goran16v wrote:
Nije samo drzanje cijene nego i cijena uopste. Vidio si da je Giulietta haman 5k EUR ili cca 30% jeftinija od Sportbacka.
Vidi za razliku od tvrdnji bez argumenata tipa ja napisem da je X kvalitetnije od Y , sto naravno moze biti istina ali i ne mora, a svakako nije argument nego subjektivno misljenje, cijena je itekakav argument. U tom kontekstu se ja hvatam cijena, tvrdnja i argument u odnosu na suplja prica i prica napament bez argumenata. Kad nadjes opipljiv argument koji ce opravdati tvrdnju da je auto nize klase losiji, a skuplji od auta vise klase onda mozemo razgovarati, ja sam nasao da nije. Ja ti ponavljam, velicina i oprema ne uticu na to koji je auto bolji, a tebi su to argumenti. Sta je bolje kineski Brilliance E segmenta ful oprema ili 159-ka sa osnovnom opremom? Samo nemoj pocinjati s pricom to se ne pika itd, naravno da se pika i da postoji milion takvih slucajeva ali ovaj je najocigledniji. Pogledaj cijene A4 pa da vidis koliko velicina ima uticaja na cijenu.
prvo, ovdje pričamo o 159, ne o Giulietti, a kad mi nađeš ijedan razlog da je NOVA 159 sa srednjim paketom opreme, bila slabija od Audija A3 sa istom opremom, onda možemo nastaviti pričati...dalje, reći ću ti da je full Brilliance bolji od 159, kad ti meni kažeš da je on bolji od Audija A4...jednostavno...a pošto znam da to nikad nećeš reći, za mene je ova glupa usporedba završena...
normalno da veličina nema uticaja na cijenu, jer je cijena Alfe 159 i Audija A4 2005. godište sa dizel motorima na mobile.de, u korist Audija za 100 eura, a još je Alfa prešla duplo više od tog modela, a cijena je slična na svim stranicama, bilo da se radi o prvoj ili šestoj...znači, po tvojoj logici A3 je isto bolji od A4, a kao što vidimo A3 istog godišta je u skuplji od A4...