FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

NK33

#42301 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

ultima_palabra wrote:Skeptičan sam za prolaz večeras, ali mislim da bi Madrid imao dobre šanse u finalu, odmorna ekipa plus povratak Modrića.

Pa zabio bi Rona, valjda bi mu pripremili bar jedan tap-in :mrgreen:
Jesil siguran, eno nastimase mu i penal protiv Valencie pa opet ne zabi :)
ultima_palabra

#42302 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

suncica24 wrote:Btw, osvojiti LC sa banom. Priceless :D
Kakvim banom? Na početku sezone uzeli sve što im je trebalo, januar je ionako za kokuze.
5 0 5

#42303 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

BHF_Manijak wrote: Tri finala u 5 godina, malo li je! :wink: :wink:
pa jeste. a koliko je finala u 10 godina prije toga? ili u 20 godina prije tih 5 godina, ako hoces? 3 finala u 5 godina. to je ta ekipa koja je harala, dosegnuli su svoj vrh i to je gotovo. sad valja graditi novi tim. koji je to drugi klub redovan u finalima? united par puta u jednom periodu, milan, l'pool, ovaj onaj. svi se nadju u dobroj generaciji kada se stvari sloze + malo srece. ali niko nema rezervisano mjesto.
ultima_palabra

#42304 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

NK33 wrote:
ultima_palabra wrote:Skeptičan sam za prolaz večeras, ali mislim da bi Madrid imao dobre šanse u finalu, odmorna ekipa plus povratak Modrića.

Diego Alves je najbolji ikad u branjenju penala, lik ima preko 50% uspješnosti :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#42305 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

NK33 wrote:

Nastimali? Nisam znao da nije bio penal....
NK33

#42306 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

Tomahawk11 wrote:Nastimali? Nisam znao da nije bio penal....
Potpuno regularan penal, kazem nastimali u smislu kao i tap-in kad ti nastimaju da je samo ubacis u gol ;)

Btw. slazem se da Barca ima vise sanse protiv Juvea nego protiv Reala, uvijek.
5 0 5

#42307 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Nastimali? Nisam znao da nije bio penal....
poenta je u tome da tapinendo fula bitne penaldos. :D
suncica24

#42308 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

ultima_palabra wrote:
suncica24 wrote:Btw, osvojiti LC sa banom. Priceless :D
Kakvim banom? Na početku sezone uzeli sve što im je trebalo, januar je ionako za kokuze.
Nesto ste nurozni. 'Ta vam je druze ultima :D

Jest, z banom. Tako pise u knjigama.
A sto se kupovine tice... sreca pa kupise Douglasa i Vermaelena :lol:
5 0 5

#42309 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

jesu li se pedro i TS vratili u barcelonu?
ultima_palabra

#42310 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

suncica24 wrote:Nesto ste nurozni. 'Ta vam je druze ultima
Ma kakvi... shvatam da ste euforični, ali se pišu nebuloze :D Skršiš najviše para u Evropi i onda dođe uspjeh, "uprkos banu" :oops:

Onda je sad furka pisati da bi sa Juventusom bilo teže, ali niko da argumentira...
suncica24

#42311 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

ultima_palabra wrote:
Ma kakvi... shvatam da ste euforični, ali se pišu nebuloze :D Skršiš najviše para u Evropi i onda dođe uspjeh, "uprkos banu" :oops:

Onda je sad furka pisati da bi sa Juventusom bilo teže, ali niko da argumentira...
Ne znam ja bas da stoji ta "skrsis najvise para u Evropi". Preracunaj ti to opet.

A sto se tice teme Real Juve, prizeljkivao se tamo Juve kao plitak potok koji ce se pregaziti. A ovamo se Bayernu davale 99% sanse. I sad se pita sto se ovamo misli da je Real kojeg je u prvoj uzela Dama se vidi kao laksi protivnik (na stranu to sto licno mislim da je El Clasico CL specijal samo takav koji bi trojcu MSN (nu i mene omare :D ) samo tako naostrio apetite... a znamo da kad je trojac apetili kako to zavrsava... to je zasto Real po mome).
Tomahawk11
Globalni moderator

#42312 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Tomahawk11 wrote: Nastimali? Nisam znao da nije bio penal....
poenta je u tome da tapinendo fula bitne penaldos. :D
Vec smo se slozili na Madridovoj temi da nije bas tako, bar sto se tice ovog penala protiv Valencije. Prvenstvo je ranije odluceno, sve i da su dobili, to bi bilo samo odlaganje onog sto je neizbjezno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#42313 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

suncica24 wrote:
ultima_palabra wrote:

Ne znam ja bas da stoji ta "skrsis najvise para u Evropi". Preracunaj ti to opet.

A sto se tice teme Real Juve, prizeljkivao se tamo Juve kao plitak potok koji ce se pregaziti. A ovamo se Bayernu davale 99% sanse. I sad se pita sto se ovamo misli da je Real kojeg je u prvoj uzela Dama se vidi kao laksi protivnik (na stranu to sto licno mislim da je El Clasico CL specijal samo takav koji bi trojcu MSN (nu i mene omare :D ) samo tako naostrio apetite... a znamo da kad je trojac apetili kako to zavrsava... to je zasto Real po mome).
Ih, ko je to Bayernu davao 99% sanse? Necemo pretjerivati....
Sto se tice Reala, cak su i iz Juventusa bili zadovoljni sto su dobili iste kao protivnike u 1/2 LP. Real jeste favorit u tom okrsaju, ali to treba pokazati i na terenu, ja to cijelo vrijeme govorim.
suncica24

#42314 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Ih, ko je to Bayernu davao 99% sanse? Necemo pretjerivati....
Sto se tice Reala, cak su i iz Juventusa bili zadovoljni sto su dobili iste kao protivnike u 1/2 LP. Real jeste favorit u tom okrsaju, ali to treba pokazati i na terenu, ja to cijelo vrijeme govorim.
A dobro, malkice sam se zaigrala. 98% :D
ultima_palabra

#42315 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

suncica24 wrote:
ultima_palabra wrote:

Pa ko je potrošio više... jedino je United blizu, a oni nisu ni igrali LP.

Ko je davao Bayernu 99% šanse? Govorilo se o 50-50%, i to kad se mislilo da će Robbery igrati. A u finalu LP su apetiti svakome naoštreni, pa makar da ti je Pofalićki protivnik :D
5 0 5

#42316 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote:

dobro ultima. reci mi koga je madrid pobijedio zadnjih 4-5 mjeseci a da je vrijedno spomena. sevillu neki dan. koga jos? izgubili od shalkea, atletija, atletika, pobijedili barcelonu prosle godine. liverpool i basel 1:0. i atleti 1:0 u 3 sata igranja, poslije 5 izgubljenih utakmica. i to finale i kup i liga. daj mi neki (respektabilni) tim koji su pobijedili ove sezone da kazes, uzeli su jak tim, razvalili. kao sto je barca uzela psg, bayern, city, atleti... tako nesto?
5 0 5

#42317 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Vec smo se slozili na Madridovoj temi da nije bas tako, bar sto se tice ovog penala protiv Valencije. Prvenstvo je ranije odluceno, sve i da su dobili, to bi bilo samo odlaganje onog sto je neizbjezno.
mozda si se ti slozio sa korijem. drugacije je kada na poluvremenu udjes u svlacionicu sa 1:2 ili sa 0:2. to cemo se sloziti? pogotovo kada fulis penal i odes u svlacionicu. ili mozda jos bolje, kada odbranis penal i odes u svlacionicu. a da je madrid uzeo ta 2 boda, utakmica protiv atletija bi bila puuuunoooo drukcija za barcelonu. slazemo se s tim? znaci, na osnovu cega tvrdis da je prvenstvo bilo rijeseno prije te fule penala?

a to da fula bitne penale stoji. dva polufinala ls i jedno finale, + sto je stavio barceloni ligaski trofej na pladanj. slozio se ti ili ne. to mu je bio najbitniji penal ove sezone.
ultima_palabra

#42318 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Pa valjda ovdje poredimo sa Madrid sa Juventusom, ne sa Barcelonom? Koga je Juventus pobijedio, Borussiju, Monaco i Sassuolo?

Drugo, Madrid i Barca su od Clasica osvojili isto bodova, a igrali su manje više sa istim protivnicima.
Dr. Kuca

#42319 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Kuca »

5 0 5 wrote:
pa jeste. a koliko je finala u 10 godina prije toga? ili u 20 godina prije tih 5 godina, ako hoces? 3 finala u 5 godina. to je ta ekipa koja je harala, dosegnuli su svoj vrh i to je gotovo. sad valja graditi novi tim. koji je to drugi klub redovan u finalima? united par puta u jednom periodu, milan, l'pool, ovaj onaj. svi se nadju u dobroj generaciji kada se stvari sloze + malo srece. ali niko nema rezervisano mjesto.
Juventus je cinimi se krajem 90ih igrao 4 finala u komadu jedno dobio. Sve ima svoj ciklus.
5 0 5

#42320 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote:Pa valjda ovdje poredimo sa Madrid sa Juventusom, ne sa Barcelonom? Koga je Juventus pobijedio, Borussiju, Monaco i Sassuolo?

Drugo, Madrid i Barca su od Clasica osvojili isto bodova, a igrali su manje više sa istim protivnicima.
juve je osvojio dva trofeja ove sezone. ako poredimo juve i madrid.
suncica24

#42321 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Ne bilo mi mrsko, kad se vratim dogooglacu cifre transfera...
Ali opet stoji fakt da Barca je pod banom :D

(vidi ti sto oni loze da se navija za Real... mudro, mudro :D )
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#42322 Re: FC Barcelona

Post by _BataZiv_0809 »

skenderija04 wrote:Eto, dokotrljala se Barsa i do finala. Nema se veceras sta analizirati. Kada se dogura do kraja pada u vodu i taktika i sve. Tacno da je drugo poluvrijeme bilo uzasno sto zbog nesvjesnog povlacenja , sto zbog Bayerna, ali ne vjerujem da im je Luis rekao da povuku. Drugo poluvrijeme je bilo cisto da vidimo kako ne treba. Barsa ne zna da se brani i da nema loptu. Izmjene nisu bile lose. Suarez je dobio udarac u zadnji misic(butina desne noge), i nisu htjeli da preuzmu ni najmanji rizik. Cak je Pedro ( jedini) odradio drugo poluvrijeme kako treba. Pomogao je Alvesu i zatvotio je desnui stranu. U drugom je i Neymar prestao da radi u odbrani. Valjda stvar Mentaliteta. Rakitica je izveo zbog kartona, a izmjena Xavi/Iniesta je bila eto, da Xavi upise i polufinale. U ove dvije utakmice jedina stvar koja me neprijatno iznenadila je Busquets. Ni u prvoj utakmici ni veceras, nije nasao svoje mjesto na terenu. A u skok igri je stvarno taraba imajuci u vidu visinu i snagu. Benatia mu je pucao 4 puta u prvom poluvremenu. Valjda to Pep zna pa je i pravio te situacije za Benatiu. Ostatak utakmice kao i sve od januara na ovamo. Ova trojica gore su u formi, nasli su se na terenu a izgleda da su i u dobrim odnosima. Juzna Amerika. Bayern mi se svidio. Vjerovali su do 75 minute. Ter Stegen je ucinio dosta da ne udjemo u neizvjesnu zavrsnicu. Na kraju onaj krug oko stadiona gdje su ih nakon ispadanja navijaci ispratili ovacijama. Veliki klub, gospodski navijaci, kako oni na stadionu tako i forumski. Svaka cast
:kiss: :) :sax:
ultima_palabra

#42323 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

5 0 5 wrote:
ultima_palabra wrote:Pa valjda ovdje poredimo sa Madrid sa Juventusom, ne sa Barcelonom? Koga je Juventus pobijedio, Borussiju, Monaco i Sassuolo?

juve je osvojio dva trofeja ove sezone. ako poredimo juve i madrid.
Koja dva? Osvojio je i Madrid dva :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#42324 Re: FC Barcelona

Post by _BataZiv_0809 »

5 0 5 wrote:
505 svaka cast na rezonovanju :thumbup:
sumirprimus

#42325 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

skenderbeze u pravu si,vezano sa simpatizere :D bajen minKena...gospoda,od njih nije problem ni izgubit.sto ti je rec švaba :D
za razliku od ovih drugih kojih se ne mores kotarisat ni na temi o barseloni i velicanstvenom prolazu u finale lige prava...
tapindžije... :evil:
Post Reply