drug_profi wrote:Upravo tako. Mi smo svi bili borci Armije RBiH. RBiH. Sekularne drzave. Nikada tu nije smjela da se upetlja nikakva prica o sehidima.
Svi smo bili braca, ratna braca. Ko je dijelio rov sa nekim zna kakve se veze medju ljudima stvaraju. To je vise od rodjenog brata.
I onda nas neki politicar i neki hodza odluci dijeliti radi svojih ciljeva.
Bicu nepristojan malo, ali seruckate na ovu temu boraca dosta.
Nek svako od nas ovdje propita sebe na koliko godisnjica bilo cega vezano za ratnu historiju BiH su bili, na koliko komemoracija i gdje su se oni osvjedocili time da neko borce dijeli?
Bosanac, Bosnjak, Ostali sta god mogu biti u ovoj drzavi, porijeklo mi tako, vjera islam, patriota volim je i ovakvu iako mi nije dala mnogo, nit mora, svakako od 10 prsta svojih zavisim i shvatio sam da covjeku pripada samo ono sto sam uradi, meni ne smeta da me sutra ako stradam za nju neko naziva borcem, herojem, sehidom ako zivot dam za nju i libo me tuki ko ce samnom biti u rovu, samo nek mi dobro cuva ledja, svakako me nece biti.
Samo mi mozemo palamuditi za sta je ko dao zivot, vise vi sa takvom pricom dijelite borce, nego bilo ko ko kaze sehidi i heroji ovoga rata.
Šahid ili šehid znači posvjedočiti, biti svjedokom doslovno. Svakako ljudi vide samo šta je javno, a ko je kod Boga u koga vjerujemo ili ne vjerujemo zavisno od ubjedjenja naših zaista posvjedočio prepustimo Njemu, a ne nama. IZ i mi muslimani to obilježavamo, a da se uvijek sjetimo i drugih barem pomenom.