Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- vanad
#4226 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Samo prati ima li zutice. Radi nje bebe znaju dugo spavati a tad im je tekucina potrebna. Ako nema zutice budi tek poslije 4 sata po noci, po danu nudi sto cesce. Sto budes vise nudila, to ce biti vise mlijeka. I nemoj da brines, moj mladji nikad nije dohranu primio.
- vanad
#4227 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Fenistil gel a za prevenciju probaj nesto na prirodnoj bazi da nadjes. Ako ima puno komaraca, stavi mreze na prozor.dama_u_crnom wrote:Bebu mi je preko nocu ujeo komarac na cak 3 mjesta.![]()
Cime mogu da joj mazem da je ne svrbi ? i cula sam da ima neki sprej za bebe protiv ujeda isekata pa ako neko zna koji je i gdje mogu da ga kupim. Hvala
-
Anelicha
#4228 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Meni je patronazna rekla po danu sto vise svjetlosti izlagati,a ti sad pazi na sunce ipak na bebinu kozu... Ako nisi sigurna imas li dovoljno mlijeka,izdoji sebi (ako mozes) cisto da vidis koliko beba podoji. Moja je na pocetku redovno dojila,nekad svako 90min pa i manje al lijena bila pa i nije izvlacila tako da sam umal zavrsila s upalom dojke ... Pumpica me spasilamanekenka u penziji wrote:Pozdrav svim mama, tatama i bebicama.Da se i ja tuspasim na ovu temu.
Jučer nam je bila teta patronazna pa smo pitali za dojenje. Teta kaze da je budimo svako dva sata. To nam i nije neki problem po danu (sad za sad) ali smo je sinoc jedva razbudili. Prošlo je gotovo četiri sata izmedju dva obroka. Kako ste se vi borili sa ovim?
- Nisrin
#4229 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Iako nisam mama, ja bih samo da vam preporucim kapi za grceve-. ESPUSIMAN L, svi kojima sam preporucila su prezadovoljni 
- manekenka u penziji
#4230 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hvala vam na odgovorima
-
Anelicha
#4231 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa sta je onda s mojim dijetetom? Dajem joj Espumisan,nista. Cak sam pocela sumljati da bljuca poslije njega.. Svi imaju redosljed hranjenja bebe,moja nekad i po 4 sata ne jede a nekad u pola sata dvaput...Nisrin wrote:Iako nisam mama, ja bih samo da vam preporucim kapi za grceve-. ESPUSIMAN L, svi kojima sam preporucila su prezadovoljni
Povrh svega,kad zaspi i spustim je u krevetic krene istezanje i plac nevjerovatno jak :s
-
orleanska
#4232 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moj je isto tako imo probleme sa grcevina.. uzela sam kapi biogaja i sad mu svako jutro po pet kapi dajem... i nemam problema... dal vasa beba ispusta vjetrove... po citav dan slusam njegovo prduckanje.... jede ok, spava ok.. samo sto puno prdecka..
-
dance_mom
#4233 Re: Bebe - ALL ABOUT!
probaj s Biogaia, moja je odlično reagovala na Espumisan, al znam dosta mama koje su zamijenile Espumisan s Biogaia i bile prezadovoljne...Anelicha wrote:Pa sta je onda s mojim dijetetom? Dajem joj Espumisan,nista. Cak sam pocela sumljati da bljuca poslije njega.. Svi imaju redosljed hranjenja bebe,moja nekad i po 4 sata ne jede a nekad u pola sata dvaput...Nisrin wrote:Iako nisam mama, ja bih samo da vam preporucim kapi za grceve-. ESPUSIMAN L, svi kojima sam preporucila su prezadovoljni
Povrh svega,kad zaspi i spustim je u krevetic krene istezanje i plac nevjerovatno jak :s
- manekenka u penziji
#4234 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Odkad se daju kapi? I koji čaj ja treba da pijem? Kim ili komorač?
-
orleanska
#4235 Re: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote:Odkad se daju kapi? I koji čaj ja treba da pijem? Kim ili komorač?
Kapu mozes pocet davat bebi sa par dana starosti... a caj komoraca
- Magarece_godine
#4236 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nije da ispušta vjetrove, nego me nekad prepadne koliko jako može prnut'orleanska wrote:Moj je isto tako imo probleme sa grcevina.. uzela sam kapi biogaja i sad mu svako jutro po pet kapi dajem... i nemam problema... dal vasa beba ispusta vjetrove... po citav dan slusam njegovo prduckanje.... jede ok, spava ok.. samo sto puno prdecka..
-
orleanska
#4237 Re: Bebe - ALL ABOUT!
I kod mene zna jako dda prdne... i kako vi rjesavate zatvor, moj neina stolicu svaki 4dan i to uz jako napinjanje boja je senfa... iako mu dajem ova 3dana zasladenu hipo kamilicu nista.. ppmozite miMagarece_godine wrote:Nije da ispušta vjetrove, nego me nekad prepadne koliko jako može prnut'orleanska wrote:Moj je isto tako imo probleme sa grcevina.. uzela sam kapi biogaja i sad mu svako jutro po pet kapi dajem... i nemam problema... dal vasa beba ispusta vjetrove... po citav dan slusam njegovo prduckanje.... jede ok, spava ok.. samo sto puno prdecka..... pred gostima se zacrvenim, mislim kontace ljudi da sam ja
-
dance_mom
#4238 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kolika je beba? probaj sa Portalak sirupom iz apoteke, nama je uvijek pomagao. moja voli sve strašno voli i pekmez od šljiva, tako da šljiva donekle rješava problem...al sirup definitvno najbrže i najlakše pomogneorleanska wrote:I kod mene zna jako dda prdne... i kako vi rjesavate zatvor, moj neina stolicu svaki 4dan i to uz jako napinjanje boja je senfa... iako mu dajem ova 3dana zasladenu hipo kamilicu nista.. ppmozite miMagarece_godine wrote:Nije da ispušta vjetrove, nego me nekad prepadne koliko jako može prnut'orleanska wrote:Moj je isto tako imo probleme sa grcevina.. uzela sam kapi biogaja i sad mu svako jutro po pet kapi dajem... i nemam problema... dal vasa beba ispusta vjetrove... po citav dan slusam njegovo prduckanje.... jede ok, spava ok.. samo sto puno prdecka..... pred gostima se zacrvenim, mislim kontace ljudi da sam ja
-
suza81
#4239 Re: Bebe - ALL ABOUT!
I moj kako se rodio kaka svako 5-6 dana i prilicno se nateze kad dodje do toga. Ne kaka uopste obilno nakon toliko dana i stolica je malo tamnija i gusca od uobicajene bebine. Davala slatku kamilicu danima, nije imala efekta a samo mi je zezala dojenje pa sam prestala. Povedi malo racuna o svojoj ishrani, ako dojis... supice, corbice, sok od marelice, kompoti, suhe sljive... premda to ni kod nas nije bitno promijenilo stanje. Koliko god me u pocetku brinuo taj njegov izostanak kake navikla sam se da je to normalno stanje posto ne primjetim da mu stvara neke poteskoce, jednostavno svako ima svoj ritam kakanja
Grcevi su ga morili par sedmica. Nije plakao ali su ga budili stalno, stenje, prducka, bolne grimase... U pocetku sam mu davala espumisan rjedje kad bas vidim da ga je smorilo i nakon espumisana se uvijek smiri i naspava. Poslije sam mu davala svako 2-3 sata poslije dojenja kako i pise u uputstvu, jer mi ga je bilo vise zao gledati da se pati.
Grcevi su ga morili par sedmica. Nije plakao ali su ga budili stalno, stenje, prducka, bolne grimase... U pocetku sam mu davala espumisan rjedje kad bas vidim da ga je smorilo i nakon espumisana se uvijek smiri i naspava. Poslije sam mu davala svako 2-3 sata poslije dojenja kako i pise u uputstvu, jer mi ga je bilo vise zao gledati da se pati.
- ciki4
#4240 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Već sam o tome nekad pisala, mojoj bebi je rekord bio 13 dana bez kake
vodili je bezbroj puta pedijatru, čak i na gastro, rekli nam sve dok samo doji i ima vjetrove o.k. je. I tako je i bilo, više se nism brinuli, a ona se jest mal patila, ali nikad joj stolica nije bila tvrda. Grčeve je imala uzasne i nisu pomagale niti jedne kapi, a probali smo sve nabrojane.
@manekenko, ako dojiš najbolje da ne daješ ni čaj ni kapi.
- Mis mekinjas
#4241 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moja beba nije imala stolicu, dva dana. Odem pedijatru, zena me ismija, kaze nema brige, bebe mogu biti bez stolice 8 dana. Ovaj je kakio isto popodne, i nije se ponovilo.
-
orleanska
#4242 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Beba ima dva mjeseca i ev vollla nakon tri dana kakio..... napinjo se al stolica jeste malkice gusta pa pri kraju vodenasta bude... boha super... dojim ga uz malu dohranu... kao sto si rekla pri dojenju mi stvara problem... valjda stomacic ga pritisne
-
Anelicha
#4243 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Sto se tice izostanka stolice nama je jedino pomogao caj kamilica i kim,prvi put napravila 3-4 cvjeta kamilice i 2-3 kima na pola fildzana..pa povecavala postepeno. Stolicu imala odmah sutradan
sto se tice grceva,tu vise stvarno ne znam sta pokusati. Place,bolne grimase pravi,izvija se,ne moze ni pola sata sastavit da spava nekad. Pocela sam da mislim da joj smeta espumisan,kad joj dajem cesto zna da bljucne odmah poslije.. Savjetovalli mi BioGaia i Sab Simplex (valjda se tako pise
) i sad ne znam koje bih probala.
Ovako popodne zaspi i onda se naspava bas,pa nastavi tamo oko 7 i po noci veselo.. Jesam li je spustila u krevetic,maksimalno sat ce ko spavati i place.. Nekad se ne budi,place u snu pa sam svaki dan ko pogubljena. Povrh svega,i po danu sam sama s njom pa nemam kad odmoriti se niti zaspati. Kad ona spava ja koristim priliku da ponesto uradim
sto se tice grceva,tu vise stvarno ne znam sta pokusati. Place,bolne grimase pravi,izvija se,ne moze ni pola sata sastavit da spava nekad. Pocela sam da mislim da joj smeta espumisan,kad joj dajem cesto zna da bljucne odmah poslije.. Savjetovalli mi BioGaia i Sab Simplex (valjda se tako pise
Ovako popodne zaspi i onda se naspava bas,pa nastavi tamo oko 7 i po noci veselo.. Jesam li je spustila u krevetic,maksimalno sat ce ko spavati i place.. Nekad se ne budi,place u snu pa sam svaki dan ko pogubljena. Povrh svega,i po danu sam sama s njom pa nemam kad odmoriti se niti zaspati. Kad ona spava ja koristim priliku da ponesto uradim
-
orleanska
#4244 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Anelicha wrote:Sto se tice izostanka stolice nama je jedino pomogao caj kamilica i kim,prvi put napravila 3-4 cvjeta kamilice i 2-3 kima na pola fildzana..pa povecavala postepeno. Stolicu imala odmah sutradan![]()
sto se tice grceva,tu vise stvarno ne znam sta pokusati. Place,bolne grimase pravi,izvija se,ne moze ni pola sata sastavit da spava nekad. Pocela
sam da mislim da joj sm
eta espumisan,kad joj daje
m cesto zna da bljucne odmah poslije.. Savjetovalli mi BioGaia i Sab Simplex (valjda se tako pise) i sad ne znam koje bih probala.
Ja koristim biogaja kapi.. i ok su mu... preko dana vise drmucka ne spava... a oko devet ga okupam i spavanac u pola deset tabla... i do pola dva i opet oko pet ujutro... sve u svemu zadovoljna sam... samo kakanje muci nas
- Magarece_godine
#4245 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nas malisa poceo spavati od 9 ili 10 pa do 4 ili 5 ujutro
tako smo sretni 
- manekenka u penziji
#4246 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!
I dalje kombinujem dojenje i dohranu.ciki4 wrote:Već sam o tome nekad pisala, mojoj bebi je rekord bio 13 dana bez kakevodili je bezbroj puta pedijatru, čak i na gastro, rekli nam sve dok samo doji i ima vjetrove o.k. je. I tako je i bilo, više se nism brinuli, a ona se jest mal patila, ali nikad joj stolica nije bila tvrda. Grčeve je imala uzasne i nisu pomagale niti jedne kapi, a probali smo sve nabrojane.
Sta je sa vodom, treba li je davati?
- šatirana_ljubičica
#4247 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ne, sve ima u mlijeku
-
Anelicha
#4248 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@orleanska vec sam negdje u prethodnim postovima pisala za taj obicaj kupanja u ZORU kod moje svekrve..ja kupam dijete ujutru oko 6 prvih 40 dana... -.- tj nas dvije. Mala je ujutru do 5 pretezno budna pa kupanje,doji i zaspi al u zadnje vrijeme "muci" me nekad i do 11 da zaspi..tj spava dok je ljuljam,spustim pa plac...
-
cocochanel
#4249 Re: Bebe - ALL ABOUT!
cek malo mala spava pa je ti probudis da bi je okupala u zoru..??Anelicha wrote:@orleanska vec sam negdje u prethodnim postovima pisala za taj obicaj kupanja u ZORU kod moje svekrve..ja kupam dijete ujutru oko 6 prvih 40 dana... -.- tj nas dvije. Mala je ujutru do 5 pretezno budna pa kupanje,doji i zaspi al u zadnje vrijeme "muci" me nekad i do 11 da zaspi..tj spava dok je ljuljam,spustim pa plac...
-
orleanska
#4250 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Draga gdje ces kupat ujutro u sest... pa zar nije logicno popodne da napravis rucak il uvece da se slatko bebac naspava...