Vjera/nevjera - sta je bolje?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
zigranje

#426 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by zigranje »

piupiu wrote:
zigranje wrote:
palestinka wrote:Srela sam komšiju jutros. Sav ublijedio. Kaže navik'o bit' u ormaru i kad treba i kad ne treba, pa cijeli dan preslaguje odjeću po boji, godišnjim dobima, prilikama. Daće, kaže, oglas: idem po kućama, po ormarima:-)
ovo je trebao biti neki smijesan komentar ili osvrt na neku zivotnu situaciju?
em nije mjesto, em promaseno, em i pored silne zelje da bude pravopisno ispravno, ipak je sprtljano

ostav
:roll:

Kada padobranac uleti na temu ... :D
ah piupiu,
nisam padobranac na ovoj temi :)
inace bih ignorisao ovaj njen komentar kao neuspjesnu salu, ali mi je preslaguje-vanje odjece ipak bilo previe :)

i sad , zamisljam neku "snasu" 35-40god, krenula na posao, i mozda fkt srela nekog komsiju za kojeg zna da "sara" i nije mogla docekati da dodje do klix-a da bude "duhovita", pa se sva sprtlja u tome
cLo

#427 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by cLo »

:D
zigranje

#428 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by zigranje »

sha_ba wrote:jesu li presli na islam, na kraju?

nakopitam
pa vidis, interesantno pitanje :)
nakon par godina ona presla u stranacke vode i udala se za srbina, bila u braku kratko , razvela se, udala se ponovo za nekog stranca, katolika pretpostavljam i ispalila se vani,

on se vec tada zabavljao s muslimankom, na kraju se i uzeli, nedavno sam ga sreo, kaze imaju dvoje djece, u braku su. on srbin, ona muslimnka,
djeca su im "neutralna"
The One and Only

#429 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by The One and Only »

:kontrabas: :igrac: :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#430 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by _BataZiv_0809 »

Zguza.
palestinka

#431 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by palestinka »

zigranje wrote:
palestinka wrote:Srela sam komšiju jutros. Sav ublijedio. Kaže navik'o bit' u ormaru i kad treba i kad ne treba, pa cijeli dan preslaguje odjeću po boji, godišnjim dobima, prilikama. Daće, kaže, oglas: idem po kućama, po ormarima:-)
em nije mjesto, em promaseno, em i pored silne zelje da bude pravopisno ispravno, ipak je sprtljano

ostav

Da si otpočetka pratio ovu raspravu, bila bi jasna aluzija o "komšiji u ormaru". Nije ti duhovito. Preskoči i ne glumi policiju na forumu.
palestinka

#432 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by palestinka »

zigranje wrote:
palestinka wrote:
Suelureac wrote:E znate šta bi meni bilo nekulturno sa ženom npr. Sada je vrijeme iftara, ona hoće da se iftari i ja sjednem isto jedem s njom i sada alkohol il svinjetina na stolu. Jedino kada to ne bih radio. Ipak je to iftar.
Naravno, ali to čak nema veze s religijom i vjeróm. Osnovno poštovanje drugog, onog što je toj osobi bitno, civilizacijska tekovina. A mislio si na sehur:-)?
netom poslije rata radio u firmi,u sarajevu, vlasnici srbi, pravoslavci, bilo nas 8-9 radnika,
svaki dan, ali bas svaki dan direktorica i njen pomocnik bi poceli i zavrsili s flasom štoka, mezili bi prsutom, svinjskim naravno i sirom,
nekako od dolaska kod njih, mene zapalo da im ja uzimam flasu i parce prsute i sira,mozda ono "novi kolacic". doslo je novih radnika kasnije, ali...

...ramazan... skontali odmah na jutarnjoj kafi da postim, uredno su to jutro dobili flasu prsut i sir, kao i naredna, tek nakon 4-5dana pitali su me da li mi predstavlja problem sto ja u vrijeme ramazana njima "to" donosim.
sebe sam tada smatrao "novopecenim" muslimanom,pomalo nadobudnim, i prije nego je poceo ramazan, upitao sam se da li postoji neki religijski problem da ja njima "to" uzimam i donosim, a ja da postim.
malo sam taj "problem" istrazivao, nije bilo bas lako tada pronaci kvalitetne odgovore,
ipak dosao sam do zakljucka da to meni ne cini stetu, tj mom postu.

par puta bi ostali duze na poslu, pa bih ja iftario kod njih u kancelariji, takav raspored prostorija bio... oni cugaju, meze... pa bi se i zezali da se ja iftarim stokom ;) a ja bih njih pozivao da poste :) pa barem da nesto izbace jedan dan: kafu, stok, cigarete...ipak kad sam im objasnio sta je post i koji je znacaj za muslimana postaca imali su drugaciji stav, i cak su htjeli da me "oslobode" obaveze da im ja kupujem "to".
ubijedio sam ih da to meni nije problem, pa je ostalo kako jeste,
ipak su oni par stvari promijenili, u moju korist :) i postovali su cinjenicu da sam takav kakav sam :)

tako da "Suelureac" da li ces ti pred zenu koju si ozenio da s njom provedes zivot "u dobru i zlu" i koju si prihvatio kao takvu kakva jeste, da li ces ti u vrijeme iftara iznijeti da jedes svinjetinu i pijes alkohol, to ne govori nista o tvojoj zeni, vec o tebi, kakav si ti covjek i koja je tvoja pozicija u tom braku,

njoj neces umanjiti njen post, neces njoj naskoditi na taj nacin, osim sebi, jer gledano sa strane to je bezvezan gest.
islam njoj dozvoljava i da se u nuzdi iftari i tom svinjetinom

@palestinka
opet neki pokusaj duhovitosti?
na tvome mjestu ja bih odustao od toga, na 3 mjesta covjek pise iftar, a ti u pricu ubacujes sehur, fkt ne kontam sta pokusavas?

Post je bio napisan u vremenu kada počinje sehur. Nikakva duhovitost. Kao što ti rekoh, preskoči. Idem ti na živce? I ti meni.
zigranje

#433 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by zigranje »

palestinka wrote:
zigranje wrote:

ostav

Da si otpočetka pratio ovu raspravu, bila bi jasna aluzija o "komšiji u ormaru". Nije ti duhovito. Preskoči i ne glumi policiju na forumu.
Da si od početka pratila ovu raspravu, znala bi da sam aktivan na temi, pa mi je s toga jasna aluzija na "komsiju u ormaru" .
Imala si vec par pokusaja duhovitosti, i mogu ti reci da su prilicno neuspjesni, zato bih te, prijateljski, posavjetovao da se manes šala.

S postovanjem..
Ramzess Veliki

#434 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Ramzess Veliki »

Tačka na ovu raspravu.
Image
zigranje

#435 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by zigranje »

palestinka wrote:]E znate šta bi meni bilo nekulturno sa ženom npr. Sada je vrijeme iftara, ona hoće da se iftari i ja sjednem isto jedem s njom i sada alkohol il svinjetina na stolu. Jedino kada to ne bih radio. Ipak je to iftar.
Naravno, ali to čak nema veze s religijom i vjeróm. Osnovno poštovanje drugog, onog što je toj osobi bitno, civilizacijska tekovina. A mislio si na sehur:-)?

-cut-visak

@palestinka
na tvome mjestu ja bih odustao od toga, na 3 mjesta covjek pise iftar, a ti u pricu ubacujes sehur, fkt ne kontam sta pokusavas?

Post je bio napisan u vremenu kada počinje sehur. Nikakva duhovitost. Kao što ti rekoh, preskoči. Idem ti na živce? I ti meni.
draga moja palestinko, i pored tvog iscrpnog objasnjenja, ne vidim nikakvu duhovitost na relaciji iftar-sehur.
ono sto je pisac "mislio" da kaze jako precizno je rekao, cak 3x.
kako onda ti dodje da je on trebao da "misli" na "sehur" uopste mi nije jasno.

i draga moja palestinko, ti si meni simpaticna sa svojim pokusajima duhovitosti, u ovom sivilu nekih komentara, lijepo je vidjeti da se neko trudi, sad da li uspjesno ili ne, manje vise nebitno.
neka tebe :) a neka i mene :) jel?

ako vec objavljujes javne komentare, onda je nerealno ocekivati da ih neko "preskace".

poz
quarterback

#436 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by quarterback »

kad se vec prica o toleranciji zamolio bih drage komsije koji sehure da ne tucaju snicle u pola 4 ujutro tako sto stave dasku na pult pa udri cekicem iz sve snage

komunjare koje su me odgajale su me ucile da ne smetam komsijama nego ako jednog dana budem udarao po sniclama da trebam da dasku stavim na krilo pa da onda udaram

hvala na razumjevanju i toleranciji
palestinka

#437 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by palestinka »

zigranje wrote:
palestinka wrote:]E znate šta bi meni bilo nekulturno sa ženom npr. Sada je vrijeme iftara, ona hoće da se iftari i ja sjednem isto jedem s njom i sada alkohol il svinjetina na stolu. Jedino kada to ne bih radio. Ipak je to iftar.

-cut-visak

@palestinka

draga moja palestinko, i pored tvog iscrpnog objasnjenja, ne vidim nikakvu duhovitost na relaciji iftar-sehur.
ono sto je pisac "mislio" da kaze jako precizno je rekao, cak 3x.
kako onda ti dodje da je on trebao da "misli" na "sehur" uopste mi nije jasno.

i draga moja palestinko, ti si meni simpaticna sa svojim pokusajima duhovitosti, u ovom sivilu nekih komentara, lijepo je vidjeti da se neko trudi, sad da li uspjesno ili ne, manje vise nebitno.
neka tebe :) a neka i mene :) jel?

ako vec objavljujes javne komentare, onda je nerealno ocekivati da ih neko "preskace".

poz
Bila su prošla dva sata i bližilo se vrijeme sehura. Post je pisan u realnom vremenu kada je i odgovoreno. Mislila sam da je lapsus i smiješak je bio na račun toga, a ne duhovitosti. Koncizno objašnjenje. Neka nas. Pozz
zigranje

#438 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by zigranje »

quarterback wrote:kad se vec prica o toleranciji zamolio bih drage komsije koji sehure da ne tucaju snicle u pola 4 ujutro tako sto stave dasku na pult pa udri cekicem iz sve snage

komunjare koje su me odgajale su me ucile da ne smetam komsijama nego ako jednog dana budem udarao po sniclama da trebam da dasku stavim na krilo pa da onda udaram

ahahahha
a gle, mozda su svinjske, pa ne pomaze ni daCka :)

a sad bez zezanja, jel bgti ima neko da mlati u 3,30?

za tvoju info, posti se od 02:38, znaci ako neko sehuri, onda to radi od 1-1,30 do 2,38.
tako da taj koji mlati u 3,30 mogao bi biti kakav "komunjara" koji rano ustaje i ide na posao :)
quarterback

#439 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by quarterback »

mlati...

a vala da ti iskreno kazem i cuo sam oko tih doba jer jos uvijek ne legnem, kaze djevojka sta je ono sinoc lupalo, reko neko tuca snicle...

elem nije ni grad, a ni neboder za svakoga
quarterback

#440 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by quarterback »

mislim, znam i ko je, ovi iznad, posto mi je najmladji od komisijinih sinova na moje - kako je, odgovorio sa mucenickim "evo, postim" isto kao da svaki dan radi toga 2 tone uglja iskopa i ko da posti meni, a ne sebi

al eto
zigranje

#441 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by zigranje »

quarterback wrote:mislim, znam i ko je, ovi iznad, posto mi je najmladji od komisijinih sinova na moje - kako je, odgovorio sa mucenickim "evo, postim" isto kao da svaki dan radi toga 2 tone uglja iskopa i ko da posti meni, a ne sebi

al eto
aahahahaha, a nemoj ga, nije on lupao :)
Leo_alfa

#442 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Leo_alfa »

Kako sam nasmijao na komentare ova dva lika... :evil: (pretjeruju naravno, ali gledam ovo samo sa komicne strane)

Suelureac

#443 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Suelureac »

quarterback wrote:mislim, znam i ko je, ovi iznad, posto mi je najmladji od komisijinih sinova na moje - kako je, odgovorio sa mucenickim "evo, postim" isto kao da svaki dan radi toga 2 tone uglja iskopa i ko da posti meni, a ne sebi

al eto
Hahaha koji si ti kralj. Muslimani nisu ni dužni prije punoljetstva (18te) postit, pa šta rade djeci jadnoj hahaha. Koliko mali ima godina? I jesi li ti onaj navijač Arsenala sa sportsport.ba foruma?

Ljudi sinoć mi je djevojka rekla kada i ako budem jeo svinjetinu, da joj kažem, jer ne želi barem 7 dana poslije tog da me poljubi xD Pravo sam se naljutio, loodnica.
quarterback

#444 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by quarterback »

ma ja ga zovem mali jer je meni preko 40, momak ima 20-25 godina, nije bas mali :)

nemam ja nista protiv naravno, za mene je to svacija privatna stvar ali daj malo obrati paznju majka mu stara, ne zivis u privatnoj kuci
ultima_palabra

#445 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by ultima_palabra »

Suelureac wrote:

al eto
Hahaha koji si ti kralj. Muslimani nisu ni dužni prije punoljetstva (18te) postit, pa šta rade djeci jadnoj hahaha. Koliko mali ima godina? I jesi li ti onaj navijač Arsenala sa sportsport.ba foruma?

Ljudi sinoć mi je djevojka rekla kada i ako budem jeo svinjetinu, da joj kažem, jer ne želi barem 7 dana poslije tog da me poljubi xD Pravo sam se naljutio, loodnica.
To nije istina, odnosno punoljetstvo se u islamu određuje drugačije.
nightvision

#446 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by nightvision »

quarterback wrote:kad se vec prica o toleranciji zamolio bih drage komsije koji sehure da ne tucaju snicle u pola 4 ujutro tako sto stave dasku na pult pa udri cekicem iz sve snage

Lupanje snicle ti problem?
A sta bi onda rekao za ovo?
http://forum.klix.ba/cijepanje-drva-u-s ... 33044.html
:lol:
quarterback

#447 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by quarterback »

ne bih rekao nista, kupio sam kucu na selu da odem jednog dana tamo jer racunam da su svi seljaci sada u gradu
Suelureac

#448 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Suelureac »

ultima_palabra wrote:
Suelureac wrote:

al eto

To nije istina, odnosno punoljetstvo se u islamu određuje drugačije.
Moja greška. Znam.

Kako da riješim ovaj problem s djevojkom koja neće sedam dana da me ljubi ako malo špeka uzmem?
zigranje

#449 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by zigranje »

Suelureac wrote:

al eto

ahahahhahahha
zakuni se
palestinka

#450 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by palestinka »

Suelureac wrote:

al eto

Ako nije to rekla u šali, ti znaš u kojem kontekstu je bio razgovór, pa stvarno biste trebali ozbiljno popričati.
Locked