Wimbledon 2012

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hau jes no

#426 Re: Wimbledon 2012

Post by hau jes no »

CollegeGunner wrote:
hau jes no wrote: gdje atraktivan samo sharapova zna igrati
I Wozniacki.
zna ko jelena jankovic :-) nakon ere sestara williams, henin, clijsters danasnji zenski tenis je nula, samo marija je top class teniserka. azarenka, kvitova itd wtf :? :?
radostan dan

#427 Re: Wimbledon 2012

Post by radostan dan »

kurac prošo, dopingovan mali... :shock:
Jokericious

#428 Re: Wimbledon 2012

Post by Jokericious »

Cemu tolika mrznja. Najbolja igracica trenutno. :dance:
Doduse mali pad forme je trenutno. :oops:
Jameka

#429 Re: Wimbledon 2012

Post by Jameka »

Meni je Sharapova jako draga i svaka joj cast na svemu sto je postigla, al' ona mi nije olicenje lijepe igre. Siledzija. Samo lupa i ako ulazi, razvalit ce protivnicu, ako ne, moze bit svasta. Ne znam jesam je ikad vidjela da skrati lopticu, odigra drop, bilo sta.
Lijepo igra Na, Francesko, Stosur, Radwanska, Martic itd.
A nije da sad umiremo u ljepoti kad svi muskarci igraju.
Niste fer prema zenama. Za iznenadjenja u zenskom tenisu okrivljujete PMS, hormone, ciklus... Eto sad ispali Berdih, Nadal i to je ok, ic sportski.
radostan dan

#430 Re: Wimbledon 2012

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:kurac prošo, dopingovan mali... :shock:
jeL to čekate smajli???

evo smajli :mrgreen:
Jokericious

#431 Re: Wimbledon 2012

Post by Jokericious »

Emilly5 wrote:Meni je Sharapova jako draga i svaka joj cast na svemu sto je postigla, al' ona mi nije olicenje lijepe igre. Siledzija. Samo lupa i ako ulazi, razvalit ce protivnicu, ako ne, moze bit svasta. Ne znam jesam je ikad vidjela da skrati lopticu, odigra drop, bilo sta.
Lijepo igra Na, Francesko, Stosur, Radwanska, Martic itd.
A nije da sad umiremo u ljepoti kad svi muskarci igraju.
Niste fer prema zenama. Za iznenadjenja u zenskom tenisu okrivljujete PMS, hormone, ciklus... Eto sad ispali Berdih, Nadal i to je ok, ic sportski.
Zbog kladionice je to. Izludise nas. :D
A i realno puuuuno vise je iznenadjenja kod zena. :wink:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#432 Re: Wimbledon 2012

Post by Velkoski »

Ja ipak radije gledam žene ( osim Stosur, Kuznetsove i slično ) :mrgreen:
Jokericious

#433 Re: Wimbledon 2012

Post by Jokericious »

leet wrote:Ja ipak radije gledam žene ( osim Stosur, Kuznetsove i slično ) :mrgreen:
Slabo nesto pratim. Sta imas za preporuciti? :D
necko_hz

#434 Re: Wimbledon 2012

Post by necko_hz »

Emilly5 wrote:Niste fer prema zenama. Za iznenadjenja u zenskom tenisu okrivljujete PMS, hormone, ciklus... Eto sad ispali Berdih, Nadal i to je ok, ic sportski.
Žene ne zaslužuju biti jednako plaćene kao muškarci čisto iz razloga što provode manje vremena na terenu i što napori koji su potrebni da se dođe do titule i #1 u ATP i WTA nisu ni približni. Mužjaci se puno više troše, puno više igraju, treniraju i nivo igre u muškom i ženskom tenisu se ne može ni porediti. Sa takvim stanjem stvari, apsurdno je da i jedni i drugi budu jednako plaćeni.

PS: Da, šovinista sam. :dance: :mrgreen:
Jameka

#435 Re: Wimbledon 2012

Post by Jameka »

CollegeGunner wrote: Zbog kladionice je to. Izludise nas. :D
A i realno puuuuno vise je iznenadjenja kod zena. :wink:
To je zbog koncentracije kvaliteta u zenskom tenisu. :D Kod muskaraca ih samo 6-7 zna igrat, tako da nema ko ni iznendit. :D
necko_hz wrote: Žene ne zaslužuju biti jednako plaćene kao muškarci čisto iz razloga što provode manje vremena na terenu i što napori koji su potrebni da se dođe do titule i #1 u ATP i WTA nisu ni približni.
To samo na GS. Slazem se da i zenama treba uvesti pobjedu na tri dobijena seta.
Lud i ponosan wrote:
Ti si mi mjerilo objektivnosti. I svih stvari. :razz:
Vazno pitanje je koje zene i koji muskarci. Naravno da isto ne trebaju biti placeni Zopp Jurgen i Maria Kirilenko. Zopp je nebitan. Maria ipak nije. :D
Kad je bilo koji sport u pitanju, zene puuuno zaostaju. Osim u tenisu.
debeljko20

#436 Re: Wimbledon 2012

Post by debeljko20 »

otvorio se put troickom. :D

polufinale nole-tipsa, raonić-troicki. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#437 Re: Wimbledon 2012

Post by Velkoski »

CollegeGunner wrote: Slabo nesto pratim. Sta imas za preporuciti? :D
Sutra ( subota ) obavezno gledaj Anu i Đuliju :dance: :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 29/06/2012 01:19, edited 1 time in total.
necko_hz

#438 Re: Wimbledon 2012

Post by necko_hz »

Emilly5 wrote:To samo na GS. Slazem se da i zenama treba uvesti pobjedu na tri dobijena seta.
Žena nije u stanju da igra na 3 dobijena seta u kontinuitetu, taman da je Serena, Navratilova i Schiavone u jednom.
Muško i žensko se ne mogu porediti niti u potpunosti izjednačavati. Žene trebaju biti plaćene onoliko koliko zaslužuju biti u okviru svog nastupanja, a ne da Stosur i Novak dobijaju iste novce, kad je ovaj drugi morao puno više oznojiti guzicu da bi došao do svog cilja. Izvini na izrazu, ali tako je slikovitije. :mrgreen:
Emilly5 wrote:Kad je bilo koji sport u pitanju, zene puuuno zaostaju. Osim u tenisu.
WTA je nekada bio u potpunosti ravnopravan ATP-u. To je bilo u vrijeme Seleš, Graff, Hingis, Davenport, kasnije sestara Williams, Henin itd. Da ne govorim o eri kada su Crhis Ever i Martina Navratilova žarile i parile. Sada je situacija takva da WTA nikad nije bio gori, a paradoksalno je da i kad je doživljavao svoj vrhunac plate tenisera i teniserki nisu bile jednake. Zašto bi sada ?! Po kojem osnovu ?!
Lud i ponosan wrote:
necko_hz wrote:
Emilly5 wrote:Niste fer prema zenama. Za iznenadjenja u zenskom tenisu okrivljujete PMS, hormone, ciklus... Eto sad ispali Berdih, Nadal i to je ok, ic sportski.
Žene ne zaslužuju biti jednako plaćene kao muškarci čisto iz razloga što provode manje vremena na terenu i što napori koji su potrebni da se dođe do titule i #1 u ATP i WTA nisu ni približni. Mužjaci se puno više troše, puno više igraju, treniraju i nivo igre u muškom i ženskom tenisu se ne može ni porediti. Sa takvim stanjem stvari, apsurdno je da i jedni i drugi budu jednako plaćeni.

PS: Da, šovinista sam. :dance: :mrgreen:
Istina.

Ali, ja to vise gledam sa marketinske strane. Kako je sport biznis, muskarci privlace neuporedivo vise publike i nesumnjivo su puno vise zasluzni za promociju ovog sporta. To je lako izracunati.
Pa i to je istina. Ja sam samo dao mišljenje iz malo drugačije percepcije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#439 Re: Wimbledon 2012

Post by Tomahawk11 »

necko_hz wrote:
ultima_palabra wrote:Goffin je druga stvar, dečko je najtalentovaniji od novih generacija.
Ipak bih izabrao Tomika kao najtalentovanijeg. ;-)
Onda dodaj i Gulbisa, kad vec pravis listu propalih talenata. Cini mi se da Goffin ne spada u ovu ekipu razmazenih tenisera.
radostan dan

#440 Re: Wimbledon 2012

Post by radostan dan »

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#441 Re: Wimbledon 2012

Post by Tomahawk11 »

Sumnja se da je Rosol bio u dodiru sa kriptonitom :roll:
Pitarrr82

#442 Re: Wimbledon 2012

Post by Pitarrr82 »

:mrgreen:

Samo je pitanje sad hoce li odmah u sljedecem kolu ispasti ili kolo poslije :mrgreen:

Eh danas treci dan patnje sa Sabinom :-D
radostan dan

#443 Re: Wimbledon 2012

Post by radostan dan »

danas bi najveća dilema trebala biti hoće li dobiti istočni li južni...
Leopold_IV

#444 Re: Wimbledon 2012

Post by Leopold_IV »

necko_hz wrote:
ultima_palabra wrote:Goffin je druga stvar, dečko je najtalentovaniji od novih generacija.
Ipak bih izabrao Tomika kao najtalentovanijeg. ;-)
Mislim da je najveci talenat od svih njih Brian Baker samo je taj talenat bio zaklonjen jako teskim ozljedama, ali cim su popustile, covjek je pokazao koliko moze i zna, Jesu neke malo kasnije teniske godine ali je talenat neupitan.

A ispred Tomica bi svakako ubacio Raonica kao mnogo veci potencijal.
Leopold_IV

#445 Re: Wimbledon 2012

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:
radostan dan wrote:i šta mislite, bi li se novak i rođo izvukli večeras?
Hmm... Roger je već znao izgubiti na Wimbledonu od sličnog tipa igrača, naravno mnogo renomiranijih.

Novak je možda jedini koji bi imao šanse tu... najviše zbog reterna.
Roger je gubio od Tsonge i Berdycha, a to ni u kom slucaju nisu slicni tipovi igraca sa Rosolom, uz duzno postovanje Rosola i njegove igre sinoc.
Protiv berdycha prije 2 god je Roger bio poprilicno los i mozda bi ga onakvog i Rosol dobio ali protiv proslogodisnjeg izdanja Rogera mislim da Rosol, pa i ovakav ne bi imao sanse posto bi mu Roger sigurno razbio igru mjenjanjem ritma, izlascima na mrezu, varijacijom udaraca i svakako sigurnijim servisima od ovih Nadalovih (drugi servis Nadala sinoc je bio grozan). Druga prica je Tsonga i njegova partija na Wimb prosle godine, protiv onakve igre niko ne bi izasao kao pobjednik.

ali ipak to je samo moje (pa mozda nekad i pristrasno misljenje)...
radostan dan

#446 Re: Wimbledon 2012

Post by radostan dan »

a đoković?
Leopold_IV

#447 Re: Wimbledon 2012

Post by Leopold_IV »

radostan dan wrote:danas bi najveća dilema trebala biti hoće li dobiti istočni li južni...

like, pa sta bude :thumbup:
Leopold_IV

#448 Re: Wimbledon 2012

Post by Leopold_IV »

radostan dan wrote:a đoković?
Također mislim da ga u ovakvoj formi ne bi mogao pobjediti jedan Rosol, pa ni u ovakvom izdanju.
Imao je i Seppi u RnR mozda izdanje zivota pa je ostao "kratak"....
shake69

#449 Re: Wimbledon 2012

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:
ultima_palabra wrote:
radostan dan wrote:i šta mislite, bi li se novak i rođo izvukli večeras?
Hmm... Roger je već znao izgubiti na Wimbledonu od sličnog tipa igrača, naravno mnogo renomiranijih.

Novak je možda jedini koji bi imao šanse tu... najviše zbog reterna.
Roger je gubio od Tsonge i Berdycha, a to ni u kom slucaju nisu slicni tipovi igraca sa Rosolom, uz duzno postovanje Rosola i njegove igre sinoc.
Protiv berdycha prije 2 god je Roger bio poprilicno los i mozda bi ga onakvog i Rosol dobio ali protiv proslogodisnjeg izdanja Rogera mislim da Rosol, pa i ovakav ne bi imao sanse posto bi mu Roger sigurno razbio igru mjenjanjem ritma, izlascima na mrezu, varijacijom udaraca i svakako sigurnijim servisima od ovih Nadalovih (drugi servis Nadala sinoc je bio grozan). Druga prica je Tsonga i njegova partija na Wimb prosle godine, protiv onakve igre niko ne bi izasao kao pobjednik.

ali ipak to je samo moje (pa mozda nekad i pristrasno misljenje)...
@Leo, meni nekako Rosol, Berdych i Tsonga igraju vrlo slicno i na wimbledonskoj travi kad su pravi, izuzev ovog prvog, koji t esko moze ponoviti onakvi izdanje od sinoc, mogu skoro uvijek medju osam i(li) cetiri doci. Presudit ce Rogerova inspiracija i motivacija. Mislim da niti jedno ne nedostaje jer ulog je povrat No.1.
Gledao sam malog Goffin. Kako je sam smiren decko a ima sve udarce, izuzev pocetnog koji se da dotjerati. Jedna Belgija ima tri igraca u trecem kolu, cini mi se. Da nije skoro upropastene karijere Darcisa, a toliko je obecavao, mogli bi imati najkompletnici DC tim buducnosti glede talenata kakve posjeduju.
Leopold_IV

#450 Re: Wimbledon 2012

Post by Leopold_IV »

Samo malo da se nadovezem na iznose primanja muskaraca i zena, u postpunosti se slazem sa tvrdnjom da muskarci i zene ne bi trebali imati isti nagradni fond (kao sto ga nemaju niti u jednom drugom atraktivnom sportu).

Razloga je mnogo, svi si vec pobrojani pa da se ne ponavljam.
Drugo je sto se vanturnirskim ugovorima sa sponzorima to malo distancira te jedna F.Schiavone i jedan Tsonga sigurno ne izadju na isto sto se tice primanaja.

Jedino je mozda smjesno sto je to rekao jedan Simon, antipropaganda muskog tenisa, jedan od najneatraktivnijih igraca na touru, sto stilom igre, sto pojavom.
Da je ovu pricu pokrenuo neko od velike cetvorke ili neke ikone muskog tenisa Roddick, Hewit, Haas, Nalbandian i sl. npr. imalo bi nekakvog smisla jer publika dolazi da gleda takve igrace, nebitno kako su rangirani.

Svakako je da je komentar Sharapove simpatican i realan ali je jedna Sharapova koja u konacnici s razlogom zaradjuje i vise od Simona, i ljepse ju je gledati na terenu ali na WTA nema takvih 50.
Na GS bi nagradni fond trebao biti 50% muski, 30% zene i 20 % sve ostalo (dublovi, mix dublovi, juniori, invalidi, egzibicije, veterani...)
Post Reply