BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
aladinosmic1
#42376 Re: BHTelecom All About
XXXXX
Last edited by aladinosmic1 on 04/04/2016 12:58, edited 1 time in total.
-
aladinosmic1
#42377 Re: BHTelecom All About
Da, ali za šta služi?quarterback wrote:pa pise da je splitter
Telefon je spojen na ruter a ne na ovo, tako da nema nikakve funkcije ovaj splitter?
I koje su max brzine interneta za Innbox router? Je li VDSL li ADSL 2+?
-
quarterback
#42378 Re: BHTelecom All About
pa ako nemas stari obicni telefon onda, mislim, ni za staaladinosmic1 wrote:Da ali za šta služi, telefon je spojen na ruter ne na ovaj splitter, tako da ovo nema nikakve funkcije?quarterback wrote:pa pise da je splitter
odnosno, ako ti je u mojoj tv i telefon onda on ide preko modema i iz modema kako i sam kazes ide signal u onaj nekakav medju uredjaj (pretpostavljam nekakakv AD/DA konverter) i onda u telefon
da imas telefon mimo moje tv onda bi isao na ovaj splitter
-
prelivoda
#42379 Re: BHTelecom All About
Sad sam zvao 1444, kako mi je gospođa objasnila, nove usluge i novi paketi se ne mogu naručiti ili rezervisati prije 1. maja.ing-ecc wrote:Vidim da se sa ovim informacijama o novim paketima i većim brzina javlja interes za Innbox modemima pa i ideje 'kako doći do Innboxa'.![]()
Nema potrebe da 'naručujete' Innboxe jer modem nije usluga, dakle korisnici traže usluge a sa odgovarajućim setom usluga slijedi i korisnička oprema koja zadovoljava usluge. To što korisnicima pada na pamet da 'traže i zovu' a nije u skladu sa definisanim pravilima samo stvara još veću pometnju i vodi u pogrešnom pravcu i korisnike i tehnička lica BH T-a.
Znači, tražite usluge!
-
aladinosmic1
#42380 Re: BHTelecom All About
da i meni su rekli, od 1 maja
-
aladinosmic1
#42381 Re: BHTelecom All About
imam neke probleme sa telefonom, odjednom stane tj nema signala, kada izvadim router iz struje povne sve normalno radit, desava se cesto
-
kakaljin
#42382 Re: BHTelecom All About
Nikako mi nije jasno kako neko moze pomisliti da ce dobiti neku uslugu ranije nego sto pise na stranici da se ta usluga pusta u funkciju?prelivoda wrote:Sad sam zvao 1444, kako mi je gospođa objasnila, nove usluge i novi paketi se ne mogu naručiti ili rezervisati prije 1. maja.ing-ecc wrote:Vidim da se sa ovim informacijama o novim paketima i većim brzina javlja interes za Innbox modemima pa i ideje 'kako doći do Innboxa'.![]()
Nema potrebe da 'naručujete' Innboxe jer modem nije usluga, dakle korisnici traže usluge a sa odgovarajućim setom usluga slijedi i korisnička oprema koja zadovoljava usluge. To što korisnicima pada na pamet da 'traže i zovu' a nije u skladu sa definisanim pravilima samo stvara još veću pometnju i vodi u pogrešnom pravcu i korisnike i tehnička lica BH T-a.
Znači, tražite usluge!
I ja bi volio da mi puste brzinu 100, jer sada imam Full Fast+ paket i HD kanale i pink+ i HBO premium, provedena optika u stan, tako da cu vjerovatno od 01.05. biti prabacen na full paket sa dodatnim paketom 2.
- REDDEVILS
#42383 Re: BHTelecom All About
Ja tražim u uslugu ali i modem koji tu uslugu može podržati ja kad prvog Maja prijavim ovu dodatni paket 1 morace mi zamjeniti modem koji je star 6 godina. A izgleda da su drugačiji arsini u mom naselju svi koji imaju moju TV su dobilil kvalitetnije modeme tj. Bežične wailes dok ja nemogu da zamjenom ovaj moj stari zte modem a svi su na moja TV net paketu a imaju innbox modeme bez HD usluge i dodatnog STB tako da znaci nekom hoće da zamjene a nekom neće.ing-ecc wrote:Vidim da se sa ovim informacijama o novim paketima i većim brzina javlja interes za Innbox modemima pa i ideje 'kako doći do Innboxa'.![]()
Znači, tražite usluge!
-
klej1
#42384 Re: BHTelecom All About
ne moraju ranije pustati uslugu, ali su mogli zaprimati zahtjeve i da ugovori teku od 01.05.. kako kontam i tebe ce prebaciti samo na full, a za dodatno ces podnositi zahtjev. dodaj na to zahtjeve za moj izbor i eto guzvi zbog mase isotovremenih zahtjeva. dok sve provjere, odobre, prebace, masa raje nece ni dobiti ono sto traz i hoce ni do pocetka 6. mjeseca (ne zaboravimo da se ne rade dva dana zbog praznika, tako da ce se zahtjevi moci podnositi tek od 03.05.).kakaljin wrote:Nikako mi nije jasno kako neko moze pomisliti da ce dobiti neku uslugu ranije nego sto pise na stranici da se ta usluga pusta u funkciju?prelivoda wrote:Sad sam zvao 1444, kako mi je gospođa objasnila, nove usluge i novi paketi se ne mogu naručiti ili rezervisati prije 1. maja.ing-ecc wrote:Vidim da se sa ovim informacijama o novim paketima i većim brzina javlja interes za Innbox modemima pa i ideje 'kako doći do Innboxa'.![]()
Znači, tražite usluge!
I ja bi volio da mi puste brzinu 100, jer sada imam Full Fast+ paket i HD kanale i pink+ i HBO premium, provedena optika u stan, tako da cu vjerovatno od 01.05. biti prabacen na full paket sa dodatnim paketom 2.
i da dodam, vec se raja zalila... od jutros sam morao tri puta restartovati inbox, jer pokazuje da ima net-a, medjutim apsolutno se nista ne moze otvoriti. nakon restarta, jedno vrijeme je sve u redu.
-
kakaljin
#42385 Re: BHTelecom All About
Prebacice mene odmah na dodatni paket 2 jer na stranici ovako pise:klej1 wrote:ne moraju ranije pustati uslugu, ali su mogli zaprimati zahtjeve i da ugovori teku od 01.05.. kako kontam i tebe ce prebaciti samo na full, a za dodatno ces podnositi zahtjev. dodaj na to zahtjeve za moj izbor i eto guzvi zbog mase isotovremenih zahtjeva. dok sve provjere, odobre, prebace, masa raje nece ni dobiti ono sto traz i hoce ni do pocetka 6. mjeseca (ne zaboravimo da se ne rade dva dana zbog praznika, tako da ce se zahtjevi moci podnositi tek od 03.05.).kakaljin wrote:Nikako mi nije jasno kako neko moze pomisliti da ce dobiti neku uslugu ranije nego sto pise na stranici da se ta usluga pusta u funkciju?prelivoda wrote:
Sad sam zvao 1444, kako mi je gospođa objasnila, nove usluge i novi paketi se ne mogu naručiti ili rezervisati prije 1. maja.
i da dodam, vec se raja zalila... od jutros sam morao tri puta restartovati inbox, jer pokazuje da ima net-a, medjutim apsolutno se nista ne moze otvoriti. nakon restarta, jedno vrijeme je sve u redu.
o Postojeći korisnici MojaTV Net Fast, MojaTV Net Speed, MojaTV Full Fast+ i MojaTV Full Speed+ paketa se automatski migriraju na paket Moja TV Net, odnosno MojaTV Full, uz automatsku aktivaciju odgovarajućeg dodatnog paketa usluga (Paket1 ili Paket2), čime ostvaruju veće benefite uz nižu cijenu mjesečne naknade.
Bice paket 2 jer imam HD paket, pink+ paket i HBO premium paket, koji su u paketu 2 ovom novom.
- starii
#42386 Re: BHTelecom All About
kad se moze ocekivati da u sarajevu korisnici predu automatski na novi paket, tj. kad ce brzine biti vece?
-
ing-ecc
#42387 Re: BHTelecom All About
A zašto tražiš modem? A zašto tražiš Innbox?REDDEVILS wrote:Ja tražim u uslugu ali i modem koji tu uslugu može podržati ja kad prvog Maja prijavim ovu dodatni paket 1 morace mi zamjeniti modem koji je star 6 godina. A izgleda da su drugačiji arsini u mom naselju svi koji imaju moju TV su dobilil kvalitetnije modeme tj. Bežične wailes dok ja nemogu da zamjenom ovaj moj stari zte modem a svi su na moja TV net paketu a imaju innbox modeme bez HD usluge i dodatnog STB tako da znaci nekom hoće da zamjene a nekom neće.ing-ecc wrote:Vidim da se sa ovim informacijama o novim paketima i većim brzina javlja interes za Innbox modemima pa i ideje 'kako doći do Innboxa'.![]()
Znači, tražite usluge!
-
klej1
#42388 Re: BHTelecom All About
ja sam, nedavno, presao sa mojatv premi, na mojatv net, pa i nisam nesto detaljisao oko drugih paketa. u svakom slucaju, stojim iza stava da su trebali omoguciti prijem zahtjeva prije 01.05. ovako ce samo napraviti guzvu i sebi i korisnicima.kakaljin wrote:klej1 wrote:Prebacice mene odmah na dodatni paket 2 jer na stranici ovako pise:kakaljin wrote:
ne moraju ranije pustati uslugu, ali su mogli zaprimati zahtjeve i da ugovori teku od 01.05.. kako kontam i tebe ce prebaciti samo na full, a za dodatno ces podnositi zahtjev. dodaj na to zahtjeve za moj izbor i eto guzvi zbog mase isotovremenih zahtjeva. dok sve provjere, odobre, prebace, masa raje nece ni dobiti ono sto traz i hoce ni do pocetka 6. mjeseca (ne zaboravimo da se ne rade dva dana zbog praznika, tako da ce se zahtjevi moci podnositi tek od 03.05.).
o Postojeći korisnici MojaTV Net Fast, MojaTV Net Speed, MojaTV Full Fast+ i MojaTV Full Speed+ paketa se automatski migriraju na paket Moja TV Net, odnosno MojaTV Full, uz automatsku aktivaciju odgovarajućeg dodatnog paketa usluga (Paket1 ili Paket2), čime ostvaruju veće benefite uz nižu cijenu mjesečne naknade.
Bice paket 2 jer imam HD paket, pink+ paket i HBO premium paket, koji su u paketu 2 ovom novom.
-
kolacodjagoda
#42389 Re: BHTelecom All About
Zato što mu je ljepši. Klasična šuplja. Lafo treba mu modem a stari uredno radi.ing-ecc wrote:A zašto tražiš modem? A zašto tražiš Innbox?REDDEVILS wrote:Ja tražim u uslugu ali i modem koji tu uslugu može podržati ja kad prvog Maja prijavim ovu dodatni paket 1 morace mi zamjeniti modem koji je star 6 godina. A izgleda da su drugačiji arsini u mom naselju svi koji imaju moju TV su dobilil kvalitetnije modeme tj. Bežične wailes dok ja nemogu da zamjenom ovaj moj stari zte modem a svi su na moja TV net paketu a imaju innbox modeme bez HD usluge i dodatnog STB tako da znaci nekom hoće da zamjene a nekom neće.ing-ecc wrote:Vidim da se sa ovim informacijama o novim paketima i većim brzina javlja interes za Innbox modemima pa i ideje 'kako doći do Innboxa'.![]()
Znači, tražite usluge!
- REDDEVILS
#42390 Re: BHTelecom All About
Zato sto ovaj koi ja sad imam modem neće mi moći isporučiti uslugu koju cu tražiti u Maju. Pa šta im je tako mrsko zamjeniti modem sad a nego u maju kad podnesem zahtjev za ovaj dodatni paket 1 jer ce vjerovatno biti gužva neće im biti vjerovatno modema na stanju i onda ce se to sve odužiti do juna. Isto tako kad tražim STB da mi zamjene jer se gasi MOTOROLA kažu trenutno nema na stanju. Tako da ovaj modem koji imam ZTE ZXDSL 831 može samo 27 Mbps a ja već imam 22 Mbps iskorišteno 2 STB HD paket i sad kad puste veće brzine ima sve da mi stopa pa zato ja tražim VDSL Modem INNBOX V 50 U koji može ići do 150 Mbps a imam tehničke mogucnosti za ovaj dodatni paket 1ing-ecc wrote:A zašto tražiš modem? A zašto tražiš Innbox?REDDEVILS wrote:Ja tražim u uslugu ali i modem koji tu uslugu može podržati ja kad prvog Maja prijavim ovu dodatni paket 1 morace mi zamjeniti modem koji je star 6 godina. A izgleda da su drugačiji arsini u mom naselju svi koji imaju moju TV su dobilil kvalitetnije modeme tj. Bežične wailes dok ja nemogu da zamjenom ovaj moj stari zte modem a svi su na moja TV net paketu a imaju innbox modeme bez HD usluge i dodatnog STB tako da znaci nekom hoće da zamjene a nekom neće.ing-ecc wrote:Vidim da se sa ovim informacijama o novim paketima i većim brzina javlja interes za Innbox modemima pa i ideje 'kako doći do Innboxa'.![]()
Znači, tražite usluge!
- Laertes
#42391 Re: BHTelecom All About
Jel' taj INNBOX najbolje što BHT ima? Ja ga imam i nisam nešto presretan s njim. Bežični signal je dobar u sobi gdje je, ali kad izađem na balkon (cca 3 metra od modema), već zapinje... Wi-fi je bolji bio sa starim modemom i nekim malim TP-Linkom.
-
kolacodjagoda
#42392 Re: BHTelecom All About
Wifi je privatna mreža korisnika i BHT nije nadležan za to. Taj WiFi što imate je samo gratis servis (jer su modemi takvi). Ako vam treba nešto jače, možete kupiti router u bilo kojoj trgovini i pojačati signal.Laertes wrote:Jel' taj INNBOX najbolje što BHT ima? Ja ga imam i nisam nešto presretan s njim. Bežični signal je dobar u sobi gdje je, ali kad izađem na balkon (cca 3 metra od modema), već zapinje... Wi-fi je bolji bio sa starim modemom i nekim malim TP-Linkom.
- Laertes
#42393 Re: BHTelecom All About
Jel' mogu? Dobro, hvala.kolacodjagoda wrote:Wifi je privatna mreža korisnika i BHT nije nadležan za to. Taj WiFi što imate je samo gratis servis (jer su modemi takvi). Ako vam treba nešto jače, možete kupiti router u bilo kojoj trgovini i pojačati signal.Laertes wrote:Jel' taj INNBOX najbolje što BHT ima? Ja ga imam i nisam nešto presretan s njim. Bežični signal je dobar u sobi gdje je, ali kad izađem na balkon (cca 3 metra od modema), već zapinje... Wi-fi je bolji bio sa starim modemom i nekim malim TP-Linkom.
- zateznistub
#42394 Re: BHTelecom All About
Prvo, ne lupaj šaraf, wi fi je integrisan u uređaj i dio je koji spada u orzavanje od strane BHT-a, drugo, leartes ne lupaj ni ti jer ga i ja imam ikolacodjagoda wrote:Wifi je privatna mreža korisnika i BHT nije nadležan za to. Taj WiFi što imate je samo gratis servis (jer su modemi takvi). Ako vam treba nešto jače, možete kupiti router u bilo kojoj trgovini i pojačati signal.Laertes wrote:Jel' taj INNBOX najbolje što BHT ima? Ja ga imam i nisam nešto presretan s njim. Bežični signal je dobar u sobi gdje je, ali kad izađem na balkon (cca 3 metra od modema), već zapinje... Wi-fi je bolji bio sa starim modemom i nekim malim TP-Linkom.
fatam signal ispred kuce a stan mi komplet gleda na suprotnu stranu...treba li napominjati da u citavom stanu imam signal...
-
ing-ecc
#42395 Re: BHTelecom All About
Pa ti se samo brini za uslugu i dobićeš opremu prema usluzi.REDDEVILS wrote:Zato sto ovaj koi ja sad imam modem neće mi moći isporučiti uslugu koju cu tražiti u Maju. Pa šta im je tako mrsko zamjeniti modem sad a nego u maju kad podnesem zahtjev za ovaj dodatni paket 1 jer ce vjerovatno biti gužva neće im biti vjerovatno modema na stanju i onda ce se to sve odužiti do juna. Isto tako kad tražim STB da mi zamjene jer se gasi MOTOROLA kažu trenutno nema na stanju. Tako da ovaj modem koji imam ZTE ZXDSL 831 može samo 27 Mbps a ja već imam 22 Mbps iskorišteno 2 STB HD paket i sad kad puste veće brzine ima sve da mi stopa pa zato ja tražim VDSL Modem INNBOX V 50 U koji može ići do 150 Mbps a imam tehničke mogucnosti za ovaj dodatni paket 1
Al zašto tražiš Innbox?
- REDDEVILS
#42396 Re: BHTelecom All About
Jer je VDSL i može ići do 150 Mbps a ne ovi ADSL 2 + koji mogu samo 27 Mbps sto znaci da mi neće biti dovoljno za dodatni paket u Maju a ako ima i bolji modema jos bolje.ing-ecc wrote:Pa ti se samo brini za uslugu i dobićeš opremu prema usluzi.REDDEVILS wrote:Zato sto ovaj koi ja sad imam modem neće mi moći isporučiti uslugu koju cu tražiti u Maju. Pa šta im je tako mrsko zamjeniti modem sad a nego u maju kad podnesem zahtjev za ovaj dodatni paket 1 jer ce vjerovatno biti gužva neće im biti vjerovatno modema na stanju i onda ce se to sve odužiti do juna. Isto tako kad tražim STB da mi zamjene jer se gasi MOTOROLA kažu trenutno nema na stanju. Tako da ovaj modem koji imam ZTE ZXDSL 831 može samo 27 Mbps a ja već imam 22 Mbps iskorišteno 2 STB HD paket i sad kad puste veće brzine ima sve da mi stopa pa zato ja tražim VDSL Modem INNBOX V 50 U koji može ići do 150 Mbps a imam tehničke mogucnosti za ovaj dodatni paket 1
Al zašto tražiš Innbox?Šta ako imaa i drugih i boljih modema??
Line Mode ADSL2+ Line State Show Time
Line Up Time Duration 00:12:14:48 System Up Time 00:12:15:14
Line Downstream Rate 21500 Line Upstream Rate 764
Latency Type Fast Line Coding Trellis On
Noise Margin 9.9 Line Attenuation 5.0
Output Power 11.5 Attainable Line Rate 27400
Line Up Count 1 Status No Defect
-
kolacodjagoda
#42397 Re: BHTelecom All About
Ne lupaj ni ti. BHT ima nadležnost do modema, dalje kapak.zateznistub wrote:Prvo, ne lupaj šaraf, wi fi je integrisan u uređaj i dio je koji spada u orzavanje od strane BHT-a, drugo, leartes ne lupaj ni ti jer ga i ja imam ikolacodjagoda wrote:Wifi je privatna mreža korisnika i BHT nije nadležan za to. Taj WiFi što imate je samo gratis servis (jer su modemi takvi). Ako vam treba nešto jače, možete kupiti router u bilo kojoj trgovini i pojačati signal.Laertes wrote:Jel' taj INNBOX najbolje što BHT ima? Ja ga imam i nisam nešto presretan s njim. Bežični signal je dobar u sobi gdje je, ali kad izađem na balkon (cca 3 metra od modema), već zapinje... Wi-fi je bolji bio sa starim modemom i nekim malim TP-Linkom.
fatam signal ispred kuce a stan mi komplet gleda na suprotnu stranu...treba li napominjati da u citavom stanu imam signal...
- zateznistub
#42398 Re: BHTelecom All About
Znači STB jok? Oj zemljo indijo...hdmi ne prenosi zvuk, zar ne!?kolacodjagoda wrote: Ne lupaj ni ti. BHT ima nadležnost do modema, dalje kapak.
-
kolacodjagoda
#42399 Re: BHTelecom All About
????? ne kontamzateznistub wrote:Znači STB jok? Oj zemljo indijo...hdmi ne prenosi zvuk, zar ne!?kolacodjagoda wrote: Ne lupaj ni ti. BHT ima nadležnost do modema, dalje kapak.
- Laertes
#42400 Re: BHTelecom All About
Nije lijepo starijem čovjeku reći da lupa... Hajd' ti meni tako pametan reci što mi je slabiji signal 3 metra od modema?zateznistub wrote:Prvo, ne lupaj šaraf, wi fi je integrisan u uređaj i dio je koji spada u orzavanje od strane BHT-a, drugo, leartes ne lupaj ni ti jer ga i ja imam ikolacodjagoda wrote:Wifi je privatna mreža korisnika i BHT nije nadležan za to. Taj WiFi što imate je samo gratis servis (jer su modemi takvi). Ako vam treba nešto jače, možete kupiti router u bilo kojoj trgovini i pojačati signal.Laertes wrote:Jel' taj INNBOX najbolje što BHT ima? Ja ga imam i nisam nešto presretan s njim. Bežični signal je dobar u sobi gdje je, ali kad izađem na balkon (cca 3 metra od modema), već zapinje... Wi-fi je bolji bio sa starim modemom i nekim malim TP-Linkom.