Sirija

Locked
dječak sa šibicama

#42426 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Image

"Umjerena opozicija FSA" u okolini Jisr al shughura.

Al Zarqawi i Osama Bin Laden kao ideolozi, u sredini sofersajbne Al Khattab dakle ovo su Ceceni jer ovaj saudijski prdonja od Al Khattaba je ratovao na Kavkazu dok mu Rusi nisu poslali pismo sa otrovom. Nakon otvaranja koverte, terorist je umirao mjesec dana u mukama, postena osveta za sve zrtve koje je pobio na Kavkazu.
DuckZz

#42427 Re: Sirija

Post by DuckZz »

dječak sa šibicama wrote:
Image

danas :thumbup:
Ovo je za ne povjerovat :D :D :D

Pro-vladini trolovi su dostigli vrhunac, uzmu mapu od već Pro-vladinog reportera, i još je malo dorade, sklone watermark u gornjem lijevom uglu oh bože :-) :-) :-)

Ovo je originalna mapa objavljena od ovog lika, sad pogledaj ovu tvoju gore :lol: :lol: :lol:
Image
dječak sa šibicama

#42428 Re: Sirija

Drzi se ti "umjerenih opozicionara", TOW raketa, i lazne objektivnosti.
Opetja033

#42429 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:E fakat ove Arape ne mozes pohvatati, ne zna se koji vise lazu....
Pa ti stvarno mislis da su zauzeli Jisr, Sirmaniyah i ostala sela u Ghabu, Kurin i sve ostalo? Tako ekspreno nakon jucerasnjeg ponizenja i deranja guzova? Kiki dragi samo logikom idi. Ovo je smijesno, evo odgovorno ti tvrdim da je ova mapa presmijesna i pruzam ti mogucnost da me podjebajes narednih mjeseci i mjeseci ukoliko se pokaze da nisam bio u pravu.

Dozvoljavas da pusis propagandu od lika koji je na ovoj temi pisao kako je SAA povratila istocni dio Idliba a opozicija vec centar grada ocistila.

Nego jos jedna interesantna vijest:
Vec drugi dan dolaze informacije o sukobima (eksplozije, pucnjava) unutar baze i aerodroma Abu'l Dhuhur na istoku pokrajine Idlib. Opozocija i Nusra negiraju da uopce napadaju bazu. Izgleda da se rokaju medjusobno. Ko je tacno ukljucen ne zna se. Neko govori da su sukobi izmedju dijela SAA koji zele da se predaju i shebiha, neki govore o sukobima izmedju SAA i Hizbollaha.
Kikibombona

#42430 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:E fakat ove Arape ne mozes pohvatati, ne zna se koji vise lazu....
Pa ti stvarno mislis da su zauzeli Jisr, Sirmaniyah i ostala sela u Ghabu, Kurin i sve ostalo? Tako ekspreno nakon jucerasnjeg ponizenja i deranja guzova? Kiki dragi samo logikom idi. Ovo je smijesno, evo odgovorno ti tvrdim da je ova mapa presmijesna i pruzam ti mogucnost da me podjebajes narednih mjeseci i mjeseci ukoliko se pokaze da nisam bio u pravu.

Dozvoljavas da pusis propagandu od lika koji je na ovoj temi pisao kako je SAA povratila istocni dio Idliba a opozicija vec centar grada ocistila.

Nego jos jedna interesantna vijest:
Vec drugi dan dolaze informacije o sukobima (eksplozije, pucnjava) unutar baze i aerodroma Abu'l Dhuhur na istoku pokrajine Idlib. Opozocija i Nusra negiraju da uopce napadaju bazu. Izgleda da se rokaju medjusobno. Ko je tacno ukljucen ne zna se. Neko govori da su sukobi izmedju dijela SAA koji zele da se predaju i shebiha, neki govore o sukobima izmedju SAA i Hizbollaha.
Mapa je vjerovatno lazna, zato sam napisao.

Pobunjenicki izvori su do sada nekoliko puta prenijeli laz da su zauzeli tvornicu cigle ili cega vec....
dječak sa šibicama

#42431 Re: Sirija

Vec par dana se govori kako je Bagdadi tesko ranjen, sada je lansirana vijest da je prebacen u izraelsku bolnicu na Golanu (a gdje drugo nego kod saveznika) ali je navodno klinicki mrtav, drze ga na aparatima.

Ceka se potvrda vijesti, jedino ne znam od koga.
Opetja033

#42432 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:Mapa je vjerovatno lazna, zato sam napisao.

Pobunjenicki izvori su do sada nekoliko puta prenijeli laz da su zauzeli tvornicu cigle ili cega vec....
Pazi jesu nekoliko puta do sada zaista ulazili i zauzimali dobar dio ciglane ali su svaki put do sada potisnuti. Medjutim NIKADA iz propobunjenickih izvora neces naici na ovako ofirne lazi i mape. Nikada. Evo navedi mi samo jedan jedini primjer. Ako neko udje i zauzme pola ili frtalj nekog sela pa kaze da su ga osvojili - jbg, rat je i laze se. Ali ovako bezobrazno laganje neces naci kod pobunjenika.

Ovo je samo jos jedan dokaz onoga sto sam jucer ili prekjuce pisao: lazi proassadove strane je zajebala samo isisova propaganda i samo se jedni sa drugima mogu porediti po tom pitanju. Ni pobunjenici ni Kurdi im nisu ni do koljena na tom polju, ni jednima ni drugima.
Kikibombona

#42433 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

ÊzîdîPress @EzidiPress · 1h 1 hour ago

"Without the #YPG all would have died in the mountains. A female fighter saved my two-month-old son, she carried him"
Image

Image

Image

Cisto da vidimo neka malo normalnija lica.....

YPG eliminisao ISIL koji je napao sa ledja i zauzeo nekoliko sela. Cista samoubilacka akcija....

YPG stisce Sarin iz tri pravca! :thumbup:
Co0l

#42434 Re: Sirija

Post by Co0l »

dječak sa šibicama wrote:Image

jucer

Image

danas :thumbup:

:lol: :lol: :lol:
Co0l

#42435 Re: Sirija

Post by Co0l »

"Umjerena opozicija FSA" u okolini Jisr al shughura.

Al Zarqawi i Osama Bin Laden kao ideolozi, u sredini sofersajbne Al Khattab dakle ovo su Ceceni jer ovaj saudijski prdonja od Al Khattaba je ratovao na Kavkazu dok mu Rusi nisu poslali pismo sa otrovom. Nakon otvaranja koverte, terorist je umirao mjesec dana u mukama, postena osveta za sve zrtve koje je pobio na Kavkazu.
Ovo nije FSA.Ne lazi tako glupo.
dječak sa šibicama

#42436 Re: Sirija

Nije govno vec se pas posrao.

Al usrah, isil, fsa, isto sranje drugo pakovanje.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#42437 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

dječak sa šibicama wrote:Nije govno vec se pas posrao.

nije istina
Co0l

#42438 Re: Sirija

Post by Co0l »

dječak sa šibicama wrote:Nije govno vec se pas posrao.

Sudeci po tvojim postovima,ne samo da pojma nemas o tom ratu,nego vjerovatno Siriju ni na karti ne znas naci.
Davno sam ja rekao,citajuci tvoje postove (a vidimo da nisi od te prakse odustao), da si ti neki zesci vehabija koji se predstavlja kao njihov protivnik samo da bi,pisuci nebuloze,diskreditovao one koji ih napadaju.
Maystor

#42439 Re: Sirija

Post by Maystor »

Ushićenje domaćih vehabija je dostiglo vrhunac.
Pitam se, šta bi bilo da su teroristi kojim slučajem zauzeli Damask?
cbrt

#42440 Re: Sirija

Post by cbrt »

Pala je fabrika cigala evo ga Hadi tamo
https://www.youtube.com/watch?v=1xF_5a1 ... e=youtu.be
Image

Video od noćas
https://www.youtube.com/watch?v=atHWXob ... e=youtu.be

Ova pro-rebelska mapa je zanimljiva jer pokazuje da lojalisti još uvek nešto drže severno od Jisr Al Shugoura...juče sad čitao da su na 3-4 mesta u i oko grada opkoljeni i eto potvrde toga (ili barem naznake)...ta "kontraofanziva" je i imala za cilj da ih izvuče i izgleda da nisu uspeli
Image
salik79

#42441 Re: Sirija

Post by salik79 »

"Cigale" su mi tiito :D
cbrt

#42442 Re: Sirija

Post by cbrt »

Arteta

#42443 Re: Sirija

Post by Arteta »

Maystor wrote:Ushićenje domaćih vehabija je dostiglo vrhunac.
Pitam se, šta bi bilo da su teroristi kojim slučajem zauzeli Damask?
Priredili bi samoubilacki vatromet u po Sandzaka. :D
sarajevoxxxx

#42444 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

"Muasker Karmid" ili režimska kasarna "Ciglane" je bila skoro u rangu vojne baze Wadi Deif.Vojne formacije FSA su je nebrojeno puta pokušali zauzeti, veliki broj boraca su izgubili na tom ratištu.

Oslobađanjem "Karmida" zarobljeno je 6 tenkova T-72, 6 haubica 130 mm, veliki broj Šilki, i brdo municije.
sumirprimus

#42445 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

zrakomlat wrote:
Fantassin wrote:Steta zavedenih ljudi tih Cecena.... srcani momci a ginu za gluposti :(
:thumbup:
ako gines za gluposti onda si glupan.logika nalaze.malobrojan narod,imaju svojih problema sa rusima a ginu po bliskom istoku u 2 miliona frakcija.
asurbanipal

#42446 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Libijska, pardon sirijska "opozicija"... :D

Image
sumirprimus

#42447 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

.
sve stoji al kako voze? :D naĆi izgleda ko fotosop :D
sumirprimus

#42448 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

asurbanipal wrote:Libijska, pardon sirijska "opozicija"... :D

Image
CNN-Paul Conroy, Libya Paul Conroy (second left) Mehdi El Harati (next to me on right and next right Bel Haj. Both rebel commanders who led the attack on tripoli. Picture taken during the fighting to capture Gaddafi's palace at Bab al Azizia. We are in the main living room of Gaddafi's house at the time of the shot.
Image
ista slika drugi tumac..al kontam sta hos rec... :D
sumirprimus

#42449 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

bel hadz libija, :D
Opetja033

#42450 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Zarobljene ogromne kolicine oruzja i municije prilikom oslobadjanja Qarmida/Ciglane. Radi se o velikom lojalistickom uporistu kojeg su zarobljenici pokusavali zauzeti dvije godine.
Zadnji napad je trajao preko 12 sati, preko 90 mrtvih na obje strane. Propobunjenicki izvori (prilicno objektivni) tvrde da se radi o najkrvavijoj bitci od pocetka rata.

Od samog pocetka ofanzive sam bio poprilicno skeptican po pitanju uspjeha iste. Nisam vjerovao da su pobunjenici sposobni voditi ovako kompleksne operacije, medjutim nisam bio u pravu ocito. Uspjeli su bukvalno razbiti lojaliste. U zadnjih pola godine svjedoci smo ukrupnjavanja pobunjenickih snaga, sve je manje slobodnih strijelaca i nekih divljih grupa. Formiraju se permanentni zajednicki stabovi na svim vaznijim frontovima. Naravno treba biti iskren i priznati da u zadnje vrijeme dobijaju velike kolicine naoruzanja i ostale logistike. Recimo u Jisru su neke jedinice imale uniforme proizvedene u SAD. Naravno sa druge strane pricu o hordama stranih mudzahedina koji hrle iz Turske kako bi pomogli pobunjenicima u Idlibu assadovci mogu kurcu svirati ili maloumnim prosipati. Ovi Ceceni su vec godinama u Siriji. Vidimo u Daari i Halepu na cijoj strani ginu gotovo iskljucivo stranci koji do rata nisu znali naci Siriju na mapi.

Ponovo su se pojavile informacije da Turska i Qatar pritiscu al Nusru da se konacno odvoji od al Qaide i da se ujedine sa Jaish al Muhajirin wel Ansar - sa kojima vec blisko saradjuju. To su ovi Ceceni koji su odbili naredjenje svog tadasnjeg komandanta (Abu Omar al Shishani) da se prikljuce isisovcima. Jedni su poslusali tadasnjeg komandanta dok je veliki broj njih odbio. Postavili su novog komandanta - Salahuddina al Shishanija. To je ovaj lik koji se moze vidjeti na par klipova u bitci za Jisr. Osim Cecena i ostalih Kavkazaca u toj brigadi (jaish=brigada) ima i Saudijaca. Saudijci su imali svoju vojnu jedinicu "Zeleni bataljon" koja se kompletna stavila pod komandu Cecena. Ima i nesto malo Sirijaca takodje.

Bilo kako bilo, ono sto mozemo sasvim sigurno zakljuciti jeste da je Tigric ovaj put bas fasovao po picki i da je konacno srusen mit koji je gradjen o njemu. SAA/NDF i paravojne formacije lojalne Assadu su dozivjele jos jednu poptunu katastrofu.
Locked