Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Kikibombona

#42301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote:sve je to preljevanje iz postojece baze glasova ljudi koji su u tom filmu, ne mogu i sdp i ns rasti zajedno, samo na racun jednih drugih, jos sto im ne ide u prilog emigracija iz zemlje. ns i sdp nikad nece biti u prilici da samostalno formiraju vlast bez "patriotskog" sidra tako da bi bilo uputno da manje lupetaju i sto bi se reklo ne zanose muda u krivini. za mene svojim pisanjem pokazujete da kao glasaci niste nista drukciji od prosjecnog glasaca sda kada je u pitanju iskljucivost razmisljanja i neprincipijelnost.
Vidis da nisam nista dodao. Cak sam umanjio za SDP, spustio na 150 000. NS sam dodao 30-ak hiljada.

DF ce pravo popusiti.

Platforma za progres je izrazito patriotska, rekao bih pozitivno nacionalisticka. Oni mogu uzeti glasove SDA u manjoj mjeri i ZNACAJNO glasove SBB i DF. Mogu animirati nove glasace.

NiP uzima od SDA.

Dakle,

SDP - lijevo
NS - liberalno
Platforma - centar
NiP - desno

To ce biti vise nego dovoljno da se izbaci SDA.
General War

#42302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

insomnia78 wrote: A ti se bas bio spremio da pogines osvajajuci BL. Alija, Alija dje će ti duša
A ha, uz Rasima Delica bivseg majora JNA i inih...neka si ti stustio da ne uzivas u milini...pravi mumin patriotski.
General War

#42303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

The 51st State wrote:
General War wrote:
The 51st State wrote:E zbog ovakvih suportera NASA stranka nikad nece biti znacajniji faktor nego sto jeste. Gadljiva izjednacujuca prica.
Radi ovakvih kriticara, NS ni ne ocekuje glasove od njih
odlicno, uzivajte u svom sarenom mikrosvijetu. od mene ga svakako ne bi ni dobili ali sam ih smatro kao jedan od politickih subjekata koji bi mogo kvalitetno participirati u neophodnim promjenama.
Znam to i kazem, toliko ste providni sa dobronamjernim opaskama da je to cudo jedno.
Zaboli me i ja i ovi iz NS znamo hljeba zaradit i mimo budjeta...a vi se koprcajte dok tudja ruka hrani.
drug_profi

#42304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

generale sto uopste dozivljavas komentare emigracije. Oni su tu samo virtuelno.
Za mene su apsolutno nebitni.
Ja kad bih sad otisao vani i ja bih samo za SDA glasao. Iz inata svima ovima koji zive ovdje i stalno za njih glasaju.
The 51st State

#42305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

Zadnja linija odbrane jal budjetlika jal dijaspora :lol:
General War

#42306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Ok, uvjeri nas da je drugacije.
The 51st State

#42307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

Ko st aba vi da vas ujieravami, ne mogu vjerovati da ozbiljni lkydi dozvoljavaju sebi ovako nesto
General War

#42308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Ne moras biti ni ozbiljan, samo da nisi corav .
kiligonzales

#42309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

Kikibombona wrote:
The 51st State wrote:sve je to preljevanje iz postojece baze glasova ljudi koji su u tom filmu, ne mogu i sdp i ns rasti zajedno, samo na racun jednih drugih, jos sto im ne ide u prilog emigracija iz zemlje. ns i sdp nikad nece biti u prilici da samostalno formiraju vlast bez "patriotskog" sidra tako da bi bilo uputno da manje lupetaju i sto bi se reklo ne zanose muda u krivini. za mene svojim pisanjem pokazujete da kao glasaci niste nista drukciji od prosjecnog glasaca sda kada je u pitanju iskljucivost razmisljanja i neprincipijelnost.
Vidis da nisam nista dodao. Cak sam umanjio za SDP, spustio na 150 000. NS sam dodao 30-ak hiljada.

DF ce pravo popusiti.

Platforma za progres je izrazito patriotska, rekao bih pozitivno nacionalisticka. Oni mogu uzeti glasove SDA u manjoj mjeri i ZNACAJNO glasove SBB i DF. Mogu animirati nove glasace.

NiP uzima od SDA.

Dakle,

SDP - lijevo
NS - liberalno
Platforma - centar
NiP - desno

"Platforma za progres" je lijepa ideja. Ono što mi se ne sviđa, stvarno se nisu potrudili da privuku poznate ljude.Iskrica sam, ali se ne guram u to jato aktivno. Evo sada bih ovdje mogao poslati sav materijal njihov za svoju opštinu i mogu reći da nisam ne znam zbog čega bi tim ljudima dao glas. Još tu su neka starija lica koji meni ne bude ni nadu ni povjerenje. Ono što je dobro za njih, preaktivni su. Bojim se da nece nacionalistima pomrsiti racune, prije ovima drugim.

SDP treba okidac, nije da nemaju potencijala za eksplodirati, ali opet ne mogu dok je u žiži stranke Nikšić i jos neki drugi nebitni likovi koji projiciraju SDP negativni publicitet (Cengic, Prlic, Magazinovic, Masic i td). Ljudi ce se zasititi sigurno ove vlasti. Trebaju iscjediti Becirovica maksimalno. Nije mu ovo maksimum što je bilo na ovim izborima. Znamo koliko je ljevica napravila sebi problema time sto se nisu mogli dogovoriti o jedinstvenim kandidatima za predsjednistvo BiH. Agresivnije samo raditi sa narodom i maniti se Titove mantre, jer komunizam realno niko više ovdje ne moze vratiti i ono sto je nekad bilo. Samo jako, ali demokratski.

NiP radi ispod tiha, ne guraju se u prvi plan, vidjecemo kako ce se spremiti za lokalne izbore. Sigurno uz NS su prepoznati kao radiše i da žele strukturalno mjenjati stvari i procese naše dnevnopolitičke zbilje. Jedino zbog cega mogu izgubiti glasove u buducnosti jeste glomazna medijska masinerija SDA, tu je i njihovo partnerstvo sa Avazom, sto bi rekao Latic oni sebi koalicijom sa SBB kupuju kontrolu nad Avazom jer im je to od krucijalne vaznosti. Vidimo kako Fortu razvlace zbog BL. Ima se i zasto, ali opet, taj potez realno nije ni izbliza izdajnicki kao mnogi koji su do sad SDA i SDP u politickoj trgovini priskrbili sebi.

SDA je u KS prakticno izbacena. Naredne izbore cemo vidjeti da li ce se novonastale promjene razvijati u boljem smjeru ili u gorem u odnosu do sada.

DF u ovoj prici moze biti kukavicje jaje ljevice u koaliciji SDA i SBB. Opet mogu iz koalicije otici kako su to uradili vec jednom. Samo sta ce biti okidac tome vidjecemo u buducnosti.
The 51st State

#42310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

General War wrote:Ne moras biti ni ozbiljan, samo da nisi corav .
Ne znam ko ne primjecuje ocigledno.
MarshalDodik

#42311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MarshalDodik »

insomnia78 wrote:
General War wrote:
insomnia78 wrote:Svi to znaju al nece da vide borila se braca protiv Al Qaide
Aha, moj caca potpisao dva entiteta, 10 kantona i tebe poslao u francusku da branis tekovine borbe protiv srbo cetnickog agresora...spinovi su ti bas tipicni i ocekivani.
A ti se bas bio spremio da pogines osvajajuci BL. Alija, Alija dje će ti duša
:shock: :izet:
Takoe obavjestajac :bih:
insomnia78

#42313 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

General War wrote:
insomnia78 wrote: A ti se bas bio spremio da pogines osvajajuci BL. Alija, Alija dje će ti duša
A ha, uz Rasima Delica bivseg majora JNA i inih...neka si ti stustio da ne uzivas u milini...pravi mumin patriotski.
Jbg Kasim Sulejmani bio nesto zauzet. Mogli smo mozda potpisati Slavka Lisicu al Alija ne dade
ovo_malo_duse

#42314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ovo_malo_duse »

Kikibombona wrote:

DF ce pravo popusiti.

NiP uzima od SDA.

Dakle,

SDP - lijevo
NS - liberalno
Platforma - centar
NiP - desno

Kakva Platforma.. Ako ovako nastavi NiP i Kifla su jedina stranka koja ce pomest SDA. Ona jedina ima kapacitet da preuzme onaj dio SDA glasaca koji su relativno labavo, patriotski ili vjerski vezani za SDA. Tvrdokornu uhljebljenu bazu ne moze niko.
Ali siroki diapazoon ovih nazovimo ih labavih koji cisto zbog nedostatka alternative glasaju za SDA ce poslati NiP visoko zivi bili pa vidjeli.
Kikibombona

#42315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

kiligonzales wrote:"Platforma za progres" je lijepa ideja. Ono što mi se ne sviđa, stvarno se nisu potrudili da privuku poznate ljude.Iskrica sam, ali se ne guram u to jato aktivno. Evo sada bih ovdje mogao poslati sav materijal njihov za svoju opštinu i mogu reći da nisam ne znam zbog čega bi tim ljudima dao glas. Još tu su neka starija lica koji meni ne bude ni nadu ni povjerenje. Ono što je dobro za njih, preaktivni su. Bojim se da nece nacionalistima pomrsiti racune, prije ovima drugim.
Odsustvo poznatih lica vidim kao prednost u odnosu na ostale stranke. Sta su nam poznata lica, koja imamo u drugim strankama, do sada donijela?

Hadzikadic racuna na mlade i to je dobro. Hitno treba smijeniti generaciju, poslati politicke matuzaleme i dokazane ublehase, neradnike i stetocine u nezasluzenu penziju.

Mozda Hadzikadic daleko...

...

Sto se tice SDP-a, opet sam na strani mladih, kakvi god bili. Kakav god bio Masic ne moze biti gori od Bijedica. To se pokazalo nakon ovih izbora. Stari su oportunisti, hinjare bez ikakvih principa. Jedino ih zanima vlast koja ce omoguciti uhljebljenje i pljacku. Sa kime ce u vlast, to nije bitno.

Dobro je da su mladi konacno preuzeli SDP. I odmah se vidi razlika, po prvi put su odbili uci u mafijasku vlast sa SDA. :thumbup:
General War

#42316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Kikibombona wrote:
kiligonzales wrote:"Platforma za progres" je lijepa ideja. Ono što mi se ne sviđa, stvarno se nisu potrudili da privuku poznate ljude.Iskrica sam, ali se ne guram u to jato aktivno. Evo sada bih ovdje mogao poslati sav materijal njihov za svoju opštinu i mogu reći da nisam ne znam zbog čega bi tim ljudima dao glas. Još tu su neka starija lica koji meni ne bude ni nadu ni povjerenje. Ono što je dobro za njih, preaktivni su. Bojim se da nece nacionalistima pomrsiti racune, prije ovima drugim.
Odsustvo poznatih lica vidim kao prednost u odnosu na ostale stranke. Sta su nam poznata lica, koja imamo u drugim strankama, do sada donijela?

Hadzikadic racuna na mlade i to je dobro. Hitno treba smijeniti generaciju, poslati politicke matuzaleme i dokazane ublehase, neradnike i stetocine u nezasluzenu penziju.

...

Sto se tice SDP-a, opet sam na strani mladih, kakvi god bili. Kakav god bio Masic ne moze biti gori od Bijedica. To se pokazalo nakon ovih izbora. Stari su oportunisti, hinjare bez ikakvih principa. Jedino ih zanima vlast koja ce omoguciti uhljebljenje i pljacku. Sa kime ce u vlast, to nije bitno.

Dobro je da su mladi konacno preuzeli SDP. I odmah se vidi razlika, po prvi put su odbili uci u mafijasku vlast sa SDA. :thumbup:
:thumbup:
Sve ublehas do ublehasa.
General War

#42317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

insomnia78 wrote:
General War wrote:
Jbg Kasim Sulejmani bio nesto zauzet. Mogli smo mozda potpisati Slavka Lisicu al Alija ne dade
Takoe, znaju to ameri...nije djaba nas logiSticar odavno na crnoj USA listi...al st'as, KOS snajka KOS.
Kikibombona

#42318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

General War wrote:Sve ublehas do ublehasa.
Ti znas iz licnog iskustva, ko jednom ukrade krast ce dok je ziv, ko se jednom proda prodavat ce se dok je ziv itd. Rijetki su slucajevi da se osoba u zrelom dobu popravi. Samo moze biti jos gora. I ko nije lopov u njega se uvukao oportunizam i komformizam, trazi sebe i okrene glavu ako mu se nesto ne svidja. Nema ni snage ni volje ni znanja da nesto mijenja.

Stara garnitura politicara je dokazano lopovska, neradnicka, nesposobna... Potrosen materijal koji hitno treba odstraniti. Od njih ne mozemo imati nikakve koristi. Kao sto rekoh, niko u 50-oj nece postati posten, vrijedan, sposoban itd. Kontaminirani paraziti.

Trebaju nam potpuno novi ljudi, moralni i cisti od necasnih radnji. Mlad covjek ima buntovnost u sebi i energiju da mijenja. Mlad covjek zeli promjene, zeli rusiti barijere. 100% sam siguran da od starih mrcina ne mogu biti gori.

Gledao sam javljanje Hadzikadica iz Kalesije. Gosca je bila mlada doktorica. U njenom govoru tijela, izrazima lica, vidis postenu namjeru. Nema demagogiju i dodvoravanja gledaocima sto su specijalizirale ofucane ojebine, sjeme im se zatrlo za upropastene godine.

Dakle, sto vise novih i mladih ljudi a sto manje ofucanih (popularnih) oportunistickih ojebina. Neka mladi grade sebi buducnost.
kiligonzales

#42319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

Kikibombona wrote:

...

Nisam mislio na tako poznata lica. Pustimo se prelivoda, mislio sam konkretno na osobe koji su prepoznatljivi po onome sto jesu, ne politicki, vec sto su postigli u drugim drustvenim sferama, a koji mogu i jesu poznati i po sposobnosti i postenju.

SDP to nije plus, ne u ovim okolnostima u stranci. Nece niko vruceg krompira, pa su izabrali tezi put i debeli hlad opozicije. Bas me zanima kakva im je strategija za buducnost. Pomalo kockarski potez, odigrali su na vecu kvotu koja nuzno ne mora donjeti dobitak, a razlozi su prosti, ta mlada lica su zadnji put imali dobar rezultat 2010. godine, sada je 2019. i oni su postali izlizani primjerice Masic.

U drzavi gdje se etnicka podijela vlasti ugurala u ustav, nehtijenje u koaliciju sa nacionalistima iz druga dva tabora (srpskog i hrvatskog) samo govori da isti ne zele da se uhvate odgovornosti i rade svoj posao. Sami BH blok je imao vise glasova od SDA, sa ostalim strankama i sirom platformom nisu se nazalost mogli izbaciti SNSD i HDZ, ali SDA jeste.

Ostaje dvojba da su zaista htijeli koliko i koga bi u kojoj moci mogli da gurnu po strani kreiranjem novih politickih procesa u BIH.

Ono sto je uradjeno u KS je bio dobar potez. Sada je sestorka prakticno i SDA natjerala da radi svoj posao jer sami zele dici ljestvicu ispunjenih obecanja.
asker

#42320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by asker »

General War wrote: Takoe, znaju to ameri...nije djaba nas logiSticar odavno na crnoj USA listi...al st'as, KOS snajka KOS.
Pitali smo da nam JNA raspodjeli koji magacin pa da se momacki pofajtamo, al supci nedadose.
draganbl

#42321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by draganbl »

Iako sam to trebao uraditi i ranije, ni sada nije kasno da se javno, kao građanin Banjaluke i Bosne i Hercegovine, zahvalim g-dinu Forti koji je prošle sedmice posjetio moj grad i pružio otvoren podršku kandidaturi mog grada za Evropsku prestonicu kulture.
Bilo bi lijepo kada bi i drugi političari, poput Forte i Radojičića, krenuli putem saradnje, zajedničkih planova i međusobne podrške.
insomnia78

#42322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Pa krenite. Ko vam brani?
General War

#42323 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

asker wrote:
General War wrote: Takoe, znaju to ameri...nije djaba nas logiSticar odavno na crnoj USA listi...al st'as, KOS snajka KOS.
Pitali smo da nam JNA raspodjeli koji magacin pa da se momacki pofajtamo, al supci nedadose.
Jasta ste...sto nama u tuzli ostavise?
asker

#42324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by asker »

General War wrote:
asker wrote:
Jasta ste...sto nama u tuzli ostavise?
Hajde bolan ne brani neodbranjivo. A i debeli OT, otpuhat ce nas Cmoljo cim iftari.
General War

#42325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

asker wrote:
Hajde bolan ne brani neodbranjivo. A i debeli OT, otpuhat ce nas Cmoljo cim iftari.
Samo odgovaram, a slazem se, nemojte onda u tom pravcu ici u diskusiju.
Eno sad NS zabrani i dvodnevni bajram po instrukcijama iz Banjaluke izgleda.
Locked