Poslanicka plata nije cemu ali su ukupna primanja odlicna.MuaDib wrote:INTERVJU SEDMICE/ ESED RADELJAŠ, POSLANIK KOJEM JE DRAGI ALAH DAO MOĆ U RUKE: Srbi su sa dest plus ocijenili moj magistarski rad, a zbog ulaska u politiku [url]danas manje zarađujem nego ranije kao privatnik!!!
Esed Radeljaš - lik i djelo
- Styling
#426 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
-
weredsf
#427 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Istina je potpuno drugacije, on je donio na upravi odbor ponudu jedne firme (sa kojom je dogovorio procenat) za "vjestacko srce"koje je iznosila 230.000 BAM i pokusao je pod izrekom da je to hitno, da tih proizvoda nema na trzistu, da ta firma daje neki popust, da to trazi Premijer, direktor klinickog i Kacila i da je u pitanju zivpt pacijenta kojeg spominje.Kako se nosite s tom moći?
Realan sam, svašta sam doživljav'o. Ne gledam kroz političke partije, osim u tim političkim prevarama. Dao sam Kliničkom centru, kojim vlada SDP, sedam miliona KM. Kažu, dao si direktoru Damiru Aganoviću. Odgovaram, ako budem njemu dav'o u džep, nikad mu dat neću. Ja dajem nanama, dedama, djeci i majkama i onome kome treba za lijekove. Tako nastupam. Žalosno je da se politika umiješala čak i u zdravstvo. Nikad ja ne bih smijenio čovjeka koji radi dobro, a zato što je iz neke druge stranke. Nastojim pomoći. Pomog'o sam vašem bolesnom kolegi, novinaru, u akciji Srcem za Fazlu i to skoro niko nije objavio. Falilo mu je još 25.000 eura za liječenje. Jedva sam to proturio u Zavodu. Pozv'o momka, evo ovdje gdje vi sjedite. Kaz'o mu: Šta tebi fali? Evo, kaže, imam 67.000 eura, treba 80.000 i nešto za liječenje u Ljubljani i godinu plaćati stan koji je 500 eura mjesečno. Dobio je te pare. Suze mu udarile u oči. To niko nije objavio.
Naravno bilo je tamo ozbiljnih ljudi koji su to zaustavili i kontaktirali Fazlu, on je pismenim putem obavjestio zavod koliko mu novca fali i to je i dobio..
Ja ne vjerujem da ovaj govnar na racun covjeka koji umire ide graditi svoju humanost i da to spominje tu....koja sramota da to spomene samo
- Fabijo
#428 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Sto je najgore, govno prica ko da je iz svog dzepa izvadio pare.weredsf wrote:Istina je potpuno drugacije, on je donio na upravi odbor ponudu jedne firme (sa kojom je dogovorio procenat) za "vjestacko srce"koje je iznosila 230.000 BAM i pokusao je pod izrekom da je to hitno, da tih proizvoda nema na trzistu, da ta firma daje neki popust, da to trazi Premijer, direktor klinickog i Kacila i da je u pitanju zivpt pacijenta kojeg spominje.Kako se nosite s tom moći?
Realan sam, svašta sam doživljav'o. Ne gledam kroz političke partije, osim u tim političkim prevarama. Dao sam Kliničkom centru, kojim vlada SDP, sedam miliona KM. Kažu, dao si direktoru Damiru Aganoviću. Odgovaram, ako budem njemu dav'o u džep, nikad mu dat neću. Ja dajem nanama, dedama, djeci i majkama i onome kome treba za lijekove. Tako nastupam. Žalosno je da se politika umiješala čak i u zdravstvo. Nikad ja ne bih smijenio čovjeka koji radi dobro, a zato što je iz neke druge stranke. Nastojim pomoći. Pomog'o sam vašem bolesnom kolegi, novinaru, u akciji Srcem za Fazlu i to skoro niko nije objavio. Falilo mu je još 25.000 eura za liječenje. Jedva sam to proturio u Zavodu. Pozv'o momka, evo ovdje gdje vi sjedite. Kaz'o mu: Šta tebi fali? Evo, kaže, imam 67.000 eura, treba 80.000 i nešto za liječenje u Ljubljani i godinu plaćati stan koji je 500 eura mjesečno. Dobio je te pare. Suze mu udarile u oči. To niko nije objavio.
Naravno bilo je tamo ozbiljnih ljudi koji su to zaustavili i kontaktirali Fazlu, on je pismenim putem obavjestio zavod koliko mu novca fali i to je i dobio..
Ja ne vjerujem da ovaj govnar na racun covjeka koji umire ide graditi svoju humanost i da to spominje tu....koja sramota da to spomene samo
-
donjacrta
#429 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Esed Radeljaš: Ne nosim ni sat ni prščenje
http://9gag.com/gag/aM1mj4G/
http://9gag.com/gag/aM1mj4G/
-
mikasa
#430 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Nisam bas siguran... Pametan je to lik, ako hoces da se kladimo da ce ponovo biti izabran u jednom Kantonu i biti poslanik u Domu narodaGojeni H wrote:SDA, u redu. Ali je li BOSS ikada reagovao na bilo koji nacin? Imace jedno 16 glasova na iducim izborima.MuaDib wrote:Seljačko-demagoški atak (SDA) doživio je svoj vrhunac u liku i djelu Ese Radeljaša...
Odmah da ti kazem, volio bi da izgubim ovu opkladu ali...
- Control panel
#431 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Hoce u gorazdu u BPK Knatonu.
- O'zone
- Globalni moderator
#432 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Genijalno, genijalno
kontam satirični članak tobože intervju kad ono fakat
Da Bog da nam sve 'vaki bili na vlasti a mi ne vid'li ni sunca ni mjeseca.
Ma nama treba zabraniti izbore i da izlazimo na iste
O moj Bože
Odoh sad poskidat svo pršćenje i sat i sve to bacit na đubre-kad ne nosi Esed neću ni ja.
Da Bog da nam sve 'vaki bili na vlasti a mi ne vid'li ni sunca ni mjeseca.
Ma nama treba zabraniti izbore i da izlazimo na iste
-
convict
#433 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
.
Last edited by convict on 11/02/2014 19:21, edited 1 time in total.
-
weredsf
#434 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
To je tek posebna prica ali on je pokusao zaraditi novce na tom nesretnom covjeku,kada su ga zaustavili on nije ni trepnuo i sada se hvali tim cinom...fujFabijo wrote:Sto je najgore, govno prica ko da je iz svog dzepa izvadio pare.weredsf wrote:Istina je potpuno drugacije, on je donio na upravi odbor ponudu jedne firme (sa kojom je dogovorio procenat) za "vjestacko srce"koje je iznosila 230.000 BAM i pokusao je pod izrekom da je to hitno, da tih proizvoda nema na trzistu, da ta firma daje neki popust, da to trazi Premijer, direktor klinickog i Kacila i da je u pitanju zivpt pacijenta kojeg spominje.Kako se nosite s tom moći?
-
StupskaBitanga
#435 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
fuj ti to sutra ali ovi tvoje čistunci iz SDA su mu dali taj ZZO
-
weredsf
#436 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Onaj koji mu je to obezbjedio nije nista bolji od njega, naprotiv..StupskaBitanga wrote:fuj ti to sutra ali ovi tvoje čistunci iz SDA su mu dali taj ZZO
-
sve_lopovi
#437 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
ma nije sve ukrao
nešto je i kupio

nešto je i kupio

- stakasa
#438 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Fine jakne u Ese. Politicar Esed Radeljas ima buducnost. Zapisite od koga ste ovo prvo procitali 
-
amir79
#439 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Šta hocete, čo'jek demokratski izabran. Tako je kad glupa masa uvijek nadglasa...
- stakasa
#440 Tojotin leksus! Pola struja, pola benzin.
Pa vi pricajte sta god hocete
- Pasiflora
#441 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Znas onu: "Ne podcjenjujte moc glupih ljudi u velikim grupama" Ne znam ko je autor, ali ova mu je zlatnaamir79 wrote:Šta hocete, čo'jek demokratski izabran. Tako je kad glupa masa uvijek nadglasa...
- stakasa
#442 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Ovo je tragikomedija planetarnih razmjera. Eso uopste nije bezlican lik u masi. Toliko je primitivan na narodu prihvatljiv nacin da ga ja ne bih tek tako otpiso. On ne vidi da ista lose radi. Njegova reakcija je donekle i zdrava, pragmaticno je prihvatio stanje oko sebe i ne postavlja suvisna pitanja. I sigurni budite da ce biti zvijezda vodilja mnogima. Sad bih se kladio da ce na sljedecim izborima imati osjetno vise glasova nego na proslim. Na kraju ce se i uljudit i to ce mu biti krajPasiflora wrote:Znas onu: "Ne podcjenjujte moc glupih ljudi u velikim grupama" Ne znam ko je autor, ali ova mu je zlatnaamir79 wrote:Šta hocete, čo'jek demokratski izabran. Tako je kad glupa masa uvijek nadglasa...
-
StupskaBitanga
#443 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Najgore što ovog mamlaza podržava dosta raje i dive m use
Strašno i imbecilno ali to smo mi
- stakasa
#444 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
O tome i ja pricam. Situacija je iscasena, Eso sabro dva i dva i - poentiro. Mnogi su tad u sebi rekli - hocu i ja ovako.StupskaBitanga wrote:Najgore što ovog mamlaza podržava dosta raje i dive m use
Imas momka od 20 godina kome je stari nezaposleni inzinjer hemije. Mali je na vododjelnici - frustracije ko u svog starog ili pola benzin pola struja ko u Ese
- iPod
#445 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Žalosno, ali ispada da je ovaj lik gospodar života i smrti u KS. Kako nonšalantno reče kao da je iz svog džepa poklonio ostatak novca bolesnom čovjeku, koji svakako kao i svaki građanin kantona i države BiH ima pravo na adekvatno liječenje, pa i pomoć s obzirom da se radi o teškom oboljenju.
-
StupskaBitanga
#446 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
ovaj onda Senaid M. su postali uzor i dika za vođenje i politički život. Naravno ima njih još ali ovi su top
- stakasa
#447 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Ja mislim da on smatra da je dao iz svoga depa. Vjerovatno se rukovodi mislju da je on te pare jednostavno mogo ukrast. I tada bi bile u njegovom depu. Ovako ih je dao bolesnikuiPod wrote:Žalosno, ali ispada da je ovaj lik gospodar života i smrti u KS. Kako nonšalantno reče kao da je iz svog džepa poklonio ostatak novca bolesnom čovjeku, koji svakako kao i svaki građanin kantona i države BiH ima pravo na adekvatno liječenje, pa i pomoć s obzirom da se radi o teškom oboljenju.
- O'zone
- Globalni moderator
#448 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Eso i Senaid su dva najveća panja koja su ikad kročila zemljom Bosnom. Ta dva panja su dobila glasove na izborima. Ta dva panja vedre i oblače u KS a jedan u zdravstvu (što je žalosno). Ta dva panja nemaju nikakvo samokritičko mišljenje o sebi. Ta dva panja sebe smatraju Božijim upletom u zemaljske poslove. Na kraju ta dva panja će i nakon izbora 2014 obnašati neku javnu funkciju jer mi tako želimo.StupskaBitanga wrote:ovaj onda Senaid M. su postali uzor i dika za vođenje i politički život. Naravno ima njih još ali ovi su top
E zbog svega ovoga zaslužuju divljenje sa moje strane a narodu se ......... na glavu kojom razmišlja kad glasa.
- stakasa
#450 Re: Esed Radeljaš - lik i djelo
Sta mislis je li se Eso vodio ekoloskom svjescu kad je kupovo Tojotinog leksusaO'zone wrote:Eso i Senaid su dva najveća panja koja su ikad kročila zemljom Bosnom. Ta dva panja su dobila glasove na izborima. Ta dva panja vedre i oblače u KS a jedan u zdravstvu (što je žalosno). Ta dva panja nemaju nikakvo samokritičko mišljenje o sebi. Ta dva panja sebe smatraju Božijim upletom u zemaljske poslove. Na kraju ta dva panja će i nakon izbora 2014 obnašati neku javnu funkciju jer mi tako želimo.StupskaBitanga wrote:ovaj onda Senaid M. su postali uzor i dika za vođenje i politički život. Naravno ima njih još ali ovi su top
E zbog svega ovoga zaslužuju divljenje sa moje strane a narodu se ......... na glavu kojom razmišlja kad glasa.