Ja nisam za Juventus. Ja sam samo protiv Madrida, sutra, juce, u ls, u la ligi, u kupu u kosarci u hrkljusu u svemu. Ne mrzim, ali ne mogu za njih navijati.5 0 5 wrote:"It'd be exciting to play the final against Real Madrid." - Gerard Piqué
ko je ovdje za juve a ko za madrid?
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#42276 Re: FC Barcelona
-
omar little
#42277 Re: FC Barcelona
ja sam za juve. bice tesko protiv bunkera, ali lakse nego protiv napada madrida.5 0 5 wrote:"It'd be exciting to play the final against Real Madrid." - Gerard Piqué
- skenderija04
#42278 Re: FC Barcelona
E vidis ima jedna stvar koju ja ne razumijem u Bundesligi i njemackom fudbalu, ali to ces mi objasniti na temi bundesliga. Gledaj, Njemačka je ogromna i bogata, ali osim toga Minhen nije jedini bogat grad i bavarska nije jedina uspjesna regija. Kako to da je u fudbalu tolika razlika?MOSALJOZE wrote:Eh sada ona stara narodna"Bolje bit prvi u selu,nego zadnji u gradu" ima mjesta,ali slažem se i sa tobom da Bayern nema ono što imaju pomenuti klubovi.U Njemačkoj i okolini(Austrija itd..)se ne može desiti,da Bayernu promakne talentovani klinac,nema šanse.Južna Amerika je uvijek bila "rezervisana" upravo za te klubove.Njemci rade po sistemu,uzmem te dok si još dijete,i odgajam te.Slobodno možeš reći tako svi rade,ali ono što je primarno jeste da im usadi mentalitet koji je priča za sebe.Pokušaj usporediti razmišljanja Mullera i Neymara potpuno dva različita svijeta.Što se tiče BL,evo sada jednog primjera De Brujne je explodirao u Wolfsburgu,i pitanje je vremena kada će preći Bayern.Eh sada Bayern njegovom kupovinom dobija puno,ali puno i gubi.Wolfsburg u toj situaciji neće biti konkurentan,kao što bi mogao biti,a samim tim će Bayernu biti lakše da što ranije obezbjedi titulu(rezultat toga vidio si proti RM)U Njemačkoj su stvari postavljene tako da je Bayern 51%-49% ostali,i tu nema rasprave.Novca ne fali,mogu kupiti koga požele,a ova priča o "internacionalizaciji" kluba za mene ne pije vode.
-
tufahija12345
#42280 Re: FC Barcelona
¨Sta mislite: jel bi ljudi u Bajernu vise volili da ove godine duguju 200 300 milina kreditorima i osvoje trostruku krunu, ili da su u plusu sopstvenim profitom i da osvoje budnesligu i kup recimo??
ja nemam sumnje da bi ovo drugo odmah prihvatili!
- BHF_Manijak
#42281 Re: FC Barcelona
Tri finala u 5 godina, malo li je!5 0 5 wrote: ma pusti ga. po njemu ispada da je bayern igrao finale bar 7 puta u zadnjih 10 godina. a koliko su puta ustvari bili u zadnjoj deceniji? jednom? dva puta?
- MOSALJOZE
#42282 Re: FC Barcelona
Dobar odgovor,to sve može stati u jednu riječ MENTALITET.tufahija12345 wrote:¨Sta mislite: jel bi ljudi u Bajernu vise volili da ove godine duguju 200 300 milina kreditorima i osvoje trostruku krunu, ili da su u plusu sopstvenim profitom i da osvoje budnesligu i kup recimo??
-
todd_smith
#42283 Re: FC Barcelona
ili 1 pobjeda u 5 godinaBHF_Manijak wrote:Tri finala u 5 godina, malo li je!5 0 5 wrote: ma pusti ga. po njemu ispada da je bayern igrao finale bar 7 puta u zadnjih 10 godina. a koliko su puta ustvari bili u zadnjoj deceniji? jednom? dva puta?![]()
-
todd_smith
#42284 Re: FC Barcelona
Barca ima vece sanse protiv Reala nego protiv Juveta, jer Real ima komplekse od Barce, dok Juve rasterecen, totalni underdog koji nema sta izgubitiskenderija04 wrote:Ja nisam za Juventus. Ja sam samo protiv Madrida, sutra, juce, u ls, u la ligi, u kupu u kosarci u hrkljusu u svemu. Ne mrzim, ali ne mogu za njih navijati.5 0 5 wrote:"It'd be exciting to play the final against Real Madrid." - Gerard Piqué
-
sizifinho
#42285 Re: FC Barcelona
Ma čuj LE kriv. Zašto?
Jer je izbacio Suareza? Ubacio Pedra? Igrač koji, kao što smo vidjeli nije stran u situacijama postizanja gola...
Jel LE kriv što su u odbrnai onako nonšalantno postupali? On je pretpostavljam rekao Piqueu da se šetka od lopte?
Dajte ljudi, nikad vam ugodit.
Da hoće otić LE, da hoće doć kakav flop od trenera, pa da Barca opet ode u šiljke i šipurke, pa da ljubite Enrikea ko što ste Guardiolu,,, šta fali, projekat od 4-5 godina bez titule da se navijačima spuste očekivanja jebenih čuda. 3-0 u jednoj, i dva gola u drugoj utakmici i opet LE kriv.
Jer je izbacio Suareza? Ubacio Pedra? Igrač koji, kao što smo vidjeli nije stran u situacijama postizanja gola...
Jel LE kriv što su u odbrnai onako nonšalantno postupali? On je pretpostavljam rekao Piqueu da se šetka od lopte?
Dajte ljudi, nikad vam ugodit.
Da hoće otić LE, da hoće doć kakav flop od trenera, pa da Barca opet ode u šiljke i šipurke, pa da ljubite Enrikea ko što ste Guardiolu,,, šta fali, projekat od 4-5 godina bez titule da se navijačima spuste očekivanja jebenih čuda. 3-0 u jednoj, i dva gola u drugoj utakmici i opet LE kriv.
- BHF_Manijak
#42286 Re: FC Barcelona
Jebi ga, 3 finala od 5 godina!todd_smith wrote:
ili 1 pobjeda u 5 godina
-
LSD
#42287 Re: FC Barcelona
Ma Barca mora osvojiti LP ove godine, Berlin mora pasti....daj taj Real vamo
finala se ne igraju - finala se pobjeđuju
-
LSD
#42288 Re: FC Barcelona
https://www.youtube.com/watch?v=NDEqvLNgvTk
sjajan decko
još protiv svojih zemljaka....jooooj bruke
Nojer uskoro leti sa gola ELFa
sjajan decko
Nojer uskoro leti sa gola ELFa
- House
#42289 Re: FC Barcelona
LSD wrote:Ma Barca mora osvojiti LP ove godine, Berlin mora pasti....daj taj Real vamo![]()
čuj Real
- suncica24
#42290 Re: FC Barcelona
Ono kad se probudis ujutro sa mislju "joooj, pa Barca fakat igra finale LS" 
-
groove
#42291 Re: FC Barcelona
e kao da navijas za juventus pa ulazak u finale je nekakva senzacijasuncica24 wrote:Ono kad se probudis ujutro sa mislju "joooj, pa Barca fakat igra finale LS"
- suncica24
#42292 Re: FC Barcelona
Cuj, gledam sinoc po fb neke komentare i osvrte sa pocetka godine, onda naletim na temu sezona 2013/2014 i... jasta neg' je senzacionalnogroove wrote:e kao da navijas za juventus pa ulazak u finale je nekakva senzacijasuncica24 wrote:Ono kad se probudis ujutro sa mislju "joooj, pa Barca fakat igra finale LS"
-
5 0 5
#42293 Re: FC Barcelona
Znači, (osim Džerarda Bernabeu Pikca) svi smo za Juve-Barça finale. Jest' da bi Madrid lakše bilo pregaziti, ali i vrijeme je za nešto novo u finalu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#42294 Re: FC Barcelona
Ti izgleda ostao u eri Mourinha. Kakvi crni kompleksi, jesi li gledao i jedan Clasico ove sezone?todd_smith wrote:Barca ima vece sanse protiv Reala nego protiv Juveta, jer Real ima komplekse od Barce, dok Juve rasterecen, totalni underdog koji nema sta izgubitiskenderija04 wrote:Ja nisam za Juventus. Ja sam samo protiv Madrida, sutra, juce, u ls, u la ligi, u kupu u kosarci u hrkljusu u svemu. Ne mrzim, ali ne mogu za njih navijati.5 0 5 wrote:"It'd be exciting to play the final against Real Madrid." - Gerard Piqué
Nisi ni ovo drugo uopste u pravu, u finalu niko nije rasterecen.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#42295 Re: FC Barcelona
Iskreno se nadam da ces imati priliku progutati svoje rijeci. Po cemu bi bilo lakse? To sto bi ovi dosli da se brane, a Real napao? Sacekacemo da se veceras zavrsi.5 0 5 wrote:Znači, (osim Džerarda Bernabeu Pikca) svi smo za Juve-Barça finale. Jest' da bi Madrid lakše bilo pregaziti, ali i vrijeme je za nešto novo u finalu.
- ioannes
#42296 Re: FC Barcelona
@Skenderija, na stranu sve Njemacke osobine kao konzervativno poslovanje(Njemacka od svih velikih Liga ima najmanje duga), konzervativan odnos sa novcem itd.skenderija04 wrote: E vidis ima jedna stvar koju ja ne razumijem u Bundesligi i njemackom fudbalu, ali to ces mi objasniti na temi bundesliga. Gledaj, Njemačka je ogromna i bogata, ali osim toga Minhen nije jedini bogat grad i bavarska nije jedina uspjesna regija. Kako to da je u fudbalu tolika razlika?
Glavni strukturalni Problem Bundeslige
Je takozvani "50+1" zakon u statutima Lige
http://en.m.wikipedia.org/wiki/50%2B1_rule
Koji privatnim investorima zabranjuje držati punu kontrolu nad klubovima, sto je naravno cilj svakog investora... Jer onaj koji investira novac hoće da ima kontrolu nad klubom... Kao sto je to u Engleskoj slucaj
-
5 0 5
#42297 Re: FC Barcelona
hajde, prvo neka madrid prodje u finale pa cemo o tome pricati. uopste ne mislim da bi se juve branio. nego mislim da madrid nema tim koji moze pobijediti barcelonu. odbrana rastimana, sredina nepostojeca a u napadu nema ko postici gol. mozda benzema ili chicarito. ali ovaj drugi nece igrati. moje misljenje je na osnovu zadnjih utakmica koje sam gledao. ili ti imas drugi utisak? upravu si da je finale finale. moze otici na bilo koju stranu. no, dosad je barca bila u 3 i uzeli su svako. to mi daje neki optimizam.Tomahawk11 wrote: Iskreno se nadam da ces imati priliku progutati svoje rijeci. Po cemu bi bilo lakse? To sto bi ovi dosli da se brane, a Real napao? Sacekacemo da se veceras zavrsi.
- tzipiripi
#42298 Re: FC Barcelona
Po ZDF-u Ter Stegen 54 kontakta s loptom (Neuer 25), Pique 49, Raketa 34, Busquets 47, Iniesta 49, Suarez 23, Messi 56, Neymar 55, Mascherano 56, Alba 72 i Alves 84.
Biće ovaj Marko svjetska klasa a Barca s njim mirna dugi niz godina. Samo za to Zubizareti su trebali zahvalit a ne zavalit.
Biće ovaj Marko svjetska klasa a Barca s njim mirna dugi niz godina. Samo za to Zubizareti su trebali zahvalit a ne zavalit.
- ultima_palabra
#42299 Re: FC Barcelona
Skeptičan sam za prolaz večeras, ali mislim da bi Madrid imao dobre šanse u finalu, odmorna ekipa plus povratak Modrića.
Pa zabio bi Rona, valjda bi mu pripremili bar jedan tap-in
Pa zabio bi Rona, valjda bi mu pripremili bar jedan tap-in
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#42300 Re: FC Barcelona
Ovo je vec drugo i sve napisano stoji. Ipak, sam kazes, finale je, dakle tu se vise nema sta izgubiti, sve stalo u jednu utakmicu.5 0 5 wrote:hajde, prvo neka madrid prodje u finale pa cemo o tome pricati. uopste ne mislim da bi se juve branio. nego mislim da madrid nema tim koji moze pobijediti barcelonu. odbrana rastimana, sredina nepostojeca a u napadu nema ko postici gol. mozda benzema ili chicarito. ali ovaj drugi nece igrati. moje misljenje je na osnovu zadnjih utakmica koje sam gledao. ili ti imas drugi utisak? upravu si da je finale finale. moze otici na bilo koju stranu. no, dosad je barca bila u 3 i uzeli su svako. to mi daje neki optimizam.Tomahawk11 wrote: Iskreno se nadam da ces imati priliku progutati svoje rijeci. Po cemu bi bilo lakse? To sto bi ovi dosli da se brane, a Real napao? Sacekacemo da se veceras zavrsi.
I Real kad dodje u finale, uglavnom uzme.
Da, rekoh vec, da sacekamo kraj vecerasnjeg meca, pa cemo pricati dalje.