Zivot bez religije

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
vatrogasac

#426 Re: Zivot bez religije

Post by vatrogasac »

nasa wrote: Vatrogasac,pa ne znam ,mozda vi imate neka saznanja koja ja nemam ali on meni ima nekad stavove koji izlaze iz "sluzbenog islama"tako da sumnjam da bih to mogao da ga neko placa za piskaranje.....A osim toga,samo on ozbiljno pise na ovom forumu od vjernika svi ostali bez veze trolaju osim naravno mene :D i Krox i Miskina.pa popustite jer ako i vatrogasac ode bice vrlo dosadno....
Vidim ja nešto ovdje nije mnogo odmaklo kako sam odselio na druga polja cyberanska u misiji. :mrgreen:
odr0n

#427 Re: Zivot bez religije

Post by odr0n »

vatrogasac wrote:
Optimus Prime wrote: Opet ne mijenja cinjenicu, da ukupni broj konvertita u Njemackoj ne prelazi cifru od 25000. A od toga su jedno 15000 zene koje muslimani ne bi ozenili da nisu "oficijelno" presli na islam.
I sada da ti postavim klipove desetak žena Njemica koje objašnjavaju da nisu iz tog razloga opet će biti da misionarim. Kako razbiti taj stereotip? Onima koji ne žele...šta god...ne vrijedi.
Stereotip? Pa samo se zapitaj otkud to da sada prelaze kad je Njemačka puna emigranata, još im muževi muslimani te zašto prije nekih 30 godina žene nisu same prelazile na islam u tolikoj mjeri kada nije bilo muslimanskih emigranata. E čuj stereotip :-), vidiš koliko si ti spreman generalizovati na osnovu ovih klipova.
Last edited by odr0n on 23/01/2013 01:59, edited 1 time in total.
Optimus Prime

#428 Re: Zivot bez religije

Post by Optimus Prime »

vatrogasac wrote:
Optimus Prime wrote:.

Isto kao sto i postoje hiljade muslimana koji su presli na neku drugu religiju iz njima znanih razloga.
Da, jeste...Kusta i sl.
Pa on ti dodje nesto kao Cat Stevens.

Ali salu na stranu.
Bivsi muslimani se moraju sakrivati zbog straha od represije.

Evo zanimljiv clip ( Deutsche Welle) o strahovitim problemima muslimana koji prelaze na krsanstvo u Njemackoj.
Last edited by Optimus Prime on 23/01/2013 01:59, edited 1 time in total.
fatamorgana

#429 Re: Zivot bez religije

Post by fatamorgana »

vatrogasac wrote:
New Age ili Novo doba je duhovni pokret, svjetonazor i životni stil nastao tijekom posljednja tri desetljeća 20. stoljeća u zemljama Zapada. Svoju ekspanziju doživio je u kontrakulturi 1960-ih i 1970-ih godina koju su oblježili rock glazba, uvoz meditativnih tehnika sa Istoka te široka uporaba droga.

http://www.24sata.hr/misteriji/new-age- ... nja-205066
Ne znam odakle ovo navodiš ali ovo jednostavno nije tačno, rock muzika nema veze sa new age-om kao ni upotreba droga .... budizam još manje ....
nasa

#430 Re: Zivot bez religije

Post by nasa »

vatrogasac wrote:
nasa wrote: Vatrogasac,pa ne znam ,mozda vi imate neka saznanja koja ja nemam ali on meni ima nekad stavove koji izlaze iz "sluzbenog islama"tako da sumnjam da bih to mogao da ga neko placa za piskaranje.....A osim toga,samo on ozbiljno pise na ovom forumu od vjernika svi ostali bez veze trolaju osim naravno mene :D i Krox i Miskina.pa popustite jer ako i vatrogasac ode bice vrlo dosadno....

Vidim ja nešto ovdje nije mnogo odmaklo kako sam odselio na druga polja cyberanska u misiji. :mrgreen:
:lol:

Podforum nam je u rasulu,10 istih ljudi i 10 tema ...... :(
fatamorgana

#431 Re: Zivot bez religije

Post by fatamorgana »

vatrogasac wrote: Vidim ja nešto ovdje nije mnogo odmaklo kako sam odselio na druga polja cyberanska u misiji. :mrgreen:
Što reče Njegoš: biju srbi a biju i turci .... :lol:
vatrogasac

#432 Re: Zivot bez religije

Post by vatrogasac »

Optimus Prime wrote:
Evo zanimljiv clip ( Deutsche Welle) o strahovitim problemima muslimana koji prelaze na krsanstvo u Njemackoj.
Znaš kako to dobro su jedno vrijeme azilanti zloupotrebljavali. Znam takođe jednu Eminu iz Sarajeva kojoj rekli da će tako najlakše dobiti papire i otišla se krstila. Nema veze sa ubjeđenjem. U Požarevcu je 25 Roma muslimana porijeklom sa Kosova prešlo u Jehovine svjedoke jer poslali jednu romsku pordicu u Njemačku i svi nagrnuli. Nemoj miješati ubjeđenje i interes.
cartman

#433 Re: Zivot bez religije

Post by cartman »

neki su toliko nesigurni u svoju vjeru da im je drugi moraju potvrdjivat
Optimus Prime

#434 Re: Zivot bez religije

Post by Optimus Prime »

vatrogasac wrote:
Optimus Prime wrote:
Znaš kako to dobro su jedno vrijeme azilanti zloupotrebljavali. Znam takođe jednu Eminu iz Sarajeva kojoj rekli da će tako najlakše dobiti papire i otišla se krstila. Nema veze sa ubjeđenjem. U Požarevcu je 25 Roma muslimana porijeklom sa Kosova prešlo u Jehovine svjedoke jer poslali jednu romsku pordicu u Njemačku i svi nagrnuli. Nemoj miješati ubjeđenje i interes.
Znaci svi koji napustaju islam imaju neki interes, a svi koji prelaze na islam to rade iskljucivo iz ubjedjenja.
Zanimljiva teza :D

Samo jos da objasnis koji je interes ovih Turaka da ugrozavaju svoj zivot tako sto ce se javno odreci islama.
nasa

#435 Re: Zivot bez religije

Post by nasa »

E bas mi treba neka njemica potvrditi da mi je vjera ispravna :roll: Znam vec da jeste :D
fatamorgana

#436 Re: Zivot bez religije

Post by fatamorgana »

nasa wrote:
Podforum nam je u rasulu,10 istih ljudi i 10 tema ...... :(
ma kako rasulo ... i nikom nije lepše neg je nam....

vatrogasac

#437 Re: Zivot bez religije

Post by vatrogasac »

Optimus Prime wrote:
Samo jos da objasnis koji je interes ovih Turaka da ugrozavaju svoj zivot tako sto ce se javno odreci islama.
Jesi li se na duže vremena družio sa turskim Kurdima? Pa alevitima ili nekim sličnim sektama koje sebi daju prefiks muslimanska, a niđe veze.
nasa

#438 Re: Zivot bez religije

Post by nasa »

fatamorgana wrote:
ma kako rasulo ... i nikom nije lepše neg je nam....

Tako je,povlacim receno.....ko bi se zamarao jos s ozbiljnim temama,bas fino ovako ...svega pomalo :D
fatamorgana

#439 Re: Zivot bez religije

Post by fatamorgana »

nasa wrote: Tako je,povlacim receno.....ko bi se zamarao jos s ozbiljnim temama,bas fino ovako ...svega pomalo :D
bubi tetka, :kiss:
nasa

#440 Re: Zivot bez religije

Post by nasa »

fatamorgana wrote:
nasa wrote: Tako je,povlacim receno.....ko bi se zamarao jos s ozbiljnim temama,bas fino ovako ...svega pomalo :D
bubi tetka, :kiss:
Zbunices pridoslice....opet..... ;-) kiss
vatrogasac

#441 Re: Zivot bez religije

Post by vatrogasac »

nasa wrote:E bas mi treba neka njemica potvrditi da mi je vjera ispravna :roll: Znam vec da jeste :D
Ma naravno. Kao što ne slušam Odrona, fatu, Optimusa... :mrgreen:

Prisustvovao sam tako u nekoliko slučajeva i jedne prilike u jednoj džamiji pored mene se zadesio u istom safu poznati naš teolog i poslije džume smo saslušali razloge za takvu odluku jedne djevojke i on samo dodade kako mi koji živimo dugo u islamu i ne primjetimo njegove ljepote dok nam u ovakvim situacijama neko ne skrene pažnju. Mi smo se saživili sa njim i ne posmatramo ga odozgo.
Optimus Prime

#442 Re: Zivot bez religije

Post by Optimus Prime »

vatrogasac wrote:
Optimus Prime wrote:
Jesi li se na duže vremena družio sa turskim Kurdima? Pa alevitima ili nekim sličnim sektama koje sebi daju prefiks muslimanska, a niđe veze.
A sad se radi o Alevitima?Prepoznao si ih!
I ovaj sto mu je otac prijetio da ce ga ubiti je takodjer Alevit?

Da nije i ovaj Kurd mozda
harač

#443 Re: Zivot bez religije

Post by harač »

kurde i alevite čeka lijepi genocid i još topliji džehenem :D za ostale ćemo se pobrinuti kasnije

p.s. uh sjetih se onih šija :x :x :x

p.p.s. a tek one hipi sufije :evil:
cartman

#444 Re: Zivot bez religije

Post by cartman »

coek sve fino objasnio

vatrogasac

#445 Re: Zivot bez religije

Post by vatrogasac »

Optimus Prime wrote:
vatrogasac wrote:
Optimus Prime wrote:
A sad se radi o Alevitima?Prepoznao si ih!
I ovaj sto mu je otac prijetio da ce ga ubiti je takodjer Alevit?

Da nije i ovaj Kurd mozda
Moram ponoviti ono što govorim stalno i ti nećeš da napraviš razliku. Govorim o nemuslimanskim medijima...
Neutral non-Muslim Sources confirming Islam to be the fastest growing religion:

“Islam is the world’s fastest-growing religion. In 1990, 935 million people were Muslims and this figure had escalated to around 1.2 billion by 2000, meaning that around one in five people follow Islam. Although the religion began in Arabia, by 2002 80% of all believers in Islam lived outside the Arab world. In the period 1990-2000, approximately 12.5 million MORE people CONVERTED to Islam than to Christianity” (Guinness World Records 2003, pg 102)

“Islam is the fastest-growing religion in America, a guide and pillar of stability for many of our people…” – Hillary Rodham Clinton (Larry B. Stammer, Times Religion writer, First Lady Breaks Ground with Muslims,” Los Angeles Times, Home Edition, Metro Section Part B, May 31, 1996, “Moslems are the world’s fastest-growing group…” – Timothy Kenny, “Elsewhere in the world,” USA Today, Final Edition, News section, February 17, 1989, P. 4A.
“….Islam is the fastest-growing religion in the country.” – Geraldine baum, “For Love of Allah,” Newsday, Nassau and Suffolk Edition, Part II, March 7, 1989, P. 4
“Islam, the fastest-growing religion in the United states…” – ari L. Goldman, “Mainstream Islam rapidly Embraced by Black Americans, “ New York Times, Late city Final Edition, February 21, 1989, P. 1.

Treba li još?
nasa

#446 Re: Zivot bez religije

Post by nasa »

vatrogasac wrote:
nasa wrote:E bas mi treba neka njemica potvrditi da mi je vjera ispravna :roll: Znam vec da jeste :D
Ma naravno. Kao što ne slušam Odrona, fatu, Optimusa... :mrgreen:

Prisustvovao sam tako u nekoliko slučajeva i jedne prilike u jednoj džamiji pored mene se zadesio u istom safu poznati naš teolog i poslije džume smo saslušali razloge za takvu odluku jedne djevojke i on samo dodade kako mi koji živimo dugo u islamu i ne primjetimo njegove ljepote dok nam u ovakvim situacijama neko ne skrene pažnju. Mi smo se saživili sa njim i ne posmatramo ga odozgo.
Licno nisam imala nikakvih sumnji oko izbora vjere ,moze se nauciti i naucila sam od mnogih dosta i muslimana,a i pripadnika drugih religija jer i oni cesto njeguju nesto sto moze biti komotno i islamsko....

Sto se tice BiH moje misljenje je da je veliki broj i vjernika i nevjernika iz neznanja,slabo poznaju vjeru koju su odbacili ali cesto jednako slabo je poznaju cak iako se izjasnjavaju muslimanima...
cartman

#447 Re: Zivot bez religije

Post by cartman »

cuj sumnja oko izbora vjere, a rodis se u njoj. kako ces izabrat nesto ako si pripadnik po rodjenju
nasa

#448 Re: Zivot bez religije

Post by nasa »

harač wrote:kurde i alevite čeka lijepi genocid i još topliji džehenem :D za ostale ćemo se pobrinuti kasnije

p.s. uh sjetih se onih šija :x :x :x

p.p.s. a tek one hipi sufije :evil:
Sufije su OK,najveci broj americkih prelazaka je zahvaljujuci sufizmu...

A i sije su kad pricamo o brojevima :mrgreen:
nasa

#449 Re: Zivot bez religije

Post by nasa »

cartman wrote:cuj sumnja oko izbora vjere, a rodis se u njoj. kako ces izabrat nesto ako si pripadnik po rodjenju
Pa nekad u zivotu odlucis da li ces biti vjernik ili ne ,nije samo da slijedis...A u mom slucaju odluka je pala oko 17 godina i nisam odgojena islamski.... ;-)
cartman

#450 Re: Zivot bez religije

Post by cartman »

nasa wrote:
cartman wrote:cuj sumnja oko izbora vjere, a rodis se u njoj. kako ces izabrat nesto ako si pripadnik po rodjenju
Pa nekad u zivotu odlucis da li ces biti vjernik ili ne ,nije samo da slijedis...A u mom slucaju odluka je pala oko 17 godina i nisam odgojena islamski.... ;-)

jest jest, to je praksa, da pustis djete da odluci u sta ce vjerovat bez uplitanja roditelja :D prica ko americka krofna u sredini. naso, polako prestajes bit ozbiljan diskutant, polako ali sigurno prelazis u kategoriju vatrogasca . jedino ti fata gleda kroz prste :D
Post Reply