Ko ih pita....teze je njima se bilo odreci 1/3Hr pa su se odrekli kao da nista nije bilo ,tako ce se odreci i Kososva i Manastira....napravice oni nove i jos starije od onih na kosovu...nebeski je to narodllull wrote:Vecina ( ogromna ) ne da Kosovo, ne znam na koju ti mislis. Samo sto ista ta vecina ne zna ni sta bi radila sa tim istim Kosovom da se vrati. Za njih ono ima neko mitsko znacenje, bez obzira na sve sta mi svi mislili o njima ( opravdano ) oni su na toj zemlji vijekovima . Oni se ne mogu nikada odreci manastira i crkava dolje.Maraschino wrote:Zaboravio si onu vecinu sto ne zeli Kosovo nazad u sastav Srbije(takav je i Vucic).llull wrote:Vucic sa tim nema problema, kao i ublehe oko njega ... Srbija ima itekako problem sa tim, ovih dana su posebno mediji upaljeni sto se Kosova tice a i javnost. Politicar koji se u to upusti apsolutno gubi svaku podrsku gradjana isto kao sto bi kod nas neko rekao da RS treba da ide svojim putem mimo BIH. Zapalili bi ga odmah svi na sred Vjecne Vatre, bar tako ja gledam na to.
Vucic zeli dio da bi opravdao pregovaranje pa makar to bila dva sela.
Dešavanja u Srbiji
- spreca
#42476 Re: Dešavanja u Srbiji
- SmokingMan
#42477 Re: Dešavanja u Srbiji
A bolje je dati Kosovo i razmišati o pejzažima preko rijeke Drine.Meni je to sasvim logično.
- spreca
#42478 Re: Dešavanja u Srbiji
razmisljati i zamisljati nije grijeh.....i ja razmisljam o jednoj koni ali nema pomoci ,SmokingMan wrote:A bolje je dati Kosovo i razmišati o pejzažima preko rijeke Drine.Meni je to sasvim logično.
osim desanke
- SmokingMan
#42479 Re: Dešavanja u Srbiji
I ja BIH se smijao,ali kako vrijeme prolazi sve sam više zabrinutiji.
- Maraschino
#42480 Re: Dešavanja u Srbiji
Koja zamjena teze.llull wrote:Ako Vucic ne prizna sada Kosovo a lako je moguce da ce uraditi ( a na vlast je dosao preko tog Kosova i price kako ce ga vratiti ) niti jedan srpski politicar ga u narednih 30 godina sigurno nece priznati.
Srbi kao srbi ga nece priznati, zajebi te sve price oni nece sa albancima i sl. Imas brate albanaca svuda po srbiji eno ih ubise pare.
Isto kao sto vecina bosnjaka nece sa srbima a nece da dozvole da se RS otcjepi ... isti je to k..ac
Dok god Srbija ne prizna Kosovo ono nije zavrseno, bas kao sto je i sa Krimom i Ukrajinom. Mogu Rusi biti jaki koliko god oni hoce, Krim je Ukrajina kao sto je Banja Luka Bosna. Dzaba Dodari svo laprdanje.
Od Srbije se ne trazi direktno priznanje Kosova ali ako se desi, dobro je. Srbija ne mora nikada priznati Kosovo i da se opet forma zadovolji ali Vucic i ekipa igraju igre oko svega toga. Vucic je signalizirao velikima da bi on to mogao da zavrsi i zato ima kredit kod mnogih velikih politicara. Znaju oni ko je Vucic ali su ga pustili da vide dokle ce.
Moje licno misljenje je da se nece rijesiti trakavica oko Kosova, velikosrbi ce iskoristiti Vucica a ponuditi drugog jos ulickanijeg i sa ljepsom kravatom da zamajava svijet.
- LBVIEW
#42481 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobro bre Lull, sto nisi turio kakvog odzu na avatar, mozda bi ti i povjerovali. 
-
zavrzlama
#42482 Re: Dešavanja u Srbiji
zgleda da im zapad nece vise dopustiti tu igru...neki dan jejedan zapadni diplomata,jasno odgovorio szs da ih nece podrzati u borbi protiv vucica"Jer oni su opozicija vucicu a ne vucicevoj ideologiji i politici"..ista stvar sa opozcijom protiv dodika...zapad ce pustiti i dodika i vucica da srozaju srbiju i manji entitet..Maraschino wrote:Koja zamjena teze.llull wrote:Ako Vucic ne prizna sada Kosovo a lako je moguce da ce uraditi ( a na vlast je dosao preko tog Kosova i price kako ce ga vratiti ) niti jedan srpski politicar ga u narednih 30 godina sigurno nece priznati.
Srbi kao srbi ga nece priznati, zajebi te sve price oni nece sa albancima i sl. Imas brate albanaca svuda po srbiji eno ih ubise pare.
Isto kao sto vecina bosnjaka nece sa srbima a nece da dozvole da se RS otcjepi ... isti je to k..ac
Dok god Srbija ne prizna Kosovo ono nije zavrseno, bas kao sto je i sa Krimom i Ukrajinom. Mogu Rusi biti jaki koliko god oni hoce, Krim je Ukrajina kao sto je Banja Luka Bosna. Dzaba Dodari svo laprdanje.Hocete reci kolega da vecina Srba ne zeli nesrbe na teritoriji koju trenutno kontrolisu i za sta su ratovali.
Od Srbije se ne trazi direktno priznanje Kosova ali ako se desi, dobro je. Srbija ne mora nikada priznati Kosovo i da se opet forma zadovolji ali Vucic i ekipa igraju igre oko svega toga. Vucic je signalizirao velikima da bi on to mogao da zavrsi i zato ima kredit kod mnogih velikih politicara. Znaju oni ko je Vucic ali su ga pustili da vide dokle ce.
Moje licno misljenje je da se nece rijesiti trakavica oko Kosova, velikosrbi ce iskoristiti Vucica a ponuditi drugog jos ulickanijeg i sa ljepsom kravatom da zamajava svijet.
-
zavrzlama
#42483 Re: Dešavanja u Srbiji
toliko o sjedenju na dvije stolice11.04.2019 07:37
BEOGRAD - Novi ambasador Srbije u Rusiji biće Miroslav Lazanski, poslanik u klubu SNS u srpskom parlamentu i vojni komentator, saznaju "Novosti".
Prijedlog o imenovanju Lazanskog za šefa našeg DKP u Moskvi usvojen je na prošlonedjeljnoj sjednici Vlade Srbije. On će na tom mjestu naslijediti Slavenka Terzića, kojem je još 2017.
-
llull
#42484 Re: Dešavanja u Srbiji
Hozda mi ne treba, vjera je jedno a logika drugo. Ako vec aludiras na to da sam srbin, onda sta da ti kazem aludiraj... Nisam znao da svi srbi koriste breLBVIEW wrote:Dobro bre Lull, sto nisi turio kakvog odzu na avatar, mozda bi ti i povjerovali.
Bosna kakvu vecina u BIH zeli nece nikada biti Bosna bez srba u njoj, isto tako kao sto ni Srbija kakvu srbi-srbijanci zele ne moze biti bez albanaca-kosovara u njoj. Zelje su jedno realnost je drugo.
Nisu bolan bolan srbi toliko pametni da oni postavljaju nekog ulickanog da zamajava svijet, svijet postavlja onoga ko ce srbima da vlada i da se igra po regionu... Ne pita se obican narod nista ni kod nas ni u srbiji, ambasadori diktiraju sve... sve juzno od slovenije je jedan obican protektorat zapada.
- Banksy
#42485 Re: Dešavanja u Srbiji
Paralela između bh Srba i Albanaca u Srbiji, ili RSa i Kosova, nema nikakve logike.llull wrote:
Bosna kakvu vecina u BIH zeli nece nikada biti Bosna bez srba u njoj, isto tako kao sto ni Srbija kakvu srbi-srbijanci zele ne moze biti bez albanaca-kosovara u njoj. Zelje su jedno realnost je drugo.
-
llull
#42486 Re: Dešavanja u Srbiji
A nisam znao da je tako, hvala ti sto si mi otvorio oci.
-
zilog
#42487 Re: Dešavanja u Srbiji
Sto se tiraza tice, Informer je daleko ispred ostalih nabrojanih. Portal se ne uklapa u profil prosjecnih citalaca ovakvog smeca.llull wrote:Informer nije ni blizu glavnog medija u srbiji, ni po tirazu ni po klikovima. Sto se tice online portala u Srbiji prvi su Blic i Kurir a za njima idu B92, Telegraf i N1, Informer nije ni u prvih 10 po posjetama. A sto se tice stampanih medija tu su jos vise zanemareni, jer opet Blic vlada, pa Novosti, Politika.
Sto se tice TV tu je smece na prvom mjestu, Pink je najgledanija tv ( pretpostavlja se ) a iza njega su RTS i Prva... Ono sto valja je na SBB kablovskoj mrezi a to su N1 i Nova S.
Padamo pod utisak nekoliko postova informera ovdje i sad svi mislimo kod njih diznilend od medija, a realnost je daleko od Informerovih nebuloza.
- Banksy
#42488 Re: Dešavanja u Srbiji
Nema na čemu, i drugi put.llull wrote:A nisam znao da je tako, hvala ti sto si mi otvorio oci.
-
zilog
#42489 Re: Dešavanja u Srbiji
Lijepo neka vrate Madjarima Vojvodinu i Beograd, Rumunima timocku krajinu, Bugarima njihovo i bice ih dovoljno da se vrate na vijekovna ognjista...llull wrote:Vecina ( ogromna ) ne da Kosovo, ne znam na koju ti mislis. Samo sto ista ta vecina ne zna ni sta bi radila sa tim istim Kosovom da se vrati. Za njih ono ima neko mitsko znacenje, bez obzira na sve sta mi svi mislili o njima ( opravdano ) oni su na toj zemlji vijekovima . Oni se ne mogu nikada odreci manastira i crkava dolje.
-
llull
#42490 Re: Dešavanja u Srbiji
Opaska za tiraze, po podatcima iz 2016 da, u pravu si moj previd. Mada generalno online izdanja su realno nauticajnija za medije, bas kao i kod nas. Kurir u globalu je definitivno najuticajniji medij kada se presaberem.
Sto se tice Vojvodine, Timocke Krajine i svega... Eh da se istorija pita a ne samo od 1918 pa na ovamo i mi bi imali mnogo vecu Bosnu i Hercegovinu.
Generalno i mi i srbi bi beton prosli, hrvati bi pravo najebali ...
Sto se tice Vojvodine, Timocke Krajine i svega... Eh da se istorija pita a ne samo od 1918 pa na ovamo i mi bi imali mnogo vecu Bosnu i Hercegovinu.
Generalno i mi i srbi bi beton prosli, hrvati bi pravo najebali ...
- LBVIEW
#42491 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma ja, a ovamo povlacis nidje veze paralele izmedju sumske i Kosova.llull wrote:Hozda mi ne treba, vjera je jedno a logika drugo. Ako vec aludiras na to da sam srbin, onda sta da ti kazem aludiraj... Nisam znao da svi srbi koriste breLBVIEW wrote:Dobro bre Lull, sto nisi turio kakvog odzu na avatar, mozda bi ti i povjerovali.one koje ja poznajem iz BIH ne koriste, draze im je BA !
Nisu bolan bolan srbi toliko pametni da oni postavljaju nekog ulickanog da zamajava svijet, svijet postavlja onoga ko ce srbima da vlada i da se igra po regionu... Ne pita se obican narod nista ni kod nas ni u srbiji, ambasadori diktiraju sve... sve juzno od slovenije je jedan obican protektorat zapada.
-
llull
#42492 Re: Dešavanja u Srbiji
Nezavisna zemlja : BIH - SRJ ( SRBIJA )
Zele Samostalnost : Srbi a i hrvati - Albanci
Ja smatram da nemaju niti jedni pravo na istu, srbi zato sto zive u BIH i moraju da postuju zemlju u kojoj su, ali i da imaju prava kao svi gradjani. Imaju svoju maticu i nemaju prava na jos jednu srpsku drzavu van AVNOJ-evskih granica.
Takodje albanci, nisu bili u sastavu Srbije samo onda kada su pod Osmanlijama bili, nikad samostalni ni autonomni na podrucju Kosova, imaju Albaniju kao maticu i to je to. To je moj stav, ja na to tako gledam. Sad ce neko reci da nisam u pravu, neko ce reci ok to je to. U to ne ulazim, niti ja mogu promjeniti stav niti sad ja ubjedjujem tebe ili nekog drugog.
Isto je to da srbijanci podrzavaju nezavisnost RS a protive se nezavisosti Kosova, pa jaro moj ne moze to tako, ono moze ali onda zajebi moralisanje kad si supak.
Zele Samostalnost : Srbi a i hrvati - Albanci
Ja smatram da nemaju niti jedni pravo na istu, srbi zato sto zive u BIH i moraju da postuju zemlju u kojoj su, ali i da imaju prava kao svi gradjani. Imaju svoju maticu i nemaju prava na jos jednu srpsku drzavu van AVNOJ-evskih granica.
Takodje albanci, nisu bili u sastavu Srbije samo onda kada su pod Osmanlijama bili, nikad samostalni ni autonomni na podrucju Kosova, imaju Albaniju kao maticu i to je to. To je moj stav, ja na to tako gledam. Sad ce neko reci da nisam u pravu, neko ce reci ok to je to. U to ne ulazim, niti ja mogu promjeniti stav niti sad ja ubjedjujem tebe ili nekog drugog.
Isto je to da srbijanci podrzavaju nezavisnost RS a protive se nezavisosti Kosova, pa jaro moj ne moze to tako, ono moze ali onda zajebi moralisanje kad si supak.
-
zilog
#42494 Re: Dešavanja u Srbiji
Pokusaj ponavljanja GENOCIDA je Srbiji oduzeo Kosovo. Hoce li ono biti druga albanska drzava (kao Austrija), ili ne? Zavisi samo od Albanaca i Kosovara. Paralela sa BiH je nemoguca, jer je upravo RS nastala na genocidu.
- LBVIEW
#42495 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma bezveze gusla, sad nasao o moralu i principima, a 90-ih se borili za "Jugoslaviju'.zilog wrote:Pokusaj ponavljanja GENOCIDA je Srbiji oduzeo Kosovo. Hoce li ono biti druga albanska drzava (kao Austrija), ili ne? Zavisi samo od Albanaca i Kosovara. Paralela sa BiH je nemoguca, jer je upravo RS nastala na genocidu.
-
zavrzlama
#42496 Re: Dešavanja u Srbiji
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#42497 Re: Dešavanja u Srbiji
jesul balvani spremni... za dom
-
llull
#42498 Re: Dešavanja u Srbiji
GENOCID u BIH nije upitan dok na Kosovu je itekako upitan, pa vise je civila poginulo u Srebrenici i Zvorniku nego cijelom Kosovu. Daj nemoj da se zajebavamo. Jasno je kao dan sta je bilo kod nas a sta je kod njih dolje. Ratnih zlocin srpske strane je jasan kao dan u mnogim slucajevima ali GENOCID ne bas. U BIH su cetnici protjerivali autobusima nesrpsko stanovnistvo a dolje su po albanskim izvorima albanci pobjegli od ratnih djestava.
Tjekom svih sukoba u devedesetim ukupan broj poginulih albanaca (civila i vojnika OVK ) je 11 000 a srba 3000.
Kosovo je defakto nezavisno, niko ne kaze da ce ga Srbija dobiti, to je nemoguce ... Samo kazem da ga nece priznati, samo to i nista vise.
A niti jedan djelic BIH nece otici od BIH nikada ... to Dodik moze da crta i da pise do smrti , BIH ostaje u AVNOJ granicama.
Tjekom svih sukoba u devedesetim ukupan broj poginulih albanaca (civila i vojnika OVK ) je 11 000 a srba 3000.
Kosovo je defakto nezavisno, niko ne kaze da ce ga Srbija dobiti, to je nemoguce ... Samo kazem da ga nece priznati, samo to i nista vise.
A niti jedan djelic BIH nece otici od BIH nikada ... to Dodik moze da crta i da pise do smrti , BIH ostaje u AVNOJ granicama.
-
zavrzlama
#42499 Re: Dešavanja u Srbiji
sad je modernije doba....stavljaju vrece sa peletompici wrote:jesul balvani spremni... za dom
-
llull
#42500 Re: Dešavanja u Srbiji
Hahahahahahahaha za pelet si zasluzio
Placem ahahahahahaha
Placem ahahahahahaha