Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
AstorH

#426 Re: mobilni radari tj kamere

Post by AstorH »

Zaustavilo me u Bijeljini sa tim splitskim tablama kae ti profesionalni vozac, ja reko, pitam ima li sta tamo da sam kriv, kae nema nista sve u redu. Bilo to 7mj. nakon te kamere. Jel ono nisu uvezani za federacijom il sta nemam pojma, al do sada evo prosla godina i par mj. od kad me to uslikalo. Cuo sam da to pada u vodu nakon 12mj. Zato sam pohodio ovu temu, a ti se prepadas, nemoj bolan :D

Sent from my iPad using Tapatalk
kakavdanakneiskustvu

#427 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kakavdanakneiskustvu »

AstorH wrote:Zaustavilo me u Bijeljini sa tim splitskim tablama kae ti profesionalni vozac, ja reko, pitam ima li sta tamo da sam kriv, kae nema nista sve u redu. Bilo to 7mj. nakon te kamere. Jel ono nisu uvezani za federacijom il sta nemam pojma, al do sada evo prosla godina i par mj. od kad me to uslikalo. Cuo sam da to pada u vodu nakon 12mj. Zato sam pohodio ovu temu, a ti se prepadas, nemoj bolan :D

Muslim da je sad zastara Za prekrsaje sa stranim reg.tablicama 2 godine, a prije je bilo godinu
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 21/10/2014 19:19, edited 1 time in total.
quarterback

#428 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

prijatelj (hr table) posudio mami auto da ode u bih, zena bila, vratila se - sve ok
kada je on krenuo sljedeci put u bih, ipostavili mu fakturu na granici za sve kamere koje je ona pokupila

to je bilo tokom ove godine
AstorH

#429 Re: mobilni radari tj kamere

Post by AstorH »

Zato ja mater vozim gdje god pozeli samo da ne polaze :)

zippoo87

#430 Re: mobilni radari tj kamere

Post by zippoo87 »

quarterback wrote:prijatelj (hr table) posudio mami auto da ode u bih, zena bila, vratila se - sve ok
kada je on krenuo sljedeci put u bih, ipostavili mu fakturu na granici za sve kamere koje je ona pokupila

to je bilo tokom ove godine
hahah
zene ko zene,ne obracaju paznju ni na sta
moja isto ne vozi evo 4 godine...vozila automatik,sada manuelac imamo i ne zna ,sto je i bolje,vjerujem da bi ga razbila do sada pet puta :D
btw. ja isto nisam imao pojma da me slikalo,kontam burazu kazna,kada sam vidio da su sitni sati u pitanju,povezao sam sve :D
sreca pa me nije patrola zaustavila,tek to bi bio problem ,ovako je jos i dobro
quarterback

#431 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

ma zena nije skontala one kamere na stubovima, pobrala je sve i jednu od izacica do bosanskog petrovca :lol:

valjda kod njih ne koriste te kamere, sta li, a i svakako zive u gradu koji im je na onom A1 autoputu pa tako da i ako ih imaju ona ih sigurno nije vidjala, ko kad svuda ide autoputem
zippoo87

#432 Re: mobilni radari tj kamere

Post by zippoo87 »

quarterback wrote:ma zena nije skontala one kamere na stubovima, pobrala je sve i jednu od izacica do bosanskog petrovca :lol:

valjda kod njih ne koriste te kamere, sta li, a i svakako zive u gradu koji im je na onom A1 autoputu pa tako da i ako ih imaju ona ih sigurno nije vidjala, ko kad svuda ide autoputem
pa one i jesu napravljene da budu "stealth" :D
i ja ih vecinom ne vidim,nego znam na kojem su dijelu pa pripazim a ima i uredno naznaceno na nekih 200 m od svake,pise "kontrola brzine"
e sada koliko ko pazi ili ne,to je druga stvar
evo meni npr.u tom trenutku to nije bilo ni na kraj pameti ,iznenadio sam se kada sam danas ugledao "cestitku" :D
quarterback

#433 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

meni je radi toga uvijek upaljen iGO kad idem van grada, da se ne zamislim :D
supercali

#434 Re: mobilni radari tj kamere

Post by supercali »

vracam se iz ceske i upaljena mi navigacija
i navece kasno negdje blizu modrice odspavamo u autu da ne bi se zabili negdje
i ujutro oko 6 probudio se ja navigacija naravno radi i sve kontam gdje je kamera vozim oko 70 kad blicnu ona kamera izmedju zenice i modrice sije ili kako vec
e kontam jel mene ili nije mada ne sjecam se je li bilo auta
a to je recimo bilo u augustu i jos uvijek nisam nista dobio

ovo samo da se nadovezem na pricu navigacija
ma dzaba sve navigacije kad nisi pri sebi kad vozis :D
quarterback

#435 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

samo ti koristi osmand, ja takve probleme nemam :lol:
(jos mu promjenio ini fajl pa sada umjesto da samo jednom bibikne, bibice sve dok ne prodjem kameru, izludi sve u autu :D )
supercali

#436 Re: mobilni radari tj kamere

Post by supercali »

quarterback wrote:samo ti koristi osmand, ja takve probleme nemam :lol:
(jos mu promjenio ini fajl pa sada umjesto da samo jednom bibikne, bibice sve dok ne prodjem kameru, izludi sve u autu :D )
ali nisam koristio osmand nego igo tada
quarterback

#437 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

ako se ponovo vratis na igo javi da ti posaljem sve bh speedcams :D
supercali

#438 Re: mobilni radari tj kamere

Post by supercali »

ne brini imam ja sve speedcams
nego kazem ti kakva je situacija bila znaci jos uvijek pospan i sve kontam gdje je ona kamera kad klik :D
quarterback

#439 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

prije jedno 2 godine isao na sluzbeni put i bas na toj kameri direktor koji je vozio kaze - evo ovdje ova kamera, kad vozis brzo uslika te, kad KLIK - uh, uslika me !!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mislim da ipak nemas ove speedcams jer sam ja ulozio debelo truda da sve to skupim sortiram i precistim preko google eartha i ponovo exportujem u spud, ako zatreba javi :D
nidokralj

#440 Re: mobilni radari tj kamere

Post by nidokralj »

raja, obratite paznju ulica Dzemala Bijedica na Ilidzi - mobilni radar Traffipatrol xrd slika i onda salju na adresu. Ja sam evo dvije dobio od jednom. Oba puta 79 na sat iso :? 16. i 19.10. i to u jutarnjim satima oko pola 9 :)
quarterback

#441 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

jeftinije ti je bilo da ides taksijem :D
supercali

#442 Re: mobilni radari tj kamere

Post by supercali »

Do 29-og nemam vozacke tako da sam do tada rahat :)
A inace koliko treba vremena da dodje kazna iz sija to je valjda ze-do nekome u sarajevo
Ja sam krajem augusta prolazio i nisam siguran je li me slikalo a evo znaci 2 mjeseca proslo nista ne dolazi
kakavdanakneiskustvu

#443 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kakavdanakneiskustvu »

supercali wrote:Do 29-og nemam vozacke tako da sam do tada rahat :)
A inace koliko treba vremena da dodje kazna iz sija to je valjda ze-do nekome u sarajevo
Ja sam krajem augusta prolazio i nisam siguran je li me slikalo a evo znaci 2 mjeseca proslo nista ne dolazi

pošto mjesec i po policija nije slala naloge jer ih nisu ni imali zahvaljujući nesposobnim šefovima moguće je da će ti doći sa zakašnjenjem na adresu kazna,nazoveš policiju u maglaju i provjeriš
supercali

#444 Re: mobilni radari tj kamere

Post by supercali »

Ma dobro meni se ne zuri ako dodje kad dodje svejedno je nego onako pitam
Bilki

#445 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bilki »

AstorH wrote:Ovako, mene je uslikao radar na dionici Zagreb - Bihac, ogranicenje je bilo 50, ja sam vozio 70, 5h ujutro nesto blijesnu iza mene, bio jos mrak i skontam fiksirani radar. Sjetim se da je tu oduvijek bio, ali ovaj put me uslikao odzada.Auto je na HR tablama. Nikada mi nista nije doslo, niti sam imao prepreke pri registraciji, kazu sve je cisto u vezi tablica. Evo prosla godina od tada. Sta se onda desilo sa tim snimkom?

ako te zaustave i provjeravaju u roku dvije godine od napravljenog prekrsaja onda ces dobiti nalog(ako posjedujes bosansku licnu ili pasos) naravno misli se na kanton u kom je nacinjen prekrsaj, samo u svom kantonu mogu da provjeravaju te prekrsaje jer nisu uvezani, osim ZE-DO kantona koji je uvezan sa granicom, ja im samo potpisem nalog i bacim u prvu korpu za smece
seoBIH

#446 Re: mobilni radari tj kamere

Post by seoBIH »

Dabogda ti crkle dvije dizne sad, a dvije za 2 mjeseca.

Cuj u kantu...
Bilki

#447 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bilki »

seoBIH wrote:Dabogda ti crkle dvije dizne sad, a dvije za 2 mjeseca.

Cuj u kantu...
na tvoju zalost ne vozim dizele :D pa nisam li budala da placam da tovim politicare :izet: od mene nece vidjeti ni helera, jedino da me zatvore pa da platim, drugacije jok more :run:
seoBIH

#448 Re: mobilni radari tj kamere

Post by seoBIH »

Niko nije rekao da moras "placati politicare". Poštuj ograničenje i nema problema.
Bilki

#449 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bilki »

seoBIH wrote:Niko nije rekao da moras "placati politicare". Poštuj ograničenje i nema problema.
nisu to neka velika prekoracenja, 20-30 km/h na otvorenom putu, prije par dana me uhvatio mobilni radar na putu od tuzle prema doboju, prije je bilo ogranicenje 80 sad se neki sjetio da ubaci 70 na nekoliko stotina metara puta, za 17 preko ogranicenja skace drot kao da sam ubio covjeka, ajd reko pisi kaznu da ti ti se potpisem pa da idem dalje, sto im je ono u modi odma pocne brojati tacke zakona i fatati na foru da nekoga uplasi, vidim na kraju da mu je krivo sto me zaustavio jer je izgubio vrijeme a mogao je drugom sta ispod ruke naplatiti :D
nightvision

#450 Re: mobilni radari tj kamere

Post by nightvision »

Relacija tuzla-doboj je sve samo nije otvoreni put. Nego, vozis li tako i "vani"? Gazis li tamo prekoracenje 20-30 km/h? Tvoj rezon je karakteristican za mentalnog retarda. Znas ono "u bosni ne moram postovat' zakon ako vec moram u austriji". Krkan ostaje krkan bez obzira na predjeni put.
Post Reply