Jedan od najjacih gulmaca
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- beni-bu-man
#42426 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
There Will Be Blood

-
kakavdanakneiskustvu
#42427 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
beni-bu-man wrote:There Will Be Blood
Jedan od najjacih gulmaca![]()
jesi ga gledao u my left foot?
- beni-bu-man
#42428 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I zaboravio za njegkakavdanakneiskustvu wrote:beni-bu-man wrote:There Will Be Blood
Jedan od najjacih gulmaca![]()
jesi ga gledao u my left foot?
-
statixx
- ferratilis
#42430 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Najbolji western. Ikad.

-
nema me tamo
-
kakavdanakneiskustvu
#42432 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
par puta sam ga krenuo gledati,pa me nesto zaustavi,moracu to pogledati kad ga hvalite,meni je divlja horda najbolji western
- medvjed23
#42433 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
fabula, ovako, kad je svedena na slova, zanimljiva.. al od filma, meni dosadnog, sam odusto nakon nekih 20 do 30 minuta, tokom scene gdje beskrajna kolona djece prolazi kraj kamere..johnnykola wrote:
Ovaj je bio lud. Debitantski film meksičkog reditelja Carlosa Reygadasa, osvajača Zlatne Kamere na Festivalu u Cannesu. Čovjek napušta Mexico City i odlazi u udaljeno selo da se pripremi za vlastitu smrt. Tamo se smješta kod stare udovice indijanke, u njenom oronulom domu sa pogledom na pusti kanjon. U beskraju divlje, čudesno lijepe prirode on se suočava sa staričinom bezgraničnom ljudskošću, te stalno oscilira između okrutnosti i lirizma. Vraćaju mu se umrtvljena čula i bude mu se iznova želja i instinkt za životom i sirovom seksualnošću. FIlm je prikazan na osmom SFF-u u okviru Panorama programa.
HRT3 02.25 u noći.
![]()
- Snake Eyes
#42434 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dobar film, ali da je najbolji western ikada, nijeferratilis wrote:Najbolji western. Ikad.
- ferratilis
#42435 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nego?Snake Eyes wrote:Dobar film, ali da je najbolji western ikada, nije
- Snake Eyes
#42436 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ferratilis wrote:Nego?Snake Eyes wrote:Dobar film, ali da je najbolji western ikada, nije

- Better Man
#42437 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dobar, loš, zao je milijardama svjetlosnih godina ispred pomenutog po kvaliteti. Sutra oko 20:20 h na HRT3 Klasik Sergia Leonea i jedan od najboljih vesterna ikad Once Upon a Time in The West.Snake Eyes wrote:ferratilis wrote:Nego?Snake Eyes wrote:Dobar film, ali da je najbolji western ikada, nije
- ferratilis
#42438 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dobri su spaghetti westerni, ali njihov adut je Morriconeova muzika i dobra kinematografija, i to je u biti to. Likovi su jednodimenzionalni, price nisu nesto narocito razvijene. Stil bez substance, barem za mene. Ne moze se puno ni ocekivati od price u westernu, ali True Grit je pokazao sto western moze postici. Odlicna drama sa likovima koji evoluiraju, dobri akcioni momenti ali i emotivne scene. Kao i Dances with Wolves i Unforgiven. Ne moras volit westerne da uzivas u njima 
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#42440 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nikad taj zanr nisam podnosio ..nesto kao i mjuzikleferratilis wrote:Dobri su spaghetti westerni, ali njihov adut je Morriconeova muzika i dobra kinematografija, i to je u biti to. Likovi su jednodimenzionalni, price nisu nesto narocito razvijene. Stil bez substance, barem za mene. Ne moze se puno ni ocekivati od price u westernu, ali True Grit je pokazao sto western moze postici. Odlicna drama sa likovima koji evoluiraju, dobri akcioni momenti ali i emotivne scene. Kao i Dances with Wolves i Unforgiven. Ne moras volit westerne da uzivas u njima
- medvjed23
#42441 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ni ja u pravilu ne mogu mjuzikala.. no
ne propuštam
ne propuštam
-
BJB
#42442 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
The Wilde Wedding, skroz dobar film
- johnnykola
#42443 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pisao sam da je lud i nije običan film. Samo se prepustiš. Kamera je vrhunski ludovala na kraju koliko se sjećam preko nekih tračnica.medvjed23 wrote:fabula, ovako, kad je svedena na slova, zanimljiva.. al od filma, meni dosadnog, sam odusto nakon nekih 20 do 30 minuta, tokom scene gdje beskrajna kolona djece prolazi kraj kamere..johnnykola wrote:
Ovaj je bio lud. Debitantski film meksičkog reditelja Carlosa Reygadasa, osvajača Zlatne Kamere na Festivalu u Cannesu. Čovjek napušta Mexico City i odlazi u udaljeno selo da se pripremi za vlastitu smrt. Tamo se smješta kod stare udovice indijanke, u njenom oronulom domu sa pogledom na pusti kanjon. U beskraju divlje, čudesno lijepe prirode on se suočava sa staričinom bezgraničnom ljudskošću, te stalno oscilira između okrutnosti i lirizma. Vraćaju mu se umrtvljena čula i bude mu se iznova želja i instinkt za životom i sirovom seksualnošću. FIlm je prikazan na osmom SFF-u u okviru Panorama programa.
HRT3 02.25 u noći.
![]()
- johnnykola
#42444 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
FOX Movies 19.15.
Dobar trilerac.

HRT3 20.25.
Jedan od najboljih vesterna svih vremena. Zavaliti se i mozak na ispašu.

FTV 21.15.
Periferijski milje grada Sarajeva, životni je prostor u kojem 60-tih godina prošlog vijeka sazrijeva mladi Dino Zolj, koji na samoj ivici delikvencije čini svoje prve korake u život. Film je presjek jedne porodice koja živi uz svakodnevne lekcije iz komunističog vaspitanja i morala koje im drži tragičn lik oca u sjajnoj interpretaciji Slobodana Aligrudića.
Priča o odrastanju jednog šesnaestogodišnjaka sa sarajevske periferije. Početkom 60-tih, u vrijeme prvih uvoznih vespi i igranki uz muziku sa gramofona, na samoj ivici delinkvencije, dječak čini svoje prve, nespretne i nesretne, korake u život. U porodici raste uz svakodnevne lekcije iz komunističkog učenja, vaspitanja i morala iz usta oca, tragičnog kućnog despota, iz kojeg se često prospe bol i ljudska trpanja. I tako, jednog ljetnog raspusta, dječak postaje bogatiji za jedno iskustvo, iskusniji za jednu nesreću, nesretniji za jednu ljubav...

aMc 23.25.
Vudi je veliki spermić, a i ovčice s halterima su u igri.:ppp

RTL 23.45.
Dobra komedija.

HRT2 u ponoć.
Ovaj dokumentarni film u režiji njemačke redateljice Susanne Regine Meures upoznaje nas s nedaćama, opasnostima i progonom s kojima su suočeni teheranski DJ-evi Anuš i Araš, koji potajice snimaju glazbu i prodaju albume "ispod stola" te organiziraju ilegalne rave partyje u iranskoj pustinji.
Radnja dokumentarca vrti se oko putovanja te dvojice DJ-eva u Zuerich, gdje su pozvani da nastupe na festivalu Zuerich Street Parade.
Film je nagrađen u konkurenciji dokumentarnog filma na festivalima Filmfestival Kitzbuehel 2016. i Zuerich Film Awards 2016.

Film na TV-u
Dobar trilerac.

HRT3 20.25.
Jedan od najboljih vesterna svih vremena. Zavaliti se i mozak na ispašu.

FTV 21.15.
Periferijski milje grada Sarajeva, životni je prostor u kojem 60-tih godina prošlog vijeka sazrijeva mladi Dino Zolj, koji na samoj ivici delikvencije čini svoje prve korake u život. Film je presjek jedne porodice koja živi uz svakodnevne lekcije iz komunističog vaspitanja i morala koje im drži tragičn lik oca u sjajnoj interpretaciji Slobodana Aligrudića.
Priča o odrastanju jednog šesnaestogodišnjaka sa sarajevske periferije. Početkom 60-tih, u vrijeme prvih uvoznih vespi i igranki uz muziku sa gramofona, na samoj ivici delinkvencije, dječak čini svoje prve, nespretne i nesretne, korake u život. U porodici raste uz svakodnevne lekcije iz komunističkog učenja, vaspitanja i morala iz usta oca, tragičnog kućnog despota, iz kojeg se često prospe bol i ljudska trpanja. I tako, jednog ljetnog raspusta, dječak postaje bogatiji za jedno iskustvo, iskusniji za jednu nesreću, nesretniji za jednu ljubav...

aMc 23.25.
Vudi je veliki spermić, a i ovčice s halterima su u igri.:ppp

RTL 23.45.
Dobra komedija.

HRT2 u ponoć.
Ovaj dokumentarni film u režiji njemačke redateljice Susanne Regine Meures upoznaje nas s nedaćama, opasnostima i progonom s kojima su suočeni teheranski DJ-evi Anuš i Araš, koji potajice snimaju glazbu i prodaju albume "ispod stola" te organiziraju ilegalne rave partyje u iranskoj pustinji.
Radnja dokumentarca vrti se oko putovanja te dvojice DJ-eva u Zuerich, gdje su pozvani da nastupe na festivalu Zuerich Street Parade.
Film je nagrađen u konkurenciji dokumentarnog filma na festivalima Filmfestival Kitzbuehel 2016. i Zuerich Film Awards 2016.

Film na TV-u
- Snake Eyes
#42445 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jesi ti gledao "Dobar, loš i zao"?ferratilis wrote:Dobri su spaghetti westerni, ali njihov adut je Morriconeova muzika i dobra kinematografija, i to je u biti to. Likovi su jednodimenzionalni, price nisu nesto narocito razvijene. Stil bez substance, barem za mene. Ne moze se puno ni ocekivati od price u westernu, ali True Grit je pokazao sto western moze postici. Odlicna drama sa likovima koji evoluiraju, dobri akcioni momenti ali i emotivne scene. Kao i Dances with Wolves i Unforgiven. Ne moras volit westerne da uzivas u njima
- Hasan006
#42446 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nije to ni blizu ista stvar, The Dark Knight je po ozbiljnosti i kvaliteti za dvije klase iznad Hulka i Bale je fenomenalno odglumio.piupiu wrote:Ma, ja to uopšte ne pikam, moraju ljudi papati... to bi čovjek mogao i za Balea reći, a čovjek je haos dobar glumac...Bloo wrote:Norton je usrao megatime sa Hulkom![]()
- Snake Eyes
- Snake Eyes
#42448 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ingrid Goes West (2017)
http://www.imdb.com/title/tt5962210/?ref_=nv_sr_1
Zapravo veoma tužan i depresivan film o kompleksima niže/više vrijednosti.
http://www.imdb.com/title/tt5962210/?ref_=nv_sr_1
Zapravo veoma tužan i depresivan film o kompleksima niže/više vrijednosti.
-
nema me tamo
#42449 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Only the Brave jedan od boljih što sam pogledao, ikad.
-
smijesni_ste
#42450 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dobar je...samo Ameri počeli nakon svake tragedije ODMAH praviti filmove, nema čekanja barem 10 godina da se slegne sve
Požari, napad na bostonskom maratonu, evo i Eastwood završio film o onim Amerikancima u vozu u Parizu kad su spriječili napad...sve dogadjaji u posljednjih 4,5 godina, a filmovi o tim dešavanjima se već prikazuju ili će uskoro
Valjde nema više ideja pa uzmi odmah šta možeš
Požari, napad na bostonskom maratonu, evo i Eastwood završio film o onim Amerikancima u vozu u Parizu kad su spriječili napad...sve dogadjaji u posljednjih 4,5 godina, a filmovi o tim dešavanjima se već prikazuju ili će uskoro
Valjde nema više ideja pa uzmi odmah šta možeš