POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Mračajski proto

#426 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Mračajski proto »

Lajk za ove poštene koji nisu primljeni. :D
o.b.

#427 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by o.b. »

basta boje sljeza wrote:Ovo je izašlo na webu Općine NS - je li iko iz ove općine ovim putem provjeravao status? Funkcionira li ?
http://www.novosarajevo.ba/stream/popis/popis.php
Mislim da ne...
anonimus03

#428 Re: Odg: POsao-Popis stanovnistva

Post by anonimus03 »

o.b. wrote:
basta boje sljeza wrote:Ovo je izašlo na webu Općine NS - je li iko iz ove općine ovim putem provjeravao status? Funkcionira li ?
Mislim da ne...
Funkcionira, provjerila sebe (bez stele) i primljena, pa onda nevjerujuci da je istina, provjerim sina osobe iz komisije, kad i on primljen. Plus sto je kolega forumas uslikao spiskove. :)
lolol

#429 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lolol »

lolol wrote:Na opstini Ilidža izasao spisak i ispod pise, prijem dokumenata od 26-30-og ??????????????????????????
usput i ja sam primljena bez stele, i znam jos jednu curu koja je primljena bez stele
tataćusak

#430 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by tataćusak »

Mračajski proto wrote:Lajk za ove poštene koji nisu primljeni. :D
Lajk za ove poštene koji su primljeni "bez štele"
o.b.

#431 Re: Odg: POsao-Popis stanovnistva

Post by o.b. »

tufahija18 wrote:
o.b. wrote:
Mislim da ne...
Funkcionira, provjerila sebe (bez stele) i primljena, pa onda nevjerujuci da je istina, provjerim sina osobe iz komisije, kad i on primljen. Plus sto je kolega forumas uslikao spiskove. :)
Sorry, prenos... ja nisam s te općine, pa me možda zato nema :-)
FrozenCastle

#432 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by FrozenCastle »

Šta im dođe ovaj dojam?

Nađoh osobu koja je prošla za instruktora škola 4b, status 0b i dojam 1b i prošla. Izgleda preko dojma su cifrali ishod.

Izgleda da niko sa SSS nije prošao za instruktora?
cyprus

#433 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by cyprus »

Pa štele su sigurno radile, al jebga ne može se svih 500 mjesta u jednoj opštini naštelit :mrgreen: Al kontam da jedna solidna petina ili četvrtina jeste našteljena :mrgreen:
Malik Urcic

#434 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Malik Urcic »

mostarka_90 wrote:Mostar kao i uvijek posebna priča...nigdje spiska na vidiku :?
Evo su konacno izbacili: http://mostar.ba/vijesti_citanje/items/ ... ivaca.html
btw, evo i mene na listi :D Bez stele :bih:
popis stanovnistva

#435 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by popis stanovnistva »

da, da sad su svi primljeni bez stele.. koje postenjacine
nek nam objasne kako su onda dobili na dojam te bodove i na rukopis..
ma dajte molim vas..smijesno je ovo sve kao i ova drzava za covjeka..
gidra

#436 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gidra »

šefica wrote:Šta im dođe ovaj dojam?

Nađoh osobu koja je prošla za instruktora škola 4b, status 0b i dojam 1b i prošla. Izgleda preko dojma su cifrali ishod.

ta je prošla milion posto na osnovu nacionalnog ključa. Hebo im nacionalni ključ mamu.
U mojoj općini bukvalno svaki Srbin i Hrvat je upao bez obzira na broj bodova i onu rang listu.
GoodTaste

#437 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

Novi grad ? :-)
klaki

#438 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by klaki »

Ocel mi neko pojasniti ko se svstrava u ostale ? Je li se tu gleda samo nacionalnost ili i nacionalost, vjera i jezik ?

Jer ja sam Bosnjak, ali musliman vise nisam.
cyprus

#439 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by cyprus »

gidra wrote:
šefica wrote:Šta im dođe ovaj dojam?

ta je prošla milion posto na osnovu nacionalnog ključa. Hebo im nacionalni ključ mamu.
U mojoj općini bukvalno svaki Srbin i Hrvat je upao bez obzira na broj bodova i onu rang listu.
Pa morali su... Isto je vjerovatno i svaki Bošnjak u RS-u upo... Bolje i to nego da imamo monoetničke komisije, koje bi narodu solile pamet kako da se izjasne i mogućno štimale brojke...
cyprus

#440 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by cyprus »

klaki wrote:Ocel mi neko pojasniti ko se svstrava u ostale ? Je li se tu gleda samo nacionalnost ili i nacionalost, vjera i jezik ?

Samo nacionalnost...
gidra

#441 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gidra »

klaki wrote:Ocel mi neko pojasniti ko se svstrava u ostale ? Je li se tu gleda samo nacionalnost ili i nacionalost, vjera i jezik ?

Ti si i dalje Bošnjak bez obzira na vjersku pripadnost i jedan si od tri konstitutivna naroda.
Ostali: bosanac, rom, musliman, jugosloven etc. i ostali pripadnici nacionalnih manjina.
mostarka_90

#442 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mostarka_90 »

Konačno i Mostar.. jos piše dokumente donjeti do 30-og.. ccc...
I da, primljena, bez štele :-D čovjek da ne povjeruje.
Huremika

#443 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

Sad me zvali iz opštine, Popisna komisija, samo da me obavijeste da sam primljena i da dokumentaciju dostavim do utorka, osim uvjerenja o nekažnjavanju... tako da... očekujte pozive.
mumy

#444 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mumy »

jel se izmedju ovih koji su prosli bira rezerva?ovi koji budu u rezervi nece biti nista placeni?jel tako? zna li ko nesto o tome?
mostarka_90

#445 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mostarka_90 »

popis stanovnistva wrote:da, da sad su svi primljeni bez stele.. koje postenjacine
Normalno da su radile štele, to niko ne osporava. Ali postoji i oni koji nisu imali koga da im našteli, vjerovao ili ne.
Evo konkretno, imala sam sve bodove što se tiče VSS i pošto sam nezaposlena, ali su mi za rukopis i opci dojam dali samo bod... al eto prošla sam.
lolol

#446 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lolol »

mostarka_90 wrote:
popis stanovnistva wrote:da, da sad su svi primljeni bez stele.. koje postenjacine
Normalno da su radile štele, to niko ne osporava. Ali postoji i oni koji nisu imali koga da im našteli, vjerovao ili ne.
Evo konkretno, imala sam sve bodove što se tiče VSS i pošto sam nezaposlena, ali su mi za rukopis i opci dojam dali samo bod... al eto prošla sam.
Ma pusti, neko jednostavno ne zeli da prizna da je neko drugi ostavio bolji dojam, ili ima ljepsi rukopis, izgleda sigurnije, kulturnije i sl. Lakse je okriviti stele!
lozze

#447 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lozze »

Opcina Centar je fuj, umjesto da budu prvi,oni zadnji....
S4mpion

#448 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by S4mpion »

lolol wrote:
mostarka_90 wrote: Normalno da su radile štele, to niko ne osporava. Ali postoji i oni koji nisu imali koga da im našteli, vjerovao ili ne.
Ma pusti, neko jednostavno ne zeli da prizna da je neko drugi ostavio bolji dojam, ili ima ljepsi rukopis, izgleda sigurnije, kulturnije i sl. Lakse je okriviti stele!
Mala ispravka*
Bodovi za dojam nisu podijeljeni na ispravan način, uđeš u kancelariju, predaš papir, lik iz komisije te i ne pogleda i o kakvom dojmu, kulturi i samouvjerenosti govorimo?
o.b.

#449 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by o.b. »

pa to i jeste bio prostor za manipulacije... mislim ko su one dvije cure što su bile u kancelariji kada sam popunjavala obrazac, da me ocijene i daju svoj dojam??? halo??? btw. prepričavale su neku seriju dok sam popunjavala obrazac... koji dojam, čiji dojam???
Huremika

#450 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

S4mpion wrote:
lolol wrote:
mostarka_90 wrote: Normalno da su radile štele, to niko ne osporava. Ali postoji i oni koji nisu imali koga da im našteli, vjerovao ili ne.
Mala ispravka*
Bodovi za dojam nisu podijeljeni na ispravan način, uđeš u kancelariju, predaš papir, lik iz komisije te i ne pogleda i o kakvom dojmu, kulturi i samouvjerenosti govorimo?
Ne znam za ostale, ali mene je teta iz komisije ispitivala 5-6 min: obrazovanje, koje su nadležnosti instruktora/popisivača bla bla i mora da sam im se svidjela.
Post Reply