Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Moderator: _BataZiv_0809
-
Edin 24,5
#426 Re: Eurosong 2013
Negdje sam pročitao da se Turska ove godine povukla, jer je Italiji obećana pobjeda.
U svakom slučaju, vidjećemo u subotu. Ne bi Talijani tek tako poslali pobjednika San Rema na Euroviziju. Posebno je indikativno da ta pjesma slovi za favorita, iako je npr. pjesma San Marina, koja je također ispjevana na talijanskom i koja je sjajna, puno bliža ukusu onih koji prate Eurosong.
Prema tome, ime zemlje igra itekakvu ulogu, i zemlje Balkana su ovdje uglavnom sporedni igrači.
U svakom slučaju, vidjećemo u subotu. Ne bi Talijani tek tako poslali pobjednika San Rema na Euroviziju. Posebno je indikativno da ta pjesma slovi za favorita, iako je npr. pjesma San Marina, koja je također ispjevana na talijanskom i koja je sjajna, puno bliža ukusu onih koji prate Eurosong.
Prema tome, ime zemlje igra itekakvu ulogu, i zemlje Balkana su ovdje uglavnom sporedni igrači.
-
michaela
#427 Re: Eurosong 2013
It_is_a_Leclerc wrote:Vidi stvarno..eman wrote:nema ni turske,apsolutno ni jedna zanimljiva drzava.sve je to namjestaljka,sumnjam da ce azeri pobjediti,jer bili su prije par godina pobjednici,ne moze opet,ali hoce jedna istocna drzava,jer ocito ide jedna godina zapad jedna istok
2008. Srbija
2009. Rusija
2010. Norveška
2011. Njemačka
2012. Azerbejdžan
2013. Švedska
Baš ti ima smisla ova teorija.
- Point.
#428 Re: Eurosong 2013
Ko je ova zjaka Lejla Babovic? Citam da je uplata za Eurosong 50.000 km, da su se nudili Hayat, Face tv i ostali da ce se pobrinuti za troskove ali zjaka nije htjela jer se previse brine o gladnima u BiH. Nisam znao da je potomak Majke Tereze. Volio bih da se napravi spisak imenom i prezimenom ljudi koja je Babovicka nahranila, nedolaskom na Eurosong. Za 50.000 maraka se mogu mnoga usta nahraniti.
-
eman
#429 Re: Eurosong 2013
Narod nema sta da jede a oni bi....
- P308
#430 Re: Eurosong 2013
Ovo vjerovatno na mene mislis da sam krkakn (sto sve govori o tebi), jer sam jedini rekao da trebaju bojkotovati. Trebaju bojkotovati ne zato jer ne ulaze u finale vec jer je ovo takmicenje postalo smijesno (ovo je samo kap koja je prelila casu), a drugo Hrvatska i Makedonija nikad ne ulaze finale. Najbolji rezultata Makedonaca je prosle godine sa Kaliopi. Slovenija nije nista bolja, a o Crnoj Gori da ne pricam. I ovo poredjenje jedne ex-Yu zemlje sa Nizozemskom je u najmanju ruku presmijesno. Pa uporedi budzet njihove drzavne televizije sa nasim. Ali dobro, ja sam krkakn, sta ja znam....I ko je spomenuo organiziranje "svog formata" kako ti kazesVitezanin wrote:Koji smo mi Balkanci krkani![]()
![]()
, Nizozemci jadni prvi put u 10 godina uspijevaju ući u finale, ali svake godine su se vraćali, jebiga, padnu u polufinalu pa dođu dogodine pa opet padnu i vraćaju se i ponove 10 puta dok ne uđu. Čitav zapad pa onda i Baltik su također padali u polufinalima, ali nikake drame, a sad ovi naši na forumima pozivaju na bojkot, traže da se odmah sve zemlje s Balkana povuku s Eurosonga, da organiziraju svoj neki format.
![]()
![]()
![]()
![]()
Nikako ne volimo demokraciju
, mislim ukusi se razlikuju, ali realno nijedna zemlja iz regije nije zaslužila prolaz. Crna Gora zapravo da, ali mislim da je kombinacijom glasova publike i žirija pala kod žirija, ali to će se sve saznati u nedjelju. Uostalom, države su dogovorile ovakav format glasanja, šta sad hoće ovi? Nije valjalo kad je samo publika, nije kad je samo žiri, ne valja sad ni ovo? Svake godine se dešava da žiri hoće jedne, publika druge, a onda se nađu na sredini,pogode se ukusi i publike i žirija nekad i ti prođu, ostali traže slamke spasa.
Jedino što se može prigovoriti je to da male države tipa San Marino itd nemaju nikakve šanse-ili da šalju bogovske pjesme ili da shvate da će uvijek završiti natjecanje u polufinalu. Jer, čak i s pjesmama koje su donekle i dobre ne mogu konkurirati blokovima koji glasaju. Eto, ove godine su razbili jugoslavenski, nadam se da će dogodine i ostale pa da pravedno glasanje bude u punom kapacitetu.![]()
![]()
- charrrmed
#431 Re: Eurosong 2013
Prvo ona nikada nije izjavila da ce novac od eurosonga dati gladnim ljudima, vec da s obzirom da su teska vremena u kojim cak neki nemaju sta jesti, bilo glupo trositi novac na jedno takvo takmicenje i da ce stoga novac uloziti u nesto drugo (nikad nije konkretno rekla u sta).Point. wrote:Ko je ova zjaka Lejla Babovic? Citam da je uplata za Eurosong 50.000 km, da su se nudili Hayat, Face tv i ostali da ce se pobrinuti za troskove ali zjaka nije htjela jer se previse brine o gladnima u BiH. Nisam znao da je potomak Majke Tereze. Volio bih da se napravi spisak imenom i prezimenom ljudi koja je Babovicka nahranila, nedolaskom na Eurosong. Za 50.000 maraka se mogu mnoga usta nahraniti.
Drugo 50.000 KM je participacija koja je jedna od najnizih od svih zemalja clanica EBU uz koju logicno idu mnogi drugi troskovi oko organizacije, hotela - jer nakon uvodjenja dvije polufinalne veceri, ucesnici moraju ostati u gradu domacinu vise od 14 dana, ekranizacija spota i prevod pjesme te snimanje iste na engleskom jeziku itd. Dakle sto se same pjesme tice potrebno ju je studijski snimiti, masterizirati, realizirati video. Troškovi mogu iznositi od petnaestak, pa sve do sto hiljada eura (Azerbejdjan cak ulozi vise i od toga), zavisi od države i producenata koji su u igri. U našoj zemlji do sada se uvijek išlo na najjeftinija rješenja, naravno.
Tu je naravno i promocija drzave, gdje mi opet biramo najjeftinija rjesenja i nase predstavnike saljemo samo u zemlje regije, ali i to kosta. Inace sto se tice hotela, u njemu odsjeda minimalno 10 clanova a smjestaj je iskljucivo u akreditovanim hotelima, dakle ne mozete birati u koji cete a noc obicno kosta oko 150 eura, pa sad pomnozite to sa 10 clanova i 14 dana, pa avionske karte za sve te clanove.
Svaki tim mora imati i dnevnice, sluzbena dnevnica za Svedsku je bila 150KM, pomnozeno sa brojem ljudi i dana i eto opet lijepe cifre. Potom mjesto komentataora na Eurosongu kosta 5000 eura, zato npr Makedonija vec godinama ne salje komentatora jer nemaju dovoljno novca i ovo je samo dio troskova, ima tu jos dosta toga
I neko nas poredi sa Nizozemskom koja godinama kao ide iako ostaje u polufinalu. Smijesno!
- Vitezanin
#432 Re: Eurosong 2013
Nisam mislio ni na koga s ovog foruma nego s eurovizijskih foruma i drame koju prave naši jugići jer su svi iz regije poispadali. Ono pšto sam htio reći jeste da naši prave dramu jer od ovog prave nacionalnu tragediju, a Nizozemsku sam spomeuo isključivo u kontekstu toga što oni od toga ne prave dramu nego se vrate kući i dođu ponovno.P308 wrote:Ovo vjerovatno na mene mislis da sam krkakn (sto sve govori o tebi), jer sam jedini rekao da trebaju bojkotovati. Trebaju bojkotovati ne zato jer ne ulaze u finale vec jer je ovo takmicenje postalo smijesno (ovo je samo kap koja je prelila casu), a drugo Hrvatska i Makedonija nikad ne ulaze finale. Najbolji rezultata Makedonaca je prosle godine sa Kaliopi. Slovenija nije nista bolja, a o Crnoj Gori da ne pricam. I ovo poredjenje jedne ex-Yu zemlje sa Nizozemskom je u najmanju ruku presmijesno. Pa uporedi budzet njihove drzavne televizije sa nasim. Ali dobro, ja sam krkakn, sta ja znam....I ko je spomenuo organiziranje "svog formata" kako ti kazesVitezanin wrote:Koji smo mi Balkanci krkani![]()
![]()
, Nizozemci jadni prvi put u 10 godina uspijevaju ući u finale, ali svake godine su se vraćali, jebiga, padnu u polufinalu pa dođu dogodine pa opet padnu i vraćaju se i ponove 10 puta dok ne uđu. Čitav zapad pa onda i Baltik su također padali u polufinalima, ali nikake drame, a sad ovi naši na forumima pozivaju na bojkot, traže da se odmah sve zemlje s Balkana povuku s Eurosonga, da organiziraju svoj neki format.
![]()
![]()
![]()
![]()
Nikako ne volimo demokraciju
, mislim ukusi se razlikuju, ali realno nijedna zemlja iz regije nije zaslužila prolaz. Crna Gora zapravo da, ali mislim da je kombinacijom glasova publike i žirija pala kod žirija, ali to će se sve saznati u nedjelju. Uostalom, države su dogovorile ovakav format glasanja, šta sad hoće ovi? Nije valjalo kad je samo publika, nije kad je samo žiri, ne valja sad ni ovo? Svake godine se dešava da žiri hoće jedne, publika druge, a onda se nađu na sredini,pogode se ukusi i publike i žirija nekad i ti prođu, ostali traže slamke spasa.
Jedino što se može prigovoriti je to da male države tipa San Marino itd nemaju nikakve šanse-ili da šalju bogovske pjesme ili da shvate da će uvijek završiti natjecanje u polufinalu. Jer, čak i s pjesmama koje su donekle i dobre ne mogu konkurirati blokovima koji glasaju. Eto, ove godine su razbili jugoslavenski, nadam se da će dogodine i ostale pa da pravedno glasanje bude u punom kapacitetu.![]()
![]()
I odakle ti da su se sve drzave dogovorile oko ovakvog sistema glasanja? Nadji mi tu informaciju....
A format su spomenuli upravo oni na koje se odnosio moj post u kojem si se ti iz nekog razloga pronašao.
Za dogovor oko sistema glasanja posjeti eurovizijske stranice.
- Point.
#433 Re: Eurosong 2013
Fazon je da su se nudile razlicite tv kuce kao sto je Hayat i Face da preuzmu troskove a BHRT na celu sa ovom doticnom gospodjom glatko odbile. Zbog cega? Ako im je u interesu promocija drzave valjda najmanje sto su mogli uraditi je da prihvate ruku koja nudi pomoc. Al eto ispade da je Eurosong privatno vlasnistvo Lejle i svemocnog BHRT-a. Jebote ako jedna Moldavija i Albanija mogu poslati ucesnike onda stvarno....charrrmed wrote:Prvo ona nikada nije izjavila da ce novac od eurosonga dati gladnim ljudima, vec da s obzirom da su teska vremena u kojim cak neki nemaju sta jesti, bilo glupo trositi novac na jedno takvo takmicenje i da ce stoga novac uloziti u nesto drugo (nikad nije konkretno rekla u sta).Point. wrote:Ko je ova zjaka Lejla Babovic? Citam da je uplata za Eurosong 50.000 km, da su se nudili Hayat, Face tv i ostali da ce se pobrinuti za troskove ali zjaka nije htjela jer se previse brine o gladnima u BiH. Nisam znao da je potomak Majke Tereze. Volio bih da se napravi spisak imenom i prezimenom ljudi koja je Babovicka nahranila, nedolaskom na Eurosong. Za 50.000 maraka se mogu mnoga usta nahraniti.
Drugo 50.000 KM je participacija koja je jedna od najnizih od svih zemalja clanica EBU uz koju logicno idu mnogi drugi troskovi oko organizacije, hotela - jer nakon uvodjenja dvije polufinalne veceri, ucesnici moraju ostati u gradu domacinu vise od 14 dana, ekranizacija spota i prevod pjesme te snimanje iste na engleskom jeziku itd. Dakle sto se same pjesme tice potrebno ju je studijski snimiti, masterizirati, realizirati video. Troškovi mogu iznositi od petnaestak, pa sve do sto hiljada eura (Azerbejdjan cak ulozi vise i od toga), zavisi od države i producenata koji su u igri. U našoj zemlji do sada se uvijek išlo na najjeftinija rješenja, naravno.
Tu je naravno i promocija drzave, gdje mi opet biramo najjeftinija rjesenja i nase predstavnike saljemo samo u zemlje regije, ali i to kosta. Inace sto se tice hotela, u njemu odsjeda minimalno 10 clanova a smjestaj je iskljucivo u akreditovanim hotelima, dakle ne mozete birati u koji cete a noc obicno kosta oko 150 eura, pa sad pomnozite to sa 10 clanova i 14 dana, pa avionske karte za sve te clanove.
Svaki tim mora imati i dnevnice, sluzbena dnevnica za Svedsku je bila 150KM, pomnozeno sa brojem ljudi i dana i eto opet lijepe cifre. Potom mjesto komentataora na Eurosongu kosta 5000 eura, zato npr Makedonija vec godinama ne salje komentatora jer nemaju dovoljno novca i ovo je samo dio troskova, ima tu jos dosta toga
I neko nas poredi sa Nizozemskom koja godinama kao ide iako ostaje u polufinalu. Smijesno!
-
eman
#434 Re: Eurosong 2013
Pa ne ponizavaj jednu Albaniju kad su odavno ispred nas,Moldavija je jos uvijek iza nas doduse
- It_is_a_Leclerc
#435 Re: Eurosong 2013
Albanija i Moldavija ispred nas ? U kojem smislu, molim vas ?! Mi smo eurovizijska velesila, zadnjih godina. Kad pitate nekog ko prati čiji su izbori obilježili zadnjih deset godina, nabrojat će vam i BiH sigurno.
Odlučujući glas da BiH ne ide na Eurosong je glas članice Upravnog odbora BHRT-a, Olivere Dodik. Enough said.
Odlučujući glas da BiH ne ide na Eurosong je glas članice Upravnog odbora BHRT-a, Olivere Dodik. Enough said.
- odr0n
#436 Re: Eurosong 2013
Ma dobro je da nismo otišli, eto prošli bi u finale i šta onda, sve sjajno bajno euforija bićemo prvi ovo ono, a onda dođe ono glasanje i padne mrak na oči od dupetolizanja država i istočnih, zapadnih, sjevernih blokova, onda šuplja i pljuvanje po načinu glasanja i tako sve iznova sljedeći put.
Dok ne skontaju kakav normalniji sistem glasanja, bolje ne ić.
- charrrmed
#437 Re: Eurosong 2013
Point. wrote:Fazon je da su se nudile razlicite tv kuce kao sto je Hayat i Face da preuzmu troskove a BHRT na celu sa ovom doticnom gospodjom glatko odbile. Zbog cega? Ako im je u interesu promocija drzave valjda najmanje sto su mogli uraditi je da prihvate ruku koja nudi pomoc. Al eto ispade da je Eurosong privatno vlasnistvo Lejle i svemocnog BHRT-a. Jebote ako jedna Moldavija i Albanija mogu poslati ucesnike onda stvarno....charrrmed wrote:Prvo ona nikada nije izjavila da ce novac od eurosonga dati gladnim ljudima, vec da s obzirom da su teska vremena u kojim cak neki nemaju sta jesti, bilo glupo trositi novac na jedno takvo takmicenje i da ce stoga novac uloziti u nesto drugo (nikad nije konkretno rekla u sta).Point. wrote:Ko je ova zjaka Lejla Babovic? Citam da je uplata za Eurosong 50.000 km, da su se nudili Hayat, Face tv i ostali da ce se pobrinuti za troskove ali zjaka nije htjela jer se previse brine o gladnima u BiH. Nisam znao da je potomak Majke Tereze. Volio bih da se napravi spisak imenom i prezimenom ljudi koja je Babovicka nahranila, nedolaskom na Eurosong. Za 50.000 maraka se mogu mnoga usta nahraniti.
Nije tako jednostavno kao sto mislis, ne samo ti, vecina ljudi tako razmislja, cak i da se nisu umijesale neke "vise sile", a pogotovo ne sa njima u igri.
- charrrmed
#438 Re: Eurosong 2013
Eurosong je za nase zemlje oduvijek bio "poligon" za popravljanje susjedskih odnosa, znaci i mi smo isti kao i ostale zemlje sto medjusobom dijele glasove, samo je problem sto smo mi jako mali blok za razliku od njih. Ali eto, ako je Srbija uspjela valjda cemo i mi nekada.odr0n wrote:Ma dobro je da nismo otišli, eto prošli bi u finale i šta onda, sve sjajno bajno euforija bićemo prvi ovo ono, a onda dođe ono glasanje i padne mrak na oči od dupetolizanja država i istočnih, zapadnih, sjevernih blokova, onda šuplja i pljuvanje po načinu glasanja i tako sve iznova sljedeći put.Dok ne skontaju kakav normalniji sistem glasanja, bolje ne ić.
- It_is_a_Leclerc
#439 Re: Eurosong 2013
Da se na Eurosongu glasa po komšijskim aršinima, Njemačka nikad ne bi pobjedila.
Jednostavno je - ako Srbija pošalje Željka Joksimovića, normalno da će mu cijela Bivša Juga dati visoke bodove, jer cijela bivša Juga sluša Joksimovića, cijeni ga, i poznaje njegov rad. Isto vrijedi za Merlina.
Jednostavno je - ako Srbija pošalje Željka Joksimovića, normalno da će mu cijela Bivša Juga dati visoke bodove, jer cijela bivša Juga sluša Joksimovića, cijeni ga, i poznaje njegov rad. Isto vrijedi za Merlina.
-
Peryton_
#440 Re: Eurosong 2013
Rusija ce pobijedit, ne moram gledat ostalih 14 pjesama 
- didžej
#441 Re: Eurosong 2013
da ne vidjeh rumuna jos ne bih znao da i grof drakula moze biti isfeminiziran. 
- Point.
#442 Re: Eurosong 2013
Sta li sada radi Lejla B...
- odr0n
#443 Re: Eurosong 2013
A đe su oni što su davali tave
, ja mislim da će još 10 godina isporučivat nagrađene. 
- klavirdžija
#444 Re: Eurosong 2013
Norveška ubjedljivo najbolja, razvali cura.
- klavirdžija
#446 Re: Eurosong 2013
Go, go…
dul chun ifreann

dul chun ifreann
-
Keiko
#447 Re: Eurosong 2013
Beidh muid a fheiceáil...klavirdžija wrote:Go, go…
dul chun ifreann
- cyprus
#448 Re: Eurosong 2013
Navijam za Rusiju... 
- BegA_
#450 Re: Eurosong 2013
Danska uzima...