Regrutacija za WORLD OF TANKS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
amko761

#426 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by amko761 »

Kako ću skupiti petsto milja za njega :lol:

Prodao sam pancera 4 da kupim top i kupolu za tigra. Ne može se ovo dalje ništa bez permiuma.
madtv

#427 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by madtv »

hehe, ma moze, samo dok se ustelis sa ovim tenkom

ja sam iskoristio popust 50% za loader :)
sad skupljam lovu za IS, rusku sedmicu
lordi

#428 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by lordi »

amko761 wrote:Kako ću skupiti petsto milja za njega :lol:

Prodao sam pancera 4 da kupim top i kupolu za tigra. Ne može se ovo dalje ništa bez permiuma.
Vjeruj bez premiuma teško,ali trebaš pratiti specijale koji traju preko vikenda i grindati tenkovima koji zaradjuju ali opet ponavljam bez premiuma teško,nekad je moglo ali sad... :cry:
sema911s

#429 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by sema911s »

cini vam se deci al bez premuima mozete skupit po 15kkredita,. bar ja sa tigrom tako,. dok vk3601h i vk3001p nekada su dobro skupljali dok sada oko 10kkredita, najvise zaradi bison i pz1c i ti mali po par milja al utrosak minoran,.
samo trebas igrat polako i pametno ne jurcat,. kazes imas tigra p,. ima ga i ja samo tek ga uzeo prije nekoliko i on je ko tigar h samo malo bolji oklop i zastekas ne malo iza i lagano 88 busi sta stigne svima skidas po 170+stete,.
a zahebo si se sto si pz4 prodao on mi dosnese oko 9kkredita po mecu,., probaj sa arty ruska su 76 zaradi mi porilicno u odnosu sta potrosi ,.,
al ako jurcas glavom bez obzira i to da si u prvom redu da zapucas nemozes vjeruj zaradit jer ce te neki zastekani td otvorit il neko ko ja,. meni su najdrazi ti sto prvi se pojave, jedna granatla u gusjenice, druga u kupolu i vec gotov,.
na tom tigru samo stavi jos optiku i brzo punjenje postaje zvjer,.
poz i nadam se da se necmo srestii :D :D

jos nesto vikendom spremi debele zivce jer tada svi igraju sada su s pojavili i turci i malo je rec da su gori od poljaka,.
Don Zivconi

#430 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Don Zivconi »

Ja mislim da je do tier-a VII lako nakon toga ide jako tesko skupljati lovu moras svaku da pobjedis i da skines par tenkova :D.
Kupio sam ISU-152 on je VIII kontam da ga prodam i vratim se na SU-152 jer je puno efikasniji sto se tice zarade a i skidao sam bolje sa njim ovaj mrtav ne moze da se pomakne :lol:. Kad napucam posadu na KV-1S onda cu kupiti IS-a tier VII i probati sa njim kako sljaka ali cu ostaviti KV-1S ako se predomislim kao sa ISU-152. Na samom pocetku sam igrao sa artiljerijom i tek sad sam se ponovno aktivirao kako ce sa njom ici nisam siguram al predpostavljam da je isplativost mozda do tier-a VI i to je to
madner

#431 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by madner »

Ja zaradjujem sa Tigrom B i nemam premium. Poenta je da ubijes gotovo sve bez da te ostete.
amko761

#432 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by amko761 »

Pa morao sam prodati pz 4, nisam imao ništa drugo, imam samo tigra i vk prije njega koji je elitni.

A za loader i optiku mi treba jedan milion :shock:

Nema šanse to bez premiuma. Kao i svaku online igricu dosad, na kraju će igrati samo oni koji plate.

Tako to ide.

@madner, zaradim i ja ali plafon pet hiljada po borbi, a za slijedeći tier mi treba preko 2 miliona. Pa eto možda za koju godinu skupim :lol: Ali dosadiće igrica dotle.

@Don zivconi, tačno, nekoliko borbi pobijedim i jednu se zajebem unište me, i ode sva zarada. Dva koraka naprijed, pa jedan ili dva nazad :D

Sema, tako me i unište, ja se zaštekam a svi moji izginu i ostanem sam a njih 10. Ne pali ni ta taktika uvijek :wink:
Last edited by amko761 on 23/05/2013 13:32, edited 2 times in total.
Creasy

#433 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Creasy »

amko761 wrote:Kako ću skupiti petsto milja za njega :lol:

Ja imam jednu desetku i 6 osmica, a igram otpocetka bez premiuma. Samo uprati kad budu vikendom nekad dobri specijali, tu mozes zaraditi bruku para.
Warashii

#434 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Warashii »

Heh ja sam zadnje dvije desetke izgrindao tako da sam do tiera VIII igrao bez premiuma a onda uzeo premium i izgrindao obe desetke + jos jednu devetku :) . Dakle manji tier igrati bez premiuma a onda mjesec premiuma i izgrindas brdo desetki, ako spremis acc mozes 4 komotno X tiera izgrindat.
S tim da je jedna grana bio T57 HEavy a zajebano sa T69 i T54E1, jednostavno moras sa goldom da igras ako mislis nesto da uradis a to je onako bez premiuma poprilicno zajebano, nije da se ne moze al je ostvarivo.
JEdan klinjo kod mene u klubu igrao, mozda da je 15 dana premiuma imao sve skupa, ono s kodovima i slicno a izgrindao dvije desetke heavy i dvije desetke medium.
ČičineBrčine

#435 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by ČičineBrčine »

Vidim sutate wot nego treba li obavezno ts u tom klanu, ako nije obaveza da upadnem i ja.
Posto mi na kompu ne moze ts, a imam negdje oko 8k borbi :D
sema911s

#436 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by sema911s »

pitanjce sto su te desetke i ti veci tieri zanimljivi,. evo recimo ja sam dosao do kralja tigra i meni je dosta sve preko je neigrivo(treba para sto nedam) nista mi draze nema nego kada sa vk i konisc(valjda kraljevic) busim nekog 10tieril manjeg 117 po 117,. il kada mu sa vk db opicim krug oko guze( jest kada me raspali nema me al ga dobro oznojim) nije da nevolim teske tenkove vec beze mi igrat taj x tier ako cu stalno na njemu gubit,(jer nemam para za premium i gold ammo) imam al mi beze za to davat poslo sam im 15km nekad davno i dosta im 8-) 8-)
ova igra je meni zanimljiva o tier 8,. jer tu granatle pocinju da kostaju 1000+srebra,. a fulaju poprilicno za tu cijenu,.
sa tigrom moram bas da pazim gdje pucam dok sa tigar h il panter ma opici misko,.,panter je sa dugim topicem ko mitraljez svakih 7-8 sekundi opali,.,

nego kakva je francujka artiljerija ovi prvi su brzopucajuci al slabo ostecujuci jesu sta dalje zanimljivi
Warashii

#437 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Warashii »

MEni su desetke zanimljive jer kad me MM baci u partiju svejedno mi je sta je na drugoj strani mogu rahat igrat a ne sekirat se a kad uzmem da ocejfim sa T32 a on ubaci brdo desetki i devetki koje ja kad gadjam ko da gadjam sa gumenim granatama.
Kad je company u pitanju Tier 8 mi je sasvim ok i rado ga igram ali kad je random onda je vec belaj.
Naravno tu su i CW koje nema smisla igrati drugim tenkovima sem desetkama.
Francusku arty ev malo igram i igra mi se sa zivcima lagano :) .
A za ovog iznad sto se tice TS jest poprilicno obavezan a vjeruj i nije los, mislim bez ts-a igranje company-a, CW pa i platoona je nemoguce.
Creasy

#438 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Creasy »

sema911s wrote:pitanjce sto su te desetke i ti veci tieri zanimljivi,. evo recimo ja sam dosao do kralja tigra i meni je dosta sve preko je neigrivo(treba para sto nedam) nista mi draze nema nego kada sa vk i konisc(valjda kraljevic) busim nekog 10tieril manjeg 117 po 117,. il kada mu sa vk db opicim krug oko guze( jest kada me raspali nema me al ga dobro oznojim) nije da nevolim teske tenkove vec beze mi igrat taj x tier ako cu stalno na njemu gubit,(jer nemam para za premium i gold ammo) imam al mi beze za to davat poslo sam im 15km nekad davno i dosta im 8-) 8-)
ova igra je meni zanimljiva o tier 8,. jer tu granatle pocinju da kostaju 1000+srebra,. a fulaju poprilicno za tu cijenu,.
sa tigrom moram bas da pazim gdje pucam dok sa tigar h il panter ma opici misko,.,panter je sa dugim topicem ko mitraljez svakih 7-8 sekundi opali,.,

nego kakva je francujka artiljerija ovi prvi su brzopucajuci al slabo ostecujuci jesu sta dalje zanimljivi

Nisu ni meni T10 tenkovi zanimljivi, nego ih grindam samo radi klanskih. A sto se premiuma i love tice, od mene su dobili 0,00KM i opet nekako izlazim na kraj, pa se i zaradi za ove jace tenkove.
ČičineBrčine

#439 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by ČičineBrčine »

Warashii wrote:MEni su desetke zanimljive jer kad me MM baci u partiju svejedno mi je sta je na drugoj strani mogu rahat igrat a ne sekirat se a kad uzmem da ocejfim sa T32 a on ubaci brdo desetki i devetki koje ja kad gadjam ko da gadjam sa gumenim granatama.
Kad je company u pitanju Tier 8 mi je sasvim ok i rado ga igram ali kad je random onda je vec belaj.
Naravno tu su i CW koje nema smisla igrati drugim tenkovima sem desetkama.
Francusku arty ev malo igram i igra mi se sa zivcima lagano :) .
A za ovog iznad sto se tice TS jest poprilicno obavezan a vjeruj i nije los, mislim bez ts-a igranje company-a, CW pa i platoona je nemoguce.
Znam da je super stvar al imam problema s maticnom nece mikrofon tako da ne mogu ts koristiti.
A ovaj sto pita za francuze iz mog iskustva 5 i 6 lvl francuza je najbolja arti :thumbup:
madtv

#440 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by madtv »

stavljate li ono "P" na tenka kad stavite novu posadu? :D :D

sad ozbiljno pitanje: Koristite li istu posadu za jednu liniju tenkova ili na svaki tenk posebna posada (preko tiera 6)?
sema911s

#441 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by sema911s »

tnx za francuze,.,
a evo ko igra sa tigrom bice love za vikend,,.,.,. al u limburgu.,
a iskreno meni svejdno te 10,9 me nekoako ne interesiraju kralja tigra ono sa mo da vidim sta je i kako i neje mi ceif igrat igru ako moram da napravim min. 2000stete da budem na 0, jer svaka granatla kosta milju i ako jedna fuli belaj,.okej jest nekad fino napuct is3 iz par puta, al opet kada s eomakne glava boli,.,, najdraze mi kada sa nekim beze temkom(tigrom kako drugi kazu) pa ih naspicis pet sest,.,.,

ovaj vikend ne ocekujte nesto ozbiljne igrace bice mnogo mogucnosti za zaradu al ce bit i trcecih levata,. tak srecno sa zivcima

ps sta je to P,.
i posadu nemjenjam od pocetka jer ne prodajem stare tenkove
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#442 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by mk ultra »

ma nema igre samo sa Tier 9 ili 10, bez nekog dobrog moneymakera ...
KV1S je optimum za igrati stalno, mozda jos koja SPG (Hummel) :thumbup:
sema911s

#443 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by sema911s »

mk ultra wrote:ma nema igre samo sa Tier 9 ili 10, bez nekog dobrog moneymakera ...
moneymaker cudna stavka na wot,. humelom mozes zaradit samo trebas imat malko bolju ekipu jer ti sam nigdje te nema,
kv1s ja ovaj tekn nisam shvatio nikako, duga cjevka za pucat iz daljine fula, iz bliza oklop po meni slab tak da sam ga brzo u kantu bacio

koliko sam primjetio ovi mali dosta zarade,. pz1c kako vec zaradi 9000 bez problema,,. ruska arti su26 i sledeci model bez puno muke 9-10milja, francuska arti(samo joj brzo nestane municije) zaradi solidno ,. bison takodje,. grile i vespa dobri al tesko pogodit(cjevka se malo pomice)
_Belaj_Bager_

#444 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by _Belaj_Bager_ »

Najbolje se zarađuje sa skautima ako znate igrati sa njima. Meni je prosjek čiste zarade s wz-131 13k iz 300 borbi. Sa wz-132 znam izvuć 40-50k čiste zarade iz dobre partije bez opaljenog metka. Samo čučnem u grm i osvjetljavam mete. Čak i u lošim partijama izlazim u plusu.

Evo prosjeka s mojim tenkovima:
http://www.vbaddict.net/wot.php?do=stat ... &groupby=0

Image
Creasy

#445 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Creasy »

_Belaj_Bager_ wrote:Najbolje se zarađuje sa skautima ako znate igrati sa njima. Meni je prosjek čiste zarade s wz-131 13k iz 300 borbi. Sa wz-132 znam izvuć 40-50k čiste zarade iz dobre partije bez opaljenog metka. Samo čučnem u grm i osvjetljavam mete. Čak i u lošim partijama izlazim u plusu.

Evo prosjeka s mojim tenkovima:
http://www.vbaddict.net/wot.php?do=stat ... &groupby=0

Image

Jedino s premiumom... A sto se tice taktike "cucanje u grmu", tako i ja igram samo sa AMX 13 90. :wink:
_Belaj_Bager_

#446 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by _Belaj_Bager_ »

Igram bez premiuma. U dvije godine igre jedva da sam odigro mjesec dana s premiumom i to uglavnom preko bonus kodova.

Image
_Belaj_Bager_

#447 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by _Belaj_Bager_ »

madtv wrote:stavljate li ono "P" na tenka kad stavite novu posadu? :D :D

sad ozbiljno pitanje: Koristite li istu posadu za jednu liniju tenkova ili na svaki tenk posebna posada (preko tiera 6)?
Ako planiram izgurati liniju do kraja onda obavezno koristim istu posadu nakon tiera 6. Jedino tako možeš imat kvalitetnu posadu na desetci ako ne koristiš zlato za treniranje posade.

Image
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#448 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by mk ultra »

sema911s wrote:
mk ultra wrote:ma nema igre samo sa Tier 9 ili 10, bez nekog dobrog moneymakera ...
moneymaker cudna stavka na wot,. humelom mozes zaradit samo trebas imat malko bolju ekipu jer ti sam nigdje te nema,
kv1s ja ovaj tekn nisam shvatio nikako, duga cjevka za pucat iz daljine fula, iz bliza oklop po meni slab tak da sam ga brzo u kantu bacio

koliko sam primjetio ovi mali dosta zarade,. pz1c kako vec zaradi 9000 bez problema,,. ruska arti su26 i sledeci model bez puno muke 9-10milja, francuska arti(samo joj brzo nestane municije) zaradi solidno ,. bison takodje,. grile i vespa dobri al tesko pogodit(cjevka se malo pomice)
Image

top od IS.a, skida redovno oko 400Hp, jedina mana bar meni spor reload
pobjeda zarade oko 20k, gubitak oko 10-13k, opravka do 10k (zbog skupih granata)
nisam nikad bio u minusu sa KV1S, za razliku od npr Panthera
Creasy

#449 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Creasy »

Ako ima koji solidan igrac za igranje u ozbiljnom klanu, nek mi se javi na PP. Znaci svako vece klanske, ponekad cete i treninzi...
Obavezno najmanje 1 tier 10 tenk.
Don Zivconi

#450 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Don Zivconi »

Zamrla je tema a D-Day prosao ;)

Image

ovo malo od danas :D
Post Reply