Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

House

#42276 Re: Edin Džeko

Post by House »

doktor.
soccerfan88

#42277 Re: Edin Džeko

Post by soccerfan88 »

Ono kad te jaran zadrzava da ne napravis pi.dariju
http://www.dailymotion.com/video/x62ryo5
nema me tamo

#42278 Re: Edin Džeko

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:Šteta što mi je 31. :roll:

Ma hajde ako bude bez povreda imamo ga gledati jos 4 godine top fudbala..

A onda kad ih okači ide suša nekih 5-10-20-30 ako se uopste i pojavi ovaj kalibar napadaca u državi..
Edin H.

#42279 Re: Edin Džeko

Post by Edin H. »

nema me tamo wrote:

A onda kad ih okači ide suša nekih 5-10-20-30 ako se uopste i pojavi ovaj kalibar napadaca u državi..
Kako ce se pojaviti bolan kada ni bivsa Jugoslavija, niti zemlje u regionu nikada nisu imale napadaca da je postigao ovoliko golova, niti da je uzeo ovoliko para.
nema me tamo

#42280 Re: Edin Džeko

Post by nema me tamo »

I to sto kazes, al' ja iskljucivo pricam o nama
SmokingMan

#42281 Re: Edin Džeko

Post by SmokingMan »

Džeka vrijedi barem 50 M,neka priča ko šta hoće. :D :bih:
BarbaDue

#42282 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

jbga, sad vrijedi ko 3 Higuaina :mrgreen:
Logovan

#42283 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

pirmin wrote:Prekucao:
- cesku
- njemacku
- englesku
- talijansku

...ligu.

Gasi Play station! :oops:
Zato nije bosansku. :mrgreen:
supercali

#42284 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

Edin H. wrote:
nema me tamo wrote:

Kako ce se pojaviti bolan kada ni bivsa Jugoslavija, niti zemlje u regionu nikada nisu imale napadaca da je postigao ovoliko golova, niti da je uzeo ovoliko para.
Bio je josip skoblar osim sto nije zaradio ovoliko para naravno tada je bilo drugacije sto se tice finansija
A mislim da su suker boban i mijatovic vise zaradili od njega ako uzmemo u obzir inflaciju i te stvari
Labirint

#42285 Re: Edin Džeko

Post by Labirint »

Pojede ga inflacija :D :D

Dobar Džekson :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#42286 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

supercali wrote:Bio je josip skoblar osim sto nije zaradio ovoliko para naravno tada je bilo drugacije sto se tice finansija
A mislim da su suker boban i mijatovic vise zaradili od njega ako uzmemo u obzir inflaciju i te stvari
Josip Skoblar je igrao 4 godine u Njemackoj za Hanover 96 (1966-1970) kada je taj klub igrao u amaterskoj ligi Njemacke (Niedersachsenliga) i dva puta bio prvak sto se ne moze uporediti sa Edinovim nastupom u Bundesligi i osvajanjem prvenstva i titule najboljeg strijelca. Doduse u tom periodu bio je posudjen godinu dana Marseju.
Nakon toga je igrao u Francuskoj za Marsej od 1970 - 1975 i bio najbolji strijelac Evrope i Francuske. Medjutim Francuska liga nije nikada bila mjerilo kvaliteta evropskog fudbala pa tako i dan danas strijelci iz Francuske lige se ne tretiraju isto kao iz ostalih najjacih liga.
Ova trojica nisu ni blizu njega zaradili ako gledamo ugovor iz Wolfsubrga u MC.....znaci ni blizu sa 6 inflacija. To se odnosi i na Pjanica!!!
pirmin

#42287 Re: Edin Džeko

Post by pirmin »

Logovan wrote:
pirmin wrote:Prekucao:
- cesku
- njemacku
- englesku
- talijansku

...ligu.

Gasi Play station! :oops:
Zato nije bosansku. :mrgreen:
E jbg., necemo sad pretjerivati. :D
kiligonzales

#42288 Re: Edin Džeko

Post by kiligonzales »

Ko Rosoner moram priznati da je Dzeko juce pokazao volju, nije to bila njegova najbolja predstava, ali veliki igraci daju golove i iz malog broja prilika i upravo to je on juce ucinio.

Utakmica je bila poprilicno mrtva do polovice drugog poluvremena. Silva, Kalinic promasise po priliku i onda Dzeko bum ni iz cega gol s kilometar, majstorski.

Da tako hoce protiv Belgije bilo bi top.
supercali

#42289 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

hrasno38 wrote:
supercali wrote:Bio je josip skoblar osim sto nije zaradio ovoliko para naravno tada je bilo drugacije sto se tice finansija
Josip Skoblar je igrao 4 godine u Njemackoj za Hanover 96 (1966-1970) kada je taj klub igrao u amaterskoj ligi Njemacke (Niedersachsenliga) i dva puta bio prvak sto se ne moze uporediti sa Edinovim nastupom u Bundesligi i osvajanjem prvenstva i titule najboljeg strijelca. Doduse u tom periodu bio je posudjen godinu dana Marseju.
Nakon toga je igrao u Francuskoj za Marsej od 1970 - 1975 i bio najbolji strijelac Evrope i Francuske. Medjutim Francuska liga nije nikada bila mjerilo kvaliteta evropskog fudbala pa tako i dan danas strijelci iz Francuske lige se ne tretiraju isto kao iz ostalih najjacih liga.
Ova trojica nisu ni blizu njega zaradili ako gledamo ugovor iz Wolfsubrga u MC.....znaci ni blizu sa 6 inflacija. To se odnosi i na Pjanica!!!
Jesam ja dobro shvatio da ti mislis da ono sto je city platio wolfsburgu ide dzeki ili sam nesto pogrijesio
Da je city platio milijardu to nema veze sa dzekinim primanjima
hrasno38

#42290 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

supercali wrote:
hrasno38 wrote:
Jesam ja dobro shvatio da ti mislis da ono sto je city platio wolfsburgu ide dzeki ili sam nesto pogrijesio
Da je city platio milijardu to nema veze sa dzekinim primanjima
Kad se govori o parama vezanih za igrace onda se prvo prica o visini transfera. Naravno da nije dobio kao sto nije ni Neimar 200 miliona ali je dobio ogromnu cifru na svoj racun koju do tada niko sa Balkana ni priblizno nije dobio. Njegova sedmicna plata u MC je bila 190.000 EUR pa ti racunaj!!!
supercali

#42291 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

Racunas li ti porez na tu platu
hrasno38

#42292 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

supercali wrote:Racunas li ti porez na tu platu
Ovo je bilo 2011....

http://vijesti.ba/clanak/38473/100-najp ... -19-mjestu
supercali

#42293 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

Ja znam dzeku licno i pominjao je da ne dobije bas kako se pise al ajde recimo da mi ne mora reci istinu al sasvim nebitno
Opet mislim da su suker boban i mijatovic a posebno boban uzeli velike novce
Uzmimo npr koliko sada vrijedi 1000 maraka a koliko je vrijedilo 2000-e a onda jos nazad 94-95-e i sl
hrasno38

#42294 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

supercali wrote:Ja znam dzeku licno i pominjao je da ne dobije bas kako se pise al ajde recimo da mi ne mora reci istinu al sasvim nebitno
Opet mislim da su suker boban i mijatovic a posebno boban uzeli velike novce
Uzmimo npr koliko sada vrijedi 1000 maraka a koliko je vrijedilo 2000-e a onda jos nazad 94-95-e i sl
Nisu oni uzeli velike novce nego su uzeli ogromne za ta vremena ali nisu uzeli vise od Pjanica i Edina.....pazi evropske valute nemaju bas takve inflacije kao sto imaju nase a pogotovo funta i njemacka marka tj EURO.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/dzeko-is ... bana/49619
kiligonzales

#42295 Re: Edin Džeko

Post by kiligonzales »

hrasno38 wrote: Kad se govori o parama vezanih za igrace onda se prvo prica o visini transfera. Naravno da nije dobio kao sto nije ni Neimar 200 miliona ali je dobio ogromnu cifru na svoj racun koju do tada niko sa Balkana ni priblizno nije dobio. Njegova sedmicna plata u MC je bila 190.000 EUR pa ti racunaj!!!
Sta mislis li da li ode na bankomat da provjeri :D
hrasno38

#42296 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

kiligonzales wrote:
hrasno38 wrote: Kad se govori o parama vezanih za igrace onda se prvo prica o visini transfera. Naravno da nije dobio kao sto nije ni Neimar 200 miliona ali je dobio ogromnu cifru na svoj racun koju do tada niko sa Balkana ni priblizno nije dobio. Njegova sedmicna plata u MC je bila 190.000 EUR pa ti racunaj!!!
Sta mislis li da li ode na bankomat da provjeri :D
ma jok bankomat provjerava njega :lol: :lol: :lol: :lol:
supercali

#42297 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

Kakve veze ima visina transfera sa primanjima igraca?
Vieri je u atalantu cini mi se dosao besplatno plata mu bila 4000 eura a klauzula bila za svaki go 100000
Srecom po atalantu ili nesrecom nije se mnogo nadavao golova
hrasno38

#42298 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

supercali wrote:Kakve veze ima visina transfera sa primanjima igraca?
Vieri je u atalantu cini mi se dosao besplatno plata mu bila 4000 eura a klauzula bila za svaki go 100000
Pa kad vec drugi put pitas reci cu ti da ima. Cinjenica je da te pare od transfera ne idu igracu ali u svakom slucaju sto je veci transfer to vise i igrac dobija na ruke.....ili u prevodu na neki nacin odredjuje da nece istu platu imati onaj kojem je transfer 10 miliona i onaj kojem je transfer 50 miliona.

"Wolfsburg će “u prvom naletu” inkasirati oko 30 miliona eura. Ostatak će na račun kluba biti uplaćeno u slučaju da se City plasira u Ligu šampiona. Ništa pretjerano, sitnica od pet miliona eura. Još pet miliona će, kako stvari stoje, podijeliti menadžeri na ime provizije. U nebesko-plavom dresu, Džeko će godišnje zarađivati skoro devet miliona eura, ako je suditi po pisanjima engleskih medija.

Edinov transfer je najveći u bivšoj Jugoslaviji svih vremena. Nijedan fudbaler nije bio plaćen kao Džeko. Ni Šuker, ni Mijatović, ni Boban, ni Prosinečki. Pa ni Vidić, Stanković, Modrić ili Olić. Niko! Edin zauzima kraljevsko, prvo mjesto, kao potpisnik najvećeg transfera, kako u BiH, tako i u regionu. Kako izgleda lista najvećih transfera bh. fudbalera?"

Znaci za 4 godine je inkasirao oko 35 miliona EUR!
Last edited by hrasno38 on 02/10/2017 13:52, edited 1 time in total.
supercali

#42299 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

hrasno38 wrote:
Pa kad vec drugi put pitas reci cu ti da ima. Cinjenica je da te pare od transfera ne idu igracu ali u svakom slucaju sto je veci transfer to vise i igrac dobija na ruke.....ili u prevodu na neki nacin odredjuje da nece istu platu imati onaj kojem je transfer 10 miliona i onaj kojem je transfer 50 miliona.
Nema nikakve veze
Uzmi primjer kolasinca
On ima vecu platu jer je dosao slobodan
Da je placen transfer imao bi manju platu
Crvena Tifoza

#42300 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

hrasno38 wrote:

"Wolfsburg će “u prvom naletu” inkasirati oko 30 miliona eura. Ostatak će na račun kluba biti uplaćeno u slučaju da se City plasira u Ligu šampiona. Ništa pretjerano, sitnica od pet miliona eura. Još pet miliona će, kako stvari stoje, podijeliti menadžeri na ime provizije. U nebesko-plavom dresu, Džeko će godišnje zarađivati skoro devet miliona eura, ako je suditi po pisanjima engleskih medija.

Edinov transfer je najveći u bivšoj Jugoslaviji svih vremena. Nijedan fudbaler nije bio plaćen kao Džeko. Ni Šuker, ni Mijatović, ni Boban, ni Prosinečki. Pa ni Vidić, Stanković, Modrić ili Olić. Niko! Edin zauzima kraljevsko, prvo mjesto, kao potpisnik najvećeg transfera, kako u BiH, tako i u regionu. Kako izgleda lista najvećih transfera bh. fudbalera?"

Znaci za 4 godine je inkasirao oko 35 miliona EUR!
Kad tako tvrdiš, za koliko je Modrić prešao u Real Madrid?
Post Reply