Govor o tekfiru na rafidije
-
Dr_dre
#426 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Osuđeni na smrt zbog sunitskih uvjerenja
Osuđeni iščekuju izvršenje smrtne kazne u teheranskom Gohadaršt zatvoru, poznatom i kao Rađai Šahr, zapadno od Teherana. Optužba, sunnitskim zatvorenicima, odnosila se na "prijetnju nacionalnoj sigurnosti" i "neprijateljstvo spram Boga" što je kažnjivo smrću u Iranu Optuženi su kazali da su priznali krivicu pod prisilom usljed torture nad njima, navode iz Međunarodne kampanje za ljudska prava u Iranu. Organizacije za zaštitu ljudskih prava napominju da su iranski suniti suočeni sa vjerskom diskriminacijom u ovoj zemlji.
Među sunnitima osuđenim na smrt prema presudi teheranskog Revolucionarnog suda su: Ahmed Naseri, Taleb Malaki, Hamed Ahmadi, Idris Neimati, Džahangir Dehghani, Džamšid Dehghani, Sadik Mohammadi, Šahram Ahmedi, Varia Ghaderifrad, Behruz Šanzari, Farzad šanzari, Muhtar Rahemi, Puria Šanzari, Muhammed Gharebi i Muhammed Yavar Rahemi.
Sunnitske grupe u Iranu su pokrenuli potpisivanje peticije za zaustavljanje izvršenja smrtne kazne koja se može pronaći na: http://sonsofsunnah.com/2013/08/22/peti ... #more-2427
Hapšenja sunnitske manjine su intenzivirana od 2009. godine i ciljani su gradovi sa sunnitskom većinom kao što su Džavanrud, Džavansar, Saghez, Baneh, Bukan, Sardasht, Mahabad i Piranšir, prema informacijama dobijenim od Međunarodne kampanje za ljudska prava u Iranu.
Osuđeni iščekuju izvršenje smrtne kazne u teheranskom Gohadaršt zatvoru, poznatom i kao Rađai Šahr, zapadno od Teherana. Optužba, sunnitskim zatvorenicima, odnosila se na "prijetnju nacionalnoj sigurnosti" i "neprijateljstvo spram Boga" što je kažnjivo smrću u Iranu Optuženi su kazali da su priznali krivicu pod prisilom usljed torture nad njima, navode iz Međunarodne kampanje za ljudska prava u Iranu. Organizacije za zaštitu ljudskih prava napominju da su iranski suniti suočeni sa vjerskom diskriminacijom u ovoj zemlji.
Među sunnitima osuđenim na smrt prema presudi teheranskog Revolucionarnog suda su: Ahmed Naseri, Taleb Malaki, Hamed Ahmadi, Idris Neimati, Džahangir Dehghani, Džamšid Dehghani, Sadik Mohammadi, Šahram Ahmedi, Varia Ghaderifrad, Behruz Šanzari, Farzad šanzari, Muhtar Rahemi, Puria Šanzari, Muhammed Gharebi i Muhammed Yavar Rahemi.
Sunnitske grupe u Iranu su pokrenuli potpisivanje peticije za zaustavljanje izvršenja smrtne kazne koja se može pronaći na: http://sonsofsunnah.com/2013/08/22/peti ... #more-2427
Hapšenja sunnitske manjine su intenzivirana od 2009. godine i ciljani su gradovi sa sunnitskom većinom kao što su Džavanrud, Džavansar, Saghez, Baneh, Bukan, Sardasht, Mahabad i Piranšir, prema informacijama dobijenim od Međunarodne kampanje za ljudska prava u Iranu.
- zagortenej
#427 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Sead Muhić: Biciklom do Teherana. interesatno
http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /130726048
http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /130726048
- ZV Keli
#428 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Cujes samo kako izgovaraju Sehadet,da Aliju ravnaju sa Allahom,da im homeini obecao Dzennet za sto vise Sunita,sta onda ima da se cudimo ovome...Dr_dre wrote:Osuđeni na smrt zbog sunitskih uvjerenja
- basicm
#429 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Mene uvijek privuce naslov ove teme, nikako ne mogu da ga skontam.
- Teea
#430 Re: Govor o tekfiru na rafidije
govor o nevjerstvu na odpadnike (od vjere) .. gibet, ogovaranja na neistomisljenjike u vjerovanju, eto od prilike prevoda.Inace u skorijoj historiji uvedeno od vehabija, onih koji uspjesno zavadise djelovanjem svoje ideologije muslimane u citavom svijetu.Samo ubaci vehabije eto ti medjumuslimanskog razdora, rata.To je njihova misija ,kod nekih svjesno kod nekih nesvjesno.basicm wrote:Mene uvijek privuce naslov ove teme, nikako ne mogu da ga skontam.
Sve dok nekog ne protekfiris (ne prozoves nevjernikom) grijeh ti je protiv njega sto negativno govoriti ,ratovati ,jer musliman muslimanu je brat,kad ga prozoves otpadnikom onda mozes da lajes da ubijas i radis sto ti zlu drago.
Last edited by Teea on 27/08/2013 11:14, edited 1 time in total.
-
mujke82
#431 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Smijesna si ti sa tim odgovorom. Nigdje dokaza, samo cula kazala. Koji si ti miskin. Da ti se sije ne svidjaju zato sto imaju mut`a brak? Jer danas zene prelaze na sijizam radi zinaluka, da nas Allah sacuva takvih aminTeea wrote:govor o nevjerstvu na odpadnike (od vjere) .. gibet, ogovaranja na neistomisljenjike u vjerovanju, eto od prilike prevoda.Inace u skorijoj historiji uvedeno od vehabija, onih koji uspjesno zavadise djelovanjem svoje ideologije i tekfirenja-gibeta muslimane u citavom svijetu.Samo ubaci vehabije eto ti medjumuslimanskog razdora, rata.To je njihova misija ,kod nekih svjesno kod nekih nesvjesno.basicm wrote:Mene uvijek privuce naslov ove teme, nikako ne mogu da ga skontam.
Ohalali sto je Poslanik sallallahu `alejhi wa salam zabranio. Najgore od toga je sto cine kufr. A sejtan Homejni je izdao toliko fatwi, a jedna od njih je da se covjek moze da nasladjuje sa novorodjenom bebom, da nas Allah sacuva od toga i njihovog ucenja amin
Ja ih se odricem (sija rafida paganih) pred Allahom
Molim Allaha da nas uputi i da umremo kao muslimani na putu istine i da Allah bude zadovoljan sa nama amin
-
udrch
#432 Re: Govor o tekfiru na rafidije
teško je odlučiti ko od ove dvije grupe iznosi veće laži..
- Azamo
#433 Re: Govor o tekfiru na rafidije
A imaš li ti dokaze za ovo što govoriš,jer ovo su teške optužbe na račun Imama Homeinia r.a. za kojeg se smatra da je bio obnovitelj vjere?Ohalali sto je Poslanik sallallahu `alejhi wa salam zabranio. Najgore od toga je sto cine kufr. A sejtan Homejni je izdao toliko fatwi, a jedna od njih je da se covjek moze da nasladjuje sa novorodjenom bebom, da nas Allah sacuva od toga i njihovog ucenja amin
- Teea
#434 Re: Govor o tekfiru na rafidije
sto ima prelaziti na sizam radi zijanluka?Kod vehabija 2 svjetoka i karane na nedelju dana, onda talak talak talak i svako svojim putem.Eto halal jebacine.mujke82 wrote:
Smijesna si ti sa tim odgovorom. Nigdje dokaza, samo cula kazala. Koji si ti miskin. Da ti se sije ne svidjaju zato sto imaju mut`a brak? Jer danas zene prelaze na sijizam radi zinaluka, da nas Allah sacuva takvih amin
Ohalali sto je Poslanik sallallahu `alejhi wa salam zabranio. Najgore od toga je sto cine kufr. A sejtan Homejni je izdao toliko fatwi, a jedna od njih je da se covjek moze da nasladjuje sa novorodjenom bebom, da nas Allah sacuva od toga i njihovog ucenja amin
Eto jarane sto si postavio pitanje ovaj ti je Mujke primjer mrznjom zatrovanog covjeka vehabijskom propagandom.Vidis kako zlo iz njega izbija,a mir na usnama.
Nadam se da sam ti malo razjasnila, ako ne pitaj sto ti jos nije jasno.Poz
Last edited by Teea on 27/08/2013 11:30, edited 2 times in total.
- basicm
#435 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Ne bih se upustao u vasu raspravu jer ne vodi nicemu osim vrijedjanju, ali mislim da Homeini ne moze dobiti ovo r.a. , pa cak ni po "bosanskom" islamu.
- Teea
#436 Re: Govor o tekfiru na rafidije
a sta to po tvome tumacenju znaci r.a sto ga Homejni nemoze dobiti ni po bosanskom islamu i sa kojim razlogom??basicm wrote:Ne bih se upustao u vasu raspravu jer ne vodi nicemu osim vrijedjanju, ali mislim da Homeini ne moze dobiti ovo r.a. , pa cak ni po "bosanskom" islamu.
- basicm
#437 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Ne mom tumacenju, nego radijallahu anhu se dodaje ashabima Poslanika s.a.v.s., a ne kome bi mi htjeli.
-
mujke82
#438 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Teea wrote:sto ima prelaziti na sizam radi zijanluka?Kod vehabija 2 svjetoka i karane na nedelju dana, onda talak talak talak i svako svojim putem.Eto halal jebacine.mujke82 wrote:
Smijesna si ti sa tim odgovorom. Nigdje dokaza, samo cula kazala. Koji si ti miskin. Da ti se sije ne svidjaju zato sto imaju mut`a brak? Jer danas zene prelaze na sijizam radi zinaluka, da nas Allah sacuva takvih amin
Haha smijesna si gledaj sebe prvo pa onda nesto govori drugome. Vehabije ne postoje, to se zna alahmdulillah. Samo vama smeta izvorni islam i mrzite Saudijsku Arabiju, zato sto se samo Allah obozava.Ohalali sto je Poslanik sallallahu `alejhi wa salam zabranio. Najgore od toga je sto cine kufr. A sejtan Homejni je izdao toliko fatwi, a jedna od njih je da se covjek moze da nasladjuje sa novorodjenom bebom, da nas Allah sacuva od toga i njihovog ucenja amin
Sta su tebi takozvane vehabije uradile pa ih tako mrzis? Nema nista gore pricati o necemu bez znanja.
Tim ljudima mi kažemo da su kao oni koji su govorili da je Vjerovjesnik (sallallâhu ´alejhi ve sellem) luđak i pjesnik. Mi također kažemo:
“Oblacima ne šteti lavež pasa.”
Vidimo se na Sudnjem danu In sha Allah
Eto jarane sto si postavio pitanje ovaj ti je Mujke primjer mrznjom zatrovanog covjeka vehabijskom propagandom.Vidis kako zlo iz njega izbija,a mir na usnama.
Nadam se da sam ti malo razjasnila, ako ne pitaj sto ti jos nije jasno.Poz
- Teea
#439 Re: Govor o tekfiru na rafidije
a jel a ko je to reko ? Ti donio fetvu?basicm wrote:Ne mom tumacenju, nego radijallahu anhu se dodaje ashabima Poslanika s.a.v.s., a ne kome bi mi htjeli.
vako jarane
r.a je skracenica za radiallahu anhu sto znaci Allah bio zadovoljan njime?Iz kojih razloga nemozes to pozeljeti i nekome drugome osim poslaniku?Zato sto to ne zelis ili zato sto ne znas.Ne vjerujem da je to niti Kuran niti sunnet zabranio,jedino mogu tome da se protive neznlice.A ti ako imas neki dokaz prinesi ga da ga protefsirimo.
-
mujke82
#440 Re: Govor o tekfiru na rafidije
21. Homeini dozvoljava analni odnos sa ženom i seksualno naslađivanje sa dojenčetomAzamo wrote:A imaš li ti dokaze za ovo što govoriš,jer ovo su teške optužbe na račun Imama Homeinia r.a. za kojeg se smatra da je bio obnovitelj vjere?Ohalali sto je Poslanik sallallahu `alejhi wa salam zabranio. Najgore od toga je sto cine kufr. A sejtan Homejni je izdao toliko fatwi, a jedna od njih je da se covjek moze da nasladjuje sa novorodjenom bebom, da nas Allah sacuva od toga i njihovog ucenja amin
“Pitanje 11 – Prihvatljivije i jače mišljenje jeste da je analni odnos sa ženom dozvoljen, ali strogo pokuđen (mekruh). Sigurnije je i bolje da se to izbjegava, a naročito ako supruga s tim nije zadovoljna.
Pitanje 12 – Nije dozvoljeno spolno općiti sa suprugom prije nego ona napuni devet godina, bez obzira radilo se o stalnom ili nestalnom braku. Što se tiče drugih vidova seksualnog naslađivanja, poput strastvenog milovanja, grljenja i naslađivanja među stegnima žene, to nije zabranjeno, pa čak i sa djevojčicom dojenčetom.” (Tahrirul-vesile, str. 221.)
8. Homeini potvrđuje postojanje drugog poslanika kojemu je dolazila objava, a od te objave je i predaja o Homeinijevoj revoluciji
“Fatima ez-Zehra, nakon očeve smrti (tj. Poslanikove), sedamdeset pet dana provela je tužna i potištena, a Džibrli – Emin dolazio joj je kako bi je utješio i izrazio joj saučešće, i obavještavao je o stvarima koje će se desiti u budućnosti. Jasno je iz predaje da je Džibril u toku ovih sedamdeset pet dana često kod nje navraćao. Ne vjerujem da se ovo što se prenosi u predaji desilo ikome od vjerovjesnika, osim vjerovjesnicima velikanima. Imam Alija je zapisivao sve ono što joj je Džibril prenosio, pa je moguće da su i ‘Iranska pitanja’ (Iranska revolucija) od onih pitanja koja su joj prenesena.” (Iz Homeinijevog govora povodom Dana žene u Iranu, 2. 3. 1986. godine. Govor je prenio i Radio Teheran, kao i arapske novinske agencije.)
. Homeini optužuje Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da nije uspio dostaviti poslanicu (risalu)
“Jedno je jasno. Da je Vjerovjesnik (sallallahu alejhi ve sellem) dostavio istinu o pitanju imameta (vodstva), onako kako mu je Allah naredio, i na tom polju uložio maksimalan trud, ne bi se u islamskim zemljama desila sva ova razilaženja, neprijateljstva i borbe, i ne bi se pojavila različita mišljenja u temeljnim i u sporednim pitanjima vjere.” (Kešful-esrar, str. 155.)
“Svi vjerovjesnici su došli da postave temelje pravde u svijetu, ali u tome nisu uspjeli. Čak i vjerovjesnik Muhammed (sallallahu alejhi ve sellem), pečat svih vjerovjesnika, došao je da izvrši reformu čovječanstva i da sprovede pravdu, međutim, i on u tome nije uspio.” (Dio hutbe koju je održao povodom rođenja skrivenog Mehdija, 1400. h.g. Vidjeti knjigu “Nehdž” od Homeinija, str. 46.)
2. Homeini priznaje postojanje izmjena (tahrif) u Kur’anu
“Onaj koji jedini može da preuzme i primi ovaj Kur’an jeste časno biće, Allahov apsolutni evlija (štićenik), Alija ibn Ebu Talib. Niko drugi nije u stanju da preuzme i ponese ovu Istinu, osim da se iz skrivenog svijeta (gajba) spusti u pojavni svijet, da prođe kroz faze i da se okiti ovosvjetskim izrazima i znakovima (harfovima). I ovo je jedno od značenja iskrivljenosti i izmjena koje su se desile u svim Božijim knjigama, pa čak i u časnom Kur’anu, i to u svim časnim ajetima. Ova istina učinjena je dostupnom i ljudima, ali nakon što je pretrpjela brojne izmjene (tahrif), shodno stupnjevima i etapama kroz koje je prošla, od blizine uzvišenosti pa do pojavnog svijeta i posljednje stanice. Broj stupnjeva iskrivljenosti potpuno je isti sa brojem poglavlja Kur’ana, kao što su dvije nanule potpuno iste jedna sa drugom.” (El-Kur’an babu ma‘rifetillah, str. 50.)
1. Homeini kaže: “Mi ne obožavamo boga koji podiže visoko zdanje sazdano od pobožnosti, pravde i religioznosti, a zatim ga svojom rukom ruši...”
“Mi obožavamo boga za kojeg znamo da su sva njegova djela racionalna, koji ne čini ništa što je suprotno razumu. Mi ne obožavamo boga koji podiže visoko zdanje (islamsku vlast – hilafet) sazdano od pobožnosti, pravičnosti i religioznosti, a zatim ga svojom rukom ruši i vlast daje Jezidu, Muaviji, Osmanu i njima sličnim među muhadžirima, ne odredivši ljudima šta se od njih traži nakon Poslanika, za sva vremena i zauvijek, kako ne bi pomagao podizanje zdanja nepravde i nasilja.” (Kešful-esrar, 116-117.)
18. Homeini smatra nevjernicima Ebu Bekra i Omera i naziva ih neznalicama, glupacima, lašcima i hereticima
“Mi ovdje nemamo ništa sa dvojicom staraca (Ebu Bekrom i Omerom), sa njihovim prijestupima i suprotstavljanjima Kur’anu i poigravanjima sa Božanskim propisima, niti s tim što su neke stvari sami od sebe ohalalili, a neke oharamili, kao što nemamo ništa ni sa nepravdom koju su činili. Međutim, mi samo želimo da ukažemo na njihovo neznanje o Božanskim i vjerskim propisima. Pojedinci kao što su ove neznalice, glupaci, lašci i nepravednici, ne zaslužuju da budu vođe (imami), niti da budu vlastodršci.” (Kešful-esrar, 107-108.)
9. Homeini tvrdi da pored Kur’ani-kerima postoji neki novi mushaf
“Nakon smrti Vjerovjesnika, Džibril, alejhis-selam, dolazio je Fatimi sa vijestima i stvarima iz ‘svijeta gajba’ (skrivenog svijeta), a vladar pravovejrnih, (Alija) sve je to bilježio, i tako je nastao Fatimin mushaf.” (Kešful-esrar, 134.)
10. Homeini tvrdi da Alija, radijallahu anhu, bdije nad djelima svih ljudi
“Njemu (Aliji), alejhis-selam, pripada apsolutna vlast (vilaja mutlaka)... On je na poziciji sveobuhvatne vlasti (vilaja kullijja), on bdije nad djelima svih ljudi i sva njihova djela su mu poznata. On je uz svaku stvar prisutan, stalnim, neprekidnim i božanskim prisustvom.” (Homeini, Misbahul-hidaje ilel-hilafeti vel-vilaje, str. 153.)
Sve ovo je iz njegovih knjiga pa izvoli. Eto ko je vama uzor da nas Allah sacuva amin
Molim Allaha da nas uputi i sacuva svakog zla amin
- nasa
#441 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Ja sam cula da je to izmiljeno za Homeinija,mislim na ovo za djecu, valjda se radi o doradjenom izdanju njegove knjige....
- Teea
#442 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Mujke grijesis ,vehabizam kao ideologija i te kako postoji,pomirite se sa tom cinjenicom.Eto ti si prvi primjer covjeka koji koristi tukiju,slijedis vehabizam a tvrdis da ga nema.I jos jednu gresku pravis ja ne mrzim vehabije vec vas zalim.I tebe Mujke zalim, zamisli da iz tvog srca, i srca svih vehabija izlazi ljubavi koliko mrznje i zla.Al dzaba psiha je cudo sta pod dejstvom propagande napravi od zdravog covjeka.mujke82 wrote:
Haha smijesna si gledaj sebe prvo pa onda nesto govori drugome. Vehabije ne postoje, to se zna alahmdulillah. Samo vama smeta izvorni islam i mrzite Saudijsku Arabiju, zato sto se samo Allah obozava.
Sta su tebi takozvane vehabije uradile pa ih tako mrzis? Nema nista gore pricati o necemu bez znanja.
ima onaj film shishanje koji u kratkim crtama opisuje kako ideologija od zdravog covjeka napravi idiota.
Last edited by Teea on 27/08/2013 12:07, edited 1 time in total.
-
mujke82
#443 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Ja sam ti reko svoje, to ti kazes da se ja pretvaram, Allah najbolje zna ko sam ja i sta sam, to je najbitnije alhamdulillahTeea wrote:Mujke grijesis ,vehabizam kao ideologija i te kako postoji,pomirite se sa tom cinjenicom.Eto ti si prvi primjer covjeka koji koristi tukiju,slijedis vehabizam a tvrdis da ga nema.I jos jednu gresku pravis ja ne mrzim vehabije vec vas zalim.I tebe Mujke zalim, zamisli da iz tvog srca, i srca svih vehabija izlazi ljubavi koliko mrznje i zla.Al dzaba psiha je cudo sta pod dejstvom propagande napravi od zdravog covjeka.mujke82 wrote:
Haha smijesna si gledaj sebe prvo pa onda nesto govori drugome. Vehabije ne postoje, to se zna alahmdulillah. Samo vama smeta izvorni islam i mrzite Saudijsku Arabiju, zato sto se samo Allah obozava.
Misli ti o meni sta hoces ali ja se cvrsto drzim kur`ana, sunneta i razumjevanja prvih generacija muslimana. Govorili su svasta i Poslaniku sallallahu `alejhi wa salam, pa onda ko sam ja da meni nece nesto reci ali ja idem samo naprijed i sabur i znam da moram da ucim svoju vjeru. Toliko od mene. Mene boli briga sta ti mislis o meni, niti me hranis, niti zivim od tebe ali i ja tebi ne radim nista, nedao mi Allah dragi. Od vjerovanja ti je mrznja i ljubav u ime Allaha da znas.
Ne biha ja vise, ti sebi ja sebi pa se vidimo na sudnjem danu in sha Allah
Da nas Allah uputi amin
- ZV Keli
#444 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Sunite danas vode idioti u politickom smislu dok su u vjerskom veoma veoma jaki.Siiti su pokvareni i vjerski i politicki. Da ne pricam da onaj Ahmedinedjad vazda prijeti zidovima a ima u Isfahanu najvecu jevrejsku zajednicu poslije Izraela naravno ne pikajuci Izrael 2(SAD)udrch wrote:teško je odlučiti ko od ove dvije grupe iznosi veće laži..
- ZV Keli
#445 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Sta se raspravljas sa njima uopste ? Vidis da su opijeni siitskom propagandom i pricaju o nekim IZMISLJENIM vehabijama a inace je to pogrdan naziv za sve sunite.Te vehabije dragi forumasi su suniti selefijemujke82 wrote:21. Homeini dozvoljava analni odnos sa ženom i seksualno naslađivanje sa dojenčetomAzamo wrote:A imaš li ti dokaze za ovo što govoriš,jer ovo su teške optužbe na račun Imama Homeinia r.a. za kojeg se smatra da je bio obnovitelj vjere?Ohalali sto je Poslanik sallallahu `alejhi wa salam zabranio. Najgore od toga je sto cine kufr. A sejtan Homejni je izdao toliko fatwi, a jedna od njih je da se covjek moze da nasladjuje sa novorodjenom bebom, da nas Allah sacuva od toga i njihovog ucenja amin
“Pitanje 11 – Prihvatljivije i jače mišljenje jeste da je analni odnos sa ženom dozvoljen, ali strogo pokuđen (mekruh). Sigurnije je i bolje da se to izbjegava, a naročito ako supruga s tim nije zadovoljna.
Pitanje 12 – Nije dozvoljeno spolno općiti sa suprugom prije nego ona napuni devet godina, bez obzira radilo se o stalnom ili nestalnom braku. Što se tiče drugih vidova seksualnog naslađivanja, poput strastvenog milovanja, grljenja i naslađivanja među stegnima žene, to nije zabranjeno, pa čak i sa djevojčicom dojenčetom.” (Tahrirul-vesile, str. 221.)
8. Homeini potvrđuje postojanje drugog poslanika kojemu je dolazila objava, a od te objave je i predaja o Homeinijevoj revoluciji
“Fatima ez-Zehra, nakon očeve smrti (tj. Poslanikove), sedamdeset pet dana provela je tužna i potištena, a Džibrli – Emin dolazio joj je kako bi je utješio i izrazio joj saučešće, i obavještavao je o stvarima koje će se desiti u budućnosti. Jasno je iz predaje da je Džibril u toku ovih sedamdeset pet dana često kod nje navraćao. Ne vjerujem da se ovo što se prenosi u predaji desilo ikome od vjerovjesnika, osim vjerovjesnicima velikanima. Imam Alija je zapisivao sve ono što joj je Džibril prenosio, pa je moguće da su i ‘Iranska pitanja’ (Iranska revolucija) od onih pitanja koja su joj prenesena.” (Iz Homeinijevog govora povodom Dana žene u Iranu, 2. 3. 1986. godine. Govor je prenio i Radio Teheran, kao i arapske novinske agencije.)
. Homeini optužuje Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da nije uspio dostaviti poslanicu (risalu)
“Jedno je jasno. Da je Vjerovjesnik (sallallahu alejhi ve sellem) dostavio istinu o pitanju imameta (vodstva), onako kako mu je Allah naredio, i na tom polju uložio maksimalan trud, ne bi se u islamskim zemljama desila sva ova razilaženja, neprijateljstva i borbe, i ne bi se pojavila različita mišljenja u temeljnim i u sporednim pitanjima vjere.” (Kešful-esrar, str. 155.)
“Svi vjerovjesnici su došli da postave temelje pravde u svijetu, ali u tome nisu uspjeli. Čak i vjerovjesnik Muhammed (sallallahu alejhi ve sellem), pečat svih vjerovjesnika, došao je da izvrši reformu čovječanstva i da sprovede pravdu, međutim, i on u tome nije uspio.” (Dio hutbe koju je održao povodom rođenja skrivenog Mehdija, 1400. h.g. Vidjeti knjigu “Nehdž” od Homeinija, str. 46.)
2. Homeini priznaje postojanje izmjena (tahrif) u Kur’anu
“Onaj koji jedini može da preuzme i primi ovaj Kur’an jeste časno biće, Allahov apsolutni evlija (štićenik), Alija ibn Ebu Talib. Niko drugi nije u stanju da preuzme i ponese ovu Istinu, osim da se iz skrivenog svijeta (gajba) spusti u pojavni svijet, da prođe kroz faze i da se okiti ovosvjetskim izrazima i znakovima (harfovima). I ovo je jedno od značenja iskrivljenosti i izmjena koje su se desile u svim Božijim knjigama, pa čak i u časnom Kur’anu, i to u svim časnim ajetima. Ova istina učinjena je dostupnom i ljudima, ali nakon što je pretrpjela brojne izmjene (tahrif), shodno stupnjevima i etapama kroz koje je prošla, od blizine uzvišenosti pa do pojavnog svijeta i posljednje stanice. Broj stupnjeva iskrivljenosti potpuno je isti sa brojem poglavlja Kur’ana, kao što su dvije nanule potpuno iste jedna sa drugom.” (El-Kur’an babu ma‘rifetillah, str. 50.)
1. Homeini kaže: “Mi ne obožavamo boga koji podiže visoko zdanje sazdano od pobožnosti, pravde i religioznosti, a zatim ga svojom rukom ruši...”
“Mi obožavamo boga za kojeg znamo da su sva njegova djela racionalna, koji ne čini ništa što je suprotno razumu. Mi ne obožavamo boga koji podiže visoko zdanje (islamsku vlast – hilafet) sazdano od pobožnosti, pravičnosti i religioznosti, a zatim ga svojom rukom ruši i vlast daje Jezidu, Muaviji, Osmanu i njima sličnim među muhadžirima, ne odredivši ljudima šta se od njih traži nakon Poslanika, za sva vremena i zauvijek, kako ne bi pomagao podizanje zdanja nepravde i nasilja.” (Kešful-esrar, 116-117.)
18. Homeini smatra nevjernicima Ebu Bekra i Omera i naziva ih neznalicama, glupacima, lašcima i hereticima
“Mi ovdje nemamo ništa sa dvojicom staraca (Ebu Bekrom i Omerom), sa njihovim prijestupima i suprotstavljanjima Kur’anu i poigravanjima sa Božanskim propisima, niti s tim što su neke stvari sami od sebe ohalalili, a neke oharamili, kao što nemamo ništa ni sa nepravdom koju su činili. Međutim, mi samo želimo da ukažemo na njihovo neznanje o Božanskim i vjerskim propisima. Pojedinci kao što su ove neznalice, glupaci, lašci i nepravednici, ne zaslužuju da budu vođe (imami), niti da budu vlastodršci.” (Kešful-esrar, 107-108.)
9. Homeini tvrdi da pored Kur’ani-kerima postoji neki novi mushaf
“Nakon smrti Vjerovjesnika, Džibril, alejhis-selam, dolazio je Fatimi sa vijestima i stvarima iz ‘svijeta gajba’ (skrivenog svijeta), a vladar pravovejrnih, (Alija) sve je to bilježio, i tako je nastao Fatimin mushaf.” (Kešful-esrar, 134.)
10. Homeini tvrdi da Alija, radijallahu anhu, bdije nad djelima svih ljudi
“Njemu (Aliji), alejhis-selam, pripada apsolutna vlast (vilaja mutlaka)... On je na poziciji sveobuhvatne vlasti (vilaja kullijja), on bdije nad djelima svih ljudi i sva njihova djela su mu poznata. On je uz svaku stvar prisutan, stalnim, neprekidnim i božanskim prisustvom.” (Homeini, Misbahul-hidaje ilel-hilafeti vel-vilaje, str. 153.)
Sve ovo je iz njegovih knjiga pa izvoli. Eto ko je vama uzor da nas Allah sacuva amin
Molim Allaha da nas uputi i sacuva svakog zla amin
- NIN
#446 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Citao sam prije o ovoj knjizi i kako je los prijevod i namjerno iskrivljeno tumacenje Homeinijevih rijeci dovelo do ovih nebuloza. Nego, daj nam izvornik, tj. originalni prijevod na engleski s perzijskog pa ti pokazem da ovo sto ti pises nema nikakve veze s istinom!mujke82 wrote:Sve ovo je iz njegovih knjiga pa izvoli.
Bujrum.
- ZV Keli
#447 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Da mi neko kaze da ce se na klix.ba forumu toliko jako braniti neko ko ciji sehadet predstavlja izgovaranje rijeci da se casni ashabi kasnije halife bacaju u vatru zajedno sa njihovim zenama,rekao bih mu da je lud...NIN wrote:Citao sam prije o ovoj knjizi i kako je los prijevod i namjerno iskrivljeno tumacenje Homeinijevih rijeci dovelo do ovih nebuloza. Nego, daj nam izvornik, tj. originalni prijevod na engleski s perzijskog pa ti pokazem da ovo sto ti pises nema nikakve veze s istinom!mujke82 wrote:Sve ovo je iz njegovih knjiga pa izvoli.
Bujrum.
-
mujke82
#448 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Sta mislis kakav trebas da budes, i sta treba da imas u mozgu i da branis sejtana Homjnija. Ovdje nije problem mozak nego srce auzubillahZV Keli wrote:Da mi neko kaze da ce se na klix.ba forumu toliko jako braniti neko ko ciji sehadet predstavlja izgovaranje rijeci da se casni ashabi kasnije halife bacaju u vatru zajedno sa njihovim zenama,rekao bih mu da je lud...NIN wrote:Citao sam prije o ovoj knjizi i kako je los prijevod i namjerno iskrivljeno tumacenje Homeinijevih rijeci dovelo do ovih nebuloza. Nego, daj nam izvornik, tj. originalni prijevod na engleski s perzijskog pa ti pokazem da ovo sto ti pises nema nikakve veze s istinom!mujke82 wrote:Sve ovo je iz njegovih knjiga pa izvoli.
Bujrum.
Da nas Allah uputi amin i sacuva svakog zla amin
- NIN
#449 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Ne branim ja, bolan ne bio, HomeinijaZV Keli wrote:Da mi neko kaze da ce se na klix.ba forumu toliko jako braniti neko ko ciji sehadet predstavlja izgovaranje rijeci da se casni ashabi kasnije halife bacaju u vatru zajedno sa njihovim zenama,rekao bih mu da je lud...NIN wrote:Citao sam prije o ovoj knjizi i kako je los prijevod i namjerno iskrivljeno tumacenje Homeinijevih rijeci dovelo do ovih nebuloza. Nego, daj nam izvornik, tj. originalni prijevod na engleski s perzijskog pa ti pokazem da ovo sto ti pises nema nikakve veze s istinom!mujke82 wrote:Sve ovo je iz njegovih knjiga pa izvoli.
Bujrum.
- dzingis khan
#450 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Pa jbg, valjda si ti ovdje najsposobniji naći tako nešto na netu, ako ima na engleskom.NIN wrote:
Ne branim ja, bolan ne bio, Homeinijanego istinu! Daj mi izvornik knjige pa da zajedno nadjemo ove citate! Samo to trazim.