Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
insomnia78

#42451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

drug_profi wrote:
Kikibombona wrote:
I ja zelim da me ateisticki ukopaju ali ne vjerujem da ce porodica tako postupiti. Agresivnost, drskost i bezobrazluk tipicna za vjernike.
Ja sam okupio svoju familiju. Oca, majku, sestru, suprugu jednog dana u toku rata kad je izgledalo da je nemoguce prezivjeti, a dok je vjera agresivno prodirala u sve.
Rekao sam im da ako poginem na sahrani necu svestenike, necu moraliste, necu oficire, mahom jebivjetre koji su kroz politiku najednom postali vojni geniji.
Samo moji saborci. Nek prouce fatihu ako zele, nek zapale svijece, nek urade sta god je njima lakse.
Inace cijela moja uza familija je ateisticka i nije bilo mozda ni nuzno ovo, ali bojao sam se da ih neko ne nagovori radi nekog obecanog benefita, pomoci, penzije ili sl.

Ja sam bio borac Armije Republike Bosne i Hercegovine. časno sam branio sebe, svoju porodicu, svoj grad i svoju drzavu. Tim redom.
Za vjeru mi je pucao q, i smatrao sam je jednom od glavnih krivaca za sranje u koje sam upao.
Inace se ne bi razlikovali ni po cemu. Mi i oni. Ne znam kako bi se uopste podijelili u ekipe.
Ne brini. Znaju oni
PS: sto te onda napadose tako ateisticki nastrojenig?
drug_profi

#42452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

insomnia78 wrote:
drug_profi wrote:
Kikibombona wrote:
I ja zelim da me ateisticki ukopaju ali ne vjerujem da ce porodica tako postupiti. Agresivnost, drskost i bezobrazluk tipicna za vjernike.
Ja sam okupio svoju familiju. Oca, majku, sestru, suprugu jednog dana u toku rata kad je izgledalo da je nemoguce prezivjeti, a dok je vjera agresivno prodirala u sve.
Rekao sam im da ako poginem na sahrani necu svestenike, necu moraliste, necu oficire, mahom jebivjetre koji su kroz politiku najednom postali vojni geniji.
Samo moji saborci. Nek prouce fatihu ako zele, nek zapale svijece, nek urade sta god je njima lakse.
Inace cijela moja uza familija je ateisticka i nije bilo mozda ni nuzno ovo, ali bojao sam se da ih neko ne nagovori radi nekog obecanog benefita, pomoci, penzije ili sl.

Ja sam bio borac Armije Republike Bosne i Hercegovine. časno sam branio sebe, svoju porodicu, svoj grad i svoju drzavu. Tim redom.
Za vjeru mi je pucao q, i smatrao sam je jednom od glavnih krivaca za sranje u koje sam upao.
Inace se ne bi razlikovali ni po cemu. Mi i oni. Ne znam kako bi se uopste podijelili u ekipe.
Ne brini. Znaju oni
PS: sto te onda napadose tako ateisticki nastrojenig?
Ja da sam na tvom mjestu ja bih se poklopio usima.
Ali ja imam obraza jbg.
insomnia78

#42453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Ma ti si zlatan
drug_profi

#42454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

insomnia78 wrote:Ma ti si zlatan
a ti si razgulio.
kiligonzales

#42455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

drug_profi wrote:
kiligonzales wrote: IZ i mi muslimani to obilježavamo, a da se uvijek sjetimo i drugih barem pomenom.
Pa tako je. To i mi tvrdimo i podrzavamo.
Muslimani vjernici i IVZ neka obilaze u svom aranzmanu.

A drzava i drzavni cinovnici tu mogu prisustvovati samo po licnoj potrebi. Jal duhovnoj, jal materijalnoj.
Bio sam na dosta godisnjica , gradjanin obicni, odem sjetim se istih, najradije odem do Alipašine dzamije, tu su u haremu ukopani heroji poput rhm. Palića, Zajke, Šehovića, Talijana, Panjete...

Vezan srcem, sjećanjem i datumima, ne strankama i udruzenjima
drug_profi

#42456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

kiligonzales wrote:
drug_profi wrote:
kiligonzales wrote: IZ i mi muslimani to obilježavamo, a da se uvijek sjetimo i drugih barem pomenom.

A drzava i drzavni cinovnici tu mogu prisustvovati samo po licnoj potrebi. Jal duhovnoj, jal materijalnoj.
Bio sam na dosta godisnjica , gradjanin obicni, odem sjetim se istih, najradije odem do Alipašine dzamije, tu su u haremu ukopani heroji poput rhm. Palića, Zajke, Šehovića, Talijana, Panjete...

Ja apsolutno nemam nista protiv toga. I sam obiđem grobove meni dragih ljudi, onda i kada ja osjetim potrebu za tim, a ne da me neko slika i da sa time mašem da ostvarim svoju korist.
Jer fakt je da SDA ovaj slučaj pominje SAMO da bi ostvarila svoju korist, a ne radi vjere, šehida, boraca ili Bosne.
insomnia78

#42457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

drug_profi wrote:
insomnia78 wrote:Ma ti si zlatan
a ti si razgulio.
Jasta sam.
skoronikako

#42458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by skoronikako »

Kikibombona wrote:
Vjernici su u tom pogledu cesto bezobrazni i strasno agresivni u nametanju svoje volje.
Zamisli nisu jedini u tome. Komunisti? Ateisti? Vjernici? LGBT? Kod svih njih ima ljudi koji su strašno agresivni u nametanju svoje volje. Je li Asad samo blago agresivan u nametanju svoje vladavine?

General War prije dvije stranice piše "ako ti ne odgovara, razguli sa teme". Da li je to nametanje? Ili je to sad samo osobina vjernika?
Kikibombona

#42459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

skoronikako wrote:
Kikibombona wrote:
Vjernici su u tom pogledu cesto bezobrazni i strasno agresivni u nametanju svoje volje.
Zamisli nisu jedini u tome. Komunisti? Ateisti? Vjernici? LGBT? Kod svih njih ima ljudi koji su strašno agresivni u nametanju svoje volje. Je li Asad samo blago agresivan u nametanju svoje vladavine?

General War prije dvije stranice piše "ako ti ne odgovara, razguli sa teme". Da li je to nametanje? Ili je to sad samo osobina vjernika?
Komunizam i religije su dvije strane iste medelja. Agresivni jedni i drugi. Dvije agresivne ideologije. Takmice se ko ce biti gori.

Ateizam nije ideologija vec stav da nema Boga.

Homosekusalci se bore za svoja prava, ne vidim da ikoga prisiljavaju na bilo sta.
General War

#42460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

skoronikako wrote:
Kikibombona wrote:

GW je rekao tipu koji u dva navrata naziva NS pogrdnim imenom i projicira svoje frustracije...to se odnosi na ovu temu a ne na necije vjersko osjecanje...sto se mene tice, slavite sta hocete niste me pitali tada, a nemojte meni sad nesto naturat s cime ja nemam veze ni moji saborci.
Company85

#42461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Company85 »

Al vas MUNAFIK zadevera sto mu je i bio cilj
General War

#42462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Company85 wrote:Al vas MUNAFIK zadevera sto mu je i bio cilj
Sve sto rade, protiv sebe rade, nikoga on nije zadeverao..podrsku dobija samo iz patriJotske dijaspore.
skoronikako

#42463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by skoronikako »

Kikibombona wrote:
skoronikako wrote:
Kikibombona wrote:

Komunizam i religije su dvije strane iste medelja. Agresivni jedni i drugi. Dvije agresivne ideologije. Takmice se ko ce biti gori.

Ateizam nije ideologija vec stav da nema Boga.

Homosekusalci se bore za svoja prava, ne vidim da ikoga prisiljavaju na bilo sta.
Gdje sam napisao da je ateizam ideologija? Bez obzira na definiciju i ovi su agresivni. Kao i određeni članovi LGBT zajednice, kao i feministkinje. Milion drugih grupa. Bajkeri, vegani.

Dakle suština! Ima agresivnih ljudi u svim segmentima života.

@GW Opet je agresivnost, odnosno nametanje. Ko smo mi? Vi?
Kikibombona

#42464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

General War wrote:
Company85 wrote:Al vas MUNAFIK zadevera sto mu je i bio cilj
Sve sto rade, protiv sebe rade, nikoga on nije zadeverao..podrsku dobija samo iz patriJotske dijaspore.
Senad na FACE opleo zestoko po IZ BiH, kaze da su vjersko krilo SDA. Optuzio ih za kriminal itd.

...

Kaze Munafik, treba se povuci vlada jer Forto nije posjetio sehidsko mezarje...

A ko da zauzme mjesto, da nije slucajno SDA...!????? Stranka koja je sve unistila od rata naovamo. Sve su pokrali. Sve su obesmislili. Ucinili su da vise nista nema smisla i da normalni ljudi napustaju brod koji tone. Ista ona SDA koja je ponizila sehide i njihove porodice. Jesu li ti borci dali zivot za ovo sto je napravila SDA gdje ima vlast!???

...

Vlada Kantona Sarajevo je najavila da ce ove godine izdvojiti novac da se zaposle sva djeca sehida. Je li znacajnije to ili slikanje na mezaru zarad jeftinih politickih poena!??

...

I ova odluka vlada da zaposli djecu sehida je naisla na zestoke kritike koje itekako imaju uporiste. Medjutim, ja tu odluku uprkos svemu opravdavam, toj djeci se drzava mora oduziti jer su izgubili roditelje koji su se borili za drzavu...
kiligonzales

#42465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

General War wrote:
kmirsad wrote:Poginuli borac, muslimanskog imena i prezimena, ateista do kosti, pije, krmojed... jel šehid ili pali borac...
Sve je ovdje jasno podjeljeno, imas jasno i u zakonu podvucena linija o braniteljima bih, gdje se nabrajaju ta dva pojma ponaosob...znaci nije isto.
Ti branitelji bice prije zbog HDZ i HVO-a.
kiligonzales

#42466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

drug_profi wrote:
kiligonzales wrote:
drug_profi wrote:

Ja apsolutno nemam nista protiv toga. I sam obiđem grobove meni dragih ljudi, onda i kada ja osjetim potrebu za tim, a ne da me neko slika i da sa time mašem da ostvarim svoju korist.
Jer fakt je da SDA ovaj slučaj pominje SAMO da bi ostvarila svoju korist, a ne radi vjere, šehida, boraca ili Bosne.
Mene iskreno nerviraju silne stranke i udruzenja koji su tu samo zato sto ce od toga obiljezavanja usicariti sta. Naravno SDA se i odrzava time sto iz budzeta gura svoja udruzenja boraca. Eto vidjeli smo sada blamazu iz Vase Miskina / Ferhadije kad se posvadjaju idioti iz dva udruzenja kome pripada pravo da oda pocast zrtvama i cije su zrtve i tu su uspijeli ugurati politiku. Lešinare nad mrtvima.

Image
Volim sijesti tu na sofama i onda pogledati na ovaj behar preko nišana heroja. Tu napunim i srce i dusu.
Kikibombona

#42467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Denis Grac se zestoko obracunao sa onim SDS Tadicem sto je Dodika nazvao 'Baja' :D

https://m.youtube.com/watch?v=45h1qQLVQHE
Moenx

#42468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Moenx »

Žestoko
GandalfSivi

#42469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

Ja samo naletio da vidim je li se Munafik prisjetio danasnjeg datuma, ili mu iz centrale nisu javili koji je znacaj istog...
General War

#42470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

GandalfSivi wrote:Ja samo naletio da vidim je li se Munafik prisjetio danasnjeg datuma, ili mu iz centrale nisu javili koji je znacaj istog...
:lol:
drug_profi

#42471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

GandalfSivi wrote:Ja samo naletio da vidim je li se Munafik prisjetio danasnjeg datuma, ili mu iz centrale nisu javili koji je znacaj istog...
Bice da je smetnja na vezama.
Ja sam bio na mezaru prijatelja koji je na danasnji dan otisao u vjecnost.
Nije bilo novinara. Ne znam jesam li dzaba isao.
kmirsad

#42472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:
Bice da je smetnja na vezama.
Ja sam bio na mezaru prijatelja koji je na danasnji dan otisao u vjecnost.
Nije bilo novinara. Ne znam jesam li dzaba isao.
E moja blentovino... ti isto ko da si neki od onih nesposobnjakovića iz NS... Pa đe se to ide na grob ili mezar , palom borcu ili šahidu bez bar pet kamera i voda novinara...A moj profilu...nikad ti neš imat svoj avion...
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#42473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

Kikibombona wrote: ...

Vlada Kantona Sarajevo je najavila da ce ove godine izdvojiti novac da se zaposle sva djeca sehida. Je li znacajnije to ili slikanje na mezaru..
Samo djecu sehida ili djecu svih poginulih boraca?
kmirsad

#42474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Djeca svih poginulih boraca bit će zaposlena.
insomnia78

#42475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Aha. A sad je svih. Nema veze sto kazu sehida?
Locked