Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
spinel_

#42426 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Point. wrote: 02/07/2021 12:44
Dozer wrote: 02/07/2021 12:33 Meni je zaista nevjerovatno da pojedini ovdje nisu u stanju uopste sagledati stvari na realan nacin i na bazi cinjenica.....

A cinjenica kazu:
- Nijedna Covid vakcina nije prosla regularni period i nacin testiranja, pogotovo na dugorocne efekte (testiranje vakcine traje minimalno 5 godina, a zapravo je 10 regularni period).
- Pfizer i Moderna mRNK vakcine su vakcine s novom tehnologijom (mRNK), i kao takve su daleko najnepouzdanije i najneprovjerenije koje postoje (Nisu dzaba ovi prozic=zvodjaci uslovili prodaju sovjih vakcina potpisivanje=m ugovora o odricanju odgovornosti za bilo kakve nezeljene efekte).
- Niko ziv nema pojma sta bilo koja vakcina, a pogotovo mRNK vakcine, mogu uzrokovati kod ljudi ni srednjerocno, a pogotovo dugorocno. Ovone znaju cak ni proizvodjaci (zato sad imamo situaciju da se razne nus pojave naknadno uvrstavaju u liste nus pojava - jer je sve testiranje direktno na ljudima, a to je, koliko je meni poznato, zabranjeno na masovnoj skali).
- Cilj farmaceutske inf=dustrije je iskljucivo profit (a do sada su ga ostvarili u destinama milijardi USD), i svako ko misli da je njima cilj da zaista lijece ljude, taj ili totalni debil, ili zlonamjerno favorizira svu tu mainstream pricu. Najbolja izjava ikada je ona: "Farmaceutskoj industriji je stalo do zdravlja ljudi koliko i vojnoj industirji do mira u svijetu." Pametnom dosta.

O sad mi imamo more ovih nekakvih medicinara na temama, koji se polomise da nam "dokazu" da je sve ovo zapravo saasvim OK. Nemojte se ljutiti, ali ja mislim da niko od vas nije stariji od 40 godina, i da vi zapravo nemate blage veze kako danas funkcionise svijet, a pogotovo farmaceutska industrija. Vi zivite u nekom svom zatvorenom svijetu medicine, i vodite se samo onim sto vi licno mislite da je ispravno, pri cemu sasvim uredno zanemarujete sve vanjske cinjenice.

I nema tu nista cudno, tako je u svakoj mogucoj bransi, i tako se ponasa svako unutar svoje branse. Ali, kao super-obrazovani (kakvima sebe smatrate jer imate ono dr. ispred imena), upravo vi, medicinari, biste trebali biti najotvorenijeg uma i biti sposobni da sagledate stvari iz vise uglova i iz raznih perspektiva. Samo tako zaista mozete postati kvalitetni doktroi. Slijepo drzanje price "autoriteta" je najteza moguca nebuloza kojoj se mozete priklonitit. Takodjer je i on=malovazavanje sebe sami i vlastitog intelekta...
Dobro ba jarane skontali smo, ti si najpametniji i najljepši u raji, znaš sve živo i neživo, ekspert si u niz polja a u medicini i vakcinama posebno, Dr, Mr, Hr, Kr si. Ljekar, pekar, apotekar, kolar, stolar sve si ti. :thumbup:

Mislim, meni je zaista nevjerovatno da ti svoje dragocjeno vrijeme trošiš na forum.klix.ba a ne u nekoj renomiranoj ustanovi gdje svi vape za tvojom ekspertizom. Frapirajuće.

Usput, jesi li primio bocu i planiraš li?
Gdje ti je nestao Gates?
Nesto ga nema, zena ga ostavila. Zatim optuzbe za pedofiliju. Autoritet nema sta.
saint_mirad

#42427 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

salik79 wrote: 02/07/2021 11:32 Ja samo znam da se kod nas trenutno najmanje oboljeva i umire, a nikakvih mjera se ne pridrzavamo (sve radi i sve je puno), a najmanji procenat vakcinisanih imamo. Cirkus.
šta ti govori takva praksa? da su mere korisne, da nemaju efekta ili čak da su štetne uzevši u obzir ekonomiju, psihološke probleme i slične posledice zaključavanja?
Naslovnica

#42428 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

saint_mirad wrote: 02/07/2021 13:16
salik79 wrote: 02/07/2021 11:32 Ja samo znam da se kod nas trenutno najmanje oboljeva i umire, a nikakvih mjera se ne pridrzavamo (sve radi i sve je puno), a najmanji procenat vakcinisanih imamo. Cirkus.
šta ti govori takva praksa? da su mere korisne, da nemaju efekta ili čak da su štetne uzevši u obzir ekonomiju, psihološke probleme i slične posledice zaključavanja?
Sabur!
Image
Image
Uskoro u vašem gradu!
:thumbup:
Dozer

#42429 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

saint_mirad wrote: 02/07/2021 13:16
To govori da je ovo sezonski virus i da mjere nemaju nikakve veze ni sa cim. Ja licno sam cak sklon misljenju da su namjerno prosirili influencu A i/ili B, a cemu su dali novo ime.

Napomena: Slabo je ko ovdje imao pravu Grupi A ili B, tako da slabo ko uopste zna koji su njeni simptomi. To sto mi ovdje svako slinjenje nazivamo gripom, ne znaci da to zaista jeste gripa. Tacnije, to su obicne prehlade, a prava gripa ima daleko zajebanije simptome, i cesto ode na pluca, a godisnje ubije cca. 700K ljudi sirom svijeta.
I to je samo od onoga sto se registruje. Bar 5x vise ih se uopste ne registruje i sve preboluju bez odlaska doktoru (jer nemaju ozbiljne simptome). Ako ovo prikazemo u brojevima, dobicemo cifru koja je vrlo bliska ovoj od Covida.

Ranije sam vec precizno objasnio na koji nacin je vrlo lako izmanipulisati GenBank baze podataka.
jeza u ledja

#42430 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 02/07/2021 11:42
jeza u ledja wrote: 02/07/2021 03:12

Ovo iznad nije tacno - vakcina itekako sprjecava asimptomatsku zarazu. Ne znam odakle vam to da ne sprjecava???

Naravno, ne sprjecava 100%, kao sto nije 100% ni od bolesti, hospitalizacije i smrti. Isto vazi za vecinu drugih vakcina i bolescuga.

https://www.contagionlive.com/view/covi ... atic-cases

https://www.forbes.com/sites/johndrake/ ... n-too/amp/

https://www.cidrap.umn.edu/news-perspec ... protection

Sta koji klinac mene quotas?! Imas svog alter ega - Pointa, pa sa njim raspravi njegovu tvrdnju...
Znaci tebi je jasno da vakcine ipak sprjecavaju sirenje zaraze?
jeza u ledja

#42431 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Dozer wrote: 02/07/2021 12:46 Realno, i bez uvrede - glup komentar.

Da, primio sam vakcinu. Sinopharm, ako te bas zanima. To je ubjedljivo najbezbolnija varijanta, s najmanje mogucih dugorocnih problema.
A nije te strah da Kinezi nisu istrazili dovoljno vakcinu, da zele da zarade i tako to?

Ne znam sto se sekiras radi drugih? Mislim po svemu sto pises zvucao si kao da ne vjerujes uopste u virus niti u vakcine. Sad kazes primio vakcinu? Pa mislim, iskljucio si se iz dalje rasprave.
Point.

#42432 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Da, primio sam vakcinu. Sinopharm, ako te bas zanima. To je ubjedljivo najbezbolnija varijanta, s najmanje mogucih dugorocnih problema.

I ne, nisam ja nikakav antivaxer, ni teoreticar zavjere, kako me mnogi ovdje optuzujete vec godinu dana. Ja sam samo u zivotu naucio da poslozim + i -, pa tek onda odradim =.

Kod tebe i slicnih taj proces se svodi na "rekao autoritet" ="istina". Kod mene to ne ide tako, ni za sta u zivotu.
Kako znaš da je najbezbolnija varijanta? Ti neki ekspert za vakcine i znaš kako one dugoročno djeluju? Interesantno s obzirom da se ubište da dokažete kako se ne zna kako vakcine djeluju dugoročno.

Ja sam u životu naručio da na svijetu postoje stručnjaci za različite stvari. Kada me zub zaboli ja ne brojim plus i minus nego nazovem zubara, kompetentnijeg od mene. Kada mi se auto pokvari ja vjerujem automehaničaru. Kada mi se struja sjebe u stanu, ne sabiram ništa nego zovem električara. Tako i za vakcinu, ne sabiram ništa niti se pravim pametniji od drugih nego jednostavno vjerujem struci, vjerujem ljudima koji znaju bolje od mene određene stvari.

Pisao si od početka da je ovo bezvezni virus, obična prehlada. Sad se odjednom vakcinisao sa kineskom bocom? To Kinezi ne lete za zaradom ko Pfizer i ostali? Oni su nam dobronamjenski dali virus i lijek?

I zašto te toliko briga i zabadaš nos šta drugi rade? Ljudi odlučili da uzmu Pfizer, Modernu itd šta ti imaš sa tim uopšte pa danonoćno pišeš propagandu protiv istih?
Point.

#42433 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

salik79 wrote: 02/07/2021 12:46
Point. wrote: 02/07/2021 12:38

Ako korona po tebi ne postoji ili je bauk zašto se onda Iran zahmeti i pravi vakcinu?

Kakve bolan ti argumente hoćeš, pa vama Bog Allah ne može ugoditi. Već ti je objašnjeno mali milion puta ali očigledno ili preskacete ili ne kontate. Vakcina spriječava da izgineš sa koronom, da zaglaviš na malini. Znači spriječava teži oblik korone ali ne i samu infekciju. Šta ti tu nije jasno?
Ja sam ti upravo na ovo postavio logicno pitanje, a ti si presao na ad hominem umjesto da odgovoris. Kako bi bilo da konacno i odgovoris?
Reci, šta te muči cakani?
Point.

#42434 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

spinel_ wrote: 02/07/2021 12:59
Point. wrote: 02/07/2021 12:44

Dobro ba jarane skontali smo, ti si najpametniji i najljepši u raji, znaš sve živo i neživo, ekspert si u niz polja a u medicini i vakcinama posebno, Dr, Mr, Hr, Kr si. Ljekar, pekar, apotekar, kolar, stolar sve si ti. :thumbup:

Mislim, meni je zaista nevjerovatno da ti svoje dragocjeno vrijeme trošiš na forum.klix.ba a ne u nekoj renomiranoj ustanovi gdje svi vape za tvojom ekspertizom. Frapirajuće.

Usput, jesi li primio bocu i planiraš li?
Gdje ti je nestao Gates?
Nesto ga nema, zena ga ostavila. Zatim optuzbe za pedofiliju. Autoritet nema sta.
Javlja mi se svaku noć kako sam se vakcinisao. Dobro je :thumbup:
Point.

#42435 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Trappist wrote: 02/07/2021 12:52 Ovaj brat point ne zna odgovoriti nista vezano za temu, nego samo licno svakog forumasa nesto komentarise, kakvi kompleksi :-) :-)
Nisam ja ekspert kao vi, znate sve u vezi korone i vakcina. Veći online skup forumskih stručnjaka virologa, epidemiologa, virusologa, konspiratologa virus ne postoji-virus ipak postoji, virus je obična prehlada-vakcine su zlo al ja sam se ipak pelcovao kineskom jer njima je vjerovati istorija nas uči- svijet odavno nije vidjeo.
Trappist

#42436 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Point. wrote: 02/07/2021 14:54
Trappist wrote: 02/07/2021 12:52 Ovaj brat point ne zna odgovoriti nista vezano za temu, nego samo licno svakog forumasa nesto komentarise, kakvi kompleksi :-) :-)
Nisam ja ekspert kao vi, znate sve u vezi korone i vakcina. Veći online skup forumskih stručnjaka virologa, epidemiologa, virusologa, konspiratologa virus ne postoji-virus ipak postoji, virus je obična prehlada-vakcine su zlo al ja sam se ipak pelcovao kineskom jer njima je vjerovati istorija nas uči- svijet odavno nije vidjeo.
Kralju samo potvrdjujes sta sam gore napisao :lol: :lol:
jeza u ledja

#42437 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

spinel_ wrote: 02/07/2021 06:27
jeza u ledja wrote: 02/07/2021 03:27

Pa mislim citam i kontam jel zajebancija ili sta. :-)

Isti likovi istu pricu….

Ja samo znam da odkad smo vakcinisani i od kad je vecina raje oko mene vakcinisana, svugdje se izlazi, prestale se nositi maske. Ide se po restoranima, radnjama, zatvorenim javnim mjestima…stariji se grle i ljube, raja uziva u ljetu…

A ovi nek tuse jedno te isto. Oni su ti koji ce biti meta virusa i oni su ti koje ce gledati poprijeko ako znaju da nisu vakcinisani. Znaju oni to sami svakako, a mnoge je prpa vise nego sto zele priznat, tj. nisu bas toliko glupi kakvim se predstavljaju. :wink: I sto budu u vecoj manjini to ce osjecati veci pritisak. Do tad - suti da te ne skontaju, u nadi da ce sto prije proci….Teska situacija jbg. :D

Bice vjerovatno opet novi val na jesen, ali ce biti ovako kako neko opisa ranije vec - manji broj hospitalizacija i manji broj umrlih nego u valovima ranije, barem u zemljama sa vec brojem vakcinisanih. I tako vjerovatno nekoliko puta dok se ne smiri. A vjerovatno ce postati sezonski virus kao sto su i ostali koronavirusi postali.
Uzivat ces tako do oktobra kad cete opet ko roba zatvoriti dok se opet ne pelcujes.
Zatvorit ko roba? lol. Niko nas nije zatvarao.
Meni nije problem da se pelcujem. Jebiga kad je vas strah vakcina moraju se drugi bocat po sto puta.
skafiskafsnjak

#42438 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Joj kad vas cika Cerkez zatvori od septembra :mrgreen: pa cete imati vise vremena ovdje da palamudite :D
mO k3

#42439 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mO k3 »

Novi Lock Down je siguran kao amin u dzamiji .... indirektno nas vec spremaju za to
udri me jace

#42440 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by udri me jace »

ocit cilj je pumpanje brojki ... najvece brojke su nam bile kada smo imali najstrože mjere :izet:
jeza u ledja

#42441 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Bojim se da je u razlicitim zemljama "zatvaranje" predstavljalo razlicite stvari.
escobar__

#42442 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by escobar__ »

Simptomi indijskog soja haman pa k'o u prehlade. :D

Za pola godine očekujem da će sve bit simptom COVID-a.
red evil

#42443 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

Point. wrote: 02/07/2021 14:39

I ne, nisam ja nikakav antivaxer, ni teoreticar zavjere, kako me mnogi ovdje optuzujete vec godinu dana. Ja sam samo u zivotu naucio da poslozim + i -, pa tek onda odradim =.

Kod tebe i slicnih taj proces se svodi na "rekao autoritet" ="istina". Kod mene to ne ide tako, ni za sta u zivotu.
Kako znaš da je najbezbolnija varijanta? Ti neki ekspert za vakcine i znaš kako one dugoročno djeluju? Interesantno s obzirom da se ubište da dokažete kako se ne zna kako vakcine djeluju dugoročno.

Ja sam u životu naručio da na svijetu postoje stručnjaci za različite stvari. Kada me zub zaboli ja ne brojim plus i minus nego nazovem zubara, kompetentnijeg od mene. Kada mi se auto pokvari ja vjerujem automehaničaru. Kada mi se struja sjebe u stanu, ne sabiram ništa nego zovem električara. Tako i za vakcinu, ne sabiram ništa niti se pravim pametniji od drugih nego jednostavno vjerujem struci, vjerujem ljudima koji znaju bolje od mene određene stvari.

Pisao si od početka da je ovo bezvezni virus, obična prehlada. Sad se odjednom vakcinisao sa kineskom bocom? To Kinezi ne lete za zaradom ko Pfizer i ostali? Oni su nam dobronamjenski dali virus i lijek?

I zašto te toliko briga i zabadaš nos šta drugi rade? Ljudi odlučili da uzmu Pfizer, Modernu itd šta ti imaš sa tim uopšte pa danonoćno pišeš propagandu protiv istih?
Priznaj da ne znaš matematiku pa zato i ne sabiraš. :mrgreen: :mrgreen:
zubi

#42444 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Ne lete :P

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-f ... /210702090

Vlada Federacije BiH je jučer s kineskom kompanijom Sinopharm zaključila ugovor o kupovini pola miliona vakcina, a danas je uplaćen i novac za kupljene doze koje su, kako saznaje Klix.ba, koštale 12.516.000 KM.
spinel_

#42445 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Zanimljivo.
A ne smeta tebi propaganda vladajucih elita, politicara, vlada, laznih epidemiologa koji samo priznaju Pfizer i protiv ostalih vakcina govore i pisu spletke kako ne valju i sl? To ti nije propaganda jel?
Ljudi vakcinisani nekom drugom vakcinom ali nemaju ista prava kao i onaj sto je s Pfizerom. Sta je taj Pfizer vise?
U EU s kinezom isto kao da nisi nista ni primio, kao i ruska. Dakle, nemoj molim ti o propagandi.
Vlade drzave sto rade je totalitarizam i propaganda.
geralt

#42446 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Dozer wrote: 02/07/2021 12:33 Kako jednom neko rece: "Inteligentan covjek uvijek i konstantno preispituje prvo sebe, a onda i sve oko sebe, pa tek onda donosi zakljucke. Neintelegntan samo slusa i slijedi autoritete."
Kada trebas preci most, je li svaki put mjeris statiku i provjeravas kvalitet materijala da se ne srusi pod tobom kad budes prelazio? Ili vjerujes inzinjeru gradjevine koji ga je projektovao i drugim inzinjerima koji su pisali standard za projektovanje i vodic za njegovo periodicno odrzavanje? Da li uopste imas potrebno znanje da kazes je li most dobar ili nije dobar, i kako si ga stekao?
Last edited by geralt on 02/07/2021 16:19, edited 1 time in total.
spinel_

#42447 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

geralt wrote: 02/07/2021 16:17
Dozer wrote: 02/07/2021 12:33 Kako jednom neko rece: "Inteligentan covjek uvijek i konstantno preispituje prvo sebe, a onda i sve oko sebe, pa tek onda donosi zakljucke. Neintelegntan samo slusa i slijedi autoritete."
Kada trebas preci most, je li svaki put mjeris statiku i provjeravas kvalitet materijala da se ne srusi pod tobom kad budes prelazio? Ili vjerujes inzinjeru gradjevine koji ga je projektovao i drugim inzinjerima koji su pisali standard za projektovanje i vodic za njegovo periodicno odrzavanje?
Glupa ti je poredjenje ali bas bas.
Nadji nesto bolje.
geralt

#42448 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

spinel_ wrote: 02/07/2021 16:19
geralt wrote: 02/07/2021 16:17
Kada trebas preci most, je li svaki put mjeris statiku i provjeravas kvalitet materijala da se ne srusi pod tobom kad budes prelazio? Ili vjerujes inzinjeru gradjevine koji ga je projektovao i drugim inzinjerima koji su pisali standard za projektovanje i vodic za njegovo periodicno odrzavanje?
Nadji nesto bolje.
Po cemu je glupo? Na osnovu cega si ti konkretno zakljucio da ljudi koji se citav zivot bave i proucavaju epidemiologiju pojma nemaju o epidemiologiji?
skafiskafsnjak

#42449 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

geralt wrote: 02/07/2021 16:20
spinel_ wrote: 02/07/2021 16:19

Nadji nesto bolje.
Po cemu je glupo? Na osnovu cega si ti konkretno zakljucio da ljudi koji se citav zivot bave i proucavaju epidemiologiju pojma nemaju o epidemiologiji?
Forumski epidemiolozi su priznatiji od tih ostalih...samo da znas :mrgreen:
Point.

#42450 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

red evil wrote: 02/07/2021 16:07

Priznaj da ne znaš matematiku pa zato i ne sabiraš. :mrgreen: :mrgreen:
Davno se učila napamet tablica množenja :mrgreen:
Locked