Slazem se, krajnje je vrijeme da ove i slicne stranke nestanu, to im je sudbina nakon izbora
Lokalni izbori 2012
-
Doktor29
#426 Re: Lokalni izbori 2012
- BHCluster
#427 Re: Lokalni izbori 2012
A kako nam politicari rade ovo ce nam zastava biti uskoro, prava Europska.

- bogumila
#428 Re: Lokalni izbori 2012
zaboravio si mali i veliki skolj 
-
Doktor29
#429 Re: Lokalni izbori 2012
Zasiljeni smoBHCluster wrote:A kako nam politicari rade ovo ce nam zastava biti uskoro, prava Europska.
-
meskogn
#430 Re: Lokalni izbori 2012
Dosta price hajde da vidimo plan kako cemo,od osmog sta cemo uradit,mi moramo tu guzvu na biroima smanjit,hajde da napravimo da se firma moze otvorit za 1 dan,hajde da popravimo budzete, povecanjem poreza na luksus,da svaki policaj saobracajac mora naplatit kaznu,da ga kaznimo ako uzme mito,da ga kontrolisemo,da zakon i propisi vaze za svakog isto,da ako nam nacelnik ne propisno parkira da to pauk odnese i da se naplati bez obzira na njegovu poziciju,zar nije prece isplatit topli za mart nego put u preizbonoj kampanji,hajde da predlozimo privremeno zatvaranje onih fakulteta gdje ima previse nezaposlenih,kod nas takvi se zaposljavaju kao fizicki radnici na crno,hajde da kaznimo one koji svojim radnicima kazu 20 glasova za me il otkaz,hajde da mijenjamo poboljsamo situaciju u sportu-u nogometu svaka druga utakmica je kupljena prodana-hajde da sprijecimo da nam se u domove zdravlja ambulatne primaju samo stranacki i rodbinski kadrovi,hajde da medije kritikujemo jer vecina je stranacka,najvaznije prijedlog samanjenje plata vijecnicima i nacelniku i sluzbenicima koji imaju enormno visoke plate naknade...pomognimo porodicama sa 3-4-5 i vise djece,kod nas 50 mjesta nema pitku vodu zar to nije prece od sporednog asfalta,omogucimo poljoprivrednicima jeftinije gorivo,onima koji prehranjuju svoju porodicu,razdvojimo religiju od drzave i politike,itd..dajte josh prijedloga
uradimo to vec sutra
uradimo to vec sutra
-
@sloboda
#431 Re: Lokalni izbori 2012
Nije ni Jasmin tako siguran u pobjedu kao na prethodnim izborima, možda ga Tvrtko izvučevatrogasac wrote:
Ukoliko se rezultati ankete uspostave tačnim te pobijedi u oktobru, Imamović će biti prvi na listi po dužini mandata na funkciji načelnika. Prethodni rekord je držao Osman Vilović, koji je na čelu Tuzle bio četrnaest godina, odnosno od 1908. do 1922. godine.
- bogumila
#432 Re: Lokalni izbori 2012
pa uclani se u neku stranku, sto nama pricasmeskogn wrote:Dosta price hajde da vidimo plan kako cemo,od osmog sta cemo uradit,mi moramo tu guzvu na biroima smanjit,hajde da napravimo da se firma moze otvorit za 1 dan,hajde da popravimo budzete, povecanjem poreza na luksus,da svaki policaj saobracajac mora naplatit kaznu,da ga kaznimo ako uzme mito,da ga kontrolisemo,da zakon i propisi vaze za svakog isto,da ako nam nacelnik ne propisno parkira da to pauk odnese i da se naplati bez obzira na njegovu poziciju,zar nije prece isplatit topli za mart nego put u preizbonoj kampanji,hajde da predlozimo privremeno zatvaranje onih fakulteta gdje ima previse nezaposlenih,kod nas takvi se zaposljavaju kao fizicki radnici na crno,hajde da kaznimo one koji svojim radnicima kazu 20 glasova za me il otkaz,hajde da mijenjamo poboljsamo situaciju u sportu-u nogometu svaka druga utakmica je kupljena prodana-hajde da sprijecimo da nam se u domove zdravlja ambulatne primaju samo stranacki i rodbinski kadrovi,hajde da medije kritikujemo jer vecina je stranacka,najvaznije prijedlog samanjenje plata vijecnicima i nacelniku i sluzbenicima koji imaju enormno visoke plate naknade...pomognimo porodicama sa 3-4-5 i vise djece,kod nas 50 mjesta nema pitku vodu zar to nije prece od sporednog asfalta,omogucimo poljoprivrednicima jeftinije gorivo,onima koji prehranjuju svoju porodicu,razdvojimo religiju od drzave i politike,itd..dajte josh prijedloga
uradimo to vec sutra
-
meskogn
#433 Re: Lokalni izbori 2012
dio je preuzet iz nacela NSRZBbogumila wrote:pa uclani se u neku stranku, sto nama pricasmeskogn wrote:Dosta price hajde da vidimo plan kako cemo,od osmog sta cemo uradit,mi moramo tu guzvu na biroima smanjit,hajde da napravimo da se firma moze otvorit za 1 dan,hajde da popravimo budzete, povecanjem poreza na luksus,da svaki policaj saobracajac mora naplatit kaznu,da ga kaznimo ako uzme mito,da ga kontrolisemo,da zakon i propisi vaze za svakog isto,da ako nam nacelnik ne propisno parkira da to pauk odnese i da se naplati bez obzira na njegovu poziciju,zar nije prece isplatit topli za mart nego put u preizbonoj kampanji,hajde da predlozimo privremeno zatvaranje onih fakulteta gdje ima previse nezaposlenih,kod nas takvi se zaposljavaju kao fizicki radnici na crno,hajde da kaznimo one koji svojim radnicima kazu 20 glasova za me il otkaz,hajde da mijenjamo poboljsamo situaciju u sportu-u nogometu svaka druga utakmica je kupljena prodana
uradimo to vec sutra
- coek
- i_ja_na_forumu
#435 Re: Lokalni izbori 2012
jedno pitanje..
ja studiram u sarajevu, al sam prijavljena u drugom gradu.. jel ja sad moram ici kuci da glasam.. ili mogu iz sa. da glasam ..
da ne idem bezze samo zbog izbora kuci
ja studiram u sarajevu, al sam prijavljena u drugom gradu.. jel ja sad moram ici kuci da glasam.. ili mogu iz sa. da glasam ..
-
Kad se hoće
#436 Re: Lokalni izbori 2012
Iskustvo čini svojeFOČANSKI PROPISI wrote:Ima li ko obrazovaniji i mlađi?seminem wrote:DRAGAN VIKIĆ za nacelnika Općine Centar!!!
Penzioneri treba da uživaju u dugim šetnjama vodeći unuke za rukicu.
p.s.
Zašto li uopšte djecu školujemo?
-
Fiona Berluskoni
#437 Re: Lokalni izbori 2012
Kada glasamo svi za SBB sve će krenuti na bolje. Ključ uspjeha svake zemlje je njena ekonomija, a naša je trenutno ne daj Bože nikome. Kada stanemo na noge, sve će se pokrenuti. Konačno ćemo moći da imamo i bolje obrazovanje i zdravstvenu zaštitu, i bolje poslovne mogućnosti i veći životni standard i bolji život. To i jeste cilj SBB-a.
- H4v4t4R
#438 Re: Lokalni izbori 2012
Fahrooooo, jesi li to ti?Fiona Berluskoni wrote:Kada glasamo svi za SBB sve će krenuti na bolje. Ključ uspjeha svake zemlje je njena ekonomija, a naša je trenutno ne daj Bože nikome. Kada stanemo na noge, sve će se pokrenuti. Konačno ćemo moći da imamo i bolje obrazovanje i zdravstvenu zaštitu, i bolje poslovne mogućnosti i veći životni standard i bolji život. To i jeste cilj SBB-a.
- FOČANSKI PROPISI
#439 Re: Lokalni izbori 2012
Moraš obići roditelje.i_ja_na_forumu wrote:jedno pitanje..
To ti je dužnost.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#440 Re: Lokalni izbori 2012
85 ljudi u BiH drži ''u svojim seharama'' 9 milijardi dolara pokradenog novca građana, zato i ne žele Federalni USKOK ...
Glasajmo za naše BiH multi-milionere da budu još bogatiji ... malo im je ...
85 ljudi u BiH drži sredstva koja treba da koristi 2 miliona ljudi ... u ovome je sva suština ...http://www.klix.ba/biznis/news/u-bih-zi ... /120927201
U BiH živi 85 multimilionera
U BiH živi 85 multimilionera koji imaju bogatstvo od devet milijardi dolara, navodi se u ovogodišnjem izvještaju kompanije "Velt eks" o najbogatijim ljudima svijeta.
Glasajmo za naše BiH multi-milionere da budu još bogatiji ... malo im je ...
- i_ja_na_forumu
#441 Re: Lokalni izbori 2012
skoro sam dosla od kuceFOČANSKI PROPISI wrote:Moraš obići roditelje.i_ja_na_forumu wrote:jedno pitanje..
To ti je dužnost.
-
cci
#442 Re: Lokalni izbori 2012
Saznajte sve o kandidatima za (grado)načelnike, njihovim obećanjima i predizbornim programima na www.lokalnauprava.ba

- zambaklija
#443 Re: Lokalni izbori 2012
a šo ovdje stoje samo neki gradovi ili ti opštine?cci wrote:Saznajte sve o kandidatima za (grado)načelnike, njihovim obećanjima i predizbornim programima na http://www.lokalnauprava.ba
-
beliver
#444 Re: Lokalni izbori 2012
Imam jedno pitanje, nadam se da će se naći neko da odgovori. Naime, predložen sam od jedne stranke da radim na izborima. Ja nemam nikakve veze sa tom strankom, niti želim imati. Koliko sam shvatio ja sam član izbornog tijela, kojim upravlja opštinska izborna komisija (uglavnom nisam posmatrač ispred stranke) i bio sam u opštini na toj obuci, dobio papir, znam gdje trebam biti i sve ostalo. Danas ima neka obuka ispred te stranke, a zatim i tribina kojekakva, a ja na to ne mislim ići. Mislite li da bih trebao otići, ili to neće uticati na moj rad na izborima? Budući da ćemo biti isplaćeni preko opštine, a ne preko stranke..
- Bisogna Vincere
#445 Re: Lokalni izbori 2012
Ako si prošao obuku i znaš na koje ćeš biračko mjesto biti raspoređen, mislim da nemaš potrebe ići na te skupove ako neželiš.beliver wrote:Imam jedno pitanje, nadam se da će se naći neko da odgovori. Naime, predložen sam od jedne stranke da radim na izborima. Ja nemam nikakve veze sa tom strankom, niti želim imati. Koliko sam shvatio ja sam član izbornog tijela, kojim upravlja opštinska izborna komisija (uglavnom nisam posmatrač ispred stranke) i bio sam u opštini na toj obuci, dobio papir, znam gdje trebam biti i sve ostalo. Danas ima neka obuka ispred te stranke, a zatim i tribina kojekakva, a ja na to ne mislim ići. Mislite li da bih trebao otići, ili to neće uticati na moj rad na izborima? Budući da ćemo biti isplaćeni preko opštine, a ne preko stranke..
Zna se desiti da neke stranke zovu svoje članove biračkih odbora da provjere rezultate na biračkom mjestu, ako nemaju dovoljno posmatrača da pokriju sva mjesta.
- bogumila
#446 Re: Lokalni izbori 2012
pa sto tebe predlozise kad nemas veze s njima niti zelis imati? jel tebe iko ista pitao ili tvrdis da si samo saznao jedno jutro za to?? nikad to nisam cula u zivotu.. naravno da ne moras ici nigdje gdje ne zelis, ako smatras da si na dosadasnjoj obuci saznao sve sto trebas.. provjeri prvo je li to u stranci obuka o izborima ili kampanja.. ako je obuka ja bih otisla ako je kampanja nemoj kad vec "ne zelis imati nista s njima".. svasta..
-
beliver
#447 Re: Lokalni izbori 2012
Šta tebi ustvari nije jasno? Njima je trebalo ljudi koji će raditi na izborima, ja sam se prijavio i moj jedini cilj je da radim na tim izborima i da uzmem novce. Mislim da imam pravo da se tako postavim što je i moj lični izbor.
Ne bih imao ništa protiv da sam našao da radim preko opštine, pa da nikako nisam stranački povezan, jer očito ne želim biti. Na kraju tvog odgovora ti ne trebaju znaci navoda, jer ono što sam rekao i stojim iza toga.
PS: Nisam išao na to lokalno sijelo i svi sretni
Ne bih imao ništa protiv da sam našao da radim preko opštine, pa da nikako nisam stranački povezan, jer očito ne želim biti. Na kraju tvog odgovora ti ne trebaju znaci navoda, jer ono što sam rekao i stojim iza toga.
PS: Nisam išao na to lokalno sijelo i svi sretni
- poznanik
#448 Re: Lokalni izbori 2012
PRETUČEN HASAN KREHO, AKTIVISTA IZ ZENICE
Utorak, 02 Listopad 2012 14:33
Kreho nam je kazao da su mu i ranije prijetili, ali da nikada nije odustao da se bori, kako kaže, protiv kriminala u Zenici
“Gdje god da idete, samo u Zenicu ne dolazite...”, reči su Hasana Krehe, aktiviste i borca za ljudska prava, koji je juče pretučen usred bela dana u centru Zenice.
Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK, potvrdila je za Žurnal da je došlo do ovog napada te da se zna identitet napadača (F. A.) protiv koga je pokrenuta prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.
Međutim, kako tvrdi Kreho, ovaj napad se nije desio slučajno i zna ko stoji iza njega.
- Šta god da mi se desi od ovog momenta pa nadalje, za to ću odgovornim smatrati Huseina Smajlovića, načelnika Općine Zenica – rekao je Kreho.
Kreho je u više navrata pisao o kriminalnim radnjama u koje je umješan i sam načelnik te izvještavao javnost. Upravo zbog ovih pisanja, Kreho smatra da neko želi da ga ukloni.
-Još jednom kažem, Husein Smajlović stoji iza ovog napada – kaže Kreho.
Ovaj aktivista organizacije Akcija građana smatra da je Zenica postala grad opasan za život. Kaže da javnost ne zna šta se zaista dešava u Zenici, pa se o tome i ne piše.
-Ovo je divlji zapad, vjerujte mi. Ljudi ne znaju šta se ovdje radi. Načelnik se ponaša kao da je grad njegov, kao da je šerif... - govori Kreho.
Kreho nam je kazao da su mu i ranije prijetili, ali da nikada nije odustao od borbe, kako kaže, protiv kriminala u Zenici.
-Opasno je što svi šute – govori Kreho. Hasan je ovom prilikom pozvao sve domaće i međunarodne institucije da dođu i vide šta se dešava u Zenici.
-Svi misle da je ovde dobro, da se normalno živi, međutim, Zenica je opasno mjesto za život – kaže Kreho.
Podsjećamo da se napad desio na javnom mjestu, usred dana u jednom od tržnih centara u Zenici.
Nakon ovog napada, Hasan Kreho nam je kazao da za njega nema mjesta u ovom gradu, niti u ovoj državi, te da će potražiti politički azil jer ne može više živjeti pod ovakvim pritiskom.
- Samo se pitam ko je sljedeći – kazao je na kraju Kreho.
(zurnal . info)
-
evo mene
#449 Re: Lokalni izbori 2012
I ovo je jedan načelnik jedne sarajevske općine - NEDŽAD KOLDŽO
1. Ima nepresušnu želju da se slika, snima, pozira, promoviše, bez mjere i obzira,
2. Zvanično je član SDA, a igra za SDP i SBB, i ko zna još koga,
3. Organizuje odlazak na Ajvatovicu, a suvlasnik je proizvodjaca alkohola - HEPOK,
4. Potkupljuje penzionere sa 50 KM da glasaju za njega, a djecu voza u voziću Pokopa i sahranjuje centre za mlade (bivši dom Vaso Pelagić i Boško Buha),
5. Patološki lažov i davalac lažnih obećanja,
6. Opštinu je uredio po svojoj mjeri, nju praktično vodi njegova ljubavnica Vildana http://www.novosarajevo.ba/stream/razgl ... G_8883.JPG
7. Sve radove koje "finansira načelnik", a zapravo se finansiraju iz budžeta, tempira uoči izbora,
8. Neizlječivo je ljubomoran na Željku Komšića,
9. O Želji se počne "brinuti" uoči izbora - da obezbjedi glasačko tijelo među Manijacima,
10. Da se kojim slučajem otvori hala u Novom Sarajevu, on bi došao da je otvori (ako će biti kamere i fotoaparati)...
1. Ima nepresušnu želju da se slika, snima, pozira, promoviše, bez mjere i obzira,
2. Zvanično je član SDA, a igra za SDP i SBB, i ko zna još koga,
3. Organizuje odlazak na Ajvatovicu, a suvlasnik je proizvodjaca alkohola - HEPOK,
4. Potkupljuje penzionere sa 50 KM da glasaju za njega, a djecu voza u voziću Pokopa i sahranjuje centre za mlade (bivši dom Vaso Pelagić i Boško Buha),
5. Patološki lažov i davalac lažnih obećanja,
6. Opštinu je uredio po svojoj mjeri, nju praktično vodi njegova ljubavnica Vildana http://www.novosarajevo.ba/stream/razgl ... G_8883.JPG
7. Sve radove koje "finansira načelnik", a zapravo se finansiraju iz budžeta, tempira uoči izbora,
8. Neizlječivo je ljubomoran na Željku Komšića,
9. O Želji se počne "brinuti" uoči izbora - da obezbjedi glasačko tijelo među Manijacima,
10. Da se kojim slučajem otvori hala u Novom Sarajevu, on bi došao da je otvori (ako će biti kamere i fotoaparati)...
-
BHF80
#450 Re: Lokalni izbori 2012
http://www.google.ba/imgres?um=1&hl=hr& ... x=30&ty=82 samo da kazem nemam nista niti za jednu partiju ali ovaj covjek lici na rafu beniteza nestvarno