Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
noiserr

#426 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by noiserr »

jeza u ledja wrote: Sta je tacno spektakularno u ovom golu?
Kakve usporedbe ovdje ima sa situacijom sa Vranjesom?
Nazivas Samarasa, najgorim napadacem bilo koje reprezentacije a covjek ima i brzinu i namazanost. Ja sam bas pratio grke na evropskom prvenstvu, i Samaras je po mom bio njihov najbolji igrac.

Ali ti njegovu sposobnost u svom argumentu podcjenjujes. Vranjes je imao losu utakmicu istina, ali sto je izgubio duel protiv Samaras-a mu se nemoze toliko zamjeriti.

Samaras je opasan, namazan, i puno bolji igraci iz mog primjera kao Boateng i Neuer su tome nasjeli.

Ali slobodno samo pljuj po decku, to je vrlo korisno.
Last edited by noiserr on 15/10/2012 20:08, edited 1 time in total.
Stari

#427 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Stari »

jeza u ledja wrote:
noiserr wrote:

Toliko je grozan Samaras uvali svabama go na evropskom. Boateng i Vranjes pojma nemaju! /s

:-)
:?
Sta je tacno spektakularno u ovom golu?
Nista nije spektakularno ...gol je skolski skroz ... Sliscnost je valjda u tome kako je Samaras pretrcao ovog Svabu ...otprilike kao i Vranjesa pretpostavljam. Covjek ima dug i explozivan korak ...Nijemac je blizi lopti u trenutku kad je upucena i gleda u loptu cijelo vrijeme ...i to mu opet nist ne pomaze ovaj Sandokan je ipak pospremi u gajbu
Ninoz

#428 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Ninoz »

Ima li organizovan prijevoz sutra za utakmnicu ?
jeza u ledja

#429 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by jeza u ledja »

noiserr wrote:
Nazivas Samarasa, najgorim napadacem bilo koje reprezentacije a covjek ima i brzinu i namazanost. Ja sam bas pratio grke na evropskom prvenstvu, i Samaras je po mom bio njihov najbolji igrac.

Ali ti njegovu sposobnost u svom argumentu podcjenjujes. Vranjes je imao losu utakmicu istina, ali sto je izgubio duel protiv Samaras-a mu se nemoze toliko zamjeriti.

Samaras je opasan, namazan, i puno bolji igraci iz mog primjera kao Boateng i Neuer su tome nasjeli.

Nema kontrolu lopte, nema sut, nema reflekse.
Po meni, upravo na tom prvenstvu je bio vrlo los. Na nekim utakmicama nije dovoljno ni trcao (mescini protiv Ceske), osim naravno ako nije kontra. Kako mozes reci da im je bio najbolji igrac pored zivog Karagounisa? Sta si ti gledao?

PS: Svaki napadac ima namazanost. Zato je napadac.
MightyMatch

#430 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by MightyMatch »

Ma Samaras je poput Grcke reprezentacije.
Svi na njega hampu,ruzno igra,igra ni za klinca,sve na guzove,ovo,ono a on vazda ga uvalja kad mu se i mala sansa pruzi.To jest Grcka vazda na velikim prvenstvima(jedno vec i osvojila)Spaniju,Rusiju,Portugal deknu kad se najmanje nadas itd.
Poenta je lako je sahraniti svog igraca ili ga staviti na lomacu(u ovom slucaju Vranjesa)Spomenuo je Samarasa posto je ovaj bio sa njim u duelima.Sta je trebao reci Samaras je kloc a ovaj ga nas nije mogao cuvati.Sto znaci ''ubi covjeka usranim maljem''ili ti ga jeza u ledza. :D
jeza u ledja

#431 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by jeza u ledja »

MightyMatch wrote:Ma Samaras je poput Grcke reprezentacije.
Svi na njega hampu,ruzno igra,igra ni za klinca,sve na guzove,ovo,ono a on vazda ga uvalja kad mu se i mala sansa pruzi.
Ma ne uvalja. U tome je i poenta. Dao je samo 8 golova u 60 utakmica za Grcku.
ultima_palabra

#432 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by ultima_palabra »

Samaras uopšte nema brzinu, odakle vam to? :? Snagu i neku snalažljivost pred golom da...

Zato mi i jest bilo nevjerovatno da je uopšte stigao Vranješa, a kamoli da mu je uzeo loptu :roll:
Last edited by ultima_palabra on 15/10/2012 20:49, edited 1 time in total.
MightyMatch

#433 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by MightyMatch »

jeza u ledja wrote:
Svi na njega hampu,ruzno igra,igra ni za klinca,sve na guzove,ovo,ono a on vazda ga uvalja kad mu se i mala sansa pruzi.
Ma ne uvalja. U tome je i poenta. Dao je samo 8 golova u 60 utakmica za Grcku.
Grci puno i ne uvaljuju inace,ali dovoljno da izbace protivnika.
MaroonBrigade

#434 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by MaroonBrigade »

HTI wrote:
JoseMujica wrote:bod iz Atine je velik ko Amerika u svakom slučaju, jer je ovo prvi bod koji smo osvojili protiv Grčke u dosadašnjim kvalifikacijskim utakmicama

do sada u kvalifikacijskim ogledima Grčka osvojila 7 bodova, a BiH 1

a evo mali podsjetnik
13/10/2012 World Cup 2014 Qualifiers Greece vs Bosnia 0 - 0
11/08/2011 Friendly Bosnia vs Greece 0 - 0
14/10/2007 Euro08 Qualify Greece vs Bosnia 3 - 2
12/10/2006 Euro08 Qualify Bosnia vs Greece 0 - 4
i da ne lupetate više :-)

01.09.1997 KV za SP 1998 Grcka - BiH 3:0
02.04.1998 KV za SP 1998 BiH - Grcka 0:1

Do sada u kvalifikacijskim ogledima Grcka je osvojila 13 bodova, a BiH 1.
Ti ne lupas, ti si samo bio mali, pa se ne sjecas. :lol:
A mene zivo interesuje kako ste skontali ovih 7 odnosno 13 bodova :shock:

:run:
denimb

#435 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by denimb »

jeza u ledja wrote:
noiserr wrote:

Nema kontrolu lopte, nema sut, nema reflekse.
Po meni, upravo na tom prvenstvu je bio vrlo los. Na nekim utakmicama nije dovoljno ni trcao (mescini protiv Ceske), osim naravno ako nije kontra. Kako mozes reci da im je bio najbolji igrac pored zivog Karagounisa? Sta si ti gledao?

PS: Svaki napadac ima namazanost. Zato je napadac.
Al' ima dusu :lol:

Ma krampa od igraca, problem je samo u tome sto mali Vranjes nije ni cuvao nikada igraca tog tipa, tj. nije Samaras dobar koliko je Ogi zelen, ali ima za njega vremena...steta samo sto se uigrava i kali usred kvalifikacija.
hico

#436 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by hico »

:x vise taj samaras :zzzz:
BHF_Manijak

#437 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by BHF_Manijak »

Kad ga je Spahic preuzeo u drugom, nije se bas naigrao! :wink: Daleko od toga da je los igrac, dobar je Samaras, ali vala nije ni svjetska klasa. Epizoda u Cityu nidje veze, sad u Celticu igra, d je iole bio takav kakvim ga pojedinci predstavljaju, ostao bi u Engleskoj.
MaroonBrigade

#438 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by MaroonBrigade »

hico wrote::x vise taj samaras :zzzz:
Fakat! Kakve veze ima on sa temom BiH-Litvanija?
jeza u ledja

#439 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by jeza u ledja »

Pa ima veze u smislu sto neko iznad rece - nije Samaras toliko dobar koliko je Vranjes zelen. Zato mislim da nije dobar izgovor Susica kao tipa svakome bi bilo tesko da ga cuva.

Mada po meni zna to i Susic, ali zeli da ga zastiti pred javnoscu.
Prijatan napredak u odnosu na neke prosle selektore.
ja71

#440 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by ja71 »

na satelitskoj nema, ili sam sta propostio ?
cindrlimindrli

#441 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cindrlimindrli »

Samaras je kita igrac, onom Vranjesu i ja bih pobjegao. :D
burek_in_space

#442 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by burek_in_space »

cindrlimindrli wrote:Samaras je kita igrac, onom Vranjesu i ja bih pobjegao. :D
Ti svakim svojim postom samo dokazujesh koliko

a) ili nemash pojma o fudbalu
ili
b) se ponashash kao u onoj narodnoj: rdjavom i dlaka smeta.
cindrlimindrli

#443 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cindrlimindrli »

burek_in_space wrote:Ti svakim svojim postom samo dokazujesh koliko

a) ili nemash pojma o fudbalu
ili
b) se ponashash kao u onoj narodnoj: rdjavom i dlaka smeta.
Ja bih mogao isto ti da nisam gledao ono ocajnicko ronjenje u travu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#444 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by JoseMujica »

Svi na njega hampu,ruzno igra,igra ni za klinca,sve na guzove,ovo,ono a on vazda ga uvalja kad mu se i mala sansa pruzi.To jest Grcka vazda na velikim prvenstvima(jedno vec i osvojila)Spaniju,Rusiju,Portugal deknu kad se najmanje nadas itd.
Poenta je lako je sahraniti svog igraca ili ga staviti na lomacu(u ovom slucaju Vranjesa)Spomenuo je Samarasa posto je ovaj bio sa njim u duelima.Sta je trebao reci Samaras je kloc a ovaj ga nas nije mogao cuvati.Sto znaci ''ubi covjeka usranim maljem''ili ti ga jeza u ledza. :D
jel iko od vas gledao mislim zadnju tekmu Celtica u Evropi...protiv Spartaka u Moskvi...ono kad su iz 2-0 vratili na 2-3 :?:
Samaras je zabio u sudijskoj za pobjedu...fuljav gol al zabio ...to je 2 oktobar
Samaras the hero as Celts win five-goal thriller in Moscow

zatim 7 oktobra protiv Hartsa
Samaras seals the points for the Champions
i budimo sretni što ga je 12-tog stalo
burek_in_space

#445 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by burek_in_space »

cindrlimindrli wrote: Ja bih mogao isto ti da nisam gledao ono ocajnicko ronjenje u travu.
Hocemo li sad potrazhiti kompilaciju na youtube-u kako Dzeko prima loptu ko parmak u vishe navrata, kroz svoju karijeru, pa je world class igrach?
Naravno, to ne znachi da ce Vranjesh ikada izrasti u world class igracha, ali ovoliko omalovazhavanja nekoga ko ima jedva neshto preko 22 godine, ko igra na jednoj od najosjetljivijih pozicija, na kojoj dobar postajesh tek sa 27-28 godina, ne ide mi u glavu. :-)
cindrlimindrli

#446 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cindrlimindrli »

burek_in_space wrote:
cindrlimindrli wrote: Ja bih mogao isto ti da nisam gledao ono ocajnicko ronjenje u travu.
Hocemo li sad potrazhiti kompilaciju na youtube-u kako Dzeko prima loptu ko parmak u vishe navrata, kroz svoju karijeru, pa je world class igrach?
Naravno, to ne znachi da ce Vranjesh ikada izrasti u world class igracha, ali ovoliko omalovazhavanja nekoga ko ima jedva neshto preko 22 godine, ko igra na jednoj od najosjetljivijih pozicija, na kojoj dobar postajesh tek sa 27-28 godina, ne ide mi u glavu. :-)
Dobro, de nadji tu kompilaciju u kojoj Dzeko glumi parmaka.
Ja njega ne omalovazavam, decko jeste mlad, pokusava da se bavi fudbalom, igra na zajebanoj poziciji al` da je
teski parmak, jeste. Kamo srece da je k`o Puyol, al` nije, mozemo na glavi dubiti i ja i ti al` on ne zna lopte.
denimb

#447 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by denimb »

cindrlimindrli wrote:
burek_in_space wrote:
Dobro, de nadji tu kompilaciju u kojoj Dzeko glumi parmaka.
Ja njega ne omalovazavam, decko jeste mlad, pokusava da se bavi fudbalom, igra na zajebanoj poziciji al` da je
teski parmak, jeste. Kamo srece da je k`o Puyol, al` nije, mozemo na glavi dubiti i ja i ti al` on ne zna lopte.

Nemoj se zaletati druze, ja Papca nisam mogao organski do 26 - 27 godine...lik je napravio toliko gresaka u reprezentaciji da je to nevjerovatno, ali sve to je bilo u mlađim danima.
Vranjes je bacen u ovu ekipu iznenada, i kad dodas tome i njegove godine kako mozes tvrditi da ne zna lopte igrati?

EDIT: U utakmici sa Danskom na kosevu dobili smo gol iz akcije koja je isla po lijevoj strani, sta mislis ko je tada bio na poziciji desnog beka, i ko je ispao kod tog gola?
Last edited by denimb on 15/10/2012 22:12, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#448 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by It_is_a_Leclerc »

Na ovom forumu sve same Neste, Stamovi, Companyiji i ostala stoperske krema.

Popustite vala i tog Vranješa malo. Kao da nas je koštao minimalno tri gola. :roll: :roll:
burek_in_space

#449 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by burek_in_space »

cindrlimindrli wrote: Dobro, de nadji tu kompilaciju u kojoj Dzeko glumi parmaka.
Ono pitanje u vezi Dzeke je bilo vishe retorichko, ali cu sutra pogledati na jutjubu, pa okachim ovdje.
Ali ti njega ne omalovazhavash, nego mu samo kazhesh da je parmak? :-) :lol:
cindrlimindrli

#450 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cindrlimindrli »

denimb wrote:Nemoj se zaletati druze, ja Papca nisam mogao organski do 26 - 27 godine...lik je napravio toliko gresaka u reprezentaciji da je to nevjerovatno, ali sve to je bilo u mlađim danima.
Vranjes je bacen u ovu ekipu iznenada, i kad dodas tome i njegove godine kako mozes tvrditi da ne zna lopte igrati?
Ja i danas mislim da je Papac zalutao u fudbal, tesko ce se naci smotaniji lik od njega i Ibisevica. To je moje
misljenje i mozda kad bi Murinjo i Guardiola rekli, halo cindrlimindrli nisi u pravu, mozda bih ga tada mijenjao.
Dajte ljudi, pa de da se uozbiljimo, na stranu sto svi za njega navijamo, decko ne zna neke od osnovnih fudbalskih
poteza kao sto su dodati loptu, uklizati, skok igra, pregled terena... njegov maximum je tavorenje u nekom od nasih
poluamaterskih premierligaskih timova.
Locked