LeTalek wrote:noiserr wrote:
Igrao je Modrić za Tottenham koji je Edin regularno bušio. Veći je fazon osvajati trofeje sa manjim timovima. Dzekin jedini hendikep je sto je Citijev talisman bio Aguero. Da Modrić igra na istoj poziciji kao Ronaldo nikad se za njega nebi čulo.
Nemoj pogrešno shvatiti Modrić je dobar igrač ali da je sada klasa iznad Dzeke je jedna obična glupost.
Fudo387 wrote:
Ovaj sto mantra o Modricu i Vidicu kao klasama iznad nije dobar, ni vrijedan paznje. Jasno je odakle dolazi ta prica i koji su motivi.
Modric klasa a Dzeko nije, Edin uvali cetiri gola Lukinoj ekipi.
Modrić posle predje u Real i osvoji 3 lige šampiona, postade (po)najbolji veznjak sveta, a Džeko ode u Romu gde ne moze ni titulu osvojiti...
Svakako da su i on i Vidić klasa iznad. Obojica su u svom primeu bili najbolji ili top 3 na svetu na svojoj poziciji, uvtstavani par puta u idealnih 11...Modrić i dalje ima taj status.
Džeko nikada nije bio top 3, upitno je cak i top 5 napadac sveta da je (bio)...Ma koliko vi pokusavali dokazati suprotno.
E jebiga cuj u top 3. Kako ce biti u top 3, kad su prva dva stalno Ronaldo i Messi?

Bio je u top 5, na momente, a ovako generalno mnogi bi ga stavili u top 10 u zadnjih desetak godina.
Kako drukcije nazvati napadaca koji je uspio biti najbolji strijelac Njemacke i najbolji strijelac Italije?
A sad, poredjenja s Modricem ili Vidicem su neumjesna. Nek igraci nikad ne dozive da zaigraju za top tim Evrope. A opet, i oni koji dozive ne znaci da su u tome bili najbolji. Ovisi isto odakle je igrac i za koju reprezentaciju igra. A pozicija kazem pogotovo. Ja i dalje mislim bez obzira na misljenje nekih - da je napadac posebna sorta fudbalera. Igrac koji daje golove je igrac zbog kojeg se gleda fudbal. To je igrac koji donosi prevagu i to je igrac koji se najvise placa. Znaci ne centralni vezni, ne stoper, ne bekovi ili golman.
Najbolji primjeri su usporedbe eto recimo sta nama znaci Dzeko, a sta Pjanic. Recimo da su isti nivo sto se tice kvaliteta (nemojte sad da i u tu raspravu ulazimo), ali Pjanic nije taj koji uzbudjuje (isto kao ni Modric), ali Dzeko jeste. Iako je Pjanic kljucan igrac jaceg tima od onog u kojem igra Dzeko.
Nego, palo mi je napamet. U vezi ove price sta znaci imati napadaca ove klase. Pozicija u kojoj je Edin Dzeko bio kad je dosao u Wolfsburg me podsjeca na poziciju jednog drugog naseg fudbalera trenutno. I jedan i drugi su dosli u osrednji klub lige petice nakon sto su imali uspjesnu sezonu u slabijim ligama. Slican broj godina. Obojica igrali u Zeljeznicaru.

I sad, ko moze zamisliti takvu zvjezdanu karijeru Riadu Bajicu?

Daj boze.
Ali eto, to samo da na neki nacin pokazem visinu stepenice na koju se popeo Dzeko od, jel ono, 2008e negdje do danas.