Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Frtalj_Duše

#426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

Tiger 033 wrote:
fortaleza wrote:
Telemach wrote:Ovo je obavještenje koje šalje emiter koji ima ekskluzivna prava, tačno. Imamo i ovaj dopis.
Naravno, da nemate ovaj dopis ne bi ni zatamnjivali. :D
Ovo je lagano skretanje s' goruceg problema...da se bilo koji KO iz Sarajeva zalio "AKOP-u" ili "RAK-u" sve bi bilo drugacije...vjerovatno su u pitanju veci interesi zato svi sute jer im odgovara...nismo mi njima otkrili toplu vodu kako "Art company" iz Kiseljaka NE zamracuje HRT,NovuTV i RTL-hr... svi oni ovo dobro znaju :dance: od "KO" do "AKOP-a i RAK-a"...

Pogledaj im samo prog.semu vjerovatno imaju za sve tv kanale potpisane ugovore

http://www.art-net.ba/pr_televizija_paketi.html

B92 100% Ne legalno jer ima zabrana reemitiranja istog na teritoriju BiH
Jao kad' se sjetim ove "TV Jasmin", bivši elob je bio ubacio jedno vrijeme u programsku šemu dok sam bio na analogiji daaavno...non-stop sevdalinke + nekakve patriotske, kao da je ratno stanje! :lol:
Telemach

#427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Image

BHT poslao RAK i AKOP dopis,ovi ga vjerovatno poslali kabl. opetatorima,Telemach ispoštovao ono što vjerovatno mora uraditi,problem je što drugi kabl. operatori to ne rade i što RAK očito godinama ništa ne čini po tom pitanju,jer da čini,da je nekad u npr. vitezu kabl. operator dobro kažnjen ne bi više puštao ligu prvaka na HRT bez zatamnjenja slike,RAK je rak ovog problema,bar ja tako to vidim
Ovo je obavještenje koje šalje emiter koji ima ekskluzivna prava, tačno. Imamo i ovaj dopis.

ne odgovoriste mi na pitanje,vezano za druge kabl. operatore koji ne zatamnjuju programske sadržaje koje bi morali zatamniti,jeste li se ikada zbog toga obraćali RAK-u?
Ne vršimo monitoring kanala kod drugih operatera, da li i zašto oni ne zatamnjuju određeni programski sadžaj je u nadležnosti RAK-a.
leon25

#428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

fortaleza wrote:
iceman2010 wrote:
leon25 wrote:
U Mostaru se HRT i ostali HR programi mogu gledati sa predajnika Biokovo tj ako niste negdje ispod nekog brda a to je oko 70% samog grada i nema nikakvog nelegalnog predajnika a kamo srece da ima
Biokovo je daleko i nisam bas najbolje upoznat sa geografijom izmedju Biokova i Mostara, ali opet kazem tesko da se moze u Mostaru dobiti KVALITETAN signal sa Biokova (daljina plus prepreke kojih vjerovatno ima i koje zaklanjaju opticku vidljivost) ako moze ikako. Ostavljam mogucnost da sam u krivu. Mozda kasnije malo proguglam jer me sada ovo bas zanima.

Hrvatska je završila digitalizaciju i prije točno dvije godine ugasila analogni signal, znači postoji postoji samo digitalni, dok analogni signal dok se koristio nije dopirao do Mostara s Biokova, za razliku od ostatka zapadne Hercegovine. :)
analogni signal sa Biokova se mogao gledati u Mostaru sa malo losijom slikom a trenutno se mogu gledati digitalni kanali koji naravno imaju odlicnu sliku jer smetnje manje uticu na digitalni signal
leon25

#429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

sad sam se jos sjetio na brdimo oko Mostara i manjim mjestima oko Ćitluka koji se nalaze na dobroj lokaciji prije nekoliko godina ljudi su bez problema sa najobicnijom antenom gledali analogne taijanske programe (RAI) sa odlicnom slikom
kako je sad sa digitalnom nisam se raspitivao ali ovo je provjereno
Tiger 033

#430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Telemach wrote:Ne vršimo monitoring kanala kod drugih operatera
NE vrsite monitoring a li i NE tuzite doticni KO...odgovor je unajmanju ruku smjesan :-) ali ste vrsili monitoring kad je biJo upitanju "Logosoft" njih ste principom automatizma tuzili :zoka:
Telemach

#431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da će se zamjena digitalnih prijemnika na području Zenice od 27.09.2012. godine vršiti u ulicama:
LONDŽA (četvrtak. 27.09.12)
Šerbin sokak 6,8,13,15,17,19,21,23
Šestića put 2,4,6
Begagića put 8,10,12,14
Hasana Muminagića 1,3,5,7,9,11,13,17,19,21
Huseina Kulenovića 13
Londža 79,83,88,89,90,92
Muftije Šemsekadića 1,3,5,7,9,12
Prusačka 2,3,4,17,19,23,24
Reisa Čauševića 4,6,10,12,14
Srpska mahala 25,27
Studenac 3,9,11
Sarajevska 2,10,16,33,35,43,63,67,73,75,77
Štrosmajerova 5,11,13,18,22,25,27,29,30,36,50
Talića brdo 9,11,13,15,17,19,21
Zukići 7,10,12,19,26,28,32
U toku planske zamjene za najavljena područja može doći do promjene ili gubljenja analognog i digitalnog TV signala, stoga vas molimo da u tom trenutku preskenirate kanale na vašem TV prijemniku kako biste pronašli analogne kanale nove programske šeme.

Vaš Telemach
Reglan

#432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Kako da promijenim onu frekvenciju jer mi je brzina normalna a fb mi stopa. :roll:
semir_gz

#433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir_gz »

Brzina mi je OK sve uredu, ali kad skidam preko torenta pokazuje mi brzinu oko 5 kb/s pokusavao sam vise torenata, ali sve isto...zna li neko u cemu je problem...hvala
Alloni

#434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alloni »

imali neko slican problem, da mu facebook ne može da se otvori nikako ili kad se otvori onda baguje, ostale starnice otvara dobro i brzina uvijek puna kada se mjeri i windovs sam novi podigao misleci da je neki virus ali sad vidim da nije. :roll:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by grunt »

semir_gz wrote:Brzina mi je OK sve uredu, ali kad skidam preko torenta pokazuje mi brzinu oko 5 kb/s pokusavao sam vise torenata, ali sve isto...zna li neko u cemu je problem...hvala
je li ti oduvijek tako bilo ili odjednom
samo_ti

#436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo_ti »

Pitanja oko FB-a, nije do operatera vec do stranice FB-a :) Ne stopa, baguje, ledi samo vama...vec vecini raje :D
Alloni

#437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alloni »

samo_ti wrote:Pitanja oko FB-a, nije do operatera vec do stranice FB-a :) Ne stopa, baguje, ledi samo vama...vec vecini raje :D
Vecini raje koja je na telemahu a odeš kod nekoga ko ima drugi net nije bitno koji :-D to se nedešava provjreno 100% :D
Telemach

#438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

arshavin wrote:Kako da promijenim onu frekvenciju jer mi je brzina normalna a fb mi stopa. :roll:
Postupak unošenja frekvencija:
192.168.100.1 ( Motorola)
192.168.100.1/gscan.asp (cisco)
192.168.100.1/scanover.htm (arris pass: freq3871)
Frekvencije:
1. 730 000 000
2. 738 000 000
3. 746 000 000
4. 754 000 000
Telemach

#439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semir_gz wrote:Brzina mi je OK sve uredu, ali kad skidam preko torenta pokazuje mi brzinu oko 5 kb/s pokusavao sam vise torenata, ali sve isto...zna li neko u cemu je problem...hvala
Kad sikdate preko Torrenta morate voditi računa o LE i SE. Potrebno je što više SE i što manje LE, kako bi postigli brzinu predviđenu paketom, osim ako već nije ograničnena na samom Torrentu.
Reglan

#440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Hvala. :thumbup:
Haris033

#441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Haris033 »

Šta je sa programom C.M.C.!? Nekada, dok je bio ELOB, je bio uvršten u standardnu programsku šemu, no, pojavom Telemacha i raznih Pink folk kanala, DM-a, Kopernicusa... su isti izbrisali. :( Da li imate u planu ponovo da pustite C.M.C., obzirom da je to jedini normalan domaći muzički kanal, i da je zastupljen u programskoj šemi Mostara, Zenice...
samo_ti

#442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo_ti »

Alloni wrote:
samo_ti wrote:Pitanja oko FB-a, nije do operatera vec do stranice FB-a :) Ne stopa, baguje, ledi samo vama...vec vecini raje :D
Vecini raje koja je na telemahu a odeš kod nekoga ko ima drugi net nije bitno koji :-D to se nedešava provjreno 100% :D
Pa hocemo li mi onda morati mijenjati tu neku frekvenciju, sto je neko pitao, pa da "proradi" FB ? :-) :D
Telemach

#443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Haris033 wrote:Šta je sa programom C.M.C.!? Nekada, dok je bio ELOB, je bio uvršten u standardnu programsku šemu, no, pojavom Telemacha i raznih Pink folk kanala, DM-a, Kopernicusa... su isti izbrisali. :( Da li imate u planu ponovo da pustite C.M.C., obzirom da je to jedini normalan domaći muzički kanal, i da je zastupljen u programskoj šemi Mostara, Zenice...
Po ovom pitanju, za sada nisu u planu izmjene programske šeme.
Haris033

#444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Haris033 »

Telemach wrote:
Haris033 wrote:Šta je sa programom C.M.C.!? Nekada, dok je bio ELOB, je bio uvršten u standardnu programsku šemu, no, pojavom Telemacha i raznih Pink folk kanala, DM-a, Kopernicusa... su isti izbrisali. :( Da li imate u planu ponovo da pustite C.M.C., obzirom da je to jedini normalan domaći muzički kanal, i da je zastupljen u programskoj šemi Mostara, Zenice...
To je zato što forsirate ćirilicu i cajke u sarajevskom kantonu. Fuuuuj!!! :x

Preporuka svim korisnicima Telemach usluga da te programe obavezno stave pod RP ili da ih jednostavno izbrišu sa liste, jer isti u mnogome doprinose odgoju djece i kulturi društva...
dječak sa šibicama

#445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Telemach wrote:
Kada ste uklonili taj program, dali ste obecanje da cete ga vratiti.

Toliko o asim obecanjima.

Da budem prost, hebala vas cirilica i 27 folk kanala.
The Realist

#446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

iceman2010 wrote: I ne samo to. I tamo gdje imaju potpisane ugovore sigurno prijavljuju barem tri puta manji broj korisnika od stvarnog. Ali RAK postoji izgleda samo za Sarajevo (mada se prijavljivanje manjeg broja korisnika radilo i u Sarajevu, a vjerovatno se jos uvijek kod pojedinih operatera radi) kada su kabel operateri u pitanju. Od Kobiljace na Zapadu i Kozije cuprije na istoku - Divlji Zapad.
Navodno je HS radi ovoga i izgubio Sport Klub prije isteka ugovora.
Alloni

#447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alloni »

samo_ti wrote:
Alloni wrote:
Pa hocemo li mi onda morati mijenjati tu neku frekvenciju, sto je neko pitao, pa da "proradi" FB ? :-) :D[/quotI

I ja se pitam evo citam post iznad oko neke prekvencije meni neradi nikako FB a ostalo sve radi ludilo :-)
iceman2010

#448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

The Realist wrote:
iceman2010 wrote: I ne samo to. I tamo gdje imaju potpisane ugovore sigurno prijavljuju barem tri puta manji broj korisnika od stvarnog. Ali RAK postoji izgleda samo za Sarajevo (mada se prijavljivanje manjeg broja korisnika radilo i u Sarajevu, a vjerovatno se jos uvijek kod pojedinih operatera radi) kada su kabel operateri u pitanju. Od Kobiljace na Zapadu i Kozije cuprije na istoku - Divlji Zapad.
Navodno je HS radi ovoga i izgubio Sport Klub prije isteka ugovora.
Nije to samo HS radio. Bio sam u tom poslu, znao koliko ko otprilike ima korisnika, a znao sam i koliko ko prijavljuje za pojedine kanale. Cifre su bile manje za 3 i vise puta od onih stvarnih. Skoro svi su to radili. Ne znam kakva je situacija sada ali prije dvije i po - tri godine je bilo tako.
samo_ti

#449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo_ti »

Moze li neko od gospode iz Telemacha da napise i odgovori za tu frekvenciju ?
Jel` do njih to sto se ne moze uci na FB, ili sto taj isti koci, stopa, zaledi i tako svakih 10 minuta ? Do koga je ?

Hvala !
semir_gz

#450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir_gz »

Telemach wrote:
Kad sikdate preko Torrenta morate voditi računa o LE i SE. Potrebno je što više SE i što manje LE, kako bi postigli brzinu predviđenu paketom, osim ako već nije ograničnena na samom Torrentu.
Znam da je i do tog, pokusao sam 5,6 razlicitih fajlova da skinem sve mi je isto....
Locked