Punice i Svekrve
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#427 Re: Punice i Svekrve
Mr.Penguin wrote: Zar ti nisi ona što mi je iz čista mira psovala na pp?
-
nejlic_
#428 Re: Punice i Svekrve
Pored svega toga, kada su moji roditelji prvi put dolazili svekru i svekrvi, moj DRAGI svekar me namjerno ponudio cigarama, tu pred svima, jer zna da ne pusim pred tatom.. U tom trenutku sam se izgubila, rekla sam da ne pusim, kao on meni pa kako ne pusis, reko ne vise.. Moj tata se na to samo nasmijao, jer je vidio da je namjerno ponudio.. Moj svekar je
, a ni svekrva nije nista bolja 
-
Melami
#429 Re: Punice i Svekrve
ah kad bi meni punica uzela stan, pa neka bir ai gdje i koja kvadratura, pa neka i namjeestaj uzme, neka ona izabere, ako hoces i neka ga cijelog opremi, po njenom izboru, ja se bogami necu ljutiti.
-
blesava
#430 Re: Punice i Svekrve
ja sam bila ubjedjena da snahe imaju problem iskljucivo sa svekrvama, nekako nikad nisam razmisljala o svekrovima, sve dok nisam upoznala svog....uh sto je taj naporan pa to nema na svijetu nigdje, a voli zakuhat cudo jedno. Gura nos i gdje treba i gdje ne treba. Nisam u braku bila ni puni mjesec dana kad je suprugu i meni napravio frku sto jos uvijek nisam promjenila prezime.nejlic_ wrote:Pored svega toga, kada su moji roditelji prvi put dolazili svekru i svekrvi, moj DRAGI svekar me namjerno ponudio cigarama, tu pred svima, jer zna da ne pusim pred tatom.. U tom trenutku sam se izgubila, rekla sam da ne pusim, kao on meni pa kako ne pusis, reko ne vise.. Moj tata se na to samo nasmijao, jer je vidio da je namjerno ponudio.. Moj svekar je, a ni svekrva nije nista bolja
- Qler
#431 Re: Punice i Svekrve
Moj stari je gigant, ja dobio krecku, nazvao ga, kaze jel sve dobro proslo, reko jeste, pita ima li jos sta, nema, haj vidimo se 
Maloj je sada 5 mjeseci mislim da mi je bio kuci mozda 5 puta, da ne odem na vikendicu ne bi se ni vidjali
Davno mi je rekao, sad si svoj covjek i ja nema sta da ti se petljam u zivot. Kad god hoces, bujrum dodji, kada me zovnes doci cu i ja, ali necu se nikome nametati 
Zeni malo i smeta sto je takav
a neda da ga persira, ne prica o nama i nasem zivotu, ne pita, ne petlja se...
a punac mi je ko' vegeta
Maloj je sada 5 mjeseci mislim da mi je bio kuci mozda 5 puta, da ne odem na vikendicu ne bi se ni vidjali
Zeni malo i smeta sto je takav
a punac mi je ko' vegeta
- Not My Idea
#432 Re: Punice i Svekrve
@qler, jel ono bijashe Azra?
mashala, kucam u drvo
mashala, kucam u drvo
- Qler
#433 Re: Punice i Svekrve
Jeste
dobro pamcenje
slusa mala, ko tata mi
slusa mala, ko tata mi
- Not My Idea
#434 Re: Punice i Svekrve
Ti si kralj.kakavdanakneiskustvu wrote: ko i moja mama,ne petlja nam se u život,a puniuca danas bila kod nas i već zove da dođemo sutra
- Alhemicarkaa
#435 Re: Punice i Svekrve
Ja nemam problema nekih velikih sa svekrvom, poštujem je, ona je majka mog muža i nena mog djeteta, nije na meni da je ocjenjujem i svađam se. već da ostvarimo najbolju moguću komunikaciju. Bude šumova u toj komunikaciji, ali to brzo riješimo, na kraju krajeva, bude šumova i u komunikaciji sa vlastitom majkom.
Ali moram ispričati jednu zgodu, više je smješna. Kad smo se moj muž i ja zabavljali on je živio u drugom gradu, i otišla ja kod njega na vikend. I pošto njegova mama svaki dan kuha teletinu dok se ne "upihtija", kako to ona voli reči, mi odemo do prodavnice i kupimo piletine i još nekih đakonija. Između ostalih voćni jogurt od trešnje (ja sam bila luda za trešnjama). I sjedimo mi u muževljevoj sobi, kad eto ti sveki i govori meni, sultanijo moja, kupila sam ti sok od trešnje. Otišla sam u prodavnicu maksuz da ga tebi kupim. Ja je zbunjeno gledam, zar postoji sok od trešnje? Kad ona, kako ne, ja čim sam ga vidjela rekla sam moram mojoj sultaniji kupiti i donosi onaj voćni jogurt što smo mi kupili
Tad sam bila mlada, pa mi to nešto krivo, sad imam iskustva, i znam zašto mi je bilo krivo, ali mi je smješno. 
Ali moram ispričati jednu zgodu, više je smješna. Kad smo se moj muž i ja zabavljali on je živio u drugom gradu, i otišla ja kod njega na vikend. I pošto njegova mama svaki dan kuha teletinu dok se ne "upihtija", kako to ona voli reči, mi odemo do prodavnice i kupimo piletine i još nekih đakonija. Između ostalih voćni jogurt od trešnje (ja sam bila luda za trešnjama). I sjedimo mi u muževljevoj sobi, kad eto ti sveki i govori meni, sultanijo moja, kupila sam ti sok od trešnje. Otišla sam u prodavnicu maksuz da ga tebi kupim. Ja je zbunjeno gledam, zar postoji sok od trešnje? Kad ona, kako ne, ja čim sam ga vidjela rekla sam moram mojoj sultaniji kupiti i donosi onaj voćni jogurt što smo mi kupili
- Alhemicarkaa
#437 Re: Punice i Svekrve
Šta nisi skontala? Kupila ja jogurt od trešnje, ostavila ga u njenom frižideru, ona ga našla i došla na ideju da mi ispriča kako je maksuz za mene išla da kupi sok od trešnje (ona vidjela sliku trešnje i pomislila da je sok). I dala mi jogurt koji sam ja sama kupila, a upakovala ga u priču kako je samo za mene išla to kupiti.
- Not My Idea
#438 Re: Punice i Svekrve
@kakavdanakneiskustvu
Zato sto plachem od smijeha na tvoje postove na ovoj temi.
A da ne pricham kako sam trazila vezu s teletinom, piletinom i pihtijanjem
Pa gdje se moglo skontat da je to taj isti jogurt? Da ste ga vi ostavili u frizider a da ti nisi odma jela?Alhemicarkaa wrote:Šta nisi skontala? Kupila ja jogurt od trešnje, ostavila ga u njenom frižideru, ona ga našla i došla na ideju da mi ispriča kako je maksuz za mene išla da kupi sok od trešnje (ona vidjela sliku trešnje i pomislila da je sok). I dala mi jogurt koji sam ja sama kupila, a upakovala ga u priču kako je samo za mene išla to kupiti.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#439 Re: Punice i Svekrve
Pametno zborisNot My Idea wrote:
Pa gdje se moglo skontat da je to taj isti jogurt? Da ste ga vi ostavili u frizider a da ti nisi odma jela?
- Alhemicarkaa
#440 Re: Punice i Svekrve
Evo u boldiranomNot My Idea wrote:@kakavdanakneiskustvu
Pa gdje se moglo skontat da je to taj isti jogurt? Da ste ga vi ostavili u frizider a da ti nisi odma jela?Alhemicarkaa wrote:Šta nisi skontala? Kupila ja jogurt od trešnje, ostavila ga u njenom frižideru, ona ga našla i došla na ideju da mi ispriča kako je maksuz za mene išla da kupi sok od trešnje (ona vidjela sliku trešnje i pomislila da je sok). I dala mi jogurt koji sam ja sama kupila, a upakovala ga u priču kako je samo za mene išla to kupiti.
Alhemicarkaa wrote:Ja nemam problema nekih velikih sa svekrvom, poštujem je, ona je majka mog muža i nena mog djeteta, nije na meni da je ocjenjujem i svađam se. već da ostvarimo najbolju moguću komunikaciju. Bude šumova u toj komunikaciji, ali to brzo riješimo, na kraju krajeva, bude šumova i u komunikaciji sa vlastitom majkom.
Ali moram ispričati jednu zgodu, više je smješna. Kad smo se moj muž i ja zabavljali on je živio u drugom gradu, i otišla ja kod njega na vikend. I pošto njegova mama svaki dan kuha teletinu dok se ne "upihtija", kako to ona voli reči, mi odemo do prodavnice i kupimo piletine i još nekih đakonija. Između ostalih voćni jogurt od trešnje (ja sam bila luda za trešnjama). I sjedimo mi u muževljevoj sobi, kad eto ti sveki i govori meni, sultanijo moja, kupila sam ti sok od trešnje. Otišla sam u prodavnicu maksuz da ga tebi kupim. Ja je zbunjeno gledam, zar postoji sok od trešnje? Kad ona, kako ne, ja čim sam ga vidjela rekla sam moram mojoj sultaniji kupiti i donosi onaj voćni jogurt što smo mi kupiliTad sam bila mlada, pa mi to nešto krivo, sad imam iskustva, i znam zašto mi je bilo krivo, ali mi je smješno.
- Not My Idea
#441 Re: Punice i Svekrve
@Alhemicarkaa
priznaj da si to editovala
aha...ja kontam da je kupila isti. isprichavam se
priznaj da si to editovala
- Alhemicarkaa
#442 Re: Punice i Svekrve
Ne samo da sam editovala, već sam u stilu grozne snahe izmislila pričuNot My Idea wrote:@Alhemicarkaa
priznaj da si to editovala![]()
![]()
@kakavdanakneiskustvu, vidjećeš svog Boga kad dođe beba.
- sanjam-te
#443 Re: Punice i Svekrve
A de mi recite kako reagujete kad vaš muž daje novac svojoj mami,a koja radi i ima primanje jednaka vašim???
Meni zna zasmetati kod svekrve npr.kad se potrefi da dogovorimo da nam ona nešto kupi ono kao usput(stinica neka tipa kila paprika il nešto u tom smislu) i naravno kad dođe najnormalnije izvadim i dam pare i ona svaki put uzme i nema veze neka uzme, al kad ona nas nazove isto tako nešto da kupimo i mi donesemo i ona kaže "trebam vam dati pare",mi na to "ma hajd nema veze,šta ćeš davati" i na tome se sve završi
mislim to je sve sitnica i naravno ne pravimo nikakvu svađu oko toga,al eto ostane mi u glavi. Dok s druge strane ako bilo šta kažem mami,onako usput,joj trebala bih to kupiti ona kad me sljedeći put vidi dođe i donese to. Znam sad će mnogi reći eto svekrva loša,a mama ti kao dobra...meni su one obje dobre,hvala bogu,zanima me samo jel i drugi imaju takvih situacija. Još primjera:došla moja mama otišli mi na sladoled,nije bilo ama nikakve šanse da ćemo mi to platiti, sljedeće hevte otišli s njegovom mamom podrazumijevalo se da ćemo mi platiti; aktuelna ova zimnica,moja mama nakupovala čini mi se tonu onih crvenih paprika i ispekla za zime da imamo svi, njegova kaže trebate mi dati pare da kupimo paprika pa da napravimo salate; moja svako malo pošalje dopunu kredita, njegovoj mi kupujemo.Opet kažem,sve su to sitnice i gluposti al..
Meni zna zasmetati kod svekrve npr.kad se potrefi da dogovorimo da nam ona nešto kupi ono kao usput(stinica neka tipa kila paprika il nešto u tom smislu) i naravno kad dođe najnormalnije izvadim i dam pare i ona svaki put uzme i nema veze neka uzme, al kad ona nas nazove isto tako nešto da kupimo i mi donesemo i ona kaže "trebam vam dati pare",mi na to "ma hajd nema veze,šta ćeš davati" i na tome se sve završi
-
ekonomistica78
#444 Re: Punice i Svekrve
E moja draga,sanjam-te wrote:A de mi recite kako reagujete kad vaš muž daje novac svojoj mami,a koja radi i ima primanje jednaka vašim???
Meni zna zasmetati kod svekrve npr.kad se potrefi da dogovorimo da nam ona nešto kupi ono kao usput(stinica neka tipa kila paprika il nešto u tom smislu) i naravno kad dođe najnormalnije izvadim i dam pare i ona svaki put uzme i nema veze neka uzme, al kad ona nas nazove isto tako nešto da kupimo i mi donesemo i ona kaže "trebam vam dati pare",mi na to "ma hajd nema veze,šta ćeš davati" i na tome se sve završimislim to je sve sitnica i naravno ne pravimo nikakvu svađu oko toga,al eto ostane mi u glavi. Dok s druge strane ako bilo šta kažem mami,onako usput,joj trebala bih to kupiti ona kad me sljedeći put vidi dođe i donese to. Znam sad će mnogi reći eto svekrva loša,a mama ti kao dobra...meni su one obje dobre,hvala bogu,zanima me samo jel i drugi imaju takvih situacija. Još primjera:došla moja mama otišli mi na sladoled,nije bilo ama nikakve šanse da ćemo mi to platiti, sljedeće hevte otišli s njegovom mamom podrazumijevalo se da ćemo mi platiti; aktuelna ova zimnica,moja mama nakupovala čini mi se tonu onih crvenih paprika i ispekla za zime da imamo svi, njegova kaže trebate mi dati pare da kupimo paprika pa da napravimo salate; moja svako malo pošalje dopunu kredita, njegovoj mi kupujemo.Opet kažem,sve su to sitnice i gluposti al..
mama je mama, jedini iskreni i pravi prijatelj i dost na ovom svijetu.
-
Lex77
#445 Re: Punice i Svekrve
Ti imaš svekrvu parazita. Počni i ti davati pare svojoj mami (ili govori da daješ) pa vidi kako će ti muž reagirati.
-
Melami
#446 Re: Punice i Svekrve
Nemoze to tako. Ako oboje radite i pomazete jednoj mami, morate i drugoj.sanjam-te wrote:A de mi recite kako reagujete kad vaš muž daje novac svojoj mami,a koja radi i ima primanje jednaka vašim???
Meni zna zasmetati kod svekrve npr.kad se potrefi da dogovorimo da nam ona nešto kupi ono kao usput(stinica neka tipa kila paprika il nešto u tom smislu) i naravno kad dođe najnormalnije izvadim i dam pare i ona svaki put uzme i nema veze neka uzme, al kad ona nas nazove isto tako nešto da kupimo i mi donesemo i ona kaže "trebam vam dati pare",mi na to "ma hajd nema veze,šta ćeš davati" i na tome se sve završimislim to je sve sitnica i naravno ne pravimo nikakvu svađu oko toga,al eto ostane mi u glavi. Dok s druge strane ako bilo šta kažem mami,onako usput,joj trebala bih to kupiti ona kad me sljedeći put vidi dođe i donese to. Znam sad će mnogi reći eto svekrva loša,a mama ti kao dobra...meni su one obje dobre,hvala bogu,zanima me samo jel i drugi imaju takvih situacija. Još primjera:došla moja mama otišli mi na sladoled,nije bilo ama nikakve šanse da ćemo mi to platiti, sljedeće hevte otišli s njegovom mamom podrazumijevalo se da ćemo mi platiti; aktuelna ova zimnica,moja mama nakupovala čini mi se tonu onih crvenih paprika i ispekla za zime da imamo svi, njegova kaže trebate mi dati pare da kupimo paprika pa da napravimo salate; moja svako malo pošalje dopunu kredita, njegovoj mi kupujemo.Opet kažem,sve su to sitnice i gluposti al..
To su ti ljudi, kao sto neko rece, paraziti, i nije ta tvoja jedina, ima ih milioni. Uzeli bi od svoje djece pare da sebi uzmu neke gluposti, vjerovala ili ne, iako su u 60tim i meni nije jasno sto ce im to, kome se pokazuju, zar nije ljepse da dijete uziva.
Znaci, lijepo sjednes sa muzem, koliko daje on svojoj mami, toliko ide i tvojoj, vjeruj da ce se onda on zamisliti oko toga i mozda se nesto i rijesi.
Moma punana je po tom pitanju nenadjebiva. Vise ima odjece, neke brendirane, neko ja i zena ukupno i kad uduplas.90% od odjece koju ima, i obuce, nije nikad koristila i kupuje nove konstantno.
naravno ne radi, i nema nikakva druga primanja osim...
Ali to ne znaci ako moja mama ima primanja da njoj ne pomazemo. Lijepo fino, koliko punici ide, jedan dobar dio ide i mojoj mami ili kome god, ja odredim.
Ljubav je ljubav, al pare su pare, nemoj biti zrtva tog braka.
-
miki.ba
#447 Re: Punice i Svekrve
Savjeti su vam bas bezveze.
Pare se daju onom roditelju kojem trebaju, a ako nikom ne trebaju i ne daju se.
-
duboka_misao
#448 Re: Punice i Svekrve
ne, ne ako daje svojoj mami mora i mojoj jer sve mora biti jednako, nea veze sto moja stara ima vece prihode od nas a njegova udovica sa minimalnom penzijom. Niti ga pitam jel daje niti mu zavirujem u novcanik osim kad mi zatrebamiki.ba wrote:Savjeti su vam bas bezveze.
-
Melami
#449 Re: Punice i Svekrve
rece ti djevojka da njena svekrva ima primanja kao i oni.miki.ba wrote:Savjeti su vam bas bezveze.
-
belaj_cura
#450 Re: Punice i Svekrve
@Qler
stari ti je extra
ja sa svojom svekrvom i svekrom imam fer odnos... ne diram te, ne diraj me
ako me pocnes zezati, mogu biti nezgodna
stari ti je extra
ja sa svojom svekrvom i svekrom imam fer odnos... ne diram te, ne diraj me
ako me pocnes zezati, mogu biti nezgodna