Dešavanja u Srbiji

Banksy

#42451 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

llull wrote:Zanimljiva emisija, baciti oko ako vas zanimaju desavanja kod susjeda ...

Podosadna bila.
insomnia78

#42452 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insomnia78 »

arzuhal wrote:Image
Image
llull

#42453 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

Banksy wrote:
llull wrote:Zanimljiva emisija, baciti oko ako vas zanimaju desavanja kod susjeda ...

Podosadna bila.
Pa za promjenu su imali normalnu pricu, a ne prekidanje, svadju i lupanje gluposti. Gospodin skroz desno je nas bosanac, Mijatovic iz Bijeljine porijeklom.
burgundy

#42454 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by burgundy »

bilo je Angelini :izet:
Zlocin&Kazna

#42455 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Zlocin&Kazna »

Kad skontas da su glavni mediji u Srbiji koji godinama oblikuju javno mišljenje u rangu našeg Saffa (doduše Saff dođe k'o malo dijete za jedan Informer)

Vjerujem da su vijest kopirali odnekuda, a oko naslova se potrudili
Image
llull

#42456 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

Informer nije ni blizu glavnog medija u srbiji, ni po tirazu ni po klikovima. Sto se tice online portala u Srbiji prvi su Blic i Kurir a za njima idu B92, Telegraf i N1, Informer nije ni u prvih 10 po posjetama. A sto se tice stampanih medija tu su jos vise zanemareni, jer opet Blic vlada, pa Novosti, Politika.
Sto se tice TV tu je smece na prvom mjestu, Pink je najgledanija tv ( pretpostavlja se ) a iza njega su RTS i Prva... Ono sto valja je na SBB kablovskoj mrezi a to su N1 i Nova S.

Padamo pod utisak nekoliko postova informera ovdje i sad svi mislimo kod njih diznilend od medija, a realnost je daleko od Informerovih nebuloza.
Tvrtko II Kotromanić

#42457 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tvrtko II Kotromanić »

llull wrote:Informer nije ni blizu glavnog medija u srbiji, ni po tirazu ni po klikovima. Sto se tice online portala u Srbiji prvi su Blic i Kurir a za njima idu B92, Telegraf i N1, Informer nije ni u prvih 10 po posjetama. A sto se tice stampanih medija tu su jos vise zanemareni, jer opet Blic vlada, pa Novosti, Politika.
Sto se tice TV tu je smece na prvom mjestu, Pink je najgledanija tv ( pretpostavlja se ) a iza njega su RTS i Prva... Ono sto valja je na SBB kablovskoj mrezi a to su N1 i Nova S.

Padamo pod utisak nekoliko postova informera ovdje i sad svi mislimo kod njih diznilend od medija, a realnost je daleko od Informerovih nebuloza.
Nije ni Blic nista bolji od Informera
llull

#42458 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

Prije je bila ogromna razlika, nakon dolaska Vucica dolazi do zaokreta, postaju senzacionalisticki i populisticki portal i casopis koji iskljucivo radi za SNS ( Sumnjivo zar ne da novine i portal u vlasnistvu Svicarske kompanije Ringier tako jako podrzavaju ex cetnicko nacionalistickog lidera ).
Nisu ni jedini, mediji u vlasnistvu stranog kapitala su mahom naklonjeni Vucicu.
Blic se samo distancirao od dnevno politickih desavanja i kritika SNS, jednostavno se to ignorise. Vise od mjesec dana su npr ignorisali proteste.
Za grupaciju koja dolazi sa zapada, i koja njeguje "demokratske" vrijednosti je malo cudno da takve stvari ignorisu.

Jbg mediji su mu profesija pa sam upucen u to, sto se tice stampanih medija jedninu konkretnu i ispravnu sliku mozete vidjeti u Nedeljniku i dnevnim novinama pod nazivom Danas. Sve ostalo je pod kontrolom vlasti.
Banksy

#42459 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

llull wrote:
Banksy wrote: Podosadna bila.
Pa za promjenu su imali normalnu pricu, a ne prekidanje, svadju i lupanje gluposti. Gospodin skroz desno je nas bosanac, Mijatovic iz Bijeljine porijeklom.
Bez svađe, ali i bez diinamike, monotono, nezanimljivo uz to, pretvorilo se u Obradovićev pr show, teško da ću gledati narednu,
Cvijetin je bio Mijatović, ali ovaj Cvijetin je neki drugi.
llull

#42460 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

Ofulao, Milivojevic je ... sad sam izguglao...

https://sr.wikipedia.org/wiki/Cvijetin_Milivojevi%C4%87

Pa jbg za dinamiku gledaj onda neki rijaliti ... :D
Banksy

#42461 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

Pa jbg, ima dinamike i bez rijalitija.
bogoljub

#42462 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bogoljub »

Zlocin&Kazna wrote:Kad skontas da su glavni mediji u Srbiji koji godinama oblikuju javno mišljenje u rangu našeg Saffa (doduše Saff dođe k'o malo dijete za jedan Informer)

Vjerujem da su vijest kopirali odnekuda, a oko naslova se potrudili
Image
https://www.facebook.com/196390633882/p ... 403363883/
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#42463 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by japin_mutapi »

sve je ovo predstava za narodne mase, koju zajedno igraju vlast i opozicija sa jasno odredjenim ulogama
ljudi treba da se umore i istrose prije priznanja kosova kako ne bi izazvali opsti haos i nerede koji bi destabilizovali cijelu regiju

priznanje kosova od strane srbije je pitanje vremena i vlada nema problem sa tim
problem je kako realizovati
llull

#42464 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

Vucic sa tim nema problema, kao i ublehe oko njega ... Srbija ima itekako problem sa tim, ovih dana su posebno mediji upaljeni sto se Kosova tice a i javnost. Politicar koji se u to upusti apsolutno gubi svaku podrsku gradjana isto kao sto bi kod nas neko rekao da RS treba da ide svojim putem mimo BIH. Zapalili bi ga odmah svi na sred Vjecne Vatre, bar tako ja gledam na to.
Maraschino

#42465 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

llull wrote:Vucic sa tim nema problema, kao i ublehe oko njega ... Srbija ima itekako problem sa tim, ovih dana su posebno mediji upaljeni sto se Kosova tice a i javnost. Politicar koji se u to upusti apsolutno gubi svaku podrsku gradjana isto kao sto bi kod nas neko rekao da RS treba da ide svojim putem mimo BIH. Zapalili bi ga odmah svi na sred Vjecne Vatre, bar tako ja gledam na to.
Zaboravio si onu vecinu sto ne zeli Kosovo nazad u sastav Srbije(takav je i Vucic).
Vucic zeli dio da bi opravdao pregovaranje pa makar to bila dva sela.
seln

#42466 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

Miroslav Lazanski novi ambasador Srbije u Rusiji

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
spreca

#42467 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

seln wrote:

Nije valjda da su rusi pristali na takvo ponizenje :shock: .....pogotovo sto oni znaju Lazanskog bolje nego on sam sebe...svasta
seln

#42468 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

spreca wrote:
seln wrote:

Nije valjda da su rusi pristali na takvo ponizenje :shock: .....pogotovo sto oni znaju Lazanskog bolje nego on sam sebe...svasta
A jebi ga, valjda nagrada za decenije lazi i agitacije.
SmokingMan

#42469 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SmokingMan »

llull wrote:Informer nije ni blizu glavnog medija u srbiji, ni po tirazu ni po klikovima. Sto se tice online portala u Srbiji prvi su Blic i Kurir a za njima idu B92, Telegraf i N1, Informer nije ni u prvih 10 po posjetama. A sto se tice stampanih medija tu su jos vise zanemareni, jer opet Blic vlada, pa Novosti, Politika.

Blic je i dobar koliko su Novosti podle,ja imam kontakta sa tim novinama svakodnevno pa zna šta sve pišu.Novosti i informer gotovo mogu ruku pod ruku,samo je razlika u stilu prenošenja informacija.
llull

#42470 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

Maraschino wrote:
llull wrote:Vucic sa tim nema problema, kao i ublehe oko njega ... Srbija ima itekako problem sa tim, ovih dana su posebno mediji upaljeni sto se Kosova tice a i javnost. Politicar koji se u to upusti apsolutno gubi svaku podrsku gradjana isto kao sto bi kod nas neko rekao da RS treba da ide svojim putem mimo BIH. Zapalili bi ga odmah svi na sred Vjecne Vatre, bar tako ja gledam na to.
Zaboravio si onu vecinu sto ne zeli Kosovo nazad u sastav Srbije(takav je i Vucic).
Vecina ( ogromna ) ne da Kosovo, ne znam na koju ti mislis. Samo sto ista ta vecina ne zna ni sta bi radila sa tim istim Kosovom da se vrati. Za njih ono ima neko mitsko znacenje, bez obzira na sve sta mi svi mislili o njima ( opravdano ) oni su na toj zemlji vijekovima . Oni se ne mogu nikada odreci manastira i crkava dolje.
CPT

#42471 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CPT »

llull wrote:
Maraschino wrote:
Vecina ( ogromna ) ne da Kosovo, ne znam na koju ti mislis. Samo sto ista ta vecina ne zna ni sta bi radila sa tim istim Kosovom da se vrati. Za njih ono ima neko mitsko znacenje, bez obzira na sve sta mi svi mislili o njima ( opravdano ) oni su na toj zemlji vijekovima . Oni se ne mogu nikada odreci manastira i crkava dolje.
Jasta ne mogu, zbog toga su Kosovo masovno napustali. Ogromna vecina nece Kosovo (sa Albancima) sto znaci da nece Kosovo. Sve ovo nadmudrivanje oko "manastira i crkava" je zelja Beograda da otme bogatiji dio Kosova i ako je ikako mogoce Albancima zagorca zivot sa jos jednom "RS". Kako Albanci nisu od juce taj plan bas i ne prolazi. :wink:
Blixen

#42472 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Blixen »

japin_mutapi wrote: priznanje kosova od strane srbije je pitanje vremena i vlada nema problem sa tim
problem je kako realizovati
Hoce li onda i Laktasenko morati priznati Kosovo?
llull

#42473 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

Ako Vucic ne prizna sada Kosovo a lako je moguce da ce uraditi ( a na vlast je dosao preko tog Kosova i price kako ce ga vratiti ) niti jedan srpski politicar ga u narednih 30 godina sigurno nece priznati.
Srbi kao srbi ga nece priznati, zajebi te sve price oni nece sa albancima i sl. Imas brate albanaca svuda po srbiji eno ih ubise pare.
Isto kao sto vecina bosnjaka nece sa srbima a nece da dozvole da se RS otcjepi ... isti je to k..ac
Dok god Srbija ne prizna Kosovo ono nije zavrseno, bas kao sto je i sa Krimom i Ukrajinom. Mogu Rusi biti jaki koliko god oni hoce, Krim je Ukrajina kao sto je Banja Luka Bosna. Dzaba Dodari svo laprdanje.
spreca

#42474 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

seln wrote:
A jebi ga, valjda nagrada za decenije lazi i agitacije.
ja mislim da je tu nesto drugo....Znaju oni da je LaZhanjski spreman prodati svoju otadzbinu i biti rusko trece uho i oko u srbiji....a i srbija ce se jos dugo ovako sramotiti ....Lazahanjskog ni u srbiji niko ne uzima za ozbiljno
mO k3

#42475 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mO k3 »

ne bi bilo dobro da aleksandar prizna kosovo ...
Post Reply