Kakve noge Željka ima?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
StupskaBitanga
#42426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pitanje dana
Kakve noge Željka ima?

Kakve noge Željka ima?
- seln
#42427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dlakave?StupskaBitanga wrote:Pitanje dana
Kakve noge Željka ima?![]()
- Janjicar
#42428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nadam se da makar oni imaju posten sindikat kojeg nece moci kupiti...Zbog teškog stanja u rudnicima Sindikat rudara FBiH 20. jula organizirat će mirne proteste pred zgradom Federalne vlade u Sarajevu. Ovu informaciju jučer je u izjavi za „Dnevni avaz“ potvrdio i Sinan Husić, predsjednik Sindikata rudara FBiH, navodeći da je odluka o protestu donesena na sjednici Upravnog odbora tog sindikata.
Bez dogovora
Rudari su posljednjih sedmica vodili razgovore s vlastima o rješavanju nagomilanih problema, u sklopu kojih su tražili ulaganje u modernizaciju rudnika, a pojavila se ideja o tome da se novac izdvaja iz cijene električne energije. Ali, dogovor za sada nije postignut.
- Protest je posljednje upozorenje vlastima na stanje u koje su dovedeni rudari i rudnici u FBiH. Mi smo Federalnoj vladi ponudili opciju kako da se izađe iz teške krize u koju su zapali rudnici, ali, nažalost, Vlada to ne prihvata. Naš prijedlog bio je da se iz cijene kilovat-sata proizvedene električne energije izdvoji jedan fening koji bi išao u svrhu modernizacije rudnika te da iz tih sredstava jedan dio ide za razvoj i modernizaciju rudnika, drugi dio za potrebe socijalno najugroženijih građana i treći dio da ide u Zavod PIO/MIO. Premjer Novalić i njegovi saradnici odbili su naše prijedloge - kazao nam je jučer Husić.
On navodi da je „eksplozija rudarskog bunta“ na vidiku, što, kaže, ne bi nikome donijelo dobro. Zabrinut je, ističe, kako zbog teških uvjeta u kojima rudari rade i ne bude li reakcije države na njihove opravdane zahtjeve, teško da ko može predvidjeti daljnje poteze Sindikata rudara.
Htjeli i ranije
Rudari su ranije željeli svoje nezadovoljstvo izraziti na protestima, ali iz pijeteta prema Srebrenici i obilježavanja 20. godišnjice genocida, odlučili su da na proteste izađu tek 20. jula.
Ne tražimo novac za plaće, nego da nas ne vade mrtve iz jama
- Ne znam ko je taj ko u ovakvim uslovima rada može garantirati sigurnost rudarima. Svi se iščuđuju kada se desi neka nesreća u rudnicima, ali niko od onih koji itekako dobro znaju odgovore, ne odgovara na pitanje zašto se nesreće dešavaju. Rudari ne traže novac ni za plate ni za neka druga davanja, traže da se poboljšaju njihovi uslovi rada, da ih iz jama i s kopova ne bi mrtve izvlačili – poručuje Husić.
-
das auto
#42429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Josipa Rimac, gradonačelnica Knina i šefica HDZ-ove kampanje, u petak navečer kod Livna doživjela je prometnu nesreću u kojoj je deblji kraj izvukao konj, javlja Tris.
Naime, Rimac se u društvu dvaju dogradonačelnika (Nikolom Blaževićem i Slavenom Ivićem) vozila u službenom VW Passatu Grada Knina iz Viteza prema Kninu, vraćajući se s klauzure HDZ-a u Vitezu, a za volanom se nalazio šibensko-kninski dožupan Tomislav Vrdoljak.
Automobil je naletio na krdo divljih konja te je oštećen. Čelništvo Knina nije zadobilo ozljede.
"Ne poznajem to područje, ali bilo je to negdje u okolici Livna, kada smo automobilom naletjeli na krdo divljih konja. Vozač je čitav dan pio samo kavu i vodu, nije brzo vozio, ali bio je mrak i konji su skočili pred nas. Hvala Gospi da smo svi živi i zdravi... Dobro sam, da nisam, bila bi na bolovanju", kazala je Rimac, koja je natukla rame.. Primjerice, zajedno s Tomislavgradom radimo monografiju o hrvatskim kraljevskim gradovima. Do proslave je ostalo jako malo vremena i imamo jako, jako puno posla", objašnjava Rimac.
Gradonačelnica je istaknula i kako njoj odlazak na stranačku klauzuru službenim vozilom nije sporan, jer su u susjednoj državi imali niz poslova koji su morali biti obavljeni u ime grada.
"Bili smo u obilasku kninskih gradova prijatelja u BiH, gdje smo donijeli pozivnice i dogovarali detalje oko proslave 20. obljetnice Oluje
"Vozilo VW Passat šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao T. V. (42) iz Knina u petak 24. srpnja oko 21.15 sati na magistralnoj prometnici Livno – Šuica – Kupres kod predjela zvanog Borova glava udario je u konja. Radi se o prometnoj nesreći u kojoj je na automobilu nastala manja materijalna šteta, a ozlijeđeni konj je predan na skrb lokalnoj udruzi za zaštitu životinja. Očevid je obavila Policijska postaja Livno", kazali su iz MUP-a Herceg-bosanske županije, piše Tris.
Glasnogovornik MUP-a kazao je kako se takve prometne nesreće događaju najmanje pet do šest puta godišnje jer tim područjem krstari nekoliko stotina divljih konja, potomaka mješanaca koje su stanovnici livanjskih sela pustili u divljinu 70-ih godina prošlog stoljeća, kada su išli raditi u Njemačku, a na povratku su kupovali traktore.
"Što je dalje bilo s konjem i je li preživio ne znam", kazao je glasnogovornik MUP-a.
Tris piše kako iz Livna stižu informacije da zaštitari životinja konju nisu uspjeli pomoći, no Rimac je uvjerena da je konj preživio.
"Ja sam sa sela i volim konje. Bilo bi mi strašno da smo ga ubili", kazala je Rimac.
-
das auto
#42430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako nije cula za internet barem je cula za postu. Sluzbena delegacija sa sluzbenim vozilom bez icijeg zanja krstari drugom drzavom ( naravno BiH ) jer to niko drugi u svijetu ne bi dozvolio) i ,,dijeli,, na ruke pozivnice za party. Od gruda malo se skokne do Viteza pokupi se koji konj na cesti i nazad u slobodarski Knin.Kakva drskost, kakav bezobrazluk.
-
das auto
-
putokaz1
#42432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Stranka koja je napravila rahmetli državu napravila koaliciju sa rahmetli strankom
- MuaDib
#42433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Radončić: Ako želimo sačuvati BiH, Izetbegović i ja moramo do kompromisa
BiH, ako želi da opstane, očigledno zahtjeva kompromis svih, uključujući i mene i gospodina Izetbegovića i Čovića.
Napisao je ovo tokom vikenda na svom Twitteru Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost (SBB).
BiH, ako želi da opstane, očigledno zahtjeva kompromis svih, uključujući i mene i gospodina Izetbegovića i Čovića. http://t.co/5x1sNnDD9n
— Fahrudin Radončić (@RadoncicF) August 22, 2015
Da li je ovim riječima i potvrđeno ono što se spekulira već danima, o ulasku SBB-a u koaliciju sa SDA i HDZ (Dragan Čović, lider Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, već izvjesno vrijeme žestoko lobira za Radončićev ulazak u Vladu FBiH), ostaje da se vidi, možda već danas kada će rukovodstvo stranke Bakira Izetbegovića održati kolegij.
Na sastanku će biti riječi o Vladi FBiH, a navodno i o prekompoziciji u Vijeću ministara BiH: HDZ BiH je, naime, zatražio da se DF isključi iz državne koalicije.
Dio medija predviđa kako će, prihvati li Radončić ponudu i pristane li, zaista, na kompromis s Bakirom Izetbegovićem, SDS biti 'istisnut' iz državne vlasti.
No, u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) odbacuju ove tvrdnje. Milovan Bjelica, visoki funkcioner SDS-a, izjavio je za ATV kako sa sigurnošću tvrdi „da Savjet ministara ostaje u ovom sastavu i neće biti nikave rekonstukcije.“
Radiosarajevo.ba
- GeeTnT
#42434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako bi volio da sda na pregovore sa tornjakom dovede g-dju Ismetu, a Sejla da vodi zapisnik... 
-
kolegione
#42435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja cu sad biti jedini koji mrzi SDA hahahah jer kad se ujedinite sad vi bice savrsen skup mediokritetaGeeTnT wrote:Kako bi volio da sda na pregovore sa tornjakom dovede g-dju Ismetu, a Sejla da vodi zapisnik...
-
oridjidji
#42436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Radoncic, kukavicje jaje, potureni Bosnjo iz Podgorice, jebe nas godinama ko Bakir i Zlaja.
- GeeTnT
#42437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neca ba doci do toga...zamisli slogan SBB-a "uspjesan bosnjak pod neonskom lampom snage jedinstva"kolegione wrote:Ja cu sad biti jedini koji mrzi SDA hahahah jer kad se ujedinite sad vi bice savrsen skup mediokritetaGeeTnT wrote:Kako bi volio da sda na pregovore sa tornjakom dovede g-dju Ismetu, a Sejla da vodi zapisnik...
-
kolegione
#42438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To su stari pajdasiGeeTnT wrote:Neca ba doci do toga...zamisli slogan SBB-a "uspjesan bosnjak pod neonskom lampom snage jedinstva"kolegione wrote:Ja cu sad biti jedini koji mrzi SDA hahahah jer kad se ujedinite sad vi bice savrsen skup mediokritetaGeeTnT wrote:Kako bi volio da sda na pregovore sa tornjakom dovede g-dju Ismetu, a Sejla da vodi zapisnik...
Što ja volim taj sex
- Danguba
#42439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SARAJEVO, BANJALUKA, MOSTAR - Demokratska fronta (DF) Željka Komšića izaći će iz državne vlasti ukoliko Vijeće ministara BiH usvoji mehanizam koordinacije koji kantonima daje ovlasti u vođenju vanjske politike i mogućnost veta!
Prema još nepotvrđenim informacijama, DF ni po koju cijenu neće pristati na dokument koji je, kao takav, još 2013. godine bio prijedlog SNSD-a, ali su ga od tada u nekoliko navrata odbile partije sa sjedištem u Sarajevu.
Međutim, Vlada FBiH ovaj je dokument usvojila na posljednjoj sjednici u gotovo tajnom postupku, jer o njemu nije bilo niti riječi.
"Istina je da je prijedlog mehanizma koordinacije prihvaćen, a on obuhvata sve razine vlasti, od županija do države", potvrdio je kratko "Nezavisnim" Denis Lasić (HDZ), federalni ministar prometa i komunikacija.
Istovremeno, i Vijeće ministara (VM) BiH, kako je to potvrdio i sam Denis Zvizdić (SDA), predsjedavajući, prihvatilo je načela odluke o sistemu koordinacije. Ovo pitanje već će se u utorak naći na sjednici VM BiH kao 32. tačka dnevnog reda, no, budući da se radi o iznimno osjetljivom dokumentu, koji dugoročno određuje evropski put BiH, pa i samo unutrašnje uređenje zemlje, izvjesnije je da će konačni tekst biti usvojen pred kraj zadanog roka, a to je konac septembra.
Iz DF-a sada prozivaju SDA da se konačno očituje o dokumentu, a Emir Suljagić, član Predsjedništva DF-a i zamjenik ministra odbrane, optužuje SDA da je pristala na to "da se kantoni podržavljuju, da im se daju ovlasti u vođenju vanjske politike, ali i mogućnost veta".
"Polazni osnov za raspravu je dokument iz 2013, koji omogućava kantonima da imaju pravo veta na proces integracija, a riječ je o prijedlogu autora Milorada Dodika. A suština kantonalnog veta, koji je u ovom slučaju zamaskiran iza riječi 'usaglašavanje', je to da će sudbina kantona u kojima živi više od dva miliona stanovnika biti u rukama onih kantona u kojima jedva da živi dvije stotine hiljada stanovnika", kaže Suljagić.
Pojašnjava da tako, primjera radi, Kanton Sarajevo u procesu integracija neće moći dobiti nijedan euro za obrazovne programe dok se s tim ne složi Kanton 10.
-
almir90
#42440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma za slijedeće izbore najbolje glasati za SDA, jer uvijek na kraju bude SDA, pa da se čaba ne mučim(o). 
-
daddy-kool
#42441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /150824109
Na šta se ovdje aludira?
Na onu priču o smanjenju broja kantona, rješavanje Mostara, ili nešto sasvim treće?
Istakao je da će SDA sa svojim koalicionim kapacitetima vrlo rado ući u proširenu koaliciju.
"Kako će se to odraziti na izvršnu vlast to u ovom slučaju ne bih nagađao. Ali ulaskom SBB-a i HDZ 1990 u vlast na federalnom nivou mi bi smo došli do dvotrećinske većine i mogli bi smo mijenjati i Ustav FBiH", rekao je Izetbegović.
Na šta se ovdje aludira?
Na onu priču o smanjenju broja kantona, rješavanje Mostara, ili nešto sasvim treće?
-
StupskaBitanga
#42442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
treći entitet zvanično ali u drugom pakovanju a suština je treći entitet a to je ZHK+K10+HNKdaddy-kool wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /150824109Istakao je da će SDA sa svojim koalicionim kapacitetima vrlo rado ući u proširenu koaliciju.
"Kako će se to odraziti na izvršnu vlast to u ovom slučaju ne bih nagađao. Ali ulaskom SBB-a i HDZ 1990 u vlast na federalnom nivou mi bi smo došli do dvotrećinske većine i mogli bi smo mijenjati i Ustav FBiH", rekao je Izetbegović.![]()
Na šta se ovdje aludira?
Bošnjaci su sada prodali jablanicu i Konjic a Hrvati Kiseljak-Kreševo-Novi Travnik i Budovaču tj HR općine u SBK
- Danguba
#42443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH rekao je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu da će Mehanizam koordinacije biti usvojen najdalje do kraja septembra i da će onda sve iz tog dokumenta biti javno i transparentno.
„Mi smo odredili rok od 30 radnih dana, a to znači da ćemo do polovine ili najdalje do kraja septembra mehanizam koordinacije usvojiti“, rekao je Zvizdić.
Dodaje da su se pojavile različite informacije oko mehanizma koordinacije.
„Volio bih da tu budemo jako precizni, kada mehanizam koordinacije bude usvojen i zvanično će svakako biti i objavljen. To je obaveza. Čim nije objavljen, dakle, on je još uvijek u statusu radnog materijala“, rekao je Zvizdić.
Dodaje da ono što je važno i na čim će se zasnivati mehanizam koordinacije, to je potpuno poštivanje ustavnih i zakonskih nadležnosti u BiH.
Ističe da će mehnaizam koordinaciej biti usklađen sa odredbama Sporazuma o stabilizacji i pridruživanju.
DERVENTA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je na svim nivoima u BiH usvojen mehanizam koordinacije.
"Ostala je još formalna obaveza da preformulišemo određene stvari, s obzirom na činjenicu da je stupio na snagu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Derventi.
Ona je navela da je mehanizam koordinacije prvo usvojila Vlada Republike Srpske, pa Savjet ministara BiH, a zatim Vlada Federacije BiH.
ispuni mi zelju.
-
ophelia92
#42444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
lol zanimljiv, satiričan članak Facebook constructing tower in Congo, trouble with Balkanoid tribe http://satirelife.com/index.php?id=125
- Banksy
#42445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta znači ovo: ''hrvatskog filma''?
Filmovi koje snimaju Hrvati, gledaju Hrvati, šta, ne razumijem ...?
ORAŠJE (BiH) - Projekcijom filma "Imena višnje", režisera Branka Schmidta, u subotu 5. septembra u Orašju počinju "20. dani hrvatskog filma".
-
strucnjak_kofol
#42446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Filmovi iz hrvatske,.isto ko dani njemackog filma....
-
putokaz1
#42447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Putu putuje moj jaran putujem i ja sve nas je otjerala ašik SDA ta
- mayab
- Banksy
#42449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije baš tako. Festival je u Orašju (BiH), alistrucnjak_kofol wrote:Filmovi iz hrvatske,.isto ko dani njemackog filma....Banksy wrote: Šta znači ovo: ''hrvatskog filma''?
Filmovi koje snimaju Hrvati, gledaju Hrvati, šta, ne razumijem ...?ORAŠJE (BiH) - Projekcijom filma "Imena višnje", režisera Branka Schmidta, u subotu 5. septembra u Orašju počinju "20. dani hrvatskog filma".
Zapišavanje teritorije. Odvratno.
Jubilarni festival pod pokroviteljstvom Dragana Čovića i Kolinde Grabar- Kitarović (!?)
Organizacijski odbor također očekuje na premijeri veliki broj visokih uzvanika, dužnosnika BiH i Hrvatske (!?)
Šest filmova je iz jednogodišnje hrvatske produkcije i jedan bh. film. (..."Ničije dijete" Vuka Ršumovića (!). Festival će biti zatvoren filmom iz kinematografije BiH "Stupica nevidljivog djeteta" Šemsudina Gegića(!).)
Uvertira filmskim događanjima postaje tradicionalna "Večer Hercegovine u Posavini" (!?!?)
Zamišljam Dane bošnjačkog filma u Tešnju ...
-
strucnjak_kofol
#42450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nije ako ti kazes , lijepo ti kazem ,a i sam si napisao ko su sponzori ,radi se o hrvatskim filmovima , isto ko sto ce negdje biti dani njemackog filma ,sta ces onda reci, zapisavanje teritorije od strane Švaba ?