SDP
-
statixx
#42351 Re: SDP
Prema Teoriji relativiteta srpska ljevica je dragocjena jer kritikuje Srbe i ne dira Bosnjake, a bosnjacka nije jer kritikuje Bosnjake i ne dira Srbe. 
- General War
#42352 Re: SDP
dustaban wrote:Ne preceruj. Svi smo mi ista vnago samo su nas religije razdvojile po nacionalnim septickim jamama.moke_31 wrote:Ne kontam šta si htio rijetChmoljo wrote:ha ja, što bi Hrvati i Srbi imali svoje fašiste, a mi ne smijemo?!!!!![]()
![]()
![]()
Moja poenta je da se konstantno od prestanka rata sva tri naroda u BiH pokušavaju svrstati u isti koš pa se fašizmi druga dva naroda relativiziraju do beskonačnosti a Bošnjacima na svaki mogući način pokušava inputirati neki njihov fašizam, a sve u cilju donošelja zaključka da smo svi isti.
Pun mi je k....više tog rezonovanja i relativiziranja tuđih fašizama i zločina na način da se i kod Bošnjaka po svaku cijenu nađe neki "fašizam", zločin i sl. SDP-ova politika je na tom fonu kao i forumska SDP bratija.
Bošnjaci nisu nikad, niti će, biti isti ili slični drugim dvama narodima ni po fašizmima (btw. bilo kojem izmu) ili zločinima ili nečemu sličnom!!!
To sto su Bosanjaci naoko finiji od Srba i Hrvata, to imaju zahvaliti samo rjedjim prilikama i slabijem naoruzanju da pokazu svoje nestasluke. Mada, nikako mi ne izlazi iz glave kad je onomad jedna Hrvatica, na obiljezavanju godisnjice masakra u Grabovici, kazala otprilike - Grabovica je veci genocid od Srebrenice. Jeste tamo vise ljudi pobijeno nego ovdje, ali ovdje nije niko osto!
Dakle prestanimo tepati sami sebi. Tako su i Srbi 50 godina nabijali Hrvatima ustastvo & Jasenovac dok nisu "dobili priliku" u Vukovaru da pokazu kako su "bolji" narod! O srebrenici da ne pricamo, ali velim i cvrsto stojim iza toga - ovdje nema finog naroda, ovdje samo neko nije imao priliku...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#42353 Re: SDP
pazi ti nakaradne logike... ja želim dokazati da nisam fašista tako što je moj fašista manji od njegovog fašiste.moke_31 wrote:
Ne kontam šta si htio rijet![]()
![]()
![]()
Moja poenta je da se konstantno od prestanka rata sva tri naroda u BiH pokušavaju svrstati u isti koš pa se fašizmi druga dva naroda relativiziraju do beskonačnosti a Bošnjacima na svaki mogući način pokušava inputirati neki njihov fašizam, a sve u cilju donošelja zaključka da smo svi isti.
Pun mi je k....više tog rezonovanja i relativiziranja tuđih fašizama i zločina na način da se i kod Bošnjaka po svaku cijenu nađe neki "fašizam", zločin i sl. SDP-ova politika je na tom fonu kao i forumska SDP bratija.
Bošnjaci nisu nikad, niti će, biti isti ili slični drugim dvama narodima ni po fašizmima (btw. bilo kojem izmu) ili zločinima ili nečemu sličnom!!!
pa to upravo rade oni koji rehabilituju Busuludžiće!!!!!!!!!!!!!! ONI su ti koji stavljaju Bošnjake u isti koš sa srpskim i hrvatskim fašistima!!!
upravo oni koji kritikuju tu rehabilitaciju NE ŽELE DA BUDU relativizatori fašizma tako što će npr prihvatiti naziv škole po liku u najmanju ruku sumnjive prošlosti.
- duh_sa_sjekirom
#42354 Re: SDP
dustaban wrote:
Ne preceruj. Svi smo mi ista vnago samo su nas religije razdvojile po nacionalnim septickim jamama.
To sto su Bosanjaci naoko finiji od Srba i Hrvata, to imaju zahvaliti samo rjedjim prilikama i slabijem naoruzanju da pokazu svoje nestasluke. Mada, nikako mi ne izlazi iz glave kad je onomad jedna Hrvatica, na obiljezavanju godisnjice masakra u Grabovici, kazala otprilike - Grabovica je veci genocid od Srebrenice. Jeste tamo vise ljudi pobijeno nego ovdje, ali ovdje nije niko osto!
Dakle prestanimo tepati sami sebi. Tako su i Srbi 50 godina nabijali Hrvatima ustastvo & Jasenovac dok nisu "dobili priliku" u Vukovaru da pokazu kako su "bolji" narod! O srebrenici da ne pricamo, ali velim i cvrsto stojim iza toga - ovdje nema finog naroda, ovdje samo neko nije imao priliku...
Koja bravura...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#42355 Re: SDP
i sitnici poput nedostatka nacionalnog pokreta u kojem je utkan program ubijanja, protjerivanja, pokrštavanja (ups kelimeišehadećenja) drugih i drugačijih.dustaban wrote:Ne preceruj. Svi smo mi ista vnago samo su nas religije razdvojile po nacionalnim septickim jamama.
-
pemanapemani
#42356 Re: SDP
Šta je sprječavalo Bošnjake da te 1993. godine roknu na sred Titove, ako su svi isti?dustaban wrote:
Ne preceruj. Svi smo mi ista vnago samo su nas religije razdvojile po nacionalnim septickim jamama.
Šta je sprječavalo Bošnjake da nam poslije kraja agresije zagorčaju život, konkretno u Sarajevu?
Jebo te, 1997. nas je bilo možda 5 u srednjoj školi koji nismo Bošnjaci i to u školi koja i dan danas važi za jednu od tri najgore škole u gradu. Nikad nikome nije upućena ni riječ uvrede, a ne fizičko maltretiranje. Baš me zanima kako je bilo mojim vršnjacima koji nisu bili Srbi u Prijedoru u to vrijeme?
Tako da je ovo tvoje baljezganje u najmanju ruku bezobrazluk.
- dustaban
#42357 Re: SDP
Samo sam cekao ovaj komentar!pemanapemani wrote:Šta je sprječavalo Bošnjake da te 1993. godine roknu na sred Titove, ako su svi isti?dustaban wrote: Ne preceruj. Svi smo mi ista vnago samo su nas religije razdvojile po nacionalnim septickim jamama.
...
Dakle ovdje je zaturena prica o boljem i gorem NARODU.
Politika, politicko i vojno vodjstvo, nekakvi tajni i javni (genocidni) planovi itd... to je drugi par cipela. Jednako kao sto je multi-kulti Sarajevo bio istinski cilj (a mozda je samo rijec o sredstvu ?!) bosnjackog vodjstva 1992. tako isto ni Srbi nisu poravnali Sandzak (a mogli su) ili makar eliminisali beogradske muslimane.
Dakle, ponavljam, govorimo o "finoci" naroda. I Nijemci su bili fini dok ih nije poveo Hitler.
I tako dalje...
-
Innovation
#42358 Re: SDP
Pises o Srbiji.dustaban wrote: tako isto ni Srbi nisu poravnali Sandzak (a mogli su) ili makar eliminisali beogradske muslimane.
- Banksy
#42359 Re: SDP
Baš se bezobrazno praviš lud...dustaban wrote: Samo sam cekao ovaj komentar!
Politika, politicko i vojno vodjstvo, nekakvi tajni i javni (genocidni) planovi itd... to je drugi par cipela. Jednako kao sto je multi-kulti Sarajevo bio istinski cilj (a mozda je samo rijec o sredstvu ?!) bosnjackog vodjstva 1992. tako isto ni Srbi nisu poravnali Sandzak (a mogli su) ili makar eliminisali beogradske muslimane.
Dakle, ponavljam, govorimo o "finoci" naroda. I Nijemci su bili fini dok ih nije poveo Hitler.
I tako dalje...
Ovo nije priča o boljem i gorem narodu, već o jednom narodu koji je u jednom trenutku vremena bio jako zao i učinio strašna zla svojim dojučerašnjim komšijama, ojadivši i zavivši u crno cijeli bivšu zajedničku državu. U tom trenutku, drugi narod se pokazao puno boljim i, džaba se mučiš, nema načina da ga nategnutim analogijama svedeš u ravan s prvim.
Srbi nisu poravnali Sandžak jer im nije bilo u interesu da dižu u zrak sosptvenu zemlju. Ravanali su samo susjedne, i to temeljito.
Analogija s Hitlerom je loša jer Srbi su imali svog Hitlera, činili jednaka zlodjela, istina na nešto manjem prostoru, ali s genocidom kao rezultatom, ali usporedba je nemoguća jer su Nijemci nakon rata prošli žestoku denacifikaciju, pa povratili balans, dok Srbi, još uvijek naloženi, skoro nepovratno ispali iz vinkla, i dalje žive svoje mitologije i zablude, s istim mahnitim glavama, i s istim nacionalnim programima, nešto modificiranim shodno povijesnom trenutku, a zauzdani isključivo strahom od ino sankcije i reakcije. Ništa se u njihovim glavama, ama baš ništa, nije promijenilo u zadnjih 20 godina, i još duže. Zato, svaka priča u kojoj bi nas sve zajedno pokušao svući u istu ravan, nema šanse da će ti proći.
- dustaban
#42360 Re: SDP
Srbi cetnici, Bosnjaci fini... aj majko moja ima li ovome kraja...Banksy wrote:Baš se bezobrazno praviš lud...dustaban wrote: Samo sam cekao ovaj komentar!
I tako dalje...
Ovo nije priča o boljem i gorem narodu, već o jednom narodu koji je u jednom trenutku vremena bio jako zao i učinio strašna zla svojim dojučerašnjim komšijama, ojadivši i zavivši u crno cijeli bivšu zajedničku državu. U tom trenutku, drugi narod se pokazao puno boljim i, džaba se mučiš, nema načina da ga nategnutim analogijama svedeš u ravan s prvim.
Srbi nisu poravnali Sandžak jer im nije bilo u interesu da dižu u zrak sosptvenu zemlju. Ravanali su samo susjedne, i to temeljito.
Analogija s Hitlerom je loša jer Srbi su imali svog Hitlera, činili jednaka zlodjela, istina na nešto manjem prostoru, ali s genocidom kao rezultatom, ali usporedba je nemoguća jer su Nijemci nakon rata prošli žestoku denacifikaciju, pa povratili balans, dok Srbi, još uvijek naloženi, skoro nepovratno ispali iz vinkla, i dalje žive svoje mitologije i zablude, s istim mahnitim glavama, i s istim nacionalnim programima, nešto modificiranim shodno povijesnom trenutku, a zauzdani isključivo strahom od ino sankcije i reakcije. Ništa se u njihovim glavama, ama baš ništa, nije promijenilo u zadnjih 20 godina, i još duže. Zato, svaka priča u kojoj bi nas sve zajedno pokušao svući u istu ravan, nema šanse da će ti proći.

Fini Bosnjaci na ispracaju finoga Cace...
Last edited by dustaban on 17/11/2016 14:59, edited 1 time in total.
- Banksy
#42361 Re: SDP
Kreveljiš se jer nemaš odgovor. Bolje da si prešutio.dustaban wrote:
Srbi cetnici, Bosnjaci fini... aj majko moja ima li ovome kraja...
Fini Bosnjaci na ispracaju finoga Cace...
Uz to, stavljaš sliku sa sahrane predsjednika Srbije kojeg su ubili upravo zato što je pokušao da ih osvijesti, civilizira i vrati u normalu, baš ne misliš...
-
El_comadante
#42362 Re: SDP
e vala bošnjaci za vrijeme otomanske imperije oko 400 godina mogli su pobiti sve srbe i hrvate na prostoru BiH a nisu dakle imali su priliku. sa druge strane za manje od 200 godina u Beogradu, Čačku, Užicu... su uništeni svi vjerski objekti muslimana a muslimani koji su bili večina su protjerani e to je razlika izmedju muslimana i srba. šta bi bilo da su srbi vladali bosnom kao i turci 400 godina? mislima da ne bi bilo nijende dzamije i muslimana ovdedustaban wrote:Ne preceruj. Svi smo mi ista vnago samo su nas religije razdvojile po nacionalnim septickim jamama.moke_31 wrote:Ne kontam šta si htio rijetChmoljo wrote:ha ja, što bi Hrvati i Srbi imali svoje fašiste, a mi ne smijemo?!!!!![]()
![]()
![]()
- dustaban
#42363 Re: SDP
onu sliku sam zamjenio, zajeb, izvinjavam se, ali ni najmanje ne mijenja ono sta sam htio reci.
Ali i prica je otisla gdje ne treba. Nikad se necemo sloziti oko moje teze da ovdje nema finog naroda, jebiga izvinjavam se svima koji se osjecaju pripadnicima "najboljeg naroda na svijetu"... bez obzira kojem narodu pripadaju!

Ali i prica je otisla gdje ne treba. Nikad se necemo sloziti oko moje teze da ovdje nema finog naroda, jebiga izvinjavam se svima koji se osjecaju pripadnicima "najboljeg naroda na svijetu"... bez obzira kojem narodu pripadaju!
- seln
#42364 Re: SDP
Mozda smo svi ista govna, ali nisu sva govna sprovela genocid. Sad, more bit' da neka govna nisu sprovela genocid jer nisu mogla, ali ostaje cinjenica: samo neka govna su sprovela genocid.dustaban wrote:onu sliku sam zamjenio, zajeb, izvinjavam se, ali ni najmanje ne mijenja ono sta sam htio reci.
- Banksy
#42365 Re: SDP
dustaban wrote:onu sliku sam zamjenio, zajeb, izvinjavam se, ali ni najmanje ne mijenja ono sta sam htio reci.
Postoji li ikakav način da ijednog trenutka izađeš iz tih ''narodnih'' cipela iz kojih promatraš svijet i kao normalan, odrastao, razuman čovjek pokušaš nepristrasno promisliti o svemu što se desilo oko nas u proteklih 30 godina, pa na bazi činjenica i brojeva prosudiš ko je bio kakav i kako se ponašao? Zar je to toliko teško? Nije valjda da te to etničko sasvim zaslijepi da ne možeš donijeti nikakve sudove i ocjene bez da u njih ne uključiš svoj ''narod''?
-
putokaz1
#42367 Re: SDP
SDP Promjenite Predsjednika Molim Vas
-
El_comadante
#42368 Re: SDP
nešto kontam ovih stranaka sa kojim je SDP bio na vlasti nema nigdje ili su slabi. HSP, pa ova Budimirova imali ih igdje.... znači ovde su išli direktno u korist HDZu
-
jefff
#42369 Re: SDP
HSP je bio partner SDA u koaliciji a Lijanovići su bili SDP partneri. Svako je u koaliciju doveo svoga.
- Liberalism
#42370 Re: SDP
i ti si bio jak dok ti babo nije glasao za zatvorenika aliju. cudi me sto i ti ne protestvujes da gasija puste iz zatvora. bio bi ti odlican otac nacijeEl_comadante wrote:nešto kontam ovih stranaka sa kojim je SDP bio na vlasti nema nigdje ili su slabi. HSP, pa ova Budimirova imali ih igdje.... znači ovde su išli direktno u korist HDZu
- Liberalism
#42371 Re: SDP
sto? jesu li ti to tvoji roditelji rekli da je najbolji predsjednik onaj ko odlezi najmanje osamgodina u zatvoru.putokaz1 wrote:SDP Promjenite Predsjednika Molim Vas
-
El_comadante
#42372 Re: SDP
molim prevod na meni razumljivom jeziku jer ja pojma nemam šta si kazao.Liberalism wrote:i ti si bio jak dok ti babo nije glasao za zatvorenika aliju. cudi me sto i ti ne protestvujes da gasija puste iz zatvora. bio bi ti odlican otac nacijeEl_comadante wrote:nešto kontam ovih stranaka sa kojim je SDP bio na vlasti nema nigdje ili su slabi. HSP, pa ova Budimirova imali ih igdje.... znači ovde su išli direktno u korist HDZu
-
El_comadante
#42373 Re: SDP
vidiš ovo si upravu zapravo je HSP uveo u vlast SDA a ne SDP mada se ovde to spočitava da je uradio SDP.jefff wrote:HSP je bio partner SDA u koaliciji a Lijanovići su bili SDP partneri. Svako je u koaliciju doveo svoga.
- Banksy
#42374 Re: SDP
Samo napomena zaboravnim da je Gašiju najviše valjao Dževdo Bećirević, u vrijeme pogodovanja SDP načelnik općine Centar.Liberalism wrote:i ti si bio jak dok ti babo nije glasao za zatvorenika aliju. cudi me sto i ti ne protestvujes da gasija puste iz zatvora. bio bi ti odlican otac nacijeEl_comadante wrote:nešto kontam ovih stranaka sa kojim je SDP bio na vlasti nema nigdje ili su slabi. HSP, pa ova Budimirova imali ih igdje.... znači ovde su išli direktno u korist HDZu
-
__Phoenix__
#42375 Re: SDP
Koga predlažeš? Jer svaki će biti poređen sa Zlatkom...putokaz1 wrote:SDP Promjenite Predsjednika Molim Vas