Kikibombona wrote:The 51st State wrote:sve je to preljevanje iz postojece baze glasova ljudi koji su u tom filmu, ne mogu i sdp i ns rasti zajedno, samo na racun jednih drugih, jos sto im ne ide u prilog emigracija iz zemlje. ns i sdp nikad nece biti u prilici da samostalno formiraju vlast bez "patriotskog" sidra tako da bi bilo uputno da manje lupetaju i sto bi se reklo ne zanose muda u krivini. za mene svojim pisanjem pokazujete da kao glasaci niste nista drukciji od prosjecnog glasaca sda kada je u pitanju iskljucivost razmisljanja i neprincipijelnost.
Vidis da nisam nista dodao. Cak sam umanjio za SDP, spustio na 150 000. NS sam dodao 30-ak hiljada.
DF ce pravo popusiti.
Platforma za progres je izrazito patriotska, rekao bih pozitivno nacionalisticka. Oni mogu uzeti glasove SDA u manjoj mjeri i ZNACAJNO glasove SBB i DF. Mogu animirati nove glasace.
NiP uzima od SDA.
Dakle,
SDP - lijevo
NS - liberalno
Platforma - centar
NiP - desno
To ce biti vise nego dovoljno da se izbaci SDA.
"Platforma za progres" je lijepa ideja. Ono što mi se ne sviđa, stvarno se nisu potrudili da privuku poznate ljude.Iskrica sam, ali se ne guram u to jato aktivno. Evo sada bih ovdje mogao poslati sav materijal njihov za svoju opštinu i mogu reći da nisam ne znam zbog čega bi tim ljudima dao glas. Još tu su neka starija lica koji meni ne bude ni nadu ni povjerenje. Ono što je dobro za njih, preaktivni su. Bojim se da nece nacionalistima pomrsiti racune, prije ovima drugim.
SDP treba okidac, nije da nemaju potencijala za eksplodirati, ali opet ne mogu dok je u žiži stranke Nikšić i jos neki drugi nebitni likovi koji projiciraju SDP negativni publicitet (Cengic, Prlic, Magazinovic, Masic i td). Ljudi ce se zasititi sigurno ove vlasti. Trebaju iscjediti Becirovica maksimalno. Nije mu ovo maksimum što je bilo na ovim izborima. Znamo koliko je ljevica napravila sebi problema time sto se nisu mogli dogovoriti o jedinstvenim kandidatima za predsjednistvo BiH. Agresivnije samo raditi sa narodom i maniti se Titove mantre, jer komunizam realno niko više ovdje ne moze vratiti i ono sto je nekad bilo. Samo jako, ali demokratski.
NiP radi ispod tiha, ne guraju se u prvi plan, vidjecemo kako ce se spremiti za lokalne izbore. Sigurno uz NS su prepoznati kao radiše i da žele strukturalno mjenjati stvari i procese naše dnevnopolitičke zbilje. Jedino zbog cega mogu izgubiti glasove u buducnosti jeste glomazna medijska masinerija SDA, tu je i njihovo partnerstvo sa Avazom, sto bi rekao Latic oni sebi koalicijom sa SBB kupuju kontrolu nad Avazom jer im je to od krucijalne vaznosti. Vidimo kako Fortu razvlace zbog BL. Ima se i zasto, ali opet, taj potez realno nije ni izbliza izdajnicki kao mnogi koji su do sad SDA i SDP u politickoj trgovini priskrbili sebi.
SDA je u KS prakticno izbacena. Naredne izbore cemo vidjeti da li ce se novonastale promjene razvijati u boljem smjeru ili u gorem u odnosu do sada.
DF u ovoj prici moze biti kukavicje jaje ljevice u koaliciji SDA i SBB. Opet mogu iz koalicije otici kako su to uradili vec jednom. Samo sta ce biti okidac tome vidjecemo u buducnosti.