Pa u cemu je onda problem?Tkd wrote:Znam ga bolje od tebe u svakom pogledu.
Ili samo volis izmisljati stvari koje nisam rekao? Ili su u pitanju neki problemi kognitivne prirode? Ili lazes?
Pa u cemu je onda problem?Tkd wrote:Znam ga bolje od tebe u svakom pogledu.
Zboris dobro ali eskiviras, brat bratu!Tkd wrote:NIN wrote:Tkd wrote:Mevlid i teroristički napad![]()
![]()
. Hodao frajer puškom gradom, neka ga luda spucala i eto željan je bio medijske pažnje.
Kolega, je li recimo isto da se njemu daje tolika medijska pažnja, a ne recimo lopovluku naših političara. Dobro 2-3 dana, ali oni su spamali o tome kao da je pucao na nekoga.
Uzrok ocaja je ekonomija (citaj, neimastina), drug moj!borcanin wrote:kao sto sam i maloprije rekao, ocaj je uzrok, a uzrok ocaja je nedostatak vodje, a uzrok toga sto ne postoji vodja je jos dublji i kompleksniji.NIN wrote:Tkd wrote:Mevlid i teroristički napad![]()
![]()
. Hodao frajer puškom gradom, neka ga luda spucala i eto željan je bio medijske pažnje.
cestitam na 10 milja postova kolegakakavdanakneiskustvu wrote:Alfons Kauders wrote:Nije tacno.Tkd wrote:U vas je svako nenormalan ko ima bradu i koji idu u džamiju.
Evo ovaj balavac s transparentom - nema bradu, a opet nije normalan.
i još je nepismen
On nije terorista, on je malo terorista.NIN wrote: Zboris dobro ali eskiviras, brat bratu!
Nego, Mevlid po tebi nije terorista?
Alfons Kauders wrote:Pa u cemu je onda problem?Tkd wrote:Znam ga bolje od tebe u svakom pogledu.
Ili samo volis izmisljati stvari koje nisam rekao? Ili su u pitanju neki problemi kognitivne prirode? Ili lazes?
Alfons Kauders wrote:cestitam na 10 milja postova kolega
Slicno i ja kontam ali, brate moj, zasto opravdavati idiote, bilo kojeg smrada?Tkd wrote:@Nin
Da, terorista je i njemu se sada sudi za taj postupak. Meni samo smeta to neko preuveličavanja oko svega toga. Reklo bi se da je čovjek pokušao da uđe u ambasadu te da se raznese. Svakom zlobniku, teroristu, mafijašu itd se mora suditi no to ne vrijedi kod nas.(Čović osuđen, očigledni lopov i neka drugostepena komisija ga oslobi).
NIN wrote:Slicno i ja kontam ali, brate moj, zasto opravdavati idiote, bilo kojeg smrada?Tkd wrote:@Nin
Da, terorista je i njemu se sada sudi za taj postupak. Meni samo smeta to neko preuveličavanja oko svega toga. Reklo bi se da je čovjek pokušao da uđe u ambasadu te da se raznese. Svakom zlobniku, teroristu, mafijašu itd se mora suditi no to ne vrijedi kod nas.(Čović osuđen, očigledni lopov i neka drugostepena komisija ga oslobi).
Ja sam rekao da se Mevlid pojavio unatoc reisu i ostatku IZ koja nije takva, a ti me napadas da sam rekao upravo suprotno.Tkd wrote: Po tome da se neke stvari uveličavaju , a neki smanjuju. Uzimaš loše primjere za sve koji mi jednostavno smetaju, pa na te iste i odgovaram. Ne lažem, nisam od onih koji glume da su nešto drugo nego što to doista i jesu.
Mislis napisao?Alfons Kauders wrote:Ja sam rekao da se Mevlid pojavio unatoc reisu i ostatku IZ koja nije takva, a ti me napadas da sam rekao upravo suprotno.Tkd wrote: Po tome da se neke stvari uveličavaju , a neki smanjuju. Uzimaš loše primjere za sve koji mi jednostavno smetaju, pa na te iste i odgovaram. Ne lažem, nisam od onih koji glume da su nešto drugo nego što to doista i jesu.
Nismo ovdje sisali vesla kolega, znas ti dobro na sta sam ja mislio. Dakle ili si svjesno lagao ili uopste nisi ni procitao sta sam rekao.
Mislim da trebam na spavanje.NIN wrote:Mislis napisao?Alfons Kauders wrote:Ja sam rekao da se Mevlid pojavio unatoc reisu i ostatku IZ koja nije takva, a ti me napadas da sam rekao upravo suprotno.Tkd wrote: Po tome da se neke stvari uveličavaju , a neki smanjuju. Uzimaš loše primjere za sve koji mi jednostavno smetaju, pa na te iste i odgovaram. Ne lažem, nisam od onih koji glume da su nešto drugo nego što to doista i jesu.
Nismo ovdje sisali vesla kolega, znas ti dobro na sta sam ja mislio. Dakle ili si svjesno lagao ili uopste nisi ni procitao sta sam rekao.
Tkd wrote:Priznajem grešku, nisam pročitao do kraja. Moj bad, halali.
valterbranisarajevo wrote:
Snimljeno danas u Egiptu...
egipat ispade deset puta vise multikulturan od nas i to ne samo zbog ove slikesolidsnake wrote:valterbranisarajevo wrote:
Snimljeno danas u Egiptu...![]()
Posto vidim da se ovaj post ovoliko citira, moram vam reci da ste potpuno fulili poentu debate o slobodi govora. Mijesate ovdje kruske i jabuke. Istina, postoje licemjeri koji ce se pozivati na to samo kad im odgovara, ali upravo zato imaju zakonski propisi da ne bi svako postupao po licnom nahodjenju. Sloboda govora garantuje zakonske okvire unutar kojis imas platformu za iznosenje svojih ideja, a ne implicira nikakve moralne sudove o idejama koje se iznose. To su dva odvojena pojma. Ako ti je nesto dozvoljeno zakonom, ne znaci da je moralno opravdano niti da se ohrabruje od strane vecine. To je ono sto ti mijesas u ovim recenicama, i onaj koncept koji veliki dio islamskog svijeta ocito ima problema sa shvacanjem (i sam sam musliman samo da se zna). U svim recenicama osim zadnje iznosis moralne sudove o navedenim pojavama, a samo u zadnjoj zakonski odgovor na onu koja se tice muslimana. Da, ako vrijedjas crnce, rasista si. To ce ti reci vecina Amerikanaca npr, ali i znacajan dio ti to nece reci, jer su i oni otvoreni ili prikriveni rasisti. To je i dalje veliki problem u njihovom drustvu. Ali biti rasista u Americi i iznositi rasisticke ideje nije ilegalno, osim ako direktno ne poziva na nasilje. Slicno vrijedi i za ostale primjere.novikorisnik wrote:iceman2010 wrote:Tkd wrote:Ako vrijeđate crnce, to zovu rasizam.
Ako vrijeđate Jevreje, to zovu antisemitizam.
Ako vrijeđate žene, to zovu seksizam.
Ako vrijeđate homoseksualce, to zovu netolerancija.
Ako vrijedjate svoju zemlju, to zovu izdaja.
Ako vrijeđate vjerske sekte, to zovu mržnja.
A ako oni vrijeđaju Poslanika Muhameda s.a.v.s. i Islam
onda to zovu - sloboda govora ?!
True story.