne znas engleski?

Jerusalem

Thursday 31 May 2012

A seven-decade old cultural taboo will be broken next month when an Israeli symphony orchestra will play works by Richard Wagner inside the country for the first time since the state's foundation in 1948.

pa prevedi ti veseli forumašu, pa ćeš vidjeti da iste godine kad u nas zapjevao Aca koji se nikad javno nije deklarisao kao nacionalista u njihA zasviraše Wagner-a koji je poznat po svojim antisemitskim stavovima ! ! !

što bi stariji ljudi rekli: gdje smo mi, a gdje su oni :D
Sezam

#438 Re: Aca Lukas

Post by Sezam »

breuer wrote:
Sezam wrote:Sta je, ne znas engleski?

Jerusalem

Thursday 31 May 2012

pa prevedi ti veseli forumašu, pa ćeš vidjeti da iste godine kad u nas zapjevao Aca u njihA zasviraše Wagner-a

što bi stariji ljudi rekli: gdje smo mi, a gdje su oni :D
Kao prvo, to se desilo 70 godina nakon holokousta i to uz mnogo kontroverze, sto samo dokazuje koliko Jevreji drze do sebe.

Kao drugo, link sam postavio da bih demantovao tvoje gluposti tipa "U Izraelu su davnih dana ukinuli zabranu izvodjenja wagnerovih opera".

Eto toliko.
dale cooper

#439 Re: Aca Lukas

Post by dale cooper »

breuer wrote:
dale cooper wrote:[Jebiga, Rihanni i Gagi se zna omaći i dobra pop pjesma. A protiv dobrih pop pjesama
pa jebiga ako ćemo mak na konac, zna se i Aci omać dobra :D ev Cyprus ih postavlja vidim :lol:

a svejdeno je ofirno u raji reći da slušaš i Rijanu ( mada ima masnu nonu :x ) i Acu :D
Ma Aci malo teže čini mi se. :D Zašto bi bilo ofirno ako smatraš da su na istom nivou?
Ja recimo ne vidim neke posebne zajedničke crte turbo folka i današnjeg zapadnog
mainstream pop-a. Može se samo primjetiti da turbo folkeri pokušavaju to upakovati
u sličnu blještavu ambalažu, ali tu po meni prestaju neke daljne usporedbe.
nihoniho

#440 Re: Aca Lukas

Post by nihoniho »

Sezam wrote:

Jerusalem

Thursday 31 May 2012

Ne kontam, pa Wagner je umro u 19.vijeku, njegovi politicki stavovi su u sveri kontraverzi, prije nego direktno rasisticki, a ono sto ga je stavilo na crnu listu je zloupotreba njegovih dijela od strane Nacista. I pored toga, jevreji su ga ignorisali preko 60 godina !
Njega , koji je umro 40 godina prije pojave Hitlera na politickoj sceni, poredis sa suvremenicima, onima koji su vitlali barjacima i pruzali moralnu podrsku rusiteljima !? Nerealno
Da ne poredimo djelo, jer je suludo !
Odnos Jevreja prema Wagneru je odnos koji pojedini Bosnjaci prizeljkuju prema Andricu.
ArthurSpooner

#441 Re: Aca Lukas

Post by ArthurSpooner »

Toooooo bahlije, samo nek je veselo:

Image
breuer

#442 Re: Aca Lukas

Post by breuer »

nihoniho wrote:
Sezam wrote:

Jerusalem

Thursday 31 May 2012

Ne kontam, pa Wagner je umro u 19.vijeku, njegovi politicki stavovi su u sveri kontraverzi, prije nego direktno rasisticki, a ono sto ga je stavilo na crnu listu je zloupotreba njegovih dijela od strane Nacista. I pored toga, jevreji su ga ignorisali preko 60 godina !
Njega , koji je umro 40 godina prije pojave Hitlera na politickoj sceni, poredis sa suvremenicima, onima koji su vitlali barjacima i pruzali moralnu podrsku rusiteljima !? Nerealno
Da ne poredimo djelo, jer je suludo !
Odnos Jevreja prema Wagneru je odnos koji pojedini Bosnjaci prizeljkuju prema Andricu.
ništa nisi pogriješio fkt, samo kad je to Aca vitlao barjakom? on sam sebe drži kad ga gledaš nadrogiranog, kamoli da se barjaka ufati :-) muzika mu jeste seljačka, ali čovjek to i sam priznaje jer je svjestan gdje živi?! povezivati njega sa četnicima mi je smješnije nego ga povezivati sa Wagnerom :D
nihoniho

#443 Re: Aca Lukas

Post by nihoniho »

covjek1 wrote:
nihoniho wrote: Turbo folk je tragicno showbiz ogledalo perioda kroz koji ovaj region prolazi posljednjih 20 godina. Sunovrat moral, estetike, etike, kriterija..sve u sluzbi prilagodjavanja covjekovog mentaliteta drustveno politickim ciljevima elita, a ti ciljevi su ratovi, pljacke, crtanje novih granica, jednom rijecju, zlocini !
Turbo folk je otupio , ionako, tupe civilizacijske osjecaje ovdasnjeg covjeka. Sada se sve moze, sve smije, bitno je da se pjeva i plese.
Taj Lukas je tipican primjer , sto je vise kokaina, pistolja, nacionalizma, kurvaluka, to nam je Aca drazi.
To porediti sa Rock 'n' Roll muzikom je isto porediti one U Sarajevu i onew OKO Sarajeva "92-96
To je licemjerstvo !
Evo hajde da pogledamo tu rock n roll muziku, evo iz tog zlatnog doba, i grupa za koje se odma hvatate kad pricate o kvalitetu muzike... Sta je sa njima bilo ? Turneje, divljanje, alkohol, droga, kurvaluk ?! Sta je s tim ?
Pogledajte sta se radi na vecim rnr koncertima i dogadjajima, jel to moral ?
Zakljucak bi bio da muzika nema veze sa ponasanjem ljudi, ljudi prave gluposti i na folk koncertima i na rnr koncertima.
O tome se ne moze raspravljati ! Ako te dvije stvari nisi u stanju razdvojiti , to je veliki problem.
Nemoj se ljutiti ali linija argumentacije ti je na nivou argumentacije haskih optuzenika .
Nota

#444 Re: Aca Lukas

Post by Nota »

ArthurSpooner wrote:Toooooo bahlije, samo nek je veselo:

Image
pa tako reci.ne smeta tebi sta on pjeva tebi smeta sto je srbin
Sezam

#445 Re: Aca Lukas

Post by Sezam »

@nihoniho

iako si napravio totalnu zbrku sa kvotama, pretpostavljam da si meni replicirao, pa evo...

Wagnera nisam uopste spomenuo. Pricao sam o odnosu Jevreja naspram Zieg Heil i Bosnjaka naspram tri prsta.

@Breuer je uletio sa Wagnerom i laznom informacijom kako se Wagnerova djela najnormalije izvode u Izraelu vec odavno. Postavio sam link koji demantuje tu njegovu glupost.

Ima li jos stagod da ti nije jasno?
breuer

#446 Re: Aca Lukas

Post by breuer »

dale cooper wrote:Ma Aci malo teže čini mi se. :D Zašto bi bilo ofirno ako smatraš da su na istom nivou?
Ja recimo ne vidim neke posebne zajedničke crte turbo folka i današnjeg zapadnog
mainstream pop-a. Može se samo primjetiti da turbo folkeri pokušavaju to upakovati
u sličnu blještavu ambalažu, ali tu po meni prestaju neke daljne usporedbe.
ma cijela prica oko izjednacavanja (sto je kod nas svakako nepopularno :D) t folka i zapadnog popa je proizasla iz ljigavih stavova muzickih puritanaca koji nas obasipaju činjenicama kako na zapadu svi slusaju najčistije primjere dobrog Rocka, pa kad skontaš da u stvari mnogo više raje i tamo dere guzove na Ela ela Ambrela i Alehandro ostaneš u najmanju ruku zbunjen jer si očekivao nešto za šta je i Bon Jovi komercijala :razz:
Sezam

#447 Re: Aca Lukas

Post by Sezam »

Nota wrote:
ArthurSpooner wrote:Toooooo bahlije, samo nek je veselo:

Image
pa tako reci.ne smeta tebi sta on pjeva tebi smeta sto je srbin
Ne, nego mu smeta, kao i svakom ko u sebi nosi barem mrvu dostojanstva, sto su se uz ta tri prsta Bosnjaci i Bosnjakinje klali, silovali, protjerivali, nema tome ni dvadeset godina.
breuer

#448 Re: Aca Lukas

Post by breuer »

Sezam wrote:@Breuer je uletio sa Wagnerom i laznom informacijom kako se Wagnerova djela najnormalije izvode u Izraelu vec odavno. Postavio sam link koji demantuje tu njegovu glupost.

Ima li jos stagod da ti nije jasno?
ima veseli forumašu :D jel mu se djela izvode il ne? i 2012-ta je već daleko :D kakav vakat dodje :D

mislim, da se tebe pita ne bi sigurno: prvo jer si paranoičan, a drugo vjerovatno što te ne bi ni zanimalo :D
radostan dan

#449 Re: Aca Lukas

Post by radostan dan »

što ga ne zaokružiše ispod pasa, i po tome se razlikuje...
Nota

#450 Re: Aca Lukas

Post by Nota »

radostan dan wrote:što ga ne zaokružiše ispod pasa, i po tome se razlikuje...
napisao sam ja to i ranije to je ta visokoobrezana elita grada ;-)
Locked