?Filter wrote:jesi li donirao sta peneza?nema me tamo wrote: katastrofa
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
nema me tamo
#42251 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- johnnykola
#42252 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
RTS1 22.05.
Po autobiografskom bestseleru Nika Hornbija, Stadionska groznica (Fever Pitch) iz 1997. godine je romantična komedija o muškarcu, ženi i fudbalskom klubu.
Profesor engleskog jezika Pol Ešvort je dugo vatreni navijač Arsenala, ali onda upoznaje Saru. Njihova se veza razvija paralelno sa turbulentnom sezonom Arsenala, što sve vodi ka uzbudljivom raspletu...

HRT2 22.30.

Film na TV-u
Po autobiografskom bestseleru Nika Hornbija, Stadionska groznica (Fever Pitch) iz 1997. godine je romantična komedija o muškarcu, ženi i fudbalskom klubu.
Profesor engleskog jezika Pol Ešvort je dugo vatreni navijač Arsenala, ali onda upoznaje Saru. Njihova se veza razvija paralelno sa turbulentnom sezonom Arsenala, što sve vodi ka uzbudljivom raspletu...

HRT2 22.30.

Film na TV-u
- Filter
#42253 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
imas na pocetku filma izjavu rezisera da su oni uradili upload filma na torrente i da bi bilo lijepo da svako ko pogleda film donira nesta novca njima direktno.nema me tamo wrote:?Filter wrote:jesi li donirao sta peneza?nema me tamo wrote: katastrofa
malo sam te zezao, halali
elem, nisam jos pogledao film, ne kvari mi se original. izgleda da je tropa
-
nema me tamo
#42254 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
http://www.gowatchfreemovies.to/watch-2 ... ocker.html
Nema ovdje izjave
Ma jeste truba film i katastrofa ono kad znas da je B produkcija i to na ivici C
Al' pogledao sam ga u komadu kao da sam cekao do kraja neki bljesak iz prvog dijela i bilo je njih par..
Eto na kraju su ostavili prostor za 3 dio
Nema ovdje izjave
Ma jeste truba film i katastrofa ono kad znas da je B produkcija i to na ivici C
Al' pogledao sam ga u komadu kao da sam cekao do kraja neki bljesak iz prvog dijela i bilo je njih par..
Eto na kraju su ostavili prostor za 3 dio
- johnnykola
- Bloo
- Globalna šefica
#42256 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sinoc u kinu Meeting point, prvi dan Play UK 2018, film ARCADIA od Paula Wrighta
http://www.imdb.com/title/tt7321190/
http://film.britishcouncil.org/arcadia
Izvrsno, potresno, ekspresionistički...muzika savršeno prati vizuelni doživljaj.
Na momente mi se javila ideja (potaknuta amalgamom zvuka, boje, kretanja sa ekrana) da jedini način da se vratimo u "doba sreće", kada smo živjeli kao jedno sa zemljom, je da koncept "modernog čovjeka" spalimo kao u filmu The Wicker Man.
http://www.imdb.com/title/tt7321190/
http://film.britishcouncil.org/arcadia
Izvrsno, potresno, ekspresionistički...muzika savršeno prati vizuelni doživljaj.
Na momente mi se javila ideja (potaknuta amalgamom zvuka, boje, kretanja sa ekrana) da jedini način da se vratimo u "doba sreće", kada smo živjeli kao jedno sa zemljom, je da koncept "modernog čovjeka" spalimo kao u filmu The Wicker Man.
- Tito_i_Partija
#42257 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
O pa cekaj, jel' to bila inspiracija za ovaj odron?johnnykola wrote:RTS1 22.05.
Isti je fazon, neki ucitelj/profa je vatreni navijac Boston Red Sox-a i upoznaje curu, pa onda sve to mora uskladit'. Ja mislio ovo bilo nesto originalno od brace Farrelly, nisam znao da je kopija.
- johnnykola
#42258 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Normalno da je kopija.
-
nema me tamo
#42259 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ja nisam znao da je wicker man kopija i upravo gledam na imdb ocjenu gdje kejdz glumi 3.7 predpostavljam da su glasali ovi koji su gledali original jer sam gledao godinama unazad par puta i bio mi je dobar
- Bloo
- Globalna šefica
#42260 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nema me tamo wrote:Ja nisam znao da je wicker man kopija i upravo gledam na imdb ocjenu gdje kejdz glumi 3.7 predpostavljam da su glasali ovi koji su gledali original jer sam gledao godinama unazad par puta i bio mi je dobar
Odgledala sam oba
JA gotivim Cagea jer je cringe teški, ali Wickerman sa njim je odron odrona, užaš, zlo, neponovilose...
- Tito_i_Partija
#42261 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
De ba, pa u kojem drugom filmu bi imali legendarne scene poput ove:Bloo wrote:nema me tamo wrote:Ja nisam znao da je wicker man kopija i upravo gledam na imdb ocjenu gdje kejdz glumi 3.7 predpostavljam da su glasali ovi koji su gledali original jer sam gledao godinama unazad par puta i bio mi je dobar![]()
![]()
Odgledala sam oba
JA gotivim Cagea jer je cringe teški, ali Wickerman sa njim je odron odrona, užaš, zlo, neponovilose...

Ovo je film za izucavat' i divit' se.
- Bloo
- Globalna šefica
#42262 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ok, ali i dalje nema kultni status crndzinesa kao The room 
-
kakavdanakneiskustvu
#42263 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tito_i_Partija wrote:De ba, pa u kojem drugom filmu bi imali legendarne scene poput ove:Bloo wrote:nema me tamo wrote:Ja nisam znao da je wicker man kopija i upravo gledam na imdb ocjenu gdje kejdz glumi 3.7 predpostavljam da su glasali ovi koji su gledali original jer sam gledao godinama unazad par puta i bio mi je dobar![]()
![]()
Odgledala sam oba
Ovo je film za izucavat' i divit' se.
- Tito_i_Partija
#42264 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Cage je u kostimu medvjeda u ovoj sceni.kakavdanakneiskustvu wrote: ovo stvarno scena iz filma u kojem cage glumi??
-
kakavdanakneiskustvu
#42265 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
da,skonto samTito_i_Partija wrote:Cage je u kostimu medvjeda u ovoj sceni.kakavdanakneiskustvu wrote: ovo stvarno scena iz filma u kojem cage glumi??
- Bloo
- Globalna šefica
#42266 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
JEsi gledao Arcadiajohnnykola wrote:Normalno da je kopija.
interesuje me šta ti misliš
- johnnykola
#42267 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nisam. Možda bacim oko nekad.Bloo wrote:JEsi gledao Arcadiajohnnykola wrote:Normalno da je kopija.? Ovaj od Paula Wrighta
- Bloo
- Globalna šefica
#42268 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ja još pod utiscima sinoć iz Meeting pointa.johnnykola wrote:Nisam. Možda bacim oko nekad.Bloo wrote:JEsi gledao Arcadiajohnnykola wrote:Normalno da je kopija.? Ovaj od Paula Wrighta
Baci oko il dva.
-
nema me tamo
#42269 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sad kad sam vec stariji i imam 25 uzmi u obzir da sam ga gledao zadnji put sigurno prije 2010 bio mi je dobar..Bloo wrote:nema me tamo wrote:Ja nisam znao da je wicker man kopija i upravo gledam na imdb ocjenu gdje kejdz glumi 3.7 predpostavljam da su glasali ovi koji su gledali original jer sam gledao godinama unazad par puta i bio mi je dobar![]()
![]()
Odgledala sam oba
Nervira me sto sam sramežljiv da kazem da mi je bio vrh
Dok naravno sad vec vidim cringe na svakom koraku
- Bloo
- Globalna šefica
#42270 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nema me tamo wrote:Sad kad sam vec stariji i imam 25 uzmi u obzir da sam ga gledao zadnji put sigurno prije 2010 bio mi je dobar..Bloo wrote:nema me tamo wrote:Ja nisam znao da je wicker man kopija i upravo gledam na imdb ocjenu gdje kejdz glumi 3.7 predpostavljam da su glasali ovi koji su gledali original jer sam gledao godinama unazad par puta i bio mi je dobar![]()
![]()
Odgledala sam oba
Nervira me sto sam sramežljiv da kazem da mi je bio vrh![]()
Dok naravno sad vec vidim cringe na svakom koraku
jao stariji i ima 25
ahem
Sad ozbiljno. Naravno, u određenim godinama se filmovi drugačije percipiraju (kao i knjige i muzika itd.). Meni je sasvim validno da kažeš da ti je taj sa Cageom dobar (npr, dobra ideja, muzika, scene, čitava ideja blabla - nećemo sad o njegovoj glumi), a da nisi odgledao originalni film. TO je tvoje mišljenje i cijenim. Naravno ostavljam prostora da se predomisliš sa godinama i nakon odgledanog originala.
Možda uz malo prcanja, ali svakom treba dati šansu da da svoje mišljenje (i sjetiti se sebe u tim godinama i izbora filmova
Što se mene tiče, svaki film, knjiga, pjesma bez obzira na kvalitet umjetnički, ima u suštini cilj da zabavi svog ciljanog konzumenta. I ako su to uspjeli da urade, pa makar na 5 minuta, njihova svrha je ispunjena. Pa makar to bio cringe sa Cageom ili Fantom iz opere.
-
channel10
#42271 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Last edited by channel10 on 19/01/2018 21:03, edited 1 time in total.
-
nema me tamo
#42272 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da malo je reci koliko si druga osoba s 17, 18 i da upravo sto kazes scene u wicker man s Kejdzom su odlicne naravno na glumu nisam obratio paznju toliko u tim godinama jer dovoljno je biti prosjecan da ti prođe kao dobra još pogotovo ako gledaš strane glumce..
Odgledao bi ja original da sam uopšte znao da postoji eto nevjerovatna je stvar da toliko provodim vremena na internetu i da nisam naletio da pogledam opet Wicker Man-a, a sigurno sam dosta puta gledao na imdb Kejdzovu stranicu..
Sad eto ti spomenula iznad gore u postu i bukvalno kopirao samo da vidim koliku ocjenu ima reko da ga pogledam opet..
A vidiš spomenula si oko izbora filmova ja tih godina kad je jos aktuelna vidoteka bila
sam uvijek na preporuku uzimao wickera sam uzeo sigurno na svoju ruku
Al' evo sad nesto kontam na preporuku znam da mi je dao šindlera, Shawshank i tako te baš ono vecinu top filmova sam ja pregledao tad..
Odgledao bi ja original da sam uopšte znao da postoji eto nevjerovatna je stvar da toliko provodim vremena na internetu i da nisam naletio da pogledam opet Wicker Man-a, a sigurno sam dosta puta gledao na imdb Kejdzovu stranicu..
Sad eto ti spomenula iznad gore u postu i bukvalno kopirao samo da vidim koliku ocjenu ima reko da ga pogledam opet..
A vidiš spomenula si oko izbora filmova ja tih godina kad je jos aktuelna vidoteka bila
- Tito_i_Partija
#42273 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Bloo wrote: Naravno ostavljam prostora da se predomisliš sa godinama i nakon odgledanog originala.
Možda uz malo prcanja, ali svakom treba dati šansu da da svoje mišljenje (i sjetiti se sebe u tim godinama i izbora filmova).
Bloo wrote:Možda uz malo prcanja
Bloo wrote:Možda uz malo prcanja

-
nema me tamo
#42274 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
tito cujem njegov glas iz gifa 
- He1972
#42275 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Filter wrote:jesi li donirao sta peneza?nema me tamo wrote: katastrofa
ja sam uplatio 1 euro, naplatiše mi 2,08 km