POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- Mračajski proto
#426 Re: POsao-Popis stanovnistva
Lajk za ove poštene koji nisu primljeni. 
-
o.b.
#427 Re: POsao-Popis stanovnistva
Mislim da ne...basta boje sljeza wrote:Ovo je izašlo na webu Općine NS - je li iko iz ove općine ovim putem provjeravao status? Funkcionira li ?
http://www.novosarajevo.ba/stream/popis/popis.php
-
anonimus03
#428 Re: Odg: POsao-Popis stanovnistva
Funkcionira, provjerila sebe (bez stele) i primljena, pa onda nevjerujuci da je istina, provjerim sina osobe iz komisije, kad i on primljen. Plus sto je kolega forumas uslikao spiskove.o.b. wrote:Mislim da ne...basta boje sljeza wrote:Ovo je izašlo na webu Općine NS - je li iko iz ove općine ovim putem provjeravao status? Funkcionira li ?
-
lolol
#429 Re: POsao-Popis stanovnistva
usput i ja sam primljena bez stele, i znam jos jednu curu koja je primljena bez stelelolol wrote:Na opstini Ilidža izasao spisak i ispod pise, prijem dokumenata od 26-30-og ??????????????????????????
- tataćusak
#430 Re: POsao-Popis stanovnistva
Lajk za ove poštene koji su primljeni "bez štele"Mračajski proto wrote:Lajk za ove poštene koji nisu primljeni.
-
o.b.
#431 Re: Odg: POsao-Popis stanovnistva
Sorry, prenos... ja nisam s te općine, pa me možda zato nematufahija18 wrote:Funkcionira, provjerila sebe (bez stele) i primljena, pa onda nevjerujuci da je istina, provjerim sina osobe iz komisije, kad i on primljen. Plus sto je kolega forumas uslikao spiskove.o.b. wrote:Mislim da ne...basta boje sljeza wrote:Ovo je izašlo na webu Općine NS - je li iko iz ove općine ovim putem provjeravao status? Funkcionira li ?
-
FrozenCastle
#432 Re: POsao-Popis stanovnistva
Šta im dođe ovaj dojam?
Nađoh osobu koja je prošla za instruktora škola 4b, status 0b i dojam 1b i prošla. Izgleda preko dojma su cifrali ishod.
Izgleda da niko sa SSS nije prošao za instruktora?
Nađoh osobu koja je prošla za instruktora škola 4b, status 0b i dojam 1b i prošla. Izgleda preko dojma su cifrali ishod.
- cyprus
#433 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa štele su sigurno radile, al jebga ne može se svih 500 mjesta u jednoj opštini naštelit
Al kontam da jedna solidna petina ili četvrtina jeste našteljena 
- Malik Urcic
#434 Re: POsao-Popis stanovnistva
Evo su konacno izbacili: http://mostar.ba/vijesti_citanje/items/ ... ivaca.htmlmostarka_90 wrote:Mostar kao i uvijek posebna priča...nigdje spiska na vidiku
btw, evo i mene na listi
-
popis stanovnistva
#435 Re: POsao-Popis stanovnistva
da, da sad su svi primljeni bez stele.. koje postenjacine
nek nam objasne kako su onda dobili na dojam te bodove i na rukopis..
ma dajte molim vas..smijesno je ovo sve kao i ova drzava za covjeka..
-
gidra
#436 Re: POsao-Popis stanovnistva
ta je prošla milion posto na osnovu nacionalnog ključa. Hebo im nacionalni ključ mamu.šefica wrote:Šta im dođe ovaj dojam?
U mojoj općini bukvalno svaki Srbin i Hrvat je upao bez obzira na broj bodova i onu rang listu.
- klaki
#438 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ocel mi neko pojasniti ko se svstrava u ostale ? Je li se tu gleda samo nacionalnost ili i nacionalost, vjera i jezik ?
Jer ja sam Bosnjak, ali musliman vise nisam.
- cyprus
#439 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa morali su... Isto je vjerovatno i svaki Bošnjak u RS-u upo... Bolje i to nego da imamo monoetničke komisije, koje bi narodu solile pamet kako da se izjasne i mogućno štimale brojke...gidra wrote:ta je prošla milion posto na osnovu nacionalnog ključa. Hebo im nacionalni ključ mamu.šefica wrote:Šta im dođe ovaj dojam?
U mojoj općini bukvalno svaki Srbin i Hrvat je upao bez obzira na broj bodova i onu rang listu.
- cyprus
#440 Re: POsao-Popis stanovnistva
Samo nacionalnost...klaki wrote:Ocel mi neko pojasniti ko se svstrava u ostale ? Je li se tu gleda samo nacionalnost ili i nacionalost, vjera i jezik ?
-
gidra
#441 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ti si i dalje Bošnjak bez obzira na vjersku pripadnost i jedan si od tri konstitutivna naroda.klaki wrote:Ocel mi neko pojasniti ko se svstrava u ostale ? Je li se tu gleda samo nacionalnost ili i nacionalost, vjera i jezik ?
Ostali: bosanac, rom, musliman, jugosloven etc. i ostali pripadnici nacionalnih manjina.
- mostarka_90
#442 Re: POsao-Popis stanovnistva
Konačno i Mostar.. jos piše dokumente donjeti do 30-og.. ccc...
I da, primljena, bez štele
čovjek da ne povjeruje.
I da, primljena, bez štele
-
Huremika
#443 Re: POsao-Popis stanovnistva
Sad me zvali iz opštine, Popisna komisija, samo da me obavijeste da sam primljena i da dokumentaciju dostavim do utorka, osim uvjerenja o nekažnjavanju... tako da... očekujte pozive.
-
mumy
#444 Re: POsao-Popis stanovnistva
jel se izmedju ovih koji su prosli bira rezerva?ovi koji budu u rezervi nece biti nista placeni?jel tako? zna li ko nesto o tome?
- mostarka_90
#445 Re: POsao-Popis stanovnistva
Normalno da su radile štele, to niko ne osporava. Ali postoji i oni koji nisu imali koga da im našteli, vjerovao ili ne.popis stanovnistva wrote:da, da sad su svi primljeni bez stele.. koje postenjacine
Evo konkretno, imala sam sve bodove što se tiče VSS i pošto sam nezaposlena, ali su mi za rukopis i opci dojam dali samo bod... al eto prošla sam.
-
lolol
#446 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ma pusti, neko jednostavno ne zeli da prizna da je neko drugi ostavio bolji dojam, ili ima ljepsi rukopis, izgleda sigurnije, kulturnije i sl. Lakse je okriviti stele!mostarka_90 wrote:Normalno da su radile štele, to niko ne osporava. Ali postoji i oni koji nisu imali koga da im našteli, vjerovao ili ne.popis stanovnistva wrote:da, da sad su svi primljeni bez stele.. koje postenjacine
Evo konkretno, imala sam sve bodove što se tiče VSS i pošto sam nezaposlena, ali su mi za rukopis i opci dojam dali samo bod... al eto prošla sam.
-
lozze
#447 Re: POsao-Popis stanovnistva
Opcina Centar je fuj, umjesto da budu prvi,oni zadnji....
- S4mpion
#448 Re: POsao-Popis stanovnistva
Mala ispravka*lolol wrote:Ma pusti, neko jednostavno ne zeli da prizna da je neko drugi ostavio bolji dojam, ili ima ljepsi rukopis, izgleda sigurnije, kulturnije i sl. Lakse je okriviti stele!mostarka_90 wrote: Normalno da su radile štele, to niko ne osporava. Ali postoji i oni koji nisu imali koga da im našteli, vjerovao ili ne.
Bodovi za dojam nisu podijeljeni na ispravan način, uđeš u kancelariju, predaš papir, lik iz komisije te i ne pogleda i o kakvom dojmu, kulturi i samouvjerenosti govorimo?
-
o.b.
#449 Re: POsao-Popis stanovnistva
pa to i jeste bio prostor za manipulacije... mislim ko su one dvije cure što su bile u kancelariji kada sam popunjavala obrazac, da me ocijene i daju svoj dojam??? halo??? btw. prepričavale su neku seriju dok sam popunjavala obrazac... koji dojam, čiji dojam???
-
Huremika
#450 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ne znam za ostale, ali mene je teta iz komisije ispitivala 5-6 min: obrazovanje, koje su nadležnosti instruktora/popisivača bla bla i mora da sam im se svidjela.S4mpion wrote:Mala ispravka*lolol wrote:Ma pusti, neko jednostavno ne zeli da prizna da je neko drugi ostavio bolji dojam, ili ima ljepsi rukopis, izgleda sigurnije, kulturnije i sl. Lakse je okriviti stele!mostarka_90 wrote: Normalno da su radile štele, to niko ne osporava. Ali postoji i oni koji nisu imali koga da im našteli, vjerovao ili ne.
Bodovi za dojam nisu podijeljeni na ispravan način, uđeš u kancelariju, predaš papir, lik iz komisije te i ne pogleda i o kakvom dojmu, kulturi i samouvjerenosti govorimo?