Esed Radeljaš - lik i djelo

Locked
Styling

#426 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by Styling »

MuaDib wrote:INTERVJU SEDMICE/ ESED RADELJAŠ, POSLANIK KOJEM JE DRAGI ALAH DAO MOĆ U RUKE: Srbi su sa dest plus ocijenili moj magistarski rad, a zbog ulaska u politiku [url]danas manje zarađujem nego ranije kao privatnik!!!
Poslanicka plata nije cemu ali su ukupna primanja odlicna. :thumbup:
weredsf

#427 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by weredsf »

Kako se nosite s tom moći?

Realan sam, svašta sam doživljav'o. Ne gledam kroz političke partije, osim u tim političkim prevarama. Dao sam Kliničkom centru, kojim vlada SDP, sedam miliona KM. Kažu, dao si direktoru Damiru Aganoviću. Odgovaram, ako budem njemu dav'o u džep, nikad mu dat neću. Ja dajem nanama, dedama, djeci i majkama i onome kome treba za lijekove. Tako nastupam. Žalosno je da se politika umiješala čak i u zdravstvo. Nikad ja ne bih smijenio čovjeka koji radi dobro, a zato što je iz neke druge stranke. Nastojim pomoći. Pomog'o sam vašem bolesnom kolegi, novinaru, u akciji Srcem za Fazlu i to skoro niko nije objavio. Falilo mu je još 25.000 eura za liječenje. Jedva sam to proturio u Zavodu. Pozv'o momka, evo ovdje gdje vi sjedite. Kaz'o mu: Šta tebi fali? Evo, kaže, imam 67.000 eura, treba 80.000 i nešto za liječenje u Ljubljani i godinu plaćati stan koji je 500 eura mjesečno. Dobio je te pare. Suze mu udarile u oči. To niko nije objavio.
Istina je potpuno drugacije, on je donio na upravi odbor ponudu jedne firme (sa kojom je dogovorio procenat) za "vjestacko srce"koje je iznosila 230.000 BAM i pokusao je pod izrekom da je to hitno, da tih proizvoda nema na trzistu, da ta firma daje neki popust, da to trazi Premijer, direktor klinickog i Kacila i da je u pitanju zivpt pacijenta kojeg spominje.
Naravno bilo je tamo ozbiljnih ljudi koji su to zaustavili i kontaktirali Fazlu, on je pismenim putem obavjestio zavod koliko mu novca fali i to je i dobio..
Ja ne vjerujem da ovaj govnar na racun covjeka koji umire ide graditi svoju humanost i da to spominje tu....koja sramota da to spomene samo
Fabijo

#428 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by Fabijo »

weredsf wrote:

Realan sam, svašta sam doživljav'o. Ne gledam kroz političke partije, osim u tim političkim prevarama. Dao sam Kliničkom centru, kojim vlada SDP, sedam miliona KM. Kažu, dao si direktoru Damiru Aganoviću. Odgovaram, ako budem njemu dav'o u džep, nikad mu dat neću. Ja dajem nanama, dedama, djeci i majkama i onome kome treba za lijekove. Tako nastupam. Žalosno je da se politika umiješala čak i u zdravstvo. Nikad ja ne bih smijenio čovjeka koji radi dobro, a zato što je iz neke druge stranke. Nastojim pomoći. Pomog'o sam vašem bolesnom kolegi, novinaru, u akciji Srcem za Fazlu i to skoro niko nije objavio. Falilo mu je još 25.000 eura za liječenje. Jedva sam to proturio u Zavodu. Pozv'o momka, evo ovdje gdje vi sjedite. Kaz'o mu: Šta tebi fali? Evo, kaže, imam 67.000 eura, treba 80.000 i nešto za liječenje u Ljubljani i godinu plaćati stan koji je 500 eura mjesečno. Dobio je te pare. Suze mu udarile u oči. To niko nije objavio.
Istina je potpuno drugacije, on je donio na upravi odbor ponudu jedne firme (sa kojom je dogovorio procenat) za "vjestacko srce"koje je iznosila 230.000 BAM i pokusao je pod izrekom da je to hitno, da tih proizvoda nema na trzistu, da ta firma daje neki popust, da to trazi Premijer, direktor klinickog i Kacila i da je u pitanju zivpt pacijenta kojeg spominje.
Naravno bilo je tamo ozbiljnih ljudi koji su to zaustavili i kontaktirali Fazlu, on je pismenim putem obavjestio zavod koliko mu novca fali i to je i dobio..
Ja ne vjerujem da ovaj govnar na racun covjeka koji umire ide graditi svoju humanost i da to spominje tu....koja sramota da to spomene samo
Sto je najgore, govno prica ko da je iz svog dzepa izvadio pare.
donjacrta

#429 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by donjacrta »

Esed Radeljaš: Ne nosim ni sat ni prščenje
http://9gag.com/gag/aM1mj4G/
mikasa

#430 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by mikasa »

Gojeni H wrote:
MuaDib wrote:Seljačko-demagoški atak (SDA) doživio je svoj vrhunac u liku i djelu Ese Radeljaša...
SDA, u redu. Ali je li BOSS ikada reagovao na bilo koji nacin? Imace jedno 16 glasova na iducim izborima.
Nisam bas siguran... Pametan je to lik, ako hoces da se kladimo da ce ponovo biti izabran u jednom Kantonu i biti poslanik u Domu naroda :(
Odmah da ti kazem, volio bi da izgubim ovu opkladu ali...
Control panel

#431 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by Control panel »

Hoce u gorazdu u BPK Knatonu.
O'zone
Globalni moderator

#432 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by O'zone »

Genijalno, genijalno :lol: kontam satirični članak tobože intervju kad ono fakat :lol: :lol: :lol:

Da Bog da nam sve 'vaki bili na vlasti a mi ne vid'li ni sunca ni mjeseca.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ma nama treba zabraniti izbore i da izlazimo na iste :lol: O moj Bože :lol: :lol: :lol: Odoh sad poskidat svo pršćenje i sat i sve to bacit na đubre-kad ne nosi Esed neću ni ja.
convict

#433 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by convict »

.
Last edited by convict on 11/02/2014 19:21, edited 1 time in total.
weredsf

#434 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by weredsf »

Fabijo wrote:
weredsf wrote:

Sto je najgore, govno prica ko da je iz svog dzepa izvadio pare.
To je tek posebna prica ali on je pokusao zaraditi novce na tom nesretnom covjeku,kada su ga zaustavili on nije ni trepnuo i sada se hvali tim cinom...fuj
StupskaBitanga

#435 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by StupskaBitanga »

fuj ti to sutra ali ovi tvoje čistunci iz SDA su mu dali taj ZZO
weredsf

#436 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by weredsf »

StupskaBitanga wrote:fuj ti to sutra ali ovi tvoje čistunci iz SDA su mu dali taj ZZO
Onaj koji mu je to obezbjedio nije nista bolji od njega, naprotiv..
sve_lopovi

#437 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by sve_lopovi »

ma nije sve ukrao

nešto je i kupio

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stakasa

#438 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by stakasa »

Fine jakne u Ese. Politicar Esed Radeljas ima buducnost. Zapisite od koga ste ovo prvo procitali :D
amir79

#439 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by amir79 »

Šta hocete, čo'jek demokratski izabran. Tako je kad glupa masa uvijek nadglasa...
stakasa

#440 Tojotin leksus! Pola struja, pola benzin.

Post by stakasa »

Pa vi pricajte sta god hocete
Pasiflora

#441 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by Pasiflora »

amir79 wrote:Šta hocete, čo'jek demokratski izabran. Tako je kad glupa masa uvijek nadglasa...
Znas onu: "Ne podcjenjujte moc glupih ljudi u velikim grupama" Ne znam ko je autor, ali ova mu je zlatna :(
stakasa

#442 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by stakasa »

Pasiflora wrote:
amir79 wrote:Šta hocete, čo'jek demokratski izabran. Tako je kad glupa masa uvijek nadglasa...
Znas onu: "Ne podcjenjujte moc glupih ljudi u velikim grupama" Ne znam ko je autor, ali ova mu je zlatna :(
Ovo je tragikomedija planetarnih razmjera. Eso uopste nije bezlican lik u masi. Toliko je primitivan na narodu prihvatljiv nacin da ga ja ne bih tek tako otpiso. On ne vidi da ista lose radi. Njegova reakcija je donekle i zdrava, pragmaticno je prihvatio stanje oko sebe i ne postavlja suvisna pitanja. I sigurni budite da ce biti zvijezda vodilja mnogima. Sad bih se kladio da ce na sljedecim izborima imati osjetno vise glasova nego na proslim. Na kraju ce se i uljudit i to ce mu biti kraj :D
StupskaBitanga

#443 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by StupskaBitanga »

Najgore što ovog mamlaza podržava dosta raje i dive m use
Strašno i imbecilno ali to smo mi
stakasa

#444 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by stakasa »

StupskaBitanga wrote:Najgore što ovog mamlaza podržava dosta raje i dive m use
Strašno i imbecilno ali to smo mi
O tome i ja pricam. Situacija je iscasena, Eso sabro dva i dva i - poentiro. Mnogi su tad u sebi rekli - hocu i ja ovako.
Imas momka od 20 godina kome je stari nezaposleni inzinjer hemije. Mali je na vododjelnici - frustracije ko u svog starog ili pola benzin pola struja ko u Ese
iPod

#445 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by iPod »

Žalosno, ali ispada da je ovaj lik gospodar života i smrti u KS. Kako nonšalantno reče kao da je iz svog džepa poklonio ostatak novca bolesnom čovjeku, koji svakako kao i svaki građanin kantona i države BiH ima pravo na adekvatno liječenje, pa i pomoć s obzirom da se radi o teškom oboljenju.
StupskaBitanga

#446 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by StupskaBitanga »

ovaj onda Senaid M. su postali uzor i dika za vođenje i politički život. Naravno ima njih još ali ovi su top
stakasa

#447 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by stakasa »

iPod wrote:Žalosno, ali ispada da je ovaj lik gospodar života i smrti u KS. Kako nonšalantno reče kao da je iz svog džepa poklonio ostatak novca bolesnom čovjeku, koji svakako kao i svaki građanin kantona i države BiH ima pravo na adekvatno liječenje, pa i pomoć s obzirom da se radi o teškom oboljenju.
Ja mislim da on smatra da je dao iz svoga depa. Vjerovatno se rukovodi mislju da je on te pare jednostavno mogo ukrast. I tada bi bile u njegovom depu. Ovako ih je dao bolesniku
O'zone
Globalni moderator

#448 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by O'zone »

StupskaBitanga wrote:ovaj onda Senaid M. su postali uzor i dika za vođenje i politički život. Naravno ima njih još ali ovi su top
Eso i Senaid su dva najveća panja koja su ikad kročila zemljom Bosnom. Ta dva panja su dobila glasove na izborima. Ta dva panja vedre i oblače u KS a jedan u zdravstvu (što je žalosno). Ta dva panja nemaju nikakvo samokritičko mišljenje o sebi. Ta dva panja sebe smatraju Božijim upletom u zemaljske poslove. Na kraju ta dva panja će i nakon izbora 2014 obnašati neku javnu funkciju jer mi tako želimo.

E zbog svega ovoga zaslužuju divljenje sa moje strane a narodu se ......... na glavu kojom razmišlja kad glasa.
StupskaBitanga

#449 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by StupskaBitanga »

:thumbup: :thumbup:
stakasa

#450 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo

Post by stakasa »

O'zone wrote:
StupskaBitanga wrote:ovaj onda Senaid M. su postali uzor i dika za vođenje i politički život. Naravno ima njih još ali ovi su top
Eso i Senaid su dva najveća panja koja su ikad kročila zemljom Bosnom. Ta dva panja su dobila glasove na izborima. Ta dva panja vedre i oblače u KS a jedan u zdravstvu (što je žalosno). Ta dva panja nemaju nikakvo samokritičko mišljenje o sebi. Ta dva panja sebe smatraju Božijim upletom u zemaljske poslove. Na kraju ta dva panja će i nakon izbora 2014 obnašati neku javnu funkciju jer mi tako želimo.

E zbog svega ovoga zaslužuju divljenje sa moje strane a narodu se ......... na glavu kojom razmišlja kad glasa.
Sta mislis je li se Eso vodio ekoloskom svjescu kad je kupovo Tojotinog leksusa :D
Locked