LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post Reply
miki.ba

#426 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by miki.ba »

Gledao maloprije onu emisiju pošteno, kontam majko draga jel moguce da se ovi ljudi ovdje nešto pitaju.
Krkanluk, javašluk, ma sve najgore, onaj samo majorizaciju spominje, onaj drugi prodaju države, a treci provocira drugog. Ni rijeci kad bi mogla biti formrana vlast na federalnom nivou, u šta ljudi sprcaše sahat vremena ne mogu da vjerujem. :-)
webby-x

#427 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by webby-x »

miki.ba wrote:Gledao maloprije onu emisiju pošteno, kontam majko draga jel moguce da se ovi ljudi ovdje nešto pitaju. Krkanluk, javašluk, ma sve najgore, onaj samo majorizaciju spominje, onaj drugi prodaju države, a treci provocira drugog. Ni rijeci kad bi mogla biti formrana vlast na federalnom nivou, u šta ljudi sprcaše sahat vremena ne mogu da vjerujem. :-)
A ti se jadan nadao intelektualnoj raspravi?

:lol:
Smail Aga

#428 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Smail Aga »

SA 071 wrote:
nosara wrote:
SA 071 wrote: Ovo je jedna od propagandnih fora "jugonostalgicara" (citaj velikosrpskih obavjestajaca) koji ovakvim forama zele pobuditi osjecaj kod ljudi kao "vidis kako smo bili jaki skupa, eh da smo sada Jugoslavija". Cinjenice govore nesto drugo. Ex Yu je bila duzna nesto preko 20 milijardi ondasnjih dolara. Danas je to puno vise. BiH je drzava koja je jos uvijek relativno malo zaduzena, i sigurno je manje sada zaduzena nego u ex Yu, ali nikako vise. Da je u bivsoj Jugi bilo stvari boljih nego danas - jeste, ali isto tako bilo je i nekih drugih stvari koje su bile puno losije nego danas...
Daj samo jednu zivotnu stvar koja je bolja danas... Nemoj samo rec demokratija, povraticu... :-)

SFRJ je pred raspad konsolidirala dug na otprilike, plus-minus 12-15 milijardi dolara... Kojim madjionicarskim trikovima je taj dug veci od duga ovih smijesnih banana nazovi drzava...?

Naravno da smo bili i ostali bi smo jaci zajedno, kakvo otkrice... Zbog toga su nas i rasturili...
Mislim, eu se siri da bi valjda bila slabija... :D
Ne bih ulazio u polemiku o tome sta je bolje danas a sta juce. Isuvise je kompleksna materija koja obicno izaziva veliku dozu subjektivnosti i osjecaja kod onih koji iznose argumente.

Mislim da je dug bio nesto preko 21 milijardu dolara. Ondasnjih dolara. To je danas u protuvrijednosti mozda i dvostruko vise dolara.

Bili bismo i ostali jaci zajedno, da je postojala opcija da ostanemo zivjeti zajedno u miru bez icije hegemonije i nametanja kulture, jezika, nacionalnog identiteta i sl. Da je bilo iskrene zelje da se radi partnerski sa potpunim uvazavanjem svih ne bismo imali situaciju da su u JNA 80% oficira bili Srbi i Crnogorci, ne bi nam po partijskoj duznosti na najodgovornija mjesta u BH drustvu (politika, privreda, kultura i sl.) dolazili ljudi iz Sabca, Cacka, Nove Pazove i sl., ne bi nam u diplomatskoj mrezi gotovo u istom procentu bili zastupljeni Srbi i Crnogorci kao u JNA, ne bismo mi govorili da nam se jezik zove srpski umjesto SH-HS ili jos bolje juznoslavenki ili jednostavno maternji, ne bismo ucili dominantno o srpskim ustancima i sl...

Na kraju krajeva, to je funkcionisalo dok je bilo cvrste ruke. I samo je tako moglo funkcionisati. Jer sta mislis odakle su dosli silni koljaci i zatucani radikalni fasisti u svim ratovima u ex-Yu koji su vrsili zlocine predominantno u ime srpskog naroda. Iz inostranstva? Ne to su ti isti ljudi s kojima smo imali zajednicku drzavu, ali koju oni nisu smatrali zajednickom nego iskljucivo svojom i u kojoj bi svi mi vremenom postali visak. Ko to nije dosada shvatio i vidio predstavlja problem i sebi ali i drugima...

Mozemo biti nostalgicni za jednom dobrom idejom kao sto je Juga, ali nikao i samom izvedbom te ideje...
Ovo je jednostavno ogromna i besramna laz. Lazes !!
nosara

#429 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by nosara »

SA 071 wrote:
nosara wrote:
SA 071 wrote: Ovo je jedna od propagandnih fora "jugonostalgicara" (citaj velikosrpskih obavjestajaca) koji ovakvim forama zele pobuditi osjecaj kod ljudi kao "vidis kako smo bili jaki skupa, eh da smo sada Jugoslavija". Cinjenice govore nesto drugo. Ex Yu je bila duzna nesto preko 20 milijardi ondasnjih dolara. Danas je to puno vise. BiH je drzava koja je jos uvijek relativno malo zaduzena, i sigurno je manje sada zaduzena nego u ex Yu, ali nikako vise. Da je u bivsoj Jugi bilo stvari boljih nego danas - jeste, ali isto tako bilo je i nekih drugih stvari koje su bile puno losije nego danas...
Daj samo jednu zivotnu stvar koja je bolja danas... Nemoj samo rec demokratija, povraticu... :-)

SFRJ je pred raspad konsolidirala dug na otprilike, plus-minus 12-15 milijardi dolara... Kojim madjionicarskim trikovima je taj dug veci od duga ovih smijesnih banana nazovi drzava...?

Naravno da smo bili i ostali bi smo jaci zajedno, kakvo otkrice... Zbog toga su nas i rasturili...
Mislim, eu se siri da bi valjda bila slabija... :D
Ne bih ulazio u polemiku o tome sta je bolje danas a sta juce. Isuvise je kompleksna materija koja obicno izaziva veliku dozu subjektivnosti i osjecaja kod onih koji iznose argumente.

Mislim da je dug bio nesto preko 21 milijardu dolara. Ondasnjih dolara. To je danas u protuvrijednosti mozda i dvostruko vise dolara.

Nije tacno... nakon denominacije, vezanja kursa dinara za marku i liberalizacije trzista deviza dug je srezan... "Marković je prvi je savezni premijer bivše Jugoslavije koji je dinar učinio konvertibilnom valutom. Marković je u razmjerno kratkom roku radikalnim mjerama, osmišljenim uz pomoć američkog makroekonomista Jeffreya Sachsa, smanjio vanjski dug zemlje sa 21 na 11,5 milijardi dolara i omogućio otvaranje 60.000 tvrtki."

Bili bismo i ostali jaci zajedno, da je postojala opcija da ostanemo zivjeti zajedno u miru bez icije hegemonije i nametanja kulture, jezika, nacionalnog identiteta i sl. Da je bilo iskrene zelje da se radi partnerski sa potpunim uvazavanjem svih ne bismo imali situaciju da su u JNA 80% oficira bili Srbi i Crnogorci, ne bi nam po partijskoj duznosti na najodgovornija mjesta u BH drustvu (politika, privreda, kultura i sl.) dolazili ljudi iz Sabca, Cacka, Nove Pazove i sl., ne bi nam u diplomatskoj mrezi gotovo u istom procentu bili zastupljeni Srbi i Crnogorci kao u JNA, ne bismo mi govorili da nam se jezik zove srpski umjesto SH-HS ili jos bolje juznoslavenki ili jednostavno maternji, ne bismo ucili dominantno o srpskim ustancima i sl... Nema potrebe komentarisat, besmislice...

Na kraju krajeva, to je funkcionisalo dok je bilo cvrste ruke. I samo je tako moglo funkcionisati. Jer sta mislis odakle su dosli silni koljaci i zatucani radikalni fasisti u svim ratovima u ex-Yu koji su vrsili zlocine predominantno u ime srpskog naroda. Iz inostranstva? Ne to su ti isti ljudi s kojima smo imali zajednicku drzavu, ali koju oni nisu smatrali zajednickom nego iskljucivo svojom i u kojoj bi svi mi vremenom postali visak. Ko to nije dosada shvatio i vidio predstavlja problem i sebi ali i drugima... To nije nikakav argument... I BiH je slozena drzava u kojoj ima svega i svacega... Da je zbog toga rasturimo...?

Mozemo biti nostalgicni za jednom dobrom idejom kao sto je Juga, ali nikao i samom izvedbom te ideje...
Izvedba je zavisila od nas... Istih nas koji danas "izvodimo" ovo sto se ni u sali ne moze nazvat zivotom, a narocito u usporedbi sa onim sto smo imali...
SA 071

#430 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by SA 071 »

Skijaš wrote:
SA 071 wrote: To za penzionere na osnovu cega tvrdim? Pa do juce su se mnogi pitali i za VSTV na osnovu cega se to tvrdi
OK, sačekaj onda dan, dva dok ne dobiješ informacije za koje misliš da će isplivati.
Pa mozda za neke stvari bude trebalo i nekoliko mjeseci da se provedu. Ako je tacno za sve 21 tacke, to ce se implementirati u narednih 1-2 godine, a ne dan-dva...

Mislim da ne treba biti uvjeren da Lagumdzija to nece uraditi jer se takvo nesto ne smije uraditi. Smije on sve i u stanju je i puno gore stvari pokusati progurati...
Skijaš

#431 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Skijaš »

SA 071 wrote:
Skijaš wrote:
SA 071 wrote: To za penzionere na osnovu cega tvrdim? Pa do juce su se mnogi pitali i za VSTV na osnovu cega se to tvrdi
OK, sačekaj onda dan, dva dok ne dobiješ informacije za koje misliš da će isplivati.
Pa mozda za neke stvari bude trebalo i nekoliko mjeseci da se provedu. Ako je tacno za sve 21 tacke, to ce se implementirati u narednih 1-2 godine, a ne dan-dva...

Mislim da ne treba biti uvjeren da Lagumdzija to nece uraditi jer se takvo nesto ne smije uraditi. Smije on sve i u stanju je i puno gore stvari pokusati progurati...
Očigledno je da Lagumdžija nema granicu. Samo kažem da se ni SDA pamflete ne može uzeti zdravo za gotovo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#432 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by JoseMujica »

pitanje Elektroprenosa nije samo pitanje rastaljivanja love od ostvarene dobiti....Elektroprenos je sva elektro infrastruktura u BiH.....ako bi se rasparčala ova javna korporacija omogućila bi se brza prodaja elektroprivreda :-)

mada bi ih ja sve prodao samo da se ovi kreteni ne namiruju iz javnih dobara :(

što bi pjesma rekla:

Nije nebo ovo što vam nude
nije sunce od zlata i moći
kad bi mogli prodali bi Boga
njima niko ne može pomoći
Bosanski_hibrid

#433 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Bosanski_hibrid »

JoseMujica wrote:pitanje Elektroprenosa nije samo pitanje rastaljivanja love od ostvarene dobiti....Elektroprenos je sva elektro infrastruktura u BiH.....ako bi se rasparčala ova javna korporacija omogućila bi se brza prodaja elektroprivreda :-)

mada bi ih ja sve prodao samo da se ovi kreteni ne namiruju iz javnih dobara :(

što bi pjesma rekla:

Nije nebo ovo što vam nude
nije sunce od zlata i moći
kad bi mogli prodali bi Boga
njima niko ne može pomoći

U najgorem slučaju bi se namirili i od prodaje :sad:
SA 071

#434 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by SA 071 »

nosara wrote:
SA 071 wrote:

Nije tacno... nakon denominacije, vezanja kursa dinara za marku i liberalizacije trzista deviza dug je srezan... "Marković je prvi je savezni premijer bivše Jugoslavije koji je dinar učinio konvertibilnom valutom. Marković je u razmjerno kratkom roku radikalnim mjerama, osmišljenim uz pomoć američkog makroekonomista Jeffreya Sachsa, smanjio vanjski dug zemlje sa 21 na 11,5 milijardi dolara i omogućio otvaranje 60.000 tvrtki."

Bili bismo i ostali jaci zajedno, da je postojala opcija da ostanemo zivjeti zajedno u miru bez icije hegemonije i nametanja kulture, jezika, nacionalnog identiteta i sl. Da je bilo iskrene zelje da se radi partnerski sa potpunim uvazavanjem svih ne bismo imali situaciju da su u JNA 80% oficira bili Srbi i Crnogorci, ne bi nam po partijskoj duznosti na najodgovornija mjesta u BH drustvu (politika, privreda, kultura i sl.) dolazili ljudi iz Sabca, Cacka, Nove Pazove i sl., ne bi nam u diplomatskoj mrezi gotovo u istom procentu bili zastupljeni Srbi i Crnogorci kao u JNA, ne bismo mi govorili da nam se jezik zove srpski umjesto SH-HS ili jos bolje juznoslavenki ili jednostavno maternji, ne bismo ucili dominantno o srpskim ustancima i sl... Nema potrebe komentarisat, besmislice...
Nisu besmislice, to ti je tako. Ne znam odakle si, ali kod mene u zgradi u aprilu na pocetku rata kada su Srbi poceli napustati stanove, trecina ih je otisla u Srbiju gdje su bili rodjeni. Pogledaj oficirski sastav, milicionerski sastav prije rata. Pa Armija BiH je imala samo jednog oficira Bosnjaka sa cinom generala iz JNA, i nekoliko njih sa cinom pukovnika. A pogledaj vojsku RS. Skoro da su imali vise oficira i podoficira nego vojnika. Mi smo imali problem sa nedostatkom komandnog kadra, a oni sa nedostatkom vojnika. Besmisleno je da 20 godina nakon rata neko ne vidi ili zaboravlja neke cinjenice. [/color]

Na kraju krajeva, to je funkcionisalo dok je bilo cvrste ruke. I samo je tako moglo funkcionisati. Jer sta mislis odakle su dosli silni koljaci i zatucani radikalni fasisti u svim ratovima u ex-Yu koji su vrsili zlocine predominantno u ime srpskog naroda. Iz inostranstva? Ne to su ti isti ljudi s kojima smo imali zajednicku drzavu, ali koju oni nisu smatrali zajednickom nego iskljucivo svojom i u kojoj bi svi mi vremenom postali visak. Ko to nije dosada shvatio i vidio predstavlja problem i sebi ali i drugima... To nije nikakav argument... I BiH je slozena drzava u kojoj ima svega i svacega... Da je zbog toga rasturimo...?

BiH nije kao ex Yu, ona je postojala stotinama godina kao jedna cjelina i prije ex-YU i postojace isto tako i poslije ex-Yu. Imentalitet stanovnistava koje ovdje zivi je vrlo slican od regije do regije, za razliku od bivse Juge u kojoj je svaka republika bila specificna.
Izvedba je zavisila od nas... Istih nas koji danas "izvodimo" ovo sto se ni u sali ne moze nazvat zivotom, a narocito u usporedbi sa onim sto smo imali...
Evo ti za Markovica sa wikipedie: "The result of his monetary reform was a temporary halt to inflation leading to a short-lived rise in Yugoslavia's otherwise plummeting standard of living. Nonetheless, the short-term effect of economic reforms undertaken by Marković led to a decline in Yugoslavia's industrial sector. Numerous bankruptcies occurred as the state-owned enterprises struggled to compete in a more free market environment, a fact later wielded against Marković by his many ethnic nationalist political opponents. By 1990, the annual rate of growth in GDP had declined to -7.5%. In 1991, GDP declined by a further 15 percent and industrial output decreased by 21 percent."
"External debt: $17.0 billion, medium and long term (1989)"
"GDP: $129.5 billion, per capita $5,464; real growth rate – 1.0% (1989 est.)"

Pocetkom 80-tih dug ex Yu je bio preko 20 milijardi dolara.
SA 071

#435 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by SA 071 »

Skijaš wrote:
SA 071 wrote:Mislim da ne treba biti uvjeren da Lagumdzija to nece uraditi jer se takvo nesto ne smije uraditi. Smije on sve i u stanju je i puno gore stvari pokusati progurati...
Očigledno je da Lagumdžija nema granicu. Samo kažem da se ni SDA pamflete ne može uzeti zdravo za gotovo.
Tu se u potpunosti slazemo i bitno je znati da niko ovdje (bar se nadam) nema iluziju da su "zeleni banditi" "postenjacine" i "sveci". Daleko su oni od toga.

Ali, na zalost svih koji vjeruju u ideju socijaldemokratije Lagumdzija i ovakav SDP su pokazali da su ti "zeleni banditi" takvi kakvi su, opet na zalost, najbolje sto je trenutno u ponudi.

P.S. Da samo znas koliko mi je ovo tesko kucati... A nije zajebancija...
ultima_palabra

#436 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by ultima_palabra »

Koja reklama: Jesmo govna, al su drugi veća :D
jazzer

#437 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by jazzer »

ultima_palabra wrote:Koja reklama: Jesmo govna, al su drugi veća :D
Pa i to je novina iz redova SDA..kao svjesni su oni da medju njima ima lopova i kriminalaca i oni priznaju to..
uz napomenu da su drugi veci lopovi i kriminalci nego oni :)
Skijaš

#438 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Skijaš »

SA 071 wrote:
Skijaš wrote:
SA 071 wrote:Mislim da ne treba biti uvjeren da Lagumdzija to nece uraditi jer se takvo nesto ne smije uraditi. Smije on sve i u stanju je i puno gore stvari pokusati progurati...
Tu se u potpunosti slazemo i bitno je znati da niko ovdje (bar se nadam) nema iluziju da su "zeleni banditi" "postenjacine" i "sveci". Daleko su oni od toga.

Ali, na zalost svih koji vjeruju u ideju socijaldemokratije Lagumdzija i ovakav SDP su pokazali da su ti "zeleni banditi" takvi kakvi su, opet na zalost, najbolje sto je trenutno u ponudi.

:-D :-D :-D nije tačno. Učlani se u Našu Stranku i radi na jačanju iste ili sačekaj Komšića pa podrži njega.
Banksy

#439 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Banksy »

palermo wrote:
KatarinaKosaca wrote:Netko je na forumu još isti dan napisao skoro sve što se ispostavilo kao tačno. Dežurni sljedbenici Dragog Vođe su se ismijavali, negirali, čak je i Damir Hadžić još jučer negirao ono što je večeras rekao. DakleN, Elekroprenos, VSTV, i sve druge "sitnice" su prodane za jedno ministarsko mjesto ministra koji to ne radi uopće, a trebaće poslije godine ili decenije ili nikad se neće vratiti u nadležnost države. Prodao je domovinu kao da mu je babovina..
Apsolutno.
I žao mi je što nema glasa običnih sdp-ovaca (doduše i ja sam onaj običan sdp-ovski glasač (bio)), nema ovo veze ni sa SDA, ni sa Tihićem, ni sa 20 godina laži i korupcije,jednostavno Lagumdžija je prekoračio neke granice za koje smo svi mi mislili da nitko ne može.
Može, ipak može
....na moju bazgraničnu žalost
Tačno.
Pravo pitanje sada je kako ga u okvirima zakona, institucionalno, pa ako je neophodno i nekako drugačije, zaustaviti. Za najavljenu destrukciju ima potrebne ruke, ima većinu, tako da u ovom momentu BiH ovisi isključivo o milosti M. Dodika i D. Čovića, a to nikako nije dobra pozicija.
Ostaje nam jedino građanska inicijativa i pravljenje širokog probosanskog fronta uz angažman što više pozantih i uticajnih lica, pa onda kroz njega, putem medija i na svaki drugi mogući način, vršiti max pritisak da se najavljena destrukcija zaustavi. Biće teško, ali mislim da je to u ovom momentu jedini put. Ili sasvim dići ruke i prepustiti se, trećeg nema. I nema popravnog, i nema poslije kukanja ''nismo znali'' ...
spreca

#440 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by spreca »

Smail Aga wrote: JNA 80% oficira bili Srbi i Crnogorci[/size], ne bi nam po partijskoj duznosti na najodgovornija mjesta u BH drustvu (politika, privreda, kultura i sl.) dolazili ljudi iz Sabca, Cacka, Nove Pazove i sl., ne bi nam u diplomatskoj mrezi gotovo u istom procentu bili zastupljeni Srbi i Crnogorci kao u JNA, ne bismo mi govorili da nam se jezik zove srpski umjesto SH-HS ili jos bolje juznoslavenki ili jednostavno maternji, ne bismo ucili dominantno o srpskim ustancima i sl...[/size]

Na kraju krajeva, to je funkcionisalo dok je bilo cvrste ruke. I samo je tako moglo funkcionisati. Jer sta mislis odakle su dosli silni koljaci i zatucani radikalni fasisti u svim ratovima u ex-Yu koji su vrsili zlocine predominantno u ime srpskog naroda. Iz inostranstva? Ne to su ti isti ljudi s kojima smo imali zajednicku drzavu, ali koju oni nisu smatrali zajednickom nego iskljucivo svojom i u kojoj bi svi mi vremenom postali visak. Ko to nije dosada shvatio i vidio predstavlja problem i sebi ali i drugima...

Smail aga ......sta ovdje nije bilo tacno......kod mene je do negdi 75' predsjednik opstine bio uvijek iz srbije a u prosveti do raspada juge radilo 75% srbijanaca
StupskaBitanga

#441 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by StupskaBitanga »

BiH lagano nestaje a sam dolazak H.K pod kišobran Z.L upravo dočarava da je ovo sve pomno planirano i ništa nije slučajno
SA 071

#442 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by SA 071 »

Skijaš wrote:
SA 071 wrote:
Skijaš wrote: Očigledno je da Lagumdžija nema granicu. Samo kažem da se ni SDA pamflete ne može uzeti zdravo za gotovo.

:-D :-D :-D nije tačno. Učlani se u Našu Stranku i radi na jačanju iste ili sačekaj Komšića pa podrži njega.
Ma kada sam rekao najbolje u ponudi mislio sam na ove "velike igrace". Ne mislim da NS ima kvalitetne kadrove (vidjevsi im predsjednika nisam odusevljen) i ne mislim da imaju stav nego stihijski mijenjaju po potrebi i od slucaja do slucaja (pa cak i po istom pitanju) stav... I drugo, i tamoje gazenje preko mrtvih omiljeni sport. Mama mi je clan NS :-) Komsic? Nikada ga nisam smatrao nekim politickim kalibrom, ali ne sumnjam u njegovo postenje, patriotizam i namjere. Ipak, od ovih koji jos nisu dovoljno jaki sto se tice broja glasova, ali koji imaju jacih kapaciteta od obje naprijed navedene opcije u smislu ljudskih kapaciteta imas SDU. Samo je njihov problem limitiranost na Kanton Sarajevo. Opet na zalost...
Josko Domorocki

#443 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Josko Domorocki »

sjeverna i juzna koreja :?
Jel ima sad neko da povede narod naprijed ?
Moze li mi neko reci gdje je Lagumdzija bio u periodu 1992-1995 ?
Skijaš

#444 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Skijaš »

StupskaBitanga wrote:BiH lagano nestaje a sam dolazak H.K pod kišobran Z.L upravo dočarava da je ovo sve pomno planirano i ništa nije slučajno
Milanović je kazao kako i Vatikan smatra da BiH nije država “pro tempore” (privremena), prema tome nema promjene granica.

http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovi ... nak-469237

a isto misle i u Vašingtonu i Londonu. Jedini problem su ustvari sarajevski političari koji neće da zategnu odnose sa četnicima nego konstantno popuštaju. Stagnacija će biti prolongirana ili dok se Tihić i Lagumdžija nakradu dovoljno da zadovolje svoje apetite ili dok se u Sarajevu ne profilira politička opcija kojoj je država na prvom mjestu.

Ali sam opstanak države nije upitan
Josko Domorocki

#445 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Skijaš wrote:
StupskaBitanga wrote:BiH lagano nestaje a sam dolazak H.K pod kišobran Z.L upravo dočarava da je ovo sve pomno planirano i ništa nije slučajno
Milanović je kazao kako i Vatikan smatra da BiH nije država “pro tempore” (privremena), prema tome nema promjene granica.

a isto misle i u Vašingtonu i Londonu. Jedini problem su ustvari sarajevski političari koji neće da zategnu odnose sa četnicima nego konstantno popuštaju. Stagnacija će biti prolongirana ili dok se Tihić i Lagumdžija nakradu dovoljno da zadovolje svoje apetite ili dok se u Sarajevu ne profilira politička opcija kojoj je država na prvom mjestu.

A kakva je to drzava bez naroda ? 80 % mladih hoce vani,nezaposlenost 50 % mislim da i ovaj procenat prelazi,ekonomija u haosu,.. svaka grana drustva je srozana, na koji nacin pogledati narodu u oci i reci gradimo drzavu, sa kojim temeljima ? Jedino su onda strani inetersi da se drzava stvori pa makar zivili na ulici ..
Jel to cijena ?
Skijaš

#446 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Skijaš »

Josko Domorocki wrote:
Skijaš wrote:

A kakva je to drzava bez naroda ? 80 % mladih hoce vani,nezaposlenost 50 % mislim da i ovaj procenat prelazi,ekonomija u haosu,.. svaka grana drustva je srozana, na koji nacin pogledati narodu u oci i reci gradimo drzavu, sa kojim temeljima ? Jedino su onda strani inetersi da se drzava stvori pa makar zivili na ulici ..
Jel to cijena ?

The entity voting system in the House of Representatives and the excessively broad scope of the “vital national interests” clause, together with the related veto mechanism in the House of Peoples, must be reformed for Bosnia and Herzegovina to become a genuine civic state for all those living in it.
http://www.assembly.coe.int/Mainf.asp?l ... ES1626.htm

The Assembly considers, in particular, that the restrictive quorum rules, the excessive use of entity voting (a double qualified majority used for all decision-making in parliament) and the vague definition of the so-called “vital national interest” – instead of preventing outvoting by any of the ethnic groups through dialogue and search for compromise – have been systematically abused and now hamper all decision-making processes;
http://www.assembly.coe.int/Mainf.asp?l ... ES1855.htm

I sada umjesto da jača tijela poput VSTV i VTK, genijalac Lagumdžija zbog mogućnosti da uhljebi par svojih kadrova, želi dati dodatne poluge blokada u ruke otvorenih neprijatelja države.
p206

#447 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by p206 »

Banksy wrote:
palermo wrote:
KatarinaKosaca wrote:Netko je na forumu još isti dan napisao skoro sve što se ispostavilo kao tačno. Dežurni sljedbenici Dragog Vođe su se ismijavali, negirali, čak je i Damir Hadžić još jučer negirao ono što je večeras rekao. DakleN, Elekroprenos, VSTV, i sve druge "sitnice" su prodane za jedno ministarsko mjesto ministra koji to ne radi uopće, a trebaće poslije godine ili decenije ili nikad se neće vratiti u nadležnost države. Prodao je domovinu kao da mu je babovina..
Apsolutno.
I žao mi je što nema glasa običnih sdp-ovaca (doduše i ja sam onaj običan sdp-ovski glasač (bio)), nema ovo veze ni sa SDA, ni sa Tihićem, ni sa 20 godina laži i korupcije,jednostavno Lagumdžija je prekoračio neke granice za koje smo svi mi mislili da nitko ne može.
Može, ipak može
Tačno.
Pravo pitanje sada je kako ga u okvirima zakona, institucionalno, pa ako je neophodno i nekako drugačije, zaustaviti. Za najavljenu destrukciju ima potrebne ruke, ima većinu, tako da u ovom momentu BiH ovisi isključivo o milosti M. Dodika i D. Čovića, a to nikako nije dobra pozicija.
Ostaje nam jedino građanska inicijativa i pravljenje širokog probosanskog fronta uz angažman što više pozantih i uticajnih lica, pa onda kroz njega, putem medija i na svaki drugi mogući način, vršiti max pritisak da se najavljena destrukcija zaustavi. Biće teško, ali mislim da je to u ovom momentu jedini put. Ili sasvim dići ruke i prepustiti se, trećeg nema. I nema popravnog, i nema poslije kukanja ''nismo znali'' ...
jednom je Hitler cinično izjavio da je demokratija "najbolji" sistem, jedino od dozvoljava da sam sebe uništi
Lagumdžija u bilo kojem drugom sistemu bi već visio na nekoj banderi
Shahab

#448 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Shahab »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Apsolutno.
Može, ipak može
Tačno.
Velikosrbokosovci Tihić i Lagumdžija koordiniraju sve poteze, to je bilo jasno nakon jučerašnjeg Tihićevog nastupa na BHT...Odnosno velikosrbi u rukavu drže Tihića..ako Lagumdžija zakaže u realizaciji dobijenog zadatka, momentalno bi aktivirali Tihića. Sjetite se kako su istu ovu igru ali putem Prudskog sporazuma prvo pokušali izvesti sa Tihićem.. U suštini patriotske snage, nakon eliminacije Siladžića, nemaju uporišta u političkim centrima odlučivanja...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#449 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by JoseMujica »

Shaho sve piši ali nemoj molim te Harisa S. kao patriotu prodavati...povratiću
Josko Domorocki

#450 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

JoseMujica wrote:Shaho sve piši ali nemoj molim te Harisa S. kao patriotu prodavati...povratiću
Sta to H.S. fali :?: Prvi je ustao protiv lagumdzije ali lagumdzija zbog sve podrske stranaca uspio ga otjerati jos mu mahati optuznicom za nepostojeci ratni zlocin.
jose gdje ti zivis ?
Post Reply