Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

PhilJacksonIzvala

#42451 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by PhilJacksonIzvala »

Kuvet wrote: 03/11/2022 21:42 Kafa u ruci, cigara i dere se XCOM 2. Ne znam kako sam promasio ovaj naslov, ali je odlican. Mada me nervira malo sto moram malo i sejvati, ali dobro.
:thumbup: ja sam prije mozda godinu odigrao. odlicna.
House

#42452 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

ferratilis wrote: 02/11/2022 17:14 RE4HDP, da je Capcom radio oficijelni remaster, ne bi ovako dobro ispalo. 'ta ce remake?
Image
Image
RE4 HD je vrh. Nema potrebe za remake
DonieBrasco

#42453 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Remake cetvorke ce da grmi, i da peticu planiraju da prave dalje ne moraju.
MarlboroGold

#42454 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

Meni je u četvorci falila ona horor atmosfera iz prijašnjih dijelova. Tu su već počele naznake krkanluka u RE universe, pa su uveliko nastavili tim putem sa peticom i šesticom.

Osim onog dvorca u nekim dijelovima sa bolesnom muzikom i onom mrmljanju kultista i kad prvi put naletiš na one regeneratore kad moraš ubijati one parazite da bi ih ubio ostalo je bilo poprilično tanko.

Po onome što sam vidio remake će to popraviti.
MarlboroGold

#42455 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

Nego ima li kakvih naznaka kad bi Baldur's Gate 3 mogao izaći? Do kad će biti ovaj early access...

Da mi je znati da li će se pojavljivati neki likovi iz prethodnih dijelova.
ferratilis

#42456 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

MarlboroGold wrote: 03/11/2022 22:17 Nego ima li kakvih naznaka kad bi Baldur's Gate 3 mogao izaći? Do kad će biti ovaj early access...

Trebalo bi 2023., ali mislim da ce to tesko ici jer su ostali bez ruskog studija. Na njihovim forumima je muk, nista se ne prica. Ali mislm da ce izaci u 2023. jer early access vec predugo traje i fanovi su vec nezadovoljni.

Obecali su povratak jednog od likova, ali ne znamo jos kojeg. Samo da ne bude Anomen :D
MarlboroGold

#42457 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

ferratilis wrote: 03/11/2022 23:05
MarlboroGold wrote: 03/11/2022 22:17 Nego ima li kakvih naznaka kad bi Baldur's Gate 3 mogao izaći? Do kad će biti ovaj early access...

Trebalo bi 2023., ali mislim da ce to tesko ici jer su ostali bez ruskog studija. Na njihovim forumima je muk, nista se ne prica. Ali mislm da ce izaci u 2023. jer early access vec predugo traje i fanovi su vec nezadovoljni.

Obecali su povratak jednog od likova, ali ne znamo jos kojeg. Samo da ne bude Anomen :D
Oj on mi je bio baš naporan i čitav onaj quest sa njegovim ocem, pa ako ne doneseš prave odluke postane evil ili šta već :mrgreen:

Da ovo fakat predugo traje sa early access. Čitao sam neke glasine da bi se Minsc mogao pojaviti. Ako ne bude bilo Boo-a bolje neka ga ne vraćaju nazad
geralt

#42458 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

ferratilis wrote: 03/11/2022 23:05 Obecali su povratak jednog od likova, ali ne znamo jos kojeg. Samo da ne bude Anomen :D
Bolje i Anomen nego Cernd, Nalia, ili Aerie :D

Ili stari supak i rasista Keldorn, iako su njega namjerno takvog napravili. Kad malo razmislim, vecina dobrih likova u igri je iritantna na ovaj ili onaj nacin, evil party je zabavnija.
Tito_i_Partija

#42459 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Vala od BG2 su natrpali Minsca i njegovog hrčka u sve i svašta, gori je od Vegete. Eno i u Neverwinter ima svoj quest line. :roll:

Džerald je u pravu, evil companioni su bili bolji. Korgan mi je bio najgotivniji, vazda sam se smij'o njegovim ispadima. :D

BG3 stvarno izgleda lijepo, pogotovo estetski detalji u character creatoru su nadmašili sve što smo dosad vidjeli u svijetu gaminga, al' bojim se da ćemo se još dugo načekat' do full verzije.
geralt

#42460 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Zadnji put kad sam igrao BG2 + Throne of Bhaal, igrao sam sa evil likom (uz pazljivo balansiranje reputacije da ne potone previse, sto je znacilo zavrsavanje i "dobrih" questova), i playthrough mi je bio ekstra. Prica BG1 ima vise smisla ako igras kao good guy, ali zato prica Throne of Bhaal ima vise smisla ako si zlica.
Tito_i_Partija

#42461 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

geralt wrote: 04/11/2022 14:37 Zadnji put kad sam igrao BG2 + Throne of Bhaal, igrao sam sa evil likom (uz pazljivo balansiranje reputacije da ne potone previse, sto je znacilo zavrsavanje i "dobrih" questova), i playthrough mi je bio ekstra. Prica BG1 ima vise smisla ako igras kao good guy, ali zato prica Throne of Bhaal ima vise smisla ako si zlica.
Još je Bioware im'o tendenciju da kažnjava evil igrače. Dižeš reputation dobrim djelima = jeftinije cijene u svim radnjama, a za loša djela je sve skuplje. Pa su onda davali puno više XPa za završavanje questa u dobrom maniru, dok su za loše davali marginalno više para, što je bilo smiješno, jer je para uvijek bilo na pretek. Kad sam igr'o evil karaktere uvijek sam bio prinuđen da završim quest k'o dobrica, pa onda da ubijem nekog da spustim reputaciju. To im je baš bilo bezveze.
House

#42462 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

je l' neko igrao RE Village iz trećeg lica?
ferratilis

#42463 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Vi koji volite BG1 i 2, nemojte ocekivati zanimljive likove kao u originalima, nema Larian taj kvalitet cak i pored ogromnog budzeta. Pogledajte samo Astariona, bice vam jasno. Ono sto mene raduje je kvalitetan gameplay i sloboda pristupa rjesavanju problema, na sistemski nacin. Tj. ono po cemu je Larian poznat. I dobra produkcija, naravno.

Baldur's Gate, Pathfinder, NWN i slicno (pogotovo Pathfinder) su RPGi u kojima pobjedjujes na level-up screenu, Larianovi RPG se dobijaju na samom bojistu, ogromna je razlika u dizajnu. PoE je npr. negdje izmedju. Mislim da ce biti zanimljiv BG3, bez obzira na probleme. Samo treba imate realna ocekivanja.
Tito_i_Partija

#42464 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Već nam je Larian pokaz'o da u BG3 možemo čak bacat' cipele i čizme na neprijatelja. Znači prva igra gdje možemo zlikovce fajtat u stilu "Torbicom ga Fuade". :D
n+1

#42465 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Tito_i_Partija wrote: 04/11/2022 14:46
geralt wrote: 04/11/2022 14:37 Zadnji put kad sam igrao BG2 + Throne of Bhaal, igrao sam sa evil likom (uz pazljivo balansiranje reputacije da ne potone previse, sto je znacilo zavrsavanje i "dobrih" questova), i playthrough mi je bio ekstra. Prica BG1 ima vise smisla ako igras kao good guy, ali zato prica Throne of Bhaal ima vise smisla ako si zlica.
Još je Bioware im'o tendenciju da kažnjava evil igrače. Dižeš reputation dobrim djelima = jeftinije cijene u svim radnjama, a za loša djela je sve skuplje. Pa su onda davali puno više XPa za završavanje questa u dobrom maniru, dok su za loše davali marginalno više para, što je bilo smiješno, jer je para uvijek bilo na pretek. Kad sam igr'o evil karaktere uvijek sam bio prinuđen da završim quest k'o dobrica, pa onda da ubijem nekog da spustim reputaciju. To im je baš bilo bezveze.
Zato propucaš prodavača i bude free. :D
Tito_i_Partija

#42466 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Kome ću onda prodat' onaj silni junk što izvučem iz neke tamnice? Valja granat' pos'o. :D
n+1

#42467 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Tito_i_Partija wrote: 04/11/2022 22:41 Kome ću onda prodat' onaj silni junk što izvučem iz neke tamnice? Valja granat' pos'o. :D
Prodaj, a onda ga propucaj. :lol:

Image
Tabakmalac

#42468 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Eno na Epic Games Store-u besplatan Rising Storm 2: Vietnam. Goooooood morning Vietnam.
Rothmans

#42469 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rothmans »

ferratilis wrote: 29/10/2022 15:29
Ja prije par godina odem na kucu da skinem neke slike sa starog kompa. I haj vidim ikonica vajs sitija medju ostalima i udjem (igrao ga 2006/07 neprestano). Kad tamo sva auta u garazama dje sam ih i ostavio. Damn ninjas cuttin onions
n+1

#42470 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Topić soundtrack bio.

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#42471 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

n+1 wrote: 06/11/2022 13:48 Topić soundtrack bio.

Jasta je.

I iako mi je VC imao bolji soundtrack, Horse with no name dok se vozikam pustinjom u San Andreasu mi je ipak poseban dozivljaj.
PhilJacksonIzvala

#42472 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by PhilJacksonIzvala »

A all my exs live in texas? :)
n+1

#42473 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Image

:D

P.S. Samo zbog Vice City želim posjetiti Miami. :D
MarlboroGold

#42474 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

Tito_i_Partija wrote: 04/11/2022 14:46
To o kažnjavanju su popravili kasnije u raznim modovima i slično koje su pravili fanovi, pa je bilo drastično manje izraženo.
Ja sam jednom skinuo neki ultra high difficulty mod kad je sve mnogo teže i kad najobičniji wizardi castaju lvl 6+ spellove kad si tek oko petog levela :mrgreen:
Dok sam izašao iz Irenicusovog dungeona zaginuo sam sigurno 50 puta :lol:
Došao do onog Firkraaga i odustanem... šta god probaš ne može, jer nabaci na sebe bar 10 raznih high lvl protectiona, a ti imaš samo breach i slično...
Mogu misliti kakav je onda Demigorgon ako je ovaj neuništiv
Last edited by MarlboroGold on 06/11/2022 19:09, edited 3 times in total.
MarlboroGold

#42475 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

Btw Football Manager 2023 izlazi u utorak. Goodbye life. Moraću se razvesti od žene :lol:
Post Reply